Ψηφίστηκε νόμος για περικοπές διακοπών του Πάσχα, αργιών και παράταση του διδακτικού έτους

Διάταξη και για τη ρύθμιση των απουσιών και του χαρακτηρισμού της φοίτησης

12/02/2021

Άκουσε το άρθρο

Διάταξη, που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή,   ορίζει ότι για το τρέχον σχολικό έτος 2020-21, λόγω της πανδημίας, λαμβάνεται κάθε αναγκαίο μέτρο για την κάλυψη διδακτέας ύλης και αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών, στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, μέσω της τροποποίησης και ρύθμισης (σ.σ. με υπουργική απόφαση):

α.

  •     των αργιών
  •     διακοπών, και
  •     εορταστικών εκδηλώσεων

β.

  •     των απουσιών, και
  •     του χαρακτηρισμού  της φοίτησης

γ.

  •     της ημερομηνίας έναρξης και λήξης των εγγραφών προνηπίων, νηπίων και μαθητών Α τάξης  Δημοτικών Σχολείων, καθώς και
  •     των διαδικασιών και προθεσμιών για την ολοκλήρωσή τους,

δ. κάθε συναφούς με τα ανωτέρω θέματα που αφορούν στους κατ ιδίαν και τους κατ οίκον  διδαχθέντες μαθητές

ε.

  •     της φοίτησης
  •     της αξιολόγησης
  •     της προαγωγής, και
  •     της απόλυσης μαθητών

στ. στην εισαγωγή των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ζ. κάθε άλλου συναφούς ή ειδικότερου με τα ανωτέρω θέματος.

Σχόλια (53)

D.R
|

Ισχυει και για επας αυτο παιδια?

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας
|

Παρόλο που υπηρετώ στην πρωτοβάθμια θα μιλήσω για τα παιδιά μας που υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν και να υπομένουν την τηλεκπαίδευση στη δευτεροβάθμια. Από τις 8 ως τις 2 καθημερινά... Έχουν σπάσει ρεκόρ. Όσοι είναι υπέρ της τηλεκπαίδευσης με το επιχείρημα της διασποράς, αγνοούν συστηματικά την άποψη ειδικών πως οι χώροι των σχολείων δεν είναι χώροι που ευνοούν τη διασπορά αλλά τα ΜΜΜ και οι χώροι εργασίας. Όλοι οι χώροι είναι ασφαλείς όταν τηρούνται τα μέτρα. Οι αρνητικές συνέπειες στην υγεία- σωματική και ψυχική-συναισθηματική, αλλά και στη μάθηση των παιδιών είναι τεράστιες.
Κακός σχεδιασμός, αναποτελεσματικός! Η αξιολόγηση από το αποτέλεσμα. Χαμένη ύλη, καμένα παιδιά.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ
|

Ο κόσμος δεν ξέρει τι θα πει τάξη. Χρόνια οι εκπαιδευτικοί βιώνουν πόλεμο ότι έχουν μεγάλες αργίες. Η κυβέρνηση (που θα δυσκολευτεί να βρει τη δική τους ψήφο στις επόμενες) αυτό το όργιο α(χ)ρηστίας σκέφτηκε να κάνει το χατίρι των εργαζόμενων γονέων προς ίδιο όφελος. Ακόμα και πολλοί γονείς νομίζουν ότι ο εκπαιδευτικός έχει ένα παιδάκι που τον φωνάζει μπαμπά ή μαμά. Κανείς εκτός δεν μπορεί να γνωρίζει ότι τα παιδιά γίνονται αγέλη με συνεχείς διεκδικήσεις της αρχηγίας ή έστω της αποδοχής, πράγμα που τα κάνει να παρεκτρέπονται. Κανείς εκτός δεν γνωρίζει ότι ο εκπαιδευτικός που δεν είναι 100% συγκεντρωμένος και παρόν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ανοίγει πόρτες να ξεχυθεί το ακράτητο τσουνάμι της παιδικής και εφηβικής ανωριμότητας, ότι μια ώρα μάθημα απαιτεί ώρες προετοιμασίας με σκέψη και γνώσεις που αποκτήθηκαν με κόπο επίσης, ότι μια ώρα μάθημα ισοδυναμεί με τρεις ώρες δουλειάς σε οποιοδήποτε άλλο πόστο πλην ιπταμένων και χειρουργών, αλλά ούτε οι γιατροί κάνουν 24 ώρες εγχείρηση την εβδομάδα, ούτε οι ιπτάμενοι πετούν τόσο κι αφήνω τις αμοιβές στην άκρη. Ούτε έχουν ευθύνη για την ακεραιότητα από 15 έως 25 παιδιών για κάθε δευτερόλεπτο δουλειάς, ούτε και για 300 πάνω κάτω απλά και μόνο επειδή έχουν εφημερία. (Έχω ζήσει δικαστική περιπέτεια με κατηγορούμενους άπαντες τους εφημερεύοντες επειδή το παιδί που είπε με κλώτσησαν στο κυλικείο -φυσικά κατά λάθος όποτε και αν είχε συμβεί- δεν θυμόταν την ημερομηνία ακριβώς και γονείς που πήγαν στον εισαγγελέα για να καλύψουν τη μελανιά από βιαιοπραγία του πατρός, με το λάστιχο ποτίσματος). Η κυβέρνηση αντί να παλέψει για το ουσιαστικό στην εκπαίδευση, αγωνιά τόσο για το ανούσιο της εικόνας, το οποίο κάτω από τις γενικότερες συνθήκες της εκπαίδευσης απομυζά από το ουσιώδες.

ΜΗΔΕΙΑ
|

Κορωνοϊός, κακοκαιρία, Ν/Σ, διατάξεις.... Μήπως δεν έφυγε, τελικά, το 2020;

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ
|

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ- ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΑΡΓΙΩΝ!!
ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ; ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΡΓΑΛΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ;
ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ Η ΦΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ Η ΦΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!
ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ , ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΤΟ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ,ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ!!
ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ- ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ;
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ. ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ,ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ;

Κάθε σύστημα έχει τις αδυναμίες του.
|

Ναι είναι καλύτερα να κάνουμε τηλεκπαίδευση παρά να κολλήσουν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Γιατί απο ότι κατάλαβα δεν μπορούν ή δεν θέλουν να βάλουν 15 μαθητές ανα τάξη και να τροποποιήσουν το ωράριο.

Απο την άλλη ούτε και το webex λειτουργεί πολύ καλά. Θα μπορούσαμε να μπαίνουμε μέσω Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Οσο για τους μαθητές αυτοί που ενδιαφέρονται ας στείλουν μηνύματα ας επικοινωνήσουν, ας κάνουν ερωτήσεις για να μάθουν.

Δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δεν θέλω. Ολοι όσοι θέλουν να μάθουν θα μάθουν.

Ανοικτές αίθουσες για όλους τους μαθητές
|

Σε Γαλλία και Ισπανία τα σχολεία δεν έκλεισαν ποτέ, ούτε στη Γερμανία ή την Αγγλία έκλεισαν από τις 7 Νοεμβρίου, όπως κακώς έγινε στην Ελλάδα.

Το να καταστρέφουμε το μέλλον της επόμενης γενιάς είναι παράλογη πρακτική, μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ η διάδοση δε γίνεται μέσω των μαθητών αλλά μέσω των εργαζομένων.

@ Tα σχολεία
14 Φεβ 2021 15:02

Στη Σουηδία μόνο τα παιδιά άνω των 16 ετών κάνουν τηλεκπαίδευση τους τελευταίους δύο μήνες. Οι υπόλοιποι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου προφανώς συνεχίζουν κανονικά, με ανοικτές αίθουσες.

Τα νέα δεδομένα και όλες οι διεθνείς μελέτες είναι ξεκάθαρες: Τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοικτά.

Μέχρι σήμερα όμως το μόνο μέτρο που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα είναι το "λουκέτο" επί εβδομάδες και οι αντιδράσεις δεν ήταν έντονες. Αν η κοινωνία κατηγορηματικά το απορρίψει τότε θα πιεστεί η κυβέρνηση και θα βρεθούν κονδύλια για το Υπουργείο Παιδείας.

Η ίωση παρά την αύξηση των κρουσμάτων ΔΕΝ επηρεάζει βαριά ανθρώπους κάτω των 50 ετών, τους νέους και τις οικογένειες τους, σε αντίθεση με τα κλειστά σχολεία - είναι παράλογο να καταστρέφουμε χιλιάδες ζωές χωρίς να σώζουμε καμία, μόνο εξαιτίας του πανικού.

Μαρίνα Κουρτίδου
|

Κρίμα....
κι είχα την εντύπωση πως η τηλεκπαίδευση πήγαινε ρολόι
κι ότι όλοι ήμασταν ευτυχείς
μέσα στο ζεστό σπιτάκι μας και την αφασιακή μας θαλπωρή...
κι ότι όλοι- μικροί μεγάλοι- με τις τηλε γνώσεις, τα τηλε μέσα και την τηλε εξειδίκευση μας -πάνω από όλα(!)- προχωρούσαμε την ύλη, παρά τα πλήγματα στα μάτια , την πλάτη, τον αυχένα, το νευρικό μας σύστημα, τη θλίψη και τη στέρηση...
Ελπίζω η κα Μακρή να έχει μια σοβαρή δικαιολογία για την οποιαδήποτε παράταση...
Προτείνω δε από τούδε και στο εξής- κατά την ώρα της τηλεκπαίδευσης- να χαλαρώσουμε, να παίζουμε παιχνίδια με τα παιδιά, να φλυαρούμε ασυστόλως περί παντός επιστητού, να μη χρεώνουμε κανέναν με απουσίες και φυσικά να το διασκεδάσουμε ρίχνοντας το και λίγο έξω, βρε αδερφέ!

("Μας γέρασαν προώρως Γιώργο, το κατάλαβες;")

Tα σχολεία
|

"σε όλες τις άλλες χώρες ανοίγουν πάλι ή δεν έκλεισαν ποτέ".
Βέβαια, αφού ήταν κλειστά ανοίγουν πάλι, όπως εδώ!.
Και στη Σουηδία ακόμα με την ανοσία αγέλης έκλεισαν τα λύκεια ( ενώ η οικονομία ήταν ανοιχτή) και ίσως και τα γυμνάσια..
Σε όλες τις χώρες υπάρχουν παρεμφερή προβλήματα. Η πανδημία είναι παγκόσμια.
Κάντε προσφυγή στο υπουργείο. Και ζητήστε την προστασία εκπαιδευτικών, παιδιών και γονιών. Κανείς δεν ήθελε κλειστά σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί με μαθητές και γονείς διαμαρτυρόντουσαν με συλλαλητήρια. Βγήκανε στους δρόμους. Τι άλλο μένει; Στηρίξτε κι εσείς που λέτε για ανοιχτά σχολεία, πιέστε να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κίνδυνο για κανέναν.
Με 10-12 παιδιά στις σχολικές αίθουσες (οδηγία του CDC).
"Τα CDC συνιστούν οι μαθητές να έχουν απόσταση μεγαλύτερη του 1,5 μέτρου μέσα στις τάξεις και τη διενέργεια τεστ στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολείων κάθε εβδομάδα"..
"Συνέστησε στις αμερικανικές πολιτείες να δώσουν προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς στις εκστρατείες εμβολιασμού κατά της COVID-19."
Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), «οι σχολικές αίθουσες με πλήρη σύνθεση, η διδασκαλία στις τάξεις, όλες οι σχολικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις είναι πολύ πιθανό να ευθύνονται για την ταχύτερη εξάπλωση του κορονοϊού στα σχολεία».

Ανοιχτά ΑΕΙ και σχολεία από τον Μάρτιο
|

Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό επιχείρημα που να στηρίζει το κλείσιμο τους επί μήνες στη σειρά για λόγους δημόσιας υγείας.

Ούτε ο κίνδυνος για τους εκπαιδευτικούς είναι αυξημένος λόγω της παραμονής στα σχολεία. Ακόμα και μέσα στον χειμώνα, εποχή έξαρσης των αναπνευστικών ιώσεων, ελάχιστοι άνθρωποι *κάτω των 60 ετών* νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Εννοείται πως προτεραιότητα είναι μαθητές και φοιτητές να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς εκπαίδευσης - μπορούν άμεσα να σπάσουν τα τμήματα στα σχολεία με πρόσληψη ωρομισθίων ή να γίνει εκ περιτροπής διδασκαλία στα βασικά μαθήματα.

Αντιθέτως, ΑΜΕΣΑ πρέπει να σταματήσουν οι επαφές με αγνώστους σε ανθρώπους άνω των 70 ετών, ειδικά σε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους. Μόνο τότε θα μειωθούν οι διασωληνωμένοι που ακόμα και σήμερα ξεπερνούν τους 200 σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία - με το να καταστρέφεται όλη η κοινωνία, τα παιδιά, οι νέοι και οι εργαζόμενοι, δεν προστατεύονται οι ευπαθείς και οι ηλικιωμένοι.

Έρευνα για τα σχολεία 2021
|

«Το σχολείο αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό ποσοστό των κοινωνικών επαφών. Είναι πιθανότερο οι άνθρωποι να εκτεθούν στον ιό σε χώρους όπως τα εστιατόρια και τα εμπορικά κέντρα.

Το κλείσιμο των σχολείων ως μέτρο κατά της εξάπλωσης της πανδημίας βοηθάει πολύ λίγο στη μείωση των περιπτώσεων σοβαρής Covid-19 που θα χρειαστούν νοσηλεία.

Το σημαντικότερο όφελος, αντίθετα, προκύπτει από την κοινωνική αποστασιοποίηση και τη μείωση της κινητικότητας στους διάφορους χώρους συγχρωτισμού, ιδίως μεταξύ ηλικιωμένων».

(διεθνής έρευνα ΗΠΑ και Κίνας που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο)

@ 13 Φεβ 2021 22:41

Οι φορείς στην Ελλάδα πολλαπλασιάστηκαν "ξαφνικά" λόγω της ελλιπούς επιτήρησης την περίοδο των εορτών (Δεκέμβριος-Ιανουάριος), όταν οι έλεγχοι ήταν ελάχιστοι (λιγότερα από 10.000 τεστ) και οι μετακινήσεις αυξήθηκαν λόγω της ανοιχτής αγοράς.

Ο ιος διαδίδεται κυρίως από τους ενήλικες, που συνωστίζονται όχι από τα παιδιά και τους εφήβους - λογική η αύξηση σε όλες τις ηλικίες αλλά δεν είναι τα παιδιά που αποτελούν την κύρια πηγή μετάδοσης.

Είναι αστείο να μιλάμε για συνωστισμό έξω από τα σχολεία ή λόγω μετακίνησης των μαθητών όταν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα δεν έχουν τη δυνατότητα να τηρήσουν κάνενα μέτρο προστασίας στους χώρους εργασίας τους ή στα ΜΜΜ στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μ
|

Ο νόμος βγήκε για να καλυφθούν όλες οι περιπτώσεις. Καλώς που βγήκε. Όχι οριζόντια εφαρμογή, γιατί εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουμε κουραστεί διπλά φέτος. Στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη και όντως χάθηκαν μαθήματα πρέπει η πολιτεία να βρει τρόπο θεραπείας. Τη βρήκε. Πολύ σωστά! Δεν πρέπει να χαθεί η χρονιά. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν έβαλαν βαθμούς. Προφανώς δεν είχαν χρόνο να μάθουν τους μαθητές και να τους αξιολογήσουν. Να βρεθεί! Βρέθηκε. Χρόνος υπάρχει αρκετός. Μη φοβάστε παιδιά! Η χρονιά σας δεν χάνεται. Μάτια και αυτιά ανοιχτά και μυαλά ορθάνοιχτα!

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

@Φανταστείτε αυτό
Είναι δυνατόν να έχετε τόσο μεγάλη άγνοια της πραγματικότητας και να υποτιμάτε τη νοημοσύνη όλων μ' αυτή την εξυπνακίστικη περιγραφή αδιαφορώντας επιδεικτικά για την πραγματική κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης, την αγωνία των εκπαιδευτικών και πολλών μαθητών και την αυταρχική συμπεριφορά ενός υπουργείου που δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να καταλάβει ο καθένας (ίσως κι εσύ, αν το ήθελες) ότι έχει την απόλυτη ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σχολεία;
Όσο λοιπόν ορισμένοι εθελότυφλοι συνεχίζετε να καλύπτετε αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα, τόσο η κατάσταση θα επιδεινώνεται και το υπουργείο θα ενραρρύνεται να συνεχίζει το καταστροφικό του έργο. Λυπάμαι πολύ που ο τυφλός κομματισμός δεν σας επιτρέπει να δείτε το μείζον αντί του ελάσσονος. Και μείζον είναι πάντα το καλό των πολλών και μάλιστα των μαθητών που έχουν μετατραπεί σε σάκκο του μποξ από τους αντιδραστικούς αυτοσχεδιασμούς του υπουργείου...

Εκπαιδευτικός
|

Η παράταση να ισχύσει για σχολεία και περιοχές που δεν μπόρεσαν να κάνουν εξ αποστάσεως μαθήματα.
Αλλιώς είναι αυθαιρεσία.

Έλλη
|

Τίποτα από όσα κάνουν δεν έχει λογική!
Προχειρότητα, ανικανότητα, αλλά και ρεβανσισμός ...
Ειδικά το Πάσχα εδώ και χρόνια είναι καρφί στο μάτι τους!
Σιγά μην άφηναν την ευκαιρία!

@Δεδομενα ΕΟΔΥ 10 Φεβρουαρίου 2021
|

Μέσα σε ένα μήνα από τις 11/1/2021 ως τις 10/2/2021 παρατηρήθηκαν πάνω από 2000 κρουσματα Κορονοιου σε παιδιά ηλικίας από 0-17 ετών γεγονός που δεν παρατηρήθηκε ούτε κατά την έξαρση του Κορονοιου τον μήνα Νοέμβριο. Λύση θα ήταν τα ανοιχτά σχολεία αλλά με τα προτεινόμενα μέτρα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που πολλά από αυτά δεν εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Όσον αφορά το κλείσιμο των σχολείων αυτό έγινε για να μειωθεί η κινητικότητα και για να προστατευθούν όλοι αυτοί που συνωστίζονται και συγχρωτιζονται έξω από τα σχολεία κατά τη προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία και όλοι αυτοί που συνωστίζονται και συγχρωτιζονται μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς μαζί με τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων μιας και πολλοί μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς τόσο το πρωί όσο και το μεσημέρι και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας όπως η μάσκα.

εκπαιδευτικός σε Δημοτικό
|

Δεν υπάρχει λογική, παιδαγωγική, επιστημονική, κλπ. μόνο ρεβανσισμός!

Φανταστείτε αυτό
|

Καθώς σχεδόν όλοι έχουν την αντίθετη άποψη από το υπουργείο, φανταστείτε να έβγαινε ο πρωθυπουργός στο μπαλκόνι και να έλεγε, χαλαρώστε παιδιά, δεν θα κάνουμε επιπλέον μαθήματα στις διακοπές σας, τηλεκπαίδευση μόνο εθελοντικά από τους καθηγητές γιατί έχουν ζοριστεί, τα σχολεία όμως κλειστά γιατί είναι επικίνδυνα, η ύλη δεν μας ζορίζει, εμείς ρυθμίζουμε την ύλη, για φέτος την κόβουμε στο σημείο που είμαστε τώρα και θα την ενσωματώσουμε στις επόμενες χρονιές κατά το δυνατόν. Διαγωνίσματα τέλος, ούτε βαθμοί δεν χρειάζεται να μπουν, θα ρυθμίσουμε νομοθετικά να μην χρειάζονται βαθμοί για φέτος. Τράπεζες θεμάτων, αξιολογήσεις σχολείων και τέτοια τα σβήνουμε εντελώς.
Νομίζω τα συνόψισα όλα. Είμαι σίγουρος όμως ότι ακόμη και αν έλεγε κάτι τέτοιο, οι περισσότεροι πάλι θα διαφωνούσαν για κάτι

Α_ν_ω_ν_υ_μ_ο_ς_________________________________________
|

1)Που την είδατε τη χαμένη ύλη
2)Δεν είναι λογικό να χάνεται ελεύθερος χρόνος και διακοπές απο τα παιδιά χωρίς να φταίνε

Μπούας
|

Με βάση τα στοιχεία τα μαθήματα γίνονται κανονικά. Δεν έχει χαθεί ούτε μέρα!! Άρα δεν υπάρχουν χαμένες ώρες για να αναπληρωθούν...

Δεδομένα ΕΟΔΥ μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2021
|

Ανοιχτή πρέπει να μείνει η εκπαίδευση αλλά και η παραγωγή και να παρθούν μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες. Οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών δεν πρέπει να έχουν τυχαίες επαφές με αγνώστους ούτε να κυκλοφορούν σε κλειστούς χώρους.

Λιγότερο από το 10% των απωλειών έχει σημειωθεί σε ανθρώπους κάτω των 60 ετών από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα. Στις ηλικίες 1 έως 60 ετών μάλιστα χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ συνολικά λιγότεροι από 700 εδώ και έναν χρόνο (σε σύνολο περίπου 4.000 νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ άνω του 80% ήταν ηλικίας 70 ετών και άνω).

Με το να κλείνουν σχολεία δεν προστατεύουμε κανέναν, απλώς καταστρέφουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Δάσκαλος
|

@ Ασημάκης έχεις απόλυτο δίκαιο. Λες και οι υποψήφιοι με κατατακτήριες είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Το Υπουργείο έπρεπε οπωσδήποτε να βρει τρόπο να γίνουν οι εξετάσεις. Για παράδειγμα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία εξ αποστάσεως που χρησιμοποιεί η κάθε σχολή για τις εξετάσεις της και ο κάθε υποψήφιος να έχει εμπρός του τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής του, το οποίο θα εξετάζει μέλος της γραμματείας της σχολής που θέλει να δώσει, και να γίνεται η ταύτιση με την ταυτότητά του. Σε κάθε περίπτωση είναι θέμα για το οποίο επιτέλους πρέπει να βρεθεί άμεση λύση, γιατί κοντεύει να χαθεί η χρονιά εξαιτίας της ολιγωρίας.

Ολιγομελή τμήματα 12-15 μαθητών
|

Ολιγομελή τμήματα σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας Μ' αυτό το μέτρο τα σχολεία δε θα είχαν κλείσει ποτέ και τα μαθήματα θα είχαν πραγματοποιηθεί κανονικότατα.

Ή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης εκ περιτροπής διδασκαλία ώστε να καλυφθεί η ύλη στα βασικά μαθήματα Γλώσσας, Μαθηματικών, Ιστορίας, Φυσικής κ.α. και να δοθούν εργασίες για το σπίτι πχ. σε Καλλιτεχνικά και Πληροφορική.

Λύσεις ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ακόμα υπάρχει χρόνος να εφαρμοστούν ώστε τα σχολεία να ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ για τους μαθητές και να μη χαθεί ουσιαστικά η χρονιά τους.

Μεγάλη αδικία για τα νέα παιδιά που δε φταίνε σε τίποτα.

@ Ανήσυχος εκπαιδευτικός
13 Φεβ 2021 11:28

Έλεγε επίσης ΨΕΜΑΤΑ ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι, για να απλωθούν τα περισσότερα τμήματα σε κάθε σχολείο, ενώ παρέβλεπε τη διάθεση που εκδηλώσαμε όλοι οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουμε τα σχολεία ακόμη και σε διπλή βάρδια, οπότε θα αντιμετωπιζόταν εύκολα το πρόβλημα του χώρου.

Ακριβώς αυτό - μπράβο, να φανεί επιτέλους η αλήθεια για όσα συμβαίνουν από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα!

Επιστημονική γνώμη
|

Μην κατηγορείτε τα σχολεία για τη διάδοση της ασθένειας, σε όλες τις άλλες χώρες ανοίγουν πάλι ή δεν έκλεισαν ποτέ.

Αδιανόητο οι έλληνες μαθητές να πρέπει να περάσουν ένα χρόνο με αποσπασματική δήθεν (τηλε)εκπαίδευση - ποια ψηφιακή προσαρμογή όταν οι καθηγητές δεν έχουν πρόσβαση σε υλικό προσαρμοσμένο στις συνθήκες και χρησιμοποιούν δικό τους εξοπλισμό; Όλοι οι εκπαιδευτικοί παραδέχονται ότι σωστή διδασκαλία είναι αδύνατον να προσφερθεί εξ αποστάσεως για τόσες πολλές εβδομάδες.

Οι ζωές των μαθητών και των φοιτητών έχουν κι αυτές αξία, εννοείται πως στην Πρωτοβάθμια αλλά και στα Γυμνάσια-Λύκεια πρέπει να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία.

Μελίτακας ο Α΄
|

Πάει το καλοκαίρι!...
Τον Αύγουστο μόνο μην μας πειράξεις, έχουμε τα πανηγύρια και τον τρύγο!

Έχω γνώμη
|

Τα μαθήματα σε πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια να γίνουν εξ αποστάσεως... Όχι δια ζώσης..... Ο κίνδυνος μεγάλος για τη ζωή..... Μπράβο σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό για τη προσαρμογή του στα νέα ψηφιακά δεδομένα.... Η χρονιά να συνεχισθεί με τηλ εκπαίδευση...

Εκπαιδευτικός
|

Πώς γίνεται η τηλεκπαιδευση να πάει άριστα, οι μαθητές να μην έχουν πάει ούτε έναν περίπατο, αλλά να πρέπει να αναπληρωθουν ώρες?Επίσης, επιμορφωτικές συναντήσεις για όλα, εκτός ωραρίου και ο,τι άλλο θέλεις!Ποιος άλλος υπάλληλος δέχεται τόσο εργασιακό bulling?και το χειρότερο, δουλεύει με προβλήματα υγείας και μέσο όρο ηλικίας 55,με 25 άτομα?

Ασημάκης
|

Για τις κατατακτήριες πότε θα ψηφιστεί τροπολογία; Αφορούν εκατοντάδες υποψήφιους που περιμένουν και αυτοί και οι οικογένειές τους.

H πράξη μας διδάσκει...
|

Κατέβα κυρά-Νίκη από το σύννεφο...

Σε πολλές περιπτώσεις που ξέρω, στη δ/θμια, η ύλη καλύπτεται και σε ταχύτερους ρυθμούς από ότι συνήθως καθώς, οι ώρες γίνονται εξ αποστάσεως αλλά οι μαθητές έχουν μειωμένη ενεργή συμμετοχή (συμμετέχουν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται).

Ε, αν από τους 25 ανταποκρίνονται οι 4-5 καλύτεροι που έχουν τις λιγότερες απορίες, δεν έχουν τόσα μαθησιακά κενά και διαβάζουν ανελλιπώς... γιατί να μην προχωράει η ύλη??? Οι μέτριοι και κάτω, που απαιτούν και μεγαλύτερη προσοχή και ενασχόληση από τον διδάσκοντα, είναι ουσιαστικά "εξαφανισμένοι" οπότε το τμήμα φαίνεται να "πάει τρένο"!!!

ΑΠΟΡΙΑ
|

Πόσο έξυπνο είναι, τώρα που όλοι είναι τρελαμένοι με την καραντίνα, να μιλάνε για παρατάσεις;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ