“Αλματώδης” αύξηση κρουσμάτων Κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας μέχρι 17 ετών

Μέσα σε μια εβδομάδα τα κρούσματα από 9.977 “εκτινάχθηκαν” στα 11.248 (+1.271)

12/02/2021

Ενημερώθηκε: 12/02/2021, 21:07

Άκουσε το άρθρο

Μεγάλη αύξηση   αριθμού κρουσμάτων σε άτομα ηλικίας μέχρι 17 ετών είχαμε μέσα σε μια εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ενώ  μέχρι 4 Φεβρουαρίου είχαν καταγραφεί συνολικά 9.977 κρούσματα, σήμερα μία εβδομάδα μετά ο αριθμός αυτός "εκτινάχθηκε" στις 11.248  (+1.271).

Ευτυχώς από τα κρούσματα αυτά δεν υπάρχει κανένας διασωληνωμένος νοσηλευόμενος.

Από τα 11.248 κρούσματα:

  • τα5.910 επιβεβαιώθηκαν σεαγόρια,και,
  • τα 5.337 σεκορίτσια.

Την αυξητική αυτή τάση σχολίαζε η  Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου , στη σημερινή τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ως εξής:

"Έχουμε πολλές φορές αναφέρει την πεποίθησή μας ότι τα παιδιά δεν οδηγούν την επιδημία αλλά την παρακολουθούν. Έχει όντως παρατηρηθεί μια αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά, αυτή είναι της τάξεως του 10%.

Συγκεκριμένα, στις 10 Ιανουαρίου που άνοιξε η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα παιδιά κάτω των 17 ετών αφορούσαν στο 6% του συνόλου των κρουσμάτων μέχρι εκείνη την στιγμή στην Ελλάδα, ενώ στις 10 Φεβρουαρίου το ποσοστό αυξήθηκε στο 6,7%, μια αύξηση της τάξεως των 10%.

Αυτό πιθανότατα να οφείλεται και στον αυξημένο αριθμό τεστ που γίνονται τώρα πια στα παιδιά και λόγω του άγχους των γονέων, αλλά και της δυνατότητας που δίνεται με τα rapid test που είναι και τα πιο προσβάσιμα και εύκολα.

Η γνώμη των περισσοτέρων στην Επιτροπή, όπου όπως καταλαβαίνετε έχουμε συζητήσει εκτενώς το θέμα αυτό, είναι ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στην κινητικότητα των γονέων. Όταν οι γονείς στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, έχουν πιο μεγάλη δυνατότητα και να γυρίσουν στην εργασία τους, αλλά και γενικά να κινηθούν εκτός σπιτιού.

Τώρα, αναφορικά με τα μεταλλαγμένα στελέχη, πολύ πρόσφατα δεδομένα – είχε αναφερθεί και ο Καθηγητής ο κύριος Μαγιορκίνης νομίζω πρόσφατα – από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει την μεγαλύτερη εμπειρία στο βρετανικό στέλεχος, φαίνεται ότι αυξάνεται η μεταδοτικότητα με αυτό το μεταλλαγμένο στέλεχος, εξίσου όμως στα παιδιά και στους ενήλικες.

Δεν υπάρχει καμία αίσθηση, όπως αρχικά είχε υποτεθεί, αυτό έφυγε από τη μέση, διευκρινίστηκε, ότι είναι ακριβώς εξίσου η μεταδοτικότητα αυξάνεται στα παιδιά και στους ενήλικες.

Πρόσφατα μάλιστα, προχτές, στο Lancet βγήκε μια δημοσίευση από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου συνέκριναν την νοσηρότητα στα παιδιά στο πρώτο και το δεύτερο επιδημικό κύμα. Θυμίζω ότι στο δεύτερο επιδημικό κύμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, 90% των κρουσμάτων αφορούσε στο μεταλλαγμένο στέλεχος, στο βρετανικό.

Η μελέτη, λοιπόν, αυτή έδειξε ότι τα παιδιά τα οποία νοσηλεύτηκαν στο δεύτερο επιδημικό κύμα, είχαν σαφώς ηπιότερη κλινική εικόνα. Φαίνεται, λοιπόν, από αυτά τα πρώτα στοιχεία ότι όχι μόνο δεν αυξάνεται, αλλά μειώνεται και η νοσηρότητα στα παιδιά που μολύνονται με το μεταλλαγμένο αυτό στέλεχος".

Ακολουθούν οι δύο αναλυτικοί πίνακες στις 4 και 12 Φεβρουαρίου

12 Φεβρουαρίου

4 Φεβρουαρίου

Σχόλια (7)

Χωρίς στοιχεία πως βγάζεις συμπεράσματα;
|

Κάτω των 17 ετών δεν γίνονται δωρεάν rapid test . Για να κάνει κάποιος ανήλικος rapid test έχει 2 επιλογές: 1. Οι γονείς του να στηθούν στις τεράστιες ουρές -με τον κίνδυνο να μολυνθούν οικογενειακώς για τα δωρεάν τέστ ή 2. Να πληρώσει ο γονιός από την τσέπη του για να κάνει τεστ το παιδί του. Φυσικά τα τεστ πρέπει να είναι επαναλαμβανόμενα για να πίασουμε τυχων ασθένεια. Εγώ -όσο ξέρω- ελάχιστοι μαθητές κάνουν τέστ και μόνο υπο πολύ ειδικές συνθήκες.

Πως βγαίνει συμπέρασμα ότι δεν μεταδίδεται από τα παιδία.
Εγώ ότι μελέτη έχω δει λέει ότι έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα όχι ότι δεν μεταδίδουν.
Σε 3 σχολεία τα παιδια εμάθαν ότι έχουν κορονο'ι'ο γιατί η δασκάλα βγήκε θετική (που πριν ανοιξουν τα σχολεία ήταν αρνητική) . Πώς έτσι βγάζουμε συμπέρασμα ότι δεν μεταδίδεται από παιδιά;

Επιστημονικά στοιχεία και συστάσεις για τα σχολεία
|

Τα παιδιά και οι νέοι δεν είναι οι κύριοι φορείς της νόσου, δεν κινδυνεύουν από αυτήν και -το πιο σημαντικό- δεν πρέπει να πληρώσουν την επόμενη διετία ένα δυσανάλογο τίμημα εξαιτίας των άκαιρων και άστοχων μέτρων.

Όλοι πλέον συμφωνούν ότι τα Σχολεία πρέπει να λειτουργούν ως βασική υπηρεσία για την κοινωνία. Δεν κινδυνεύουν οι μαθητές ούτε η παρουσία τους στο σχολείο αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο για τους υπόλοιπους πολίτες.

Διαβάστε τις νέες μελέτες που τώρα πλέον αναλύουν στοιχεία μηνών από την εξέλιξη του φαινομένου: Σε όλη την Ευρώπη εδώ και ένα χρόνο έχουμε λιγότερες από 1 εκατομμύριο απώλειες, το 80% σε ανθρώπους άνω των 75 ετών - οι περισσότερες από αυτές έχουν σημειωθεί σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές νοσηλείας.

@ Πάλι δουλευόμαστε...
13 Φεβ 2021 13:08

Αυτό ΔΕΝ δικαιολογεί το ΚΛΕΙΣΙΜΟ των σχολείων για ΜΗΝΕΣ. Ας το κατανοήσουν όλοι, και οι πολίτες ας απαιτήσουν να μείνει ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Η εκπαίδευση δεν είναι τουρισμός, δε θα επανέλθει σε τρια χρόνια - αυτοί οι μήνες χάνονται οριστικά για εκατομμύρια παιδιά σε όλον τον κόσμο, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για το μέλλον όλων των χωρών.

[ Πάντα κολλούσαν και πάντα μετέδιδαν τον ιό τουλάχιστον ως ένα βαθμό! ]

Πάλι δουλευόμαστε...
|

...δείτε τι συμβάινει στη χώρα μας!

Μέχρι πριν λίγους μήνες τα τεστ (rapid και μοριακά) ήταν πολύ λιγότερα και από αυτά ελάχιστα διενεργούνταν σε ανήλικους οι οποίοι συχνά δεν παρουσίαζαν καν συμπρώματα (άρα και λόγο να ανησυχούν).

Πως θα προέκυπταν στοιχεία για μολύνσεις νέων κάτω των 17 όταν δεν γίνονταν τεστ και όταν αυτοί ήταν περιορισμένοι κατά ένα βαθμό; Τώρα που γίνονται τεστ, ξαφνικά, έχουμε και αριθμούς και φαντάζει όλο αυτό "εκτίναξη".

Πάντα κολλούσαν και πάντα μετέδιδαν τον ιό τουλάχιστον ως ένα βαθμό!

ΓΚ
|

Δεν έχω ξανασυναντήσει στη ζωή μου περισσότερη σύγχυση και έλλειψη πληροφόρησης απ' ότι στην περίπτωση του κορωνοϊού ! Ποτέ δεν ξέρεις, άλλα διαβάζεις εδώ, άλλα εκεί, άλλα λέει ο ένας, άλλα λέει ο άλλος και μιλάμε για επιστήμονες κύρους. Κολλάνε τα παιδιά περισσότερο, κάνουμε περισσότερα τέστ, είναι περισσότερο επιθετική η μετάλλαξη ; 'Αγνωστον 'Ολα είναι με "πιθανόν" και με "φαίνεται" και με "δε φαίνεται". Σου λένε συμβαίνει αυτό , κοιτάς μόνος σου το διάγραμμα και λες τώρα "βλέπουν κάτι που δε βλέπω" ή "να σκίσω το πτυχίο μου αν αυτό το διάγραμμα δείχνει αυτό που μου λένε" ! Ειλικρινά, τέτοιο πράγμα δεν έχω ξανασυναντήσει και ελπίζω και να μην ξανασυναντήσω ! Δεν πρέπει αν πας και κλείνεις μια χώρα και προκαλείς διψήφια ύφεση, αν μη τι άλλο να ξέρεις και τι σου γίνεται και να προσφέρεις και καλή ενημέρωση σε αυτούς που έχεις να κυκλοφορούν με χαρτάκια και σε πληρώνουν ; Πού ανακοινώνονται τα στατιστικά για τα λύματα ; Τα κρούσματα που ανακοινώνονται είναι με μεταβαλλόμενο αριθμό τεστ, δε βγάζεις εύκολα άκρη ! Στατιστικά κρατάνε για τα επαγγέλματα, τις ασχολίες, το που πήγαν και τι έκαναν αυτοί που εντοπίζονται θετικοί; Ελπίζω να κρατάνε ! Αλλά από τα στατιστικά βλέπεις αν κυκλοφορούν με ΜΜΜ, για παράδειγμα ! Αλλιώς κάνεις εικασίες ! Βλέπεις αν έχουν μαγαζιά, βλέπεις αν έχεις ταμίες από σούπερμάρκετ ή δεν έχεις ! Αλλιώς τι κάνεις; Μας κλείνεις μέσα, καταστρέφεις επιχειρήσεις και λες "μπορεί" και "πιθανόν" και "η επιδημία που άρχισε στη Γουχάν", αλλά στην Κίνα που είναι δισεκατομμύρια ο ένας πάνω στον άλλο δεν έχουν πια πρόβλημα (!) και είμαστε κλειστοί εμείς ; Πού είναι το δεύτερο κύμα στην Κίνα και πού είναι οι μεταλλάξεις τους; Γιατί έχουμε εμείς πρόβλημα και δεν ακούγεται η Κίνα;

Ανακοινώσεις επιστημόνων
|

Μειώνεται η νοσηρότητα στα παιδιά που μολύνονται με το μεταλλαγμένο αυτό στέλεχος. Τα παιδιά τα οποία νοσηλεύτηκαν στο δεύτερο επιδημικό κύμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχαν σαφώς ηπιότερη κλινική εικόνα.

Αυτή είναι η απάντηση σε όσους καταστροφολογούν ακατάσχετα και κλειδώνουν τους μαθητές έξω από τα σχολεία τους.

Φορείς όχι νοσηλευόμενοι
|

Η διάδοση δε σχετίζεται με την εκπαίδευση, τα σχολεία απλώς αντανακλούν τα πάνω από 10000 ενεργά κρούσματα στον γενικό πληθυσμό.

Τα παιδιά και οι έφηβοι, οι εργαζόμενοι κάτω των 50 ετών συνήθως ούτε νοσούν βαριά ούτε νοσηλεύονται. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος όταν οδηγεί σε εντελώς λανθασμένες αποφάσεις.

Αύξηση Ελέγχων: Αυτό πιθανότατα να οφείλεται και στον αυξημένο αριθμό τεστ που γίνονται τώρα πια στα παιδιά και λόγω του άγχους των γονέων, αλλά και της δυνατότητας που δίνεται με τα rapid test που είναι και τα πιο προσβάσιμα και εύκολα.

Εμ
|

Εμ, ανοίξαμε τα σχολεία ντε!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ