Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Οι περιοχές που έκλεισαν τα σχολεία , λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» (Συνεχής ενημέρωση από το esos)

Οδηγία: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που κλείνουν λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών
Δημοσίευση: 15/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κλειστά  είναι σήμερα  Δευτέρα τα σχολεία πολλών περιοχών της χώρας,λόγω της   κακοκαιρίας «Μήδεια» που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα.

Στα σχολεία που κλείνουν λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών, η διδασκαλία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεκπαίδευσης.

Την οδηγία αυτή έδωσε προς τις σχολικές μονάδες η Γενική Γραμματέας του υπ. Παιδείας Σίσσυ Γκίκα  .

Σύμφωνα με την οδηγία της Γενική Γραμματέως σε όσες περιοχές και όσες μέρες κλείνουν οι σχολικές μονάδες με απόφαση του Δήμου λόγω καιρικών συνθηκών θα παρέχεται τηλεκπαίδευση από τις σχολικές μονάδες με βάση το πρόγραμμα και τις ώρες που ήδη ισχύουν (2:10 μ.μ. – 4:30μ.μ. για τα νηπιαγωγεία και 2:10 μ.μ. – 5:20 μ.μ. για τα δημοτικά).

Ειδικότερα  (σ.σ. η παρακάτω “λίστα” ανανεώνεται συνεχώς):

Αττική

Με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κλειστές θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) στην Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά δεδομένα θα  επαναξιολογήσει την κατάσταση αύριο το πρωί, με στόχο να εξετάσει, εφόσον απαιτείται, το ενδεχόμενο να παρατείνει το  κλείσιμο των Ειδικών Σχολείων και πέραν της Δευτέρας. 

Κεντρική Μακεδονία  

Κλειστά θα παραμείνουν για αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

«Εξαιτίας της χιονόπτωσης και του συνεχιζόμενου ολικού παγετού στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας και κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους των 38 Δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες, αποφασίσαμε να παραμείνουν αύριο Δευτέρα κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Κεντρική Μακεδονία. Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αύριο θα επανεξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή και θα ληφθούν αποφάσεις για την Τρίτη. Ο συνδυασμός της πανδημίας του κορονοϊού και των καιρικών φαινομένων δεν επιτρέπει να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους. Πέραν της χιονόπτωσης, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, τις επόμενες μέρες περιμένουμε σε όλη την Κεντρική Μακεδονία συνθήκες ολικού παγετού, που εγκυμονούν κινδύνους για τους μετακινούμενους», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο (Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021) τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης λόγω της πρόγνωσης για συνεχιζόμενο παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, προς αποφυγήν ατυχημάτων κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από τις σχολικές μονάδες.

Κλειστοί για τους ίδιους λόγους θα παραμείνουν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης παραμένει σε κατάσταση 24ωρης επιφυλακής για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Αποφασίσαμε τη διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, μετά από συνεννόηση με τους πέντε χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ Κωνσταντίνο Μπαντίκο.

Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο λόγω των χιονοπτώσεων, των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού στο σύνολο σχεδόν της Περιφέρειας αλλά και της ανάγκης να μην υπάρξουν παρεκκλίσεις στην πιστή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας Covid-19 λόγω του ψύχους.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση, κατόπιν συνεννόησης με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Κοζάνη

Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα,  κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Ειδικής Αγωγής του Δήμου Κοζάνης, τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης.

Καστοριά

Με Απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς όλες ανεξαιρέτως οι εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Καστοριάς, από αύριο Δευτέρα και έως την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστές λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που σημειώνονται στην περιοχή.

Δήμος Φλώρινας

Οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κατόπιν των αποφάσεων των Δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών για αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενημερώνουν ότι για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν τα σχολεία κλειστά θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση σύμφωνα με τις ισχύουσες εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ (155692/ΓΔ4/14-11-2020 και 16313/ΓΔ4/10-2-2021) και ως εξής:

  • Για μαθητές νηπιαγωγείων από 14:10 έως 16:20
  • Για μαθητές δημοτικών από 14:10 έως 17:20
  • Για μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ από 8:00 έως 13:40
  • Για μαθητές Γυμνασίων από 8:30 έως 14:10

Δήμος  Νάουσας

Με απόφαση του Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, οι παιδικοί σταθμοί, καθώς και όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής θα παραμείνουν κλειστές την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.
Η απόφαση ελήφθη λόγω των έντονων χιονοπτώσεων καθώς και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.
Σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας, για τους μαθητές των σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά, προβλέπεται η διεξαγωγή μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης.
Επισημαίνεται ότι για την εκ νέου λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών του Δήμου Νάουσας, αφού εκτιμηθεί η κατάσταση, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Η απόφαση του δημάρχου, Νικόλα Καρανικόλα ελήφθη λόγω των έντονων χιονοπτώσεων καθώς και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Τρίκαλα

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι, λόγω της κακοκαιρίας, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 θα είναι κλειστές ΟΛΕΣ οι δομές εκπαίδευσης (δημόσιες και ιδιωτικές) στην πόλη και τα χωριά του Δήμου.

Αιτία είναι ο παγετός και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και αναμένεται να επικρατήσουν.

Συγκεκριμένα θα παραμείνουν κλειστά:

– οι βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί
– τα νηπιαγωγεία
– τα Δημοτικά Σχολεία
– τα Γυμνάσια
– τα Λύκεια
– τα ΚΔΑΠ.

Παρ’ ότι ο Δήμος Τρικκαίων μερίμνησε και οι περισσότεροι δρόμοι προς τις σχολικές μονάδες είναι ανοιχτοί ή σταδιακά ανοίγουν, κυρίαρχο μέλημα του Δήμου Τρικκαίων είναι η ασφάλεια μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών κατά τη μετάβαση και αποχώρησή τους από τις σχολικές μονάδες.

Με νεότερες ανακοινώσεις και αναλόγως των καιρικών συνθηκών, θα γνωστοποιούνται κάθε ημέρα τα σχετικά με τις σχολικές μονάδες.

Καρδίτσα

Με απόφαση της Δημοτικής αρχής τη Δευτέρα και την Τρίτη 15 και 16 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Καρδίτσας λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί. Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν και οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί που είναι μέλη του Πανθεσσαλικού Συλλόγου βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων.

Λάρισα

Οι σχολικές μονάδες  Λάρισας θα παραμείνουν κλειστές, αύριο Δευτέρα, 15/02/2021, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με αποφάσεις, που εκδόθηκαν από τους Δημάρχους, των Δήμων Λαρισαίων, Αγιάς, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Τεμπών, Τυρνάβου και Φαρσάλων.

Δήμος Λαρισαίων

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης γενικής και ειδικής αγωγής δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, δημοτικοί και ιδιωτικοί, δεν θα λειτουργήσουν λόγω των καιρικών συνθηκών.

Δήμος Κιλελέρ

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου δε θα λειτουργήσουν για αύριο Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Κιλελέρ, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η χιονόπτωση των τελευταίων ωρών. Αναλυτικά δε θα λειτουργήσουν Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια.

Δήμος Τυρνάβου

Με απόφαση του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, αύριο Δευτέρα 15-2-21, όλες οι εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Τυρνάβου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες-παγετός- χιονόπτωση) και της επαγόμενης επικινδυνότητας στη μετακίνηση των μαθητών.

Δήμος Φαρσάλων

Με απόφαση του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, δε θα λειτουργήσουν για αύριο Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην επαρχία Φαρσάλων, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η χιονόπτωση των τελευταίων ωρών.

Αναλυτικά δε θα λειτουργήσουν Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά ΚΔΑΠ, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια. Εφόσον επανεκτιμηθεί η κατάσταση, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολείων αύριο, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Φθιώτιδα

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, με απόφαση των Δημάρχων, αύριο Δευτέρα 15/02/2021 οι σχολικές μονάδες των Δήμων Λαμιέων, Αμφίκλειας-Ελάτειας και Λοκρών θα παραμείνουν κλειστές.

Οι σχολικές μονάδες των Δήμων Καμένων Βούρλων, Δομοκού, Μακρακώμης και Στυλίδας θα παραμείνουν κλειστές για τις ημέρες  Δευτέρα  15/02/2021 & Τρίτη 16/02/2021.

Ανακοίνωση ΔΔΕ Φθιώτιδας

Σας ενημερώνουμε ότι:

1.Όλες οι σχολικές μονάδες των Δήμων Λαμιέων, Λοκρών και Αμφίκλειας-Ελάτειας δε θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα 15-02-2021 και

2. Όλες οι σχολικές μονάδες των Δήμων Στυλίδας, Μακρακώμης, Δομοκού και Καμένων Βούρλων δε θα λειτουργήσουν Δευτέρα 15-02-2021 και Τρίτη 16-02-2021, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Δημάρχων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ.131451/ΓΔ4/30-09-2020 (ΦΕΚ 4264/τ.Β’/30-09-2020) Υ.Α., οι σχολικές μονάδες υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ανακοίνωση ΔΠΕ Φθιώτιδας

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, με απόφαση των Δημάρχων, αύριο Δευτέρα 15/02/2021 οι σχολικές μονάδες των Δήμων Λαμιέων, Αμφίκλειας-Ελάτειας και Λοκρών θα παραμείνουν κλειστές.

Οι σχολικές μονάδες των Δήμων Καμένων Βούρλων, Δομοκού, Μακρακώμης και Στυλίδας θα παραμείνουν κλειστές για τις ημέρες  Δευτέρα  15/02/2021 & Τρίτη 16/02/2021.

Τα μαθήματα θα υλοποιηθούν μέσω της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και ώρες από:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ 14:10 – 17:20

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ 14:10 – 16:20

Δήμος Καρπενησίου

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω καιρικών συνθηκών οι σχολικές μονάδες του Δήμου Καρπενησίου μετά από απόφαση του Δημάρχου θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα 15.02 και την Τρίτη 16.02.2021. 

Δήμος Αγράφων

Λόγω επίσης των καιρικών συνθηκών, οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αγράφων μετά από απόφαση του Δημάρχου θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα 15.02.2021.

Δήμος Ιωαννιτών

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   του   Δήμου   Ιωαννιτών   για   αύριο   Δευτέρα   15/02/2021,   προκειμένου   να
διασφαλιστεί η  σωματική ακεραιότητα των μαθητών. αποφάσισε ο  Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Δήμος Κόνιτσας

Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Δευτέρα 15/2/2021, αποφάσισε ο Ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου.

Δήμος Ζίτσας

Τη διακοπή των μαθημάτων για τη Δευτέρα 15-02-2021, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας   και   Δευτεροβάθμιας   Εκπαίδευσης   καθώς   και   τη   διακοπή λειτουργίας   των   Παιδικών   Σταθμών   σε   όλο   το   Δήμο   Ζίτσας,   για λόγους πρόληψης και με γνώμονα την ασφάλεια των νηπίων και των μαθητών, αποφάσισε ο Δήμαρχος Μιχ. Πλιάκος.

Δήμοι  Δελφών και Δωρίδας 

Με απόφαση των Δημάρχων  Δελφών και Δωρίδας  γίνεται λόγω καιρικών συνθηκών αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων της της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 . Οι μαθητές όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκαπίδευσης Φωκίδας θα κάνουν εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση .

Βοιωτία

Η Δ.Δ.Ε. ενημερώνει ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αύριο 15/02 αναστέλλεται  η δια ζώσης λειτουργία για όλα ανεξαιρέτως τα σχολεία όλων των Δήμων του Νομού Βοιωτίας (συμπεριλαμβανομένων και των δημοτικών διαμερισμάτων Παραλίας Διστόμου και Αντίκυρας). 

Η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχισθεί κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Δήμος Λήμνου

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την αριθ. 30/2021 απόφαση Δημάρχου, αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου δεν θα λειτουργήσουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Ειδικής Αγωγής του Δήμου Λήμνου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί και για λόγους ασφάλειας  μαθητών και διδασκόντων.

Χίος

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης έπειτα από συνεννόηση με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου αποφάσισε τη διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στο νησί μας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να σημειωθούν αλλά και της ανάγκης να μην υπάρξουν παρεκκλίσεις από την πιστή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας για τον Covid-19 λόγω του ψύχους. Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν από τη Δευτέρα (15/2) έως και την Τετάρτη (17/2) τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Λεπτομέρειες για τον εάν θα συνεχιστεί η διδασκαλία των μαθημάτων με τηλεκπαίδευση θα δοθούν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Σάμος

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γ. Στάντζος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των δημοσίων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων καθώς και των δημόσιων και ιδιωτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ανατολικής Σάμου, για το διάστημα από αύριο Δευτέρα, 15/02/2021, έως και Τετάρτη 17/02/2021 λόγω των αναμενόμενων, (σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ για την περιοχή μας), ακραίων καιρικών φαινομένων  και ειδικότερα:

➢    των χαμηλών θερμοκρασιών, συνεπεία των οποίων είναι αδύνατη η εφαρμογή των πρωτοκόλλων λειτουργίας των δομών αυτών για την αποφυγή της διασποράς του COVID-19,  αφού καθιστούν δυσχερή την παραμονή των μαθητών στις αίθουσες

➢    του αναμενομένου παγετού καθώς και των και των συνεπειών που θα επιφέρει στο ήδη επιβαρυμένο από τον πρόσφατο σεισμό, οδικό δίκτυο.

Κεφαλονια-Ιθάκη

Λόγω επέλασης της κακοκαιρίας “Μήδεια” και των έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, πιθανή χιονόπτωση στα ορεινά, εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες) που αναμένεται να εκδηλωθούν στα νησιά μας από σήμερα Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα, οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα 15/02/2021 και την Τρίτη 16/02/2021.

Περιφέρεια Ηλείας

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, εξαιτίας των συνθηκών παγετού που επικρατούν στο σύνολο της Π.Ε Ηλείας (χιονόπτωση, παγετός και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, από χαμηλά υψόμετρα) και δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στην λειτουργία των σχολείων λόγω covid-19, για λόγους ασφάλειας των μαθητών και εκπαιδευτικών τους, αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στους Παιδικούς Σταθμούς και σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε Ηλείας.
Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αύριο, θα επανεξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας, και θα ληφθούν αποφάσεις για την Τρίτη.
 
Τα μαθήματα τα Δημοτικά, τ  Γυμνάσια και  Λύκεια  θα γίνουν με τηλεκπαίδευση .

Βόλος

Με απόφαση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, αύριο Δευτέρα 15-2-21, όλες οι εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Βόλου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες-παγετός-χιονόπτωση) και της επικινδυνότητας στη μετακίνηση των μαθητών.

Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα διακοπεί, αλλά θα συνεχίσει να πραγματοποιείται μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης.   

Πήλιο

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου θα παραμείνουν κλειστές.

Τα μαθήματα δύνανται να πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση σύμφωνα με τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών Aρχών.

Άρτα

Από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας ανακοινώνεται ότι κατόπιν αποφάσεων των Δημάρχων Γ. Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων, της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία αρμοδιότητας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των δύο αυτών Δήμων, θα παραμείνουν κλειστά, αύριο Δευτέρα, 15/02/2021, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Μετά από απόφαση του Δημάρχου Αρταίων αναστέλλεται και η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κορφοβουνίου καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Ροδαυγής, αύριο Δευτέρα 15/02/2021, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κατόπιν τούτου ενεργοποιείται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Λόγω της καθολικότητας των μέτρων, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα εφαρμόσουν πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ 4264/30-9-2020.

Ενημέρωση

Σας ενημερώνουμε πως η τηλεκπαίδευση τη Δευτέρα 15/2/2021, θα γίνει το πρωί για τη Δευτεροβαθμια εκπαίδευση και το μεσημέρι για την Πρωτοβάθμια, ακολουθώντας το πρόγραμμα της προηγούμενης τηλεκπαίδευσης.

Ναύπλιο

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για μηδενικές θερμοκρασίες και χιονόπτωση κατά διαστήματα τη Δευτέρα και την Τρίτη μας επιβάλλουν να κλείσουμε τις σχολικές μας μονάδες για την Δευτέρα 15/2 και την Τρίτη 16/2 .

Χαλκίδα

Με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, έχοντας υπόψιν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό, που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία όλων των βαθμίδων των Ειδικών Σχολείων του Δήμου, για τρεις ημέρες, ήτοι από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

Η διακοπή λειτουργίας είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας, αφού μεγάλος αριθμός μαθητών μετακινούνται στα Ειδικά Σχολεία από όμορους Δήμους και απομακρυσμένες περιοχές.

Κέρκυρα

Της αναμενόμενης επέλευσης της κακοκαιρίας «ΜΗΔΕΙΑ», της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολικών μονάδων, της ασφάλειας μετακίνησης των μαθητών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ιδίως των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν από σήμερα μέχρι τις επόμενες ημέρες, οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας θα παραμείνουν κλειστές την Δευτέρα 15/02/2021 και την Τρίτη 16/02/2021.

Θεσπρωτία

Mε απόφαση του δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σουλίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν σε όλη την επικράτεια του δήμου.

Χανιά

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, οι σχολικές μονάδες της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων, θα παραμείνουν κλειστές από τη Δευτέρα 15/02/2021 μέχρι και την Τετάρτη, 17/02/2021, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ρέθυμνο

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι με Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων Α’/ θμιας και Β’/ θμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης για αύριο Τρίτη 16/2/21 και την Τετάρτη 17/2/2021.

Σχόλια (20)

 
Αγγελική
15 Φεβ 2021 16:03

Προς @ Νίκη ( Κεραμέως;)
Με ποιον εξοπλισμό , με τίνος σύνδεση; Από πού προκύπτει ότι γίνεται επίταξη προσωπικής περιουσίας στο όνομα της απρόσκοπτης λειτουργίας της δημόσιας εκπαίδευσης; Αλλά μπορεί να βγουν να μας χειροκροτούν στα μπαλκόνια , όπως τους υγειονομικούς. Λίγο είναι αυτό;

 
@Νίκη
15 Φεβ 2021 12:12

Δηλαδή ΟΛΑ τα προηγούμενα χρόνια που ΟΛΑ τα σχολεία και ΟΛΟΙ οι μαθητές δεν λειτουργούσαν ή λειτουργούσαν με εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες σε θεομηνίες, ήταν κάτι που θεωρείτε προτιμότερο???

Άρα αφού ΚΑΠΟΙΟΙ μαθητές ή ΚΑΠΟΙΟ σχολείο έχουν αντικειμενικό πρόβλημα λόγω ρεύματος, ΟΤΕ κλπ. πρέπει ΟΛΟΙ να μείνουν στο ΤΙΠΟΤΑ

Λατρεύω αυτή τη λογική !!!
(Ελλάδα 2021...)

 
Πέτρος
15 Φεβ 2021 11:50

Στον νομό Χανίων τα σχολεία έκλεισαν για 3 ημέρες, Δεν είμαστε κόκκινη περιοχή από COVID και τα ακραία καιρικά φαινόμενα προβλέπεται να μας έρθουν την Τρίτη και να φύγουν την ίδια μέρα. Για ποιο λόγο κλείσαμε σήμερα Δευτέρα και μεθαύριο Τετάρτη; Κοιτάζω έξω και δεν βλέπω παρά μόνο ψιλόβροχο. Πάω στην πρόγνωση του καιρού και την Τετάρτη δεν έχει ούτε βιλόβροχο. Κάποιοι υποτιμούν το πραγματικό μάθημα. Τελικά η τηλεκπαίδευση είναι η θεραπεία για πάσαν νόσον και πάσα..... .

 
foros1
15 Φεβ 2021 10:58

Ότι και να λέμε, η τηλεκπαίδευση ήρθε και θα είναι πλέον η εναλλακτική λύση για κάθε συμβάν που θα εμποδίζει την δια ζώσης (χρονικές περίοδοι επιδημιών, ακόμη και γρίπης, κακοκαιρίας, κλπ). Το νομοθετικό πλαίσιο θα τροποποιηθεί όπου χρειάζεται. Αυτό δεν είναι κακό, αν η εναλλακτική θα ήταν καθόλου εκπαιδευτική διαδικασία και η ανάγκη αναπληρωσεων.

 
Νίκη
15 Φεβ 2021 09:15

Η τηλεκπαιδευση προφανως δεν ρωτησε τη ΔΕΗ για τις διακοπές ρευματος λογω πτωσης δεντρων και την απόφαση για εκ περιτροπής διακοπες παροχης ρευματος εαν και εφόσον κριθει αναγκαιο για να μην υπαρξει γενικευμενο μπλακ αουτ!!!

 
Μανος
15 Φεβ 2021 00:43

Μια χαρά γίνεται η τηλεκπαίδευση με τις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών Πάντως αναφορά δεν έγινε ποτέ από τον πρωθυπουργό ποσό δούλεψαν οι εκπαιδευτικοί να δουλέψει τόσο μαζικά Τα σχολεία να κλείσουν παντού μέχρι τέλος Φεβρουαρίου δεν γίνεται να υπάρξει σωστός εξαερισμός στις τάξεις Οι ειδικοί πάλι δεν μιλάνε;;;

 
Αννα
15 Φεβ 2021 00:12

Για τα νηπιαγωγεία η τηλεκπαίδευση διαρκεί από 2:10 -4:20 (3 διδακτικές ώρες).

 
Νικ
14 Φεβ 2021 20:50

@Άρθρο esos 18/1/21
Επειδή γνωρίζεις τι ακριβώς έγραψα να δημοσιεύσεις θα παρακαλούσα εσύ που γράφεις ότι υπάρχει οδηγία από τη Γενική Γραμματέα βάλτην να τη δούμε με το όνομα της. Δημοσίευσε δηλαδή το έγγραφο.
Αλλιώς είναι πράγματι αλαζονία και αυταρχισμός.
Τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργούν επειδή το esos (αγαπητό site που το παρακολουθώ) έγραψε ότι υπάρχει οδηγία. Δεν είναι κόπος να γραφτεί και να σταλεί. Απλα δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

 
Κάτια
14 Φεβ 2021 20:23

Μήπως να κλείσουν τα σχολεία για 3 εβδομάδες ;; Η κατάσταση χειροτερεύει τα παράθυρα δεν θα ανοίξουν τι θα γίνει θα αρρωστήσουμε όλοι ; Η υπολοίπη χώρα δεν είναι Ελλάδα ; Τώρα είναι ο βαρύς χειμώνας ..

 
Στον κόσμο τους
14 Φεβ 2021 20:20

Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τρόπο να ζεστάνουν το σπίτι τους, παιδιά να τρέμουν από το κρύο και η υπουργός μας αμέσως αυτό να σκεφτεί...
Πιο άχρηστη υπουργό δεν έχω δει. Παραιτησου εδώ κ τώρα Νίκη, όλα λάθος τα κάνεις.
Κυριάκο, μαύρο στις εκλογές θα πάρεις εξαιτίας της.

 
Γιώργος Σταθάς
14 Φεβ 2021 19:36

Η ΔΔΕ Βοιωτίας εξέδωσε νεότερη ανακοίνωση

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης η Δ.Δ.Ε. ενημερώνει ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αύριο 15/02 αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία για όλα ανεξαιρέτως τα σχολεία όλων των Δήμων του Νομού Βοιωτίας (συμπεριλαμβανομένων και των δημοτικών διαμερισμάτων Παραλίας Διστόμου και Αντίκυρας).

Η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχισθεί κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Πηγή:dide.voi.sch.gr

 
131451/ΓΔ4
14 Φεβ 2021 19:28

Από μόνοι τους στο υπουργείο εκ των υστέρων με εγκύκλιο αναφέρουν ότι και οι καιρικές συνθήκες εντάσσονται στις έκτακτες και απρόβλεπτες περιπτώσεις. Δηλαδή ότι θέλουν κάνουν.
Τελικά να μας πει το υπουργείο αν η τηλεκπαιδευση λειτουργεί σωστά. Γιατί λένε οι ίδιοι και για παράταση του έτους, για μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα κ.α.

 
Γιώργος
14 Φεβ 2021 19:03

Καλά έκλεισαν τα σχολεία γιατί υπάρχει παγετός όμως και τις επομενες μέρες πρέπει να κλείσουν ... τα παράθυρα πώς θα ανοίξουν ;;; Μια χαρά γίνονται με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα μέχρι Παρασκευή θα έχει ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ πάλι δεν μπορεί να βγει μια σωστή απόφαση ;

 
Χιονάνθρωπος
14 Φεβ 2021 18:32

Υπήρχε οδηγία απο τον Γενάρη για την πρωτοβάθμια. Για την β'θμια ομως;

 
ασεπίτης
14 Φεβ 2021 18:18

δεν είναι κλειστά τα σχολεία!!!!
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται ΚΑΝΟΝΙΚΑ αλλά από απόσταση!!!
στο τέλος θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε

 
Στράτος
14 Φεβ 2021 17:59

@Νικ
Γράφεις για την τηλεκπαίδευση λόγω αναστολής λειτουργίας εξαιτίας της κακοκαιρίας: "Η αλαζονία και ο αυταρχισμός αυτής της κυβέρνησης δεν έχει τέλος".
Αλήθεια, έχει τέλος η προσπάθεια κάποιων εκπαιδευτικών να βρίσκουν αφορμές για να μην κάνουν μάθημα;
Επιτέλους, τι κακό έχει να γίνει τηλεκπαίδευση όταν τα σχολεία είναι κλειστά λόγω κακοκαιρίας;

 
Ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών
14 Φεβ 2021 17:34

Υποτίθεται ότι κλείνουν τα σχολεία όχι μόνο για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών. Σε προηγούμενη εγκύκλιο το Υπουργείο έλεγε ότι όσοι εκπαιδευτικοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα μέσα για την τηλεκπαιδευση ήταν υποχρεωμένοι να πάνε στο σχολείο για να κάνουν το μάθημα απο εκεί.
Τώρα με αυτές τις συνθήκες μπορεί κάποιος από το υπουργείο υπεύθυνα να απαντήσει σε αυτό το θέμα; να μεταβούν οι εκπαιδευτικοι στα σχολεία;
Τέλος να αναφέρω ότι στο Φεκ για την τηλεκπαιδευση δεν αναφέρει πουθενά την περίπτωση των καιρικών συνθηκών, παρά μόνο ανέφεραν ως παράδειγμα τις καταλήψεις των σχολικών μονάδων.

 
ΧΡΗΣΤΟΣ
14 Φεβ 2021 17:21

Εκτός τόπου και χρόνου. Τα σχολεία έκλεισαν λόγω καιρικών συνθηκών από τους Δήμους. Η Εξ αποστάσεως εκπαίδευση βάση νόμου ΦΕΚ 4262 προβλέπει την τηλεκπαίδευση για την αντιμετώπιση λόγω covid 19. Οι οδηγίες , δεν πρέπει να είναι σύμφωνα με τον ΝΟΜΟ;

 
Άρθρο esos 18/1/21
14 Φεβ 2021 17:09

Στις έκτακτες και απρόβλεπτες συνθήκες που προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση 131451/ΓΔ4 εντάσσονται και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Την οδηγία αυτή έδωσε προς τις σχολικές μονάδες η Γενική Γραμματέας του υπ. Παιδείας Σίσσυ Γκίκα, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας σχολείων,λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών .

Σύμφωνα με την οδηγία της Γενική Γραμματέως σε όσες περιοχές και όσες μέρες κλείνουν οι σχολικές μονάδες με απόφαση του Δήμου λόγω καιρικών συνθηκών θα παρέχεται τηλεκπαίδευση από τις σχολικές μονάδες με βάση το πρόγραμμα και τις ώρες που ήδη ισχύουν (2:10 μ.μ. – 4:30μ.μ. για τα νηπιαγωγεία και 2:10 μ.μ. – 5:20 μ.μ. για τα δημοτικά).

 
Νικ
14 Φεβ 2021 16:51

Πότε έστειλε την οδηγία αυτή στα σχολεία η Γενική Γραμματέας του υπ. Παιδείας Σίσσυ Γκίκα;
Θα μπορούσατε να την δημοσιεύσετε; γιατί στη νομοθεσία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν αναφέρεται τέτοια διάταξη.
Φυσικά με μία οδηγία δεν ανατρέπονται νόμοι και υπουργικές αποφάσεις.
Η αλαζονία και ο αυταρχισμός αυτής της κυβέρνησης δεν έχει τέλος.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ