Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Αποδεκτή η πρόταση της Ο.Λ.Μ.Ε. για τους εμβολιασμούς στα Ειδικά Σχολεία

Δημοσίευση: 16/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Θ. Τσούχλος, Πρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε.

Από το Νοέμβριο είχαμε γίνει αποδέκτες του έντονου προβληματισμού, αλλά και της αγωνίας όσων υπηρετούν στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Μεγάλος αριθμός από αυτά, ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα, είχαν κλείσει και τα κρούσματα ήταν αλλεπάλληλα. Η Ομοσπονδία από τις αρχές Δεκεμβρίου είχε προτείνει συγκεκριμένες λύσεις και ιδιαίτερα μέτρα για τις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές, πόλεις ή και Περιφέρειες.

Όταν στις αρχές του Ιανουαρίου δηλώθηκε εμφατικά από την επιτροπή εμβολιασμών, τους ειδικούς και την Υπουργό Παιδείας η προτεραιότητα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, τοποθετηθήκαμε άμεσα. Επισημάναμε ότι θα έπρεπε να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα και σε αυτό να προταχθούν με απόλυτη προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί, το ειδικό- βοηθητικό προσωπικό και οι μαθητές- μαθήτριες των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) άνω των 16 ετών. Η πρότασή μας που περιελάμβανε τη λήψη από το ΥΠΑΙΘ και άλλων συγκεκριμένων μέτρων τέθηκε στην πολιτική ηγεσία, ενώ υποστηρίχθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. στις παρεμβάσεις τους στα Μ.Μ.Ε.

Μετά από τις συνεχείς εκκλήσεις, διαμαρτυρίες και δράσεις η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποδέχθηκε το αίτημα του συνόλου των υπηρετούντων στις ανωτέρω σχολικές μονάδες αλλά και την μετ’ επιτάσεως πίεση της Ο.Λ.Μ.Ε.

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που αποδεικνύει ότι οι δίκαιες διεκδικήσεις μας επιτυγχάνονται μέσα από την κοινή μας δράση. Όμως απαιτούνται να ληφθούν και άλλα μέτρα, απόλυτα απαραίτητα.

Απαιτούμε άμεσα:

-    Διενέργεια μαζικών, περιοδικών τεστ με στόχο τον έλεγχο της διασποράς από τον ΕΟΔΥ, τα δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας και τους δήμους
-    Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού με στόχο τη μείωση των μαθητών ανά ομάδα και την αποφυγή του συγχρωτισμού
-    Ύπαρξη νοσηλευτών σε όλες τις σχολικές μονάδες
-    Αυστηρός έλεγχος τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στη μεταφορά των μαθητών, έτσι ώστε η πληρότητα να μην υπερβαίνει το 50%
-    Δημιουργία κατάλληλων υποδομών,  ώστε να καταστούν λειτουργικά και ασφαλή τα γραφεία των εκπαιδευτικών και του προσωπικού
-    Αναζήτηση και άλλων αιθουσών διδασκαλίας με στόχο την τήρηση των αποστάσεων.
-    Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας
-    Γενναία οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών

Μετά το πέρας της διαδικασίας εμβολιασμού στα Ειδικά Σχολεία, η οποία οφείλει να είναι τάχιστη, θεωρούμε ως απόλυτα αναγκαίο να ακολουθήσει το σύνολο των εκπαιδευτικών, των διοικητικών και του βοηθητικού προσωπικού. Καθίσταται απόλυτα απαραίτητη η συνάντηση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Στο επιτακτικό αίτημά μας καλούμε να συμπράξει ενεργά η κ. Κεραμέως. Παράλληλα προτρέπουμε τους συναδέλφους που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60-64, αλλά και όσους υπηρετούν στα μικρά νησιά να συμμετέχουν στο σύνολό τους στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Στόχος μας  η με απόλυτη ασφάλεια επιστροφή στα σχολεία μας, όταν αυτό καταστεί δυνατόν.

Σχόλια (1)

 
Είναι βέβαιος
16 Φεβ 2021 10:16

Μα την ΟΛΜΕ άκουσε και γίνονται οι εμβολιασμοί! Τι θα γινόταν διαφορετικά ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ