Placeholder

Τηλεκπαίδευση

Ν. Κεραμέως: Ψηφιακό άλμα στα σχολεία

Δημοσίευση: 16/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το ψηφιακό άλμα που έχει συντελεστεί στα σχολεία μας, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, βοηθά στο να μη χάνεται καμία ώρα μαθήματος, ακόμη και για λόγους ακραίων καιρικών φαινομένων.

Είχα τη χαρά σήμερα να επισκεφθώ την ψηφιακή τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ριζωμάτων, ενός ορεινού χωριού έξω από την πόλη της Βέροιας.

Μιλήσαμε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής σχολικής χρονιάς και για την εμπειρία της τηλεκπαίδευσης.

Είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς μας, τους Διευθυντές μας για την προσαρμοστικότητα που έχουν επιδείξει και τη μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει για να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία παρά τις δύσκολες συνθήκες.

 

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (18)

 
Δάσκαλος.
18 Φεβ 2021 09:33

Παράταση και παράταση. Αφού τα σχολεία είναι ανοιχτά. Και κλειστά που είναι γίνεται τηλεκπαίδευση και όλα πηγαίνουν ρολόι. Φαγώθηκε να λέει η τηλεκπαίδευση έτσι η τηλεκπαίδευση αλλιώς. Τι την θέλει την παράταση. Τα σκέφτεται αυτά προτού τα πει ή ότι της έρθει στο μυαλό εκείνη την στιγμή το λέει;

 
Γ.Φ.
17 Φεβ 2021 18:45

Πολύ μεγάλη φόρα πήρε το υπουργείο Παιδείας. Αξιολόγησεις, παράταση του σχολικου έτους, κατάργηση σχολικών εορτών. Ας βάλουν ένα φρένο επιτέλους. Τι πανζουρλισμος είναι αυτός. Δεν ακούμε τίποτα άλλο. Κάθε μέρα και μια χαζό ανακοίνωση.

 
pakis
17 Φεβ 2021 18:03

Ας γελάσουμε και λίγο χαχαχαχαχαχαχαχ

 
ΠΕ19
17 Φεβ 2021 14:29

Θα μας τρέλανεις ????
Η ψηφιακό άλμα ( με τα δικά μας λεφτά) ή πίσω στην ύλη ( αυτά λέει η ΟΛΜΕ τρομάρα της).
Μη τολμήσει και μας πει ελάτε το Πάσχα να κάνετε μάθημα.
Λίγο ντροπή.

 
χμμ..
17 Φεβ 2021 12:06

εξοπλισμος απο την τσεπη μας, επιμορφωση ακομα αγνοειται... Τρομερο αλμα! (not)

 
Θανασης
16 Φεβ 2021 22:29

Πριν από εσάς η Παιδεία ήταν στο χείλος του γκρεμού. Με εσάς έκανε ένα βήμα μπροστά.

 
Και μια απορία...
16 Φεβ 2021 16:54

1ον
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, η τηλεκπαίδευση δεν θα είχε γίνει αν είχαμε ζητήσει να μας υποδείξουν τον εξοπλισμό με τον οποίο μας καλούν να την προσφέρουμε όπως κάνουν όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι που σέβονται τον εαυτό τους και έχουν μυαλό στο κεφάλι τους. Καλά να πάθουμε! Ή θα εξεφτελίζονταν οι ίδιοι ή θα έτρεχαν να στείλουν άρον άρον τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Ας γυρίσουμε τώρα στα τζούφια μας σχολεία πάλι...
2ον
...και για να γελάσουμε λίγο...τί τρέχει τελικά με τις κάμερες των μαθητών...επιτρέπεται να τους ζητούμε να τις έχουν ανοιχτές ή όχι τελικά; Γιατί οι ΣΕΕ μας λένε πως δεν μπορούμε να το απαιτούμε γιατί μπορεί ο μαθητής να είναι κάτω από το πάπλωμα με το κινητό βρε αδερφέ και το καταλαβαίνω....απλά βλέπω σε όλες τις φωτό όπου συνδέονται με τάξεις υπουργοί, υφυπουργοί, πρωθυπουργοί αυτή την όμορφη εικόνα με όλες τι φατσούλες των μαθητών χαρούμενες κ κεφάτες...στις δικές μας τάξεις μόνο ονόματα σε παραθυράκια μπορώ να βλέπω μου είπανε....αυτό όμως δεν πουλάει φαίνεται...

 
Η μιζέρια σας
16 Φεβ 2021 16:22

Δεν σας αφήνει ποτέ! Αντί να πείτε ότι τα καταφέραμε και να βγείτε στην κοινωνία με "θετικό
Έργο"εσεις φοβάστε να μην πάρει την δόξα η Κεραμέως.Λες και δεν καταλαβαίνει ο κοσμάκης και δεν βλέπει τι και πως έγινε ότι έγινε.Τι προσφέρατε εσείς και τι η Κεραμέως. Δεν άκουσε τις αντιρρήσεις της ΟΛΜΕ..Δεν διάβασε τις αναρτήσεις των αριστερών και όχι μόνο...Ότι χωρίς εσάς δεν θα γινόταν προφανώς ισχύει, αλλά και χωρίς το θάρρος και την επιμονή της υπουργού ότι δεν θα γινόταν τίποτα αυτό μόνο αν είναι εμπαθέστατος θα το ισχυριζόταν.

 
Αλλαγή συνθηκών στα Δημόσια Σχολεία
16 Φεβ 2021 15:52

Η επιμόρφωση που διαφημίζεται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο ΑΚΟΜΑ δεν έχει αρχίσει. Εξοπλισμός για μαθητές και εκπαιδευτικούς δεν έχει δοθεί ώστε να καλύπτεται το 99% των περιπτώσεων.

Ψηφιακό Εκπαιδευτικό "άλμα" σίγουρα αδύνατον να συντελεστεί μέσα σε 6 ή 12 μήνες, άλλες ευρωπαϊκές χώρες προετοιμάζονται επί δεκαετίες για την εισαγωγή νέων συστημάτων (από το 2000 μέχρι σήμερα) και ακόμα συναντούν δυσκολίες.

Προς Εκπαιδευτικός (μέσα στην τάξη)
16 Φεβ 2021 12:44

Συγχαρητήρια, τα έγραψες όλα - λιτά και περιεκτικά.

 
Εκπαιδευτικός
16 Φεβ 2021 14:38

Καλά δεν ντρέπεται η Υπουργός να πανηγυρίζει; Δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως, έχει στηθεί όλο το εγχείρημα με έξοδα των εκπαιδευτικών, με τους υπολογιστές τους, τις συνδέσεις τους από το σπίτι τους. Το Υπ. Παιδείας δεν έχει υλοποιήσει ούτε καν την επιμόρφωση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Βέβαια στα λόγια και τις φανφάρες είμαστε πρώτοι... με ξένα κόλλυβα όπως λέει κι ο λαός...

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
16 Φεβ 2021 14:34

Λόγια παχιά και υποκριτικά συγχαρητήρια από μία υπουργό που αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους υποτακτικούς της και προσπαθεί να οικειοποιηθεί μία επιτυχία που οφείλεται αποκλειστικά στο φιλότιμο και τα έξοδα των εκπαιδευτικών. Τέτοια συγχαρητήρια να μου λείπουν...

 
Σας χρηματοδοτησαμε
16 Φεβ 2021 14:14

από το μισθό μας, κα Υπουργέ, για την τηλεκπαιδευση. Όσο έκανα μάθημα από το σπίτι, όλα λειτουργούσα άψογα γιατί φρόντισα να προμηθευτώ τα απαραίτητα, με δικά μου έξοδα. Τώρα που γύρισα στο γυμνάσιο μου και επιχείρησα να κάνω μάθημα από το σχολείο σε ένα τμήμα που είχε κλείσει λόγω κρουσματος, στάθηκε αδύνατο λόγω ανεπαρκούς εξοπλισμού στη σχολική μου μονάδα. Μήπως να φρόντιζατε λίγο τον εξοπλισμό των σχολείων, κα υπουργέ; Όχι λόγια, έργα, αγαπητή!

 
Αριστεία, όχι αστεία
16 Φεβ 2021 14:01

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου lockdown παρείχα εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τη σχολική μονάδα. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπορώ να πάω στο σχολείο. Πως θα κάνω τηλεκπαίδευση;

 
Εκπαιδευτικός (μέσα στην τάξη)
16 Φεβ 2021 12:44

Εφόσον λοιπόν το υπουργείο (και η κοινωνία...) αναγνωρίζει τη συμβολή των ψηφιακών εργαλείων θα πρέπει να δει το όλο θέμα ΣΟΒΑΡΑ κι όχι μόνο μέσα από το πρίσμα της πανδημίας και του έκτακτου. Στην τρέχουσα κατάσταση είναι πρακτικά μονόδρομος (και ΟΧΙ, αν πάνε 15 άτομα σε μια τάξη ΔΕΝ λύνεται το πρόβλημα...), ωστόσο σε καταστάσεις έκτακτες όπως χιονιάς που επαναλαμβάνονται σχετικά συχνά είναι επίσης μια λύση.

Για να το δει ΣΟΒΑΡΑ ωστόσο πρεπει κατ' ελάχιστον να
1) Δημιουργήσει το κατάλληλο ψηφιακό περιεχόμενο. Καταργήθηκε το Adobe Flash player πριν 1 μηνα και τα μισά σχεδόν εκπαιδευτικά βοηθήματα απλά δεν δουλεύουν (εκτός κι αν κάποιος έχει ειδικότητα "ζογκλέρ")

2) Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και ενεργή ΕΦΑΡΜΟΓΗ διαδικασιών εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Η επιμόρφωση που διαφημίζεται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο ΑΚΟΜΑ δεν έχει αρχίσει. Πραγματικά αν γίνεται υπο το πρίσμα της αντιμετώπισης της Πανδημίας έχει ελάχιστο ή μηδενικό νόημα πλέον.

3) Υποστήριξη εκπαιδευτικών και κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων σχετικά με τον εξοπλισμό αλλά ΚΑΙ το τηλεπικοινωνιακό κομμάτι. Το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την τηλεργασία (αυτό είναι η τηλεκπαίδευση...) ορίζει οτι ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ καλύπτει το κόστος του εργαζομένου (άρθρο 5 του ν. 3846/2010)
"...την αποκατάσταση του κόστους που προκαλείται από την παροχή της (τηλεπικοινωνίες, εξοπλισμός, βλάβες συσκευών κ.λπ.)"

4) Οι γονείς μαθητές πρέπει να αντιληφθούν ότι η τηλεκπαίδευση ΔΕΝ είναι παιχνίδι, "λούφα" ή ότι άλλο, είναι ΜΑΘΗΜΑ.

 
Κάνουμε και πλάκα τώρα ;;;;
16 Φεβ 2021 12:39

Στο υπουργείο έχετε αγοράσει laptop για να δουλεύουν οι υπάλληλοι εξαποστάσεως.
Στο ιδιωτικό τομέα η τηλεργασία γίνεται με εξοπλισμό του εργοδότη.

Οι μόνοι οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να αγοραζουν και να χρησιμοποιούν δικό τους εξοπλισμό είναι οι εκπαιδευτικοί και αυτό το ονομάζουμε ........ψηφιακό άλμα ;;;;

Τόση κοροιδία πια από το υπουργείο είναι ντροπή !!! Συμφωνούμε να μην χάνονται ώρες , όχι όμως και να κοροιδευόμαστε !!
Να παρέχουμε τηλεκπαίδευση στην κακοκαιρία , έχουμε δεν έχουμε εξοπλισμό , χωρίς το υπουργείο να έχει διαθέσει ούτε 1 ευρώ , ούτε για τα σχολεία , ούτε για τους εκπαιδευτικούς και να μιλάμε και για ψηφιακά άλματα !!!
Στον νόμο που ψηφίσατε "ξεχάσατε" να διευκρινίσετε με ποιόν τρόπο παρέχεται υποχρεωτικά η τηλεκπαίδευση !!

ΝΤΡΟΠΗ , να υποτιμάτε τόσο την νοημοσύνη μας !

 
ΞΑΝΘΟΣ
16 Φεβ 2021 12:27

Και όλα αυτά .....από την προσπάθεια των εκπαιδευτικών....που έχουν υπερβάλει εαυτούς για να ανταποκριθούν πολύ γρήγορα σε δύσκολες συνθήκες διδακτικών διαδικασιών....και με το κόστος των τεχνολογικών μέσων......ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.....ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ..... ( Κάνε μια σύγκριση αμοιβών με το υπουργείο Οικονομίας) για να μπορείς κυρία ΚΕΡΑΜΕΩΣ να καμαρώνεις σήμερα....

 
Απλά Μαθηματικά
16 Φεβ 2021 11:34

Η αλήθεια είναι ότι έχει συντελεστεί μεγάλο ψηφιακό άλμα στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών. Ας είναι καλά οι "καλοπληρωμένοι" εκπαιδευτικοί που από το υστέρημά τους ξόδεψαν αρκετά χρήματα για να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό τους (κάμερες, γραφίδες, laptops, κα.)
Το υπουργείο μας όμως κάνει τον "τσάμπα" μάγκα. Φανταστείτε ο αστυνομικός να κυνηγάει τους κακοποιούς με το προσωπικό του πιστόλι ή με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο. Ή ο λιμενικός να φυλάει τα θαλάσσια σύνορα με το φουσκωτό του. Ή ο γιατρός σε ένα νοσοκομείο να κάνει εγχείρηση στο προσωπικό του χειρουργείο. Ή ........

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.