ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Το υπ. Παιδείας ζητά στοιχεία από ΚΕΣΥ στο πλαίσιο ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Δημοσίευση: 16/02/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την αποστολή αναλυτικών στοιχείων, μέχρι και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου,  ζητά το υπουργείο Παιδείας από τα ΚΕΣΥ, με σχετική εγκύκλιο, στο πλαίσιο ελέγχου που διενεργείται  της 3ης Υπηρεσίας Επιτρόπου-Τομέα Παιδείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.  

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας ζητά από τα ΚΕΣΥ τα εξής στοιχεία :

1η ενότητα: Αριθμός αιτημάτων αξιολόγησης που υποβλήθηκαν κατά τα σχολικά έτη 2018- 2019, 2019-2020 και 2020-2021  (Ζητείται καταμέτρηση και ανάλογη συμπλήρωση του αριθμού των υποβληθέντων αιτημάτων προς εξέταση από το οικείο Κ.Ε.Σ.Υ. κατ ́ έτος, ανεξάρτητα από το εάν αυτά έχουν διεκπεραιωθεί μέχρι σήμερα ή όχι) .

2η ενότητα : Αριθμός γνωματεύσεων που εκδόθηκαν κατά τα σχολικά έτη 2018-2019, 2019- 2020, 2020-2021 και μέσος χρόνος αναμονής για την εξέταση των αιτημάτων από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης αξιολόγησης (Σε αυτήν την ενότητα ζητείται να καταμεριστούν οι κατ ́ έτος εκδιδόμενες γνωματεύσεις, σε σχέση με το χρόνο υποβολής του αιτήματος γι ́ αυτήν).

3η ενότητα: Αριθμός γνωματεύσεων που εκδόθηκαν ανά έτος και ανά κατηγορία εκπαιδευτικής παροχής  παράλληλη στήριξη, τμήμα ένταξης, Σ.Μ.Ε.Α.Ε., Ε.Β.Π., προφορική εξέταση, χορήγηση εξοπλισμού, ίδρυση δομής Ε.Α.Ε. -συμπεριλαμβάνονται τομείς/ειδικότητες των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ-, άλλο (Ζητείται να καταγραφεί ο αριθμός των εκδιδομένων γνωματεύσεων-εισηγήσεων ανά είδος στήριξης εκ των περιγραφομένων και κατ ́ έτος, για τα σχολικά έτη 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021, ανεξάρτητα από την υλοποίησή τους ή όχι).  .

4η ενότητα: Προτεινόμενος χρόνος επαναξιολόγησης μαθητών/τριων στις περιπτώσεις εισηγήσεων για παράλληλη στήριξη από εκπαιδευτικό, για τα έτη 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 (Ζητείται να αποτυπωθεί ο αριθμός των εκδιδομένων εισηγήσεων για παράλληλη στήριξη από εκπαιδευτικό, σε σχέση με τον τιθέμενο χρόνο επαναξιολόγησης του/της μαθητή/τριας).

5η ενότητα: Συνήθης χρόνος επαναξιολόγησης (σε σχολικά έτη) μαθητών/τριών, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, για τους οποίους υπάρχει εισήγηση για φοίτηση σε Τμήμα Ένταξης, για προφορική εξέταση, για υποστήριξη από ΕΒΠ, για άλλο (Ζητείται να αποτυπωθεί ο συνήθης χρόνος επαναξιολόγησης (σε σχολικά έτη) μαθητών/τριών για τους/τις οποίους/ες δόθηκε εισήγηση υποστήριξης από Τμήμα Ένταξης, οδηγία για προφορική εξέταση , υποστήριξη από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό).

6η ενότητα: Συνοπτική περιγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Κ.Ε.Σ.Υ. κατά προτεραιότητα.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ