Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Υφ. Παιδείας: Στόχος μας οι Πανελλαδικές να γίνουν στην ώρα τους

“Επεξεργαζόμαστε σχέδια για να καλυφθεί πληρέστερα η ύλη , να γίνουν οι επαναλήψεις όπου και αν χρειάζεται”
Δημοσίευση: 16/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η παράταση του διδακτικού έτους είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο εξετάζεται. Όταν αποφασιστεί θα ανακοινωθεί επισήμως.

Τη δήλωση αυτή έκανε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά, ενώ για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις είπε ότι στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους , όπως έχουν προγραμματιστεί.

Δημοσιογράφος: Επεξεργάζεστε αυτή τη στιγμή κάποιο σχέδιο όσον αφορά την παράταση του σχολικού έτους;

Υφ. Παιδείας: Επεξεργαζόμαστε  σχέδια για να καλυφθεί πληρέστερα η ύλη , να γίνουν οι επαναλήψεις όπου και αν χρειάζεται και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο.

Δημοσιογράφος: Αυτό θα επηρεάσει και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις;

Υφ. Παιδείας:Όλες οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο. Εγώ θα  επαναλάβω τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι στόχος είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν  στη συγκεκριμένη ώρα που έχει προγραμματιστεί

Δημοσιογράφος: Με την ύλη των Πανελλαδικών αλλά και όλων των τάξεων τι πρόκειται να συμβεί;

Υφ. Παιδείας: Σε ότι αφορά τη ύλη της Γ  Λυκείου  έχει ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα η μείωση κατά 30%. Σε ότι αφορά την ύλη των άλλων τάξεων το υπ. Παιδείας έχει πλήρη εικόνα καθημερινά διότι είναι υποχρεωμένοι   οι εκπαιδευτικοί με κάθε πρόσφορο τρόπο να καταχωρίζουν  τα κεφάλαια τα οποία έχουν διδάξει . Επειδή ακριβώς λόγω των συνθηκών δεν υπήρξαν  περίπατοι, εκδρομές  η ύλη εν πολλοίς έχει καλυφθεί νωρίτερα

Σχόλια (15)

 
Που είναι το σχολείο ;;;
18 Φεβ 2021 08:03

Τα Λύκεια στην Αττική έχουν να ανοίξουν από τον Νοέμβρη. Ειδικά αυτά που είχαν και κρούσματα , είναι κλειστά από τον Οκτώβρη. Τα παιδιά έχουν ξεχάσει πως είναι το σχολείο.
Όσο αναφορά την τηλεκπαίδευση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών, τα προβλήματα του webex και η αδυναμία των μαθητών να συγκεντρωθούν τόσες ώρες εξαποστασεως , έχει δημιουργήσει πολλά κενά, χωρίς να υπολογίσουμε τα περσινά και επίσης χωρίς να λάβουμε υπόψη κενά εκπαιδευτικών που καλύφθηκαν αργά η δεν έχουν καλυφθεί ακόμη.
Η μόνη επιλογή είναι ότι έγινε και περισυ. Να μην γίνουν εξετάσεις, για να επαναληφθεί και να καλυφθεί κάποια ύλη καλύτερα και οι πανελλαδικές επίσης όπως περισυ λίγο πιο αργά.
Αλλά αυτές οι αποφάσεις έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί χθες και όχι να παίζουμε με την αγωνία των μαθητών....

 
Ελένη
17 Φεβ 2021 19:37

Πότε θα κάνουν αιτήσεις οι απόφοιτοι;

 
Θα πουλήσω το ρολόι
17 Φεβ 2021 17:02

@Απλά Μαθηματικά
Πολύ εύστοχο! Ποιά ώρα αλήθεια? Δύο πράγματα, μου θύμισε η δήλωση.
- Τη διαφήμιση της Favre-Leuba, "Φοριέται και στο δεξί σαν κόσμημα". Η κ. Μακρή, δε βλέπω να φοράει ρολόι πάντως....
- Το γνωστό και αγαπητό άσμα του Γρηγόρη Μπιθικώτση, "Ρολόϊ κομπολόϊ"....

 
Αναστασία
17 Φεβ 2021 15:46

Κυρία Μακρή, να σας ενημερώσω πως όχι, δεν γνωρίζει το Υπουργείο που φτάνω στην Α και Β Λυκείου, γιατί η ύλη αναγράφεται σε βιβλίο και όχι ηλεκτρονικά. Το Υπουργείο γνωρίζει την πορεία της Ύλης για τη Γ Λυκείου, γιατί έχουμε ήδη στείλει εγγράφως το που βρισκόμαστε. Μια φορά πριν τα Χριστούγεννα και μια φορά μετά. Και επειδή δεν μας ρωτάει κανείς, να σας πω ότι στην Α τάξη που θέλετε να βάλετε Τράπεζα Θεμάτων, είμαι 3 εβδομάδες πίσω σε σχέση με πέρυσι, γιατί αυξήσατε την ύλη, ανοίξαμε αργότερα κι έχουμε και εξ αποστάσεως διδασκαλία. Επίσης ο αναπληρωτής για το ίδιο μάθημα για το διπλανό τμήμα ήρθε το Νοέμβριο. Και να αφήσετε αυτά τα όπου χρειάζεται και αν χρειάζεται γιατί καταλαβαίνω που το πάτε. Όποιος χρειάζεται πάει το Πάσχα, αλλιώς θεωρούμε ότι όλα είναι εντάξει; Ε όχι λοιπόν. Το διαίρει και βασίλευε δεν θα περάσει! Παράταση για όλους όπως και πέρυσι.μεχρι 15 Ιουνίου και μετά Πανελλαδικές. Η Αττική είναι κλειστή από το Νοέμβριο. Έχουν ξεχάσει τι θα πει σχολείο. Δεν γίνεται να πάνε έτσι σε εξετάσεις.

 
.....
17 Φεβ 2021 14:36

Όλοι καταλάβαμε ότι δεν πρόκειται να γίνουν στην ώρα τους..

 
ph
17 Φεβ 2021 14:15

E εντάξει, σε 1-2 χρόνια θα έχουμε εκλογές. Η Γη είναι στρόγγυλη.

 
OK
17 Φεβ 2021 13:48

Είναι πολύ απλό:

"Στόχος είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν στη συγκεκριμένη ώρα που έχει προγραμματιστεί" = "Αποκλείεται οι Πανελλαδικές να γίνουν στη συγκεκριμένη ώρα που έχει προγραμματιστεί".

 
Γιώργος
17 Φεβ 2021 13:20

Ήθελα να 'ξερα αυτά που λέει τα πιστεύει ❓

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
17 Φεβ 2021 12:58

Κι αναρωτιόμουν, δε θα ανοίξουν και αυτό το θέμα;

 
Έχει καταντήσει κουραστικό
17 Φεβ 2021 12:12

Αυτό που κάθε φορά που εξαγγέλλει στόχους το θλιβερό τρίο του ΥΠΑΙΘ η πραγματικότητα τους διαψεύδει έχει καταντήσει κουραστικό κι εκνευριστικό.
Λες και είναι φοβερή σοφία να μας πουν ότι στόχος είναι να γίνουν οι πανελλαδικές στην ώρα τους, όπως γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες.
Πάμε και σε άλλους στόχους! Όλο το καλοκαίρι μας ζάλισαν ότι στόχος ήταν να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους και μάλιστα πριν την ώρα τους, στις 7 Σεπτέμβρη. Ο στόχος μετακινήθηκε στις 14 τελικά!
Άλλος στόχος, τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά, έστω μετά την Πρωτοχρονιά! Στην Αττική ο στόχος πήγε για βρούβες καθώς τα Λύκεια παραμένουν κλειστά από τις 9 Νοεμβρίου!
Γιατί, λοιπόν, οι δημοσιογράφοι ρωτάνε συνέχεια πράγματα τις κυρίες του Υπουργείου, όταν όλοι ξέρουμε ότι οι απαντήσεις προκαλούν πλέον θυμηδία; Περιμένει κανείς να βγάλει είδηση;
Έλεος δηλαδή...

 
ΔΕΠ
17 Φεβ 2021 11:10

Μεταφραση: ανησυχούμε ότι μπορεί να μη γίνουν στην ώρα τους. Κάθε φορά που ακούς "στόχος μας είναι", εννοείται ότι υπάρχει ζήτημα...
Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

 
HΡΑ*
17 Φεβ 2021 07:53

Γι' αυτό χαίρεται η κ. Μακρή και μας κερνάει χαμόγελα, επειδή υπάρχει περίπτωση οι Πανελλαδικές να γίνουν στην ώρα τους;

 
Απλά Μαθηματικά
16 Φεβ 2021 23:56

"Υφ. Παιδείας: ... Εγώ θα επαναλάβω τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι στόχος είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν στη συγκεκριμένη ώρα που έχει προγραμματιστεί."
Ερώτημα: ποια είναι η συγκεκριμένη ώρα που έχει προγραμματιστεί; Την ξέρει κάποιος από σας;
"Υφ. Παιδείας: ... Επειδή ακριβώς λόγω των συνθηκών δεν υπήρξαν περίπατοι, εκδρομές η ύλη εν πολλοίς έχει καλυφθεί νωρίτερα."
Ερώτημα: αφού η ύλη έχει καλυφθεί νωρίτερα γιατί έγινε μείωση της ύλης των Πανελληνίων; Και γιατί συζητιέται περικοπή των διακοπών του Πάσχα και παράταση του σχολικού έτους; Και γιατί η υπουργός ζήτησε τη συνδρομή του ΙΕΠ προκειμένου να καθοριστούν τα σημαντικά κεφάλαια της ύλης;
Τι δεν καταλαβαίνω;

 
Πανελλαδικές 2021
16 Φεβ 2021 23:55

Άρα 7 Ιουνίου Κάνουν πρεμιέρα τα Γενικά λύκεια όπως ξέρουμε και 8 τα ΕΠΑΛ

 
Ικ90
16 Φεβ 2021 23:46

30% μείωση;
Σε ποιο μάθημα;
Στη γυμνάστικη;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ