ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών

Ειδικά για το σχολικό έτος 2020 - 2021 οι αιτήσεις παραίτησης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποβάλλονται μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την πάροδο 20 ημερών από την έναρξη ισχύος του νόμου
Δημοσίευση: 18/02/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέες ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων   παραίτησης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προβλέπει το νέο   νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (άρθρο 46).

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το ΦΕΚ

Άρθρο 46
Αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - Τροποποίηση του άρθρου 4 του ν. 3687/2008

1. Η παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 3687/2008 (Α ́ 159) τροποποιείται ως προς τις προθεσμίες και διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Οι αιτήσεις παραίτησης των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που υποβάλλονται μετά την πρώτη εργάσιμη ημέρα που έπεται του πρώτου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου, καθώς και κατά τη διάρκεια του αμέσως επόμενου διδακτικού έτους, γίνονται αποδεκτές με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Π.Ε.) ή του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.), για εξαιρετικούς λόγους, όπως βαριές και δυσίατες ασθένειες, οι οποίες αποδεικνύονται από πιστοποιητικά υγειονομικής επιτροπής ή δημόσιου νοσοκομείου, ή για ιδιαίτερα σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Αίτηση παραίτησης μόνιμου εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υποβάλλεται από 1ης Φεβρουαρίου μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την πάροδο του πρώτου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου θεωρείται ότι έχει γίνει αποδεκτή και λύεται αυτοδικαίως η υπαλληλική σχέση στις 31 Αυγούστου».

2. Ειδικά για το σχολικό έτος 2020 - 2021 οι αιτήσεις παραίτησης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποβάλλονται μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την πάροδο είκοσι (20) ημερών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, οπότε εφαρμόζεται το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 3687/2008, ή μεταγενέστερα, οπότε εφαρμόζεται το πρώτο εδάφιο της ίδιας παραγράφου.

Σχόλια (2)

 
«Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν» FRSPH
20 Φεβ 2021 02:46

Ποιοί βγάζουν τα περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα; Oι επαγγελματίες αθλητές,οι δημοσιογράφοι και οι ηθοποιοί. Ποιοί βγάζουν τα λιγότερα χρήματα στην Ελλάδα; Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Οι ρόλοι πρέπει να αντιστραφούν.Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να βγάζουν περισσότερα χρήματα από τους επαγγελματίες αθλητές,τους δημοσιογράφους και τους ηθοποιούς.

 
χαζομάρες
18 Φεβ 2021 14:08

η μόνη θέση που μπορεί να καλυφθεί άμεσα σε τις χιλιάδες κάθε χρόνο αναπληρωτών (για τους με διαθέσεις/αποσπάσεις για τις ανάγκες της υπηρεσίας ΠΑΝΤΑ βρίσκεται πίστωση... σα δεν ντρέπεστε. οι δε θέσεις για οριστικές τοποθετήσεις- μην πουν ότι το κάνουν για τις υπηρεσιακές μεταβολές- ας δίνονται ένα χρόνο μετά , όπως τώρα, να είναι και γνωστές να κάνει ο καθένας τα κουμάντα του και όχι να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες μόνο οι ημέτεροι). μια χαρά με αυτά που κάνετε συντηρείτε την παράγκα... φέρτε και το νομοσχέδιο για τα στελέχη να δούμε πώς θα βολέψετε και τους τελευταίους

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ