Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Η ΑΔΙΠΠΔΕ ετοιμάζει πλατφόρμα για την αξιολόγηση

Θα εμπλακούν μαθητές και εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε θέσεις στελεχών εκπαίδευσης από τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 18/02/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια  και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ), ετοιμάζεται να δημιουργήσει Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα διαχείρισης βάσης δεδομένων της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού συστήματος:

α. τόσο για την καταχώρηση δεδομένων που αφορούν την αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης  (Μεταξιολογεί τα συστήματα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών και εντοπίζει αδυναμίες και τρόπους αντιμετώπισής τους)  

β.  όσο και την άντληση δεδομένων από τις σχολικές μονάδες για τις ανάγκες των μελετών και των ερευνών που υλοποιεί για την παρακολούθηση τη μελέτη και την αξιολόγηση της εφαρμογής της εκπαιδευτικής πολιτικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ( Παρακολουθεί, μελετά και αξιολογεί την εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως αυτή σχεδιάζεται με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής).

Το πληροφοριακό σύστημα που θα αναπτυχθεί θα λειτουργεί σε περιβάλλον Web και θα είναι διαθέσιμο στους χρήστες μέσω περιηγητή ιστού.

Θα περιλαμβάνονται φόρμες για την εισαγωγή των δεδομένων , ενώ τα στοιχεία που θα καταχωρούνται θα αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων του συστήματος.

Σύμφωνα με την ΑΔΙΠΠΔΕ “στο πλαίσιο  της δράσης   θα εμπλακούν μαθητές και εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε θέσεις στελεχών εκπαίδευσης από τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”.

Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στο σύστημα για τη διενέργεια των ενεργειών που απαιτούνται, μέσω του λογαριασμού τους στο Πανελλήνιο σχολικό Δίκτυο.

Σχόλια (15)

 
Ούτε οι μαθητές ούτε και η ΑΔΙΠΠΔΕ
19 Φεβ 2021 15:12

Από τον ιδρυτικό νόμο της ΑΔΙΠΠΔΕ είναι σαφές ότι δεν αποτελεί φορέα αξιολόγησης εκπαιδευτικών και μάλιστα με αξιολογητές ... τους μαθητές!
Στο νόμο 4692/2020 για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων προβλέπεται η ΑΔΙΠΠΔΕ να αξιολογεί Περιφέρειες για τις σχολικές μονάδες τους, βασιζόμενη στις αξιολογήσεις των ΠΕΚΕΣ, που βασίζονται στις αξιολογήσεις των Συντονιστών, που βασίζονται στις αυτοαξιολογήσεις των ιδίων των σχολικών μονάδων. Σκοπός όλων αυτών είναι η διαμόρφωση προτάσεων για τη βελτίωση των διαδικασιών αυτοαξιλόγησης των σχολικών μονάδων, σε επίπεδο Περιφερειών και χώρας.

 
nik
19 Φεβ 2021 07:52

Όταν γίνεται πχ πόλεμος για να μάθουμε τι ακριβώς γίνεται παίρνουμε συνέντευξη σε όσους είναι στην πρώτη γραμμή. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στην εκπαίδευση. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα εμπλακούν......

 
Ν ικος
19 Φεβ 2021 07:45

Βάζει μαθητές και διευθυντές και υποδιευθυντες σε ρόλο χωροφύλακα......για να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς. Το γνωστό έργο του μαθητοπατέρα.

 
Προς @Έχετε χάσει το μέτρο18
19 Φεβ 2021 04:06

"Και τους αποφοίτους που μπαίνουν στις σχολές με 0.9 τι θα τους κάνεις..;"

 
Φινλανδία
19 Φεβ 2021 03:53

Να σημειωθεί κάτι εδώ: Στη Φινλανδία, που τόσο αγαπάμε να εγκωμιάζουμε το εκπαιδευτικό της σύστημα, δεν προβλέπεται σύστηµα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και του έργου του.

 
Να αξιολογηθεί κ' να απολογηθεί το υπουργείο γιατί κ' πως
19 Φεβ 2021 03:49

έχει καθηλωμένους τους μισθούς των εκπαιδευτικών.
οι μισθοί τους είναι κάποιες θέσεις κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
η Γερμανία που είναι από τους πρώτους στη λίστα των αμοιβών δεν αξιολογεί
εκπαιδευτικούς και η Ελλάδα ζητά αξιολόγηση για τα "ψίχουλα".
Μπορεί φυσικά να προσλάβει μεταλυκειακούς και να τους αξιολογεί αν διδάσκουν σωστά δίνοντάς τους 1,20!! Φθηνά θα τη βγάζει και οικονομία θα κάνει.
Ο νόμος της αγοράς λέει "όταν απαιτείς πολλά, πληρώνεις και ΠΟΛΛΑ".

 
Παρόλο
19 Φεβ 2021 03:32

που στη Γερμανία ΔΕΝ γίνεται αξιολόγηση εκπαιδευτικών, παρόλο που καλοπληρώνονται (44.823 ευρώ ετησίως), οι Γερμανοί δεν διαλέγουν το επάγγελμα αυτό γιατί δεν ..αντέχεται η ενασχόληση με παιδιά (γνώμη εκπαιδευτικών σε γερμανικά σχολεία). Ας μην έχει λοιπόν ζήτηση κι εδώ. Και ας υπάρχουν κενές θέσεις. Το αξίζουμε σαν χώρα. Γιατί δεν εκτιμιούνται αυτά που προσφέρει κανείς.
Και -συμφωνώ- ας προσλαμβάνουν απόφοιτους δευτεροβάθμιας για να διδάξουν στα παιδιά τους. Αυτοί θα έχουν σίγουρα 9.5 μέσο όρο απολυτηρίου!
Και επιπλέον χαμηλούς μισθούς.. Θα βολεύει και το κράτος βέβαια!!

 
Μ.Χ
18 Φεβ 2021 21:57

Χορτάσαμε από πλατφόρμες. Φτάνειιιιιι

 
Δάσκαλος.
18 Φεβ 2021 21:53

Να αξιολογήσει αυτή πρώτα τον εαυτό της. Τι θέλει. Τι ψάχνει. Τι σκέφτεται. Η πολυξερη. Και μετά ας αξιολογήσει και τους άλλους. Αντε γιατί μας τρέλανε. Έλεος.

 
στελέχη (;) της εκπαίδευσης
18 Φεβ 2021 18:57

Σε λίγο οι αιτήσεις για διευθυντές θα είναι λιγότερες από τις θέσεις και η διαδικασία επιλογής χωρίς νόημα. Για παράδειγμα στη Διεύθυνση ΠΕ Γ΄Αθήνας (από τις μεγαλύτερες στη χώρα), για τα 131 σχολεία το 2011 υπήρχαν 223 υποψήφιοι και το 2017 μόλις 171. Μετά από παραιτήσεις και συνταξιοδοτήσεις ο πίνακας σχεδόν εξαντλήθηκε. Αντίστοιχα και στη Διεύθυνση ΠΕ Α΄Αθήνας.
Διευθυντής 12/θέσιου δημοτικού σχολείου (με τουλάχιστον 30-40 άτομα προσωπικό) επίδομα μεικτά 300 ευρώ (180 καθαρά) , 6 ώρες μάθημα την εβδομάδα και άπειρες αρμοδιότητες και ευθύνες. Ακόμη καλύτερα Διευθυντής 6/θέσιου δημοτικού σχολείου (με τουλάχιστον 15-20 άτομα προσωπικό) επίδομα μεικτά 250 ευρώ (140 καθαρά), 10 ώρες μάθημα την εβδομάδα, τις ίδιες αρμοδιότητες και ευθύνες και ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ.
Χτες ψηφίστηκε το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ (υπουργείο Οικονομικών) όπου προβλέπεται ειδική αμοιβή θέσης εργασίας μέχρι 2200 ευρώ το μήνα, την οποία λαμβάνει ο υπάλληλος και κατά τη διάρκεια των αδειών του.Επιπλέον προβλέπεται και βραβείο επίτευξης στόχων κλιμακωτά για στελέχη και υπαλλήλους με οροφή στις αποδοχές, τις αποδοχές του γενικού γραμματέα υπουργείου.

 
@Έχετε χάσει το μέτρο18
18 Φεβ 2021 18:46

Χάχα. Και τους αποφοίτους που μπαίνουν στις σχολές με 0.9 τι θα τους κάνεις αν όχι εκπαιδευτικους;

 
mk
18 Φεβ 2021 18:06

Να υπάρχει πεδίο για αξιολόγηση των διευθυντών και της Υπουργού. Παιδείας Όποιος θέλει αξιολόγηση να αξιολογείται και αυτός. Οι αξιολογήσεις σε όλα τα δυτικά κράτη είναι αμφίδρομες.

 
για αστοχίες
18 Φεβ 2021 17:31

παραλείψεις, παράλογες στα όρια της νομιμότητας (θεσμικό πλαίσιο ενίοτε στρεβλό) των στελεχών , των υπηρεσιών του υπαιθ ποιο πεδίο συμπληρώνουμε, για να το δούνε δηλαδή... τα σχολεία , τις υποδομές και τις ανύπαρκτες δομές υποστήριξης (υπολειτουργούν) ποιος θα γράψει; το υπαιθ που είναι και πιο άμεσος προϊστάμενός τους δεν θα γράψει κάτι;

 
Μελίτακας ο Α΄
18 Φεβ 2021 15:52

-Μεταξιολόγηση!...
- Αχαχαχαχαχααααααα....
- Γιατί γελάτε συνάδελφοι;
- Αχαχαχαχαχααααα... γκουχγκουχγκουχεεεεεεεεεε...
- Μα τι σας...
- Σταμάτα, μας έπνιξες!....
Μπα σε καλό σου!...

 
Έχετε χάσει το μέτρο
18 Φεβ 2021 15:27

Με τόσους δείκτες και στάδια αξιολόγησης μην απορησετε αν σε λίγα χρόνια το επάγγελμα του εκπαιδευτικού γίνει από τα λιγότερα ζητούμενα . Φοβάμαι ότι θα γίνεται προκήρυξη θέσεων για μόνιμους ή αναπληρωτές και οι περισσότερες θέσεις θα μένουν κενές. Ο ΣΚΑΙ θα ωρύεται εναντίον των νέων και ως λύση θα προκριθεί η γενικευμένη τηλεκπαιδευση.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ