Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Υφ. Παιδείας: Η τάση είναι να μην επαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια

Δημοσίευση: 18/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η τάση είναι να μην ανοίξουν τα Πανεπιστήμια  δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μιλώντας στο ρ/σ 104,6.

Δημοσιογράφος: Πιστεύεται ότι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια;

Υφ. Παιδείας: Είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν  αύριο στην Επιτροπή του υπουργείου Υγείας. Το βλέπω δύσκολο υπό τις παρούσες επιδημιολογικές συνθήκες. Υπάρχουν πολλά πρακτικά προβλήματα, όπως οι φοιτητές, οι οποίοι πρέπει να κάνουν κάποιες πρακτικές ασκήσεις οι οποίες διαρκούν πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θα προσπαθήσουμε να τα αντιμετωπίσουμε  όλα αυτό στο αμέσως  επόμενο  χρονικό διάστημα γιατί  τελειώνει την Παρασκευή η εξεταστική περίοδος οπότε από  τη Δευτέρα θα αρχίσει κανονικά,το εαρινό εξάμηνο.

Δημοσιογράφος: Για τα σχολεία έχετε   εικόνα;

Υφ. Παιδείας: Οχι, Νομίζω αρκετά από αυτά θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής του υπ. Υγείας.Λεπτομέρειες δεν μπορώ να σας πω. Για τα Πανεπιστήμια που παρακολουθώ η τάση είναι να μην ανοίξουν διότι αν και οι φοιτητές έχουν πολύ μικρό πρόβλημα σε σχέση με την ασθένεια , δηλαδή δεν ασθενούν βαριά  θεωρούν ότι κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι υπερμεταδότες της ασθένειας. Για το λόγο αυτό φοβούνται οι ειδικοί τις μετακινήσεις από Νομό σε Νομό.

Σχόλια (40)

 
Αναστάτωση στην παιδεία
22 Φεβ 2021 01:05

Εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές, γονείς εδώ και μήνες καταθέτουν τις ανησυχίες τους και προτείνουν ακόμα και λύσεις. Ενάντια σε επιστημονικά στοιχεία μόνο αλλοπρόσαλλες και δυσανάλογες αποφάσεις λαμβάνονται από την κυβέρνηση και πάλι το υπουργείο έχει βρεθεί σε αδιέξοδο - να ανοίγουν τα Γυμνάσια και μετά από εβδομάδα να κλείνουν δεν έχει καμία λογική.

Το ίδιο και χειρότερο τα Πανεπιστήμια, φαίνεται ότι αρκεί να συμπληρώνονται ώρες σε πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης για να εξασφαλιστεί η περιβόητη ποιότητα σπουδών. Αναλώνεται ο χρόνος του δημόσιου διαλόγου σε ήσσονος σημασίας ζητήματα (πχ. νέα τριετή ΤΕΙ) ενώ οι κρίσιμες αποφάσεις για τον ακαδημαϊκό χάρτη παραπέμπονται στη θερινή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου από 18χρονους μαθητές.

Με ποια κριτήρια μέσα σε αυτή την αναστάτωση θα αποφασίσουν οι τελειόφοιτοι Λυκείου αλλά και οι χιλιάδες φοιτητές για τις σπουδές τους; Πανικός και ομίχλη, αντί να τεθεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και να δοθούν σαφείς κατευθύνσεις για πανεπιστήμια ανοιχτά και βιώσιμα, με ισχυρές σχολές χωρίς διάσπαρτα τμήματα.

Όσοι ακόμα και σήμερα δε διαπιστώνουν έλλειψη σχεδίου για την Υποχρεωτική και Ανώτατη Παιδεία μάλλον φορούν παρωπίδες. Μεγάλη η ευθύνη των ακαδημαϊκών που δεν παίρνουν θέση.

 
Το κόλπο
21 Φεβ 2021 23:50

Αφού το είχαν δεδομένο να μην ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, προς τι τέτοια πρεμούρα να περάσουν το νομοσχέδιο και μάλιστα να βάλουν την Αστυνομία στα κτήρια;
Ησυχάστε! Όταν περάσουν και το άλλο νομοσχέδιο, θα μας πουν πως τώρα δεν κινδυνεύουμε από τους φοιτητές και τα ανοιχτά Πανεπιστήμια, οπότε θα τ΄ανοίξουν...
Όταν βγάλουν κι άλλο νομοσχέδιο, θα τα ξανακλείσουν πάλι...
Έχουν βρει το κόλπο τώρα...

 
Κενά λόγια απουσία έργων
21 Φεβ 2021 22:35

Τα πανεπιστήμια και τα σχολεία αφέθηκαν στη μοίρα τους εδώ και ένα χρόνο παρά τις εξαγγελίες όλο το προηγούμενο διάστημα. Δεν υπάρχουν ευθύνες μόνο στο Υπουργείο Παιδείας όταν έγινε σαφές ότι με την πρώτη δυσκολία τα σχολεία κλείνουν.

https://www.esos.gr/arthra/71525/enishytiki-didaskalia-kai-sta-panepisti...

https://www.esos.gr/arthra/70786/yp-paideias-200-eyro-gia-kathe-mathiti-...

@Κανένα ψευδοδίλημμα
21 Φεβ 2021 21:48

Κατά μια περίεργη σύμπτωση προέκυψαν ξαφνικά διάφορα φιλελεύθερα σχόλια σε θέματα που εδώ και μήνες τίθονται συγκεκριμένα ερωτήματα, προτάσεις και επιχειρήματα στην ανοικτή κοινότητα. Αξίζει να αναρωτηθούμε όλοι για τη σκοπιμότητά τους.

Από την άλλη, ορισμένοι 60χρονοι φαίνεται να μην έχουν ενδοιασμούς να θυσιάσουν την εκπαίδευση των νέων - αυτή είναι απλώς κοινωνική παθογένεια, δε υπάρχει ανάγκη πολιτικής υποκίνησης.

 
@Κανένα ψευδοδίλημμα
21 Φεβ 2021 21:48

Πάλι γενικότητες. Αναρωτιέμαι αν προέρχονται από πολιτικά συμφέροντα.

 
Να δοθεί άμεσα λύση
21 Φεβ 2021 20:37

Καμία γενιά δεν έχει δικαίωμα να υποβαθμίζει το μέλλον της επόμενης, αξίωμα σε οργανωμένη κοινωνία. Χωρίς εκπαίδευση δεν στέκεται η σύγχρονη κοινωνία.

Τα πανεπιστήμια δεν είχαν τους πόρους και το προσωπικό να προετοιμαστούν για υβριδική λειτουργία, λειτουργούν στον αυτόματο τον τελευταίο χρόνο.

Όλα τα εμπόδια θα είχαν ξεπεραστεί αν το προηγούμενο εξάμηνο υπήρχε πρόβλεψη. Τώρα επιλέχθηκε η "εύκολη" των κλειστών Πανεπιστημίων και Σχολείων, μάλλον για να ανοίξει ο τουρισμός μετά τον Απρίλιο.

Υπομονή δεν υπάρχει, ο χαμένος χρόνος δε γυρίζει πίσω: Μιλάμε πια για 18 μήνες εκτροχιασμού της Δημόσια Εκπαίδευσης, άρα θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλοι τόσοι για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τα κενά και τις ελλείψεις που θα μεταφέρονται στις επόμενες χρονιές.

 
Κανένα ψευδοδίλημμα
21 Φεβ 2021 20:23

Μπορείτε να εγγυηθείτε ότι η εκπαίδευση δεν υποβαθμίστηκε ανεπανόρθωτα για εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και φοιτητές; Ποια η μέριμνα και η ευαισθησία της πολιτείας για τις δικές τους ζωές - μπορείτε να εγγυηθείτε ότι δε θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις τα επόμενα χρόνια.

Τι είδους ψευδοδίλημμα είναι αυτό; Στην ανάγκη προσλάβουν ωρομίσθιους συμβασιούχους για 1 έτος, τόσες χιλιάδες απόφοιτοι με μεταπτυχιακό και διδακτορικό υπάρχουν για να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες.

Οι πολίτες 1 έως 50 ετών έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους πολίτες άνω των 70 ετών. Ξεκινώντας από αυτή τη βασική αφετηρία φτάνουμε σε ρεαλιστικές προτάσεις, χωρίς μετάθεση των ζημιών στην επόμενη γενιά.

@ Υποδοχή πρωτοετών φοιτητών στο ΕΜΠ
21 Φεβ 2021 20:03

Αυτό λύνεται εύκολα με επιπλέον κονδύλια για προσωπικό καθαριότητας. Δυστυχώς ήταν πολιτική απόφαση να μη διοχετευθούν έκτακτοι πόροι στο υπουργείο Παιδείας.

Ούτε στο εξωτερικό κάνουν βιολογικό καθαρισμό κάθε λεπτό και στιγμή, απλώς εφαρμόζουν σπαστό ωράριο σε εργαστήρια Η/Υ και βιβλιοθήκες.

Για τους εργαζομένους σε αυτά θα μπορούσε να γίνει προσωρινή αναστολή εργασίας (διαθεσιμότητα - υποχρεωτική άδεια) και να παραμείνουν με περιορισμό μετακινήσεων στην οικία τους, εφόσον ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Στοχευμένα μέτρα προστασίας για όλη την κοινωνία, όχι παλινωδίες που περισσότερο βλαπτικές αποδεικνύονται.

Πρέπει να αρνηθούμε την ισοπεδωτική λογική "λουκέτο για μήνες", μόνο έτσι θα ενισχυθεί η εκπαίδευση.

 
@Υποδοχή πρωτοετών φοιτητών στο ΕΜΠ
21 Φεβ 2021 20:03

Πάντως ως ΕΔΙΠ του ΕΜΠ σας ενημερώνω ότι τα κεντρικά εργαστήρια ΔΕΠΥ αρνούνται να λειτουργήσουν γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να εγγυηθούν τους υγειονομικούς κανόνες που απαιτούνται. Με ενημέρωσαν ότι το πρόβλημα είναι ο βιολογικός καθαρισμός των υπολογιστών μετά από κάθε ωριαίο εργαστήριο. Το πρόβλημα είναι η πολιτικοποίηση μιας μοναδικής υγειονομικής κατάστασης. Μπορείτε να εγγυηθείτε ότι εγώ που είμαι 63 χρονών θα είμαι ασφαλής;

 
Υποδοχή πρωτοετών φοιτητών στο ΕΜΠ
21 Φεβ 2021 19:35

Ορισμένες Σχολές άνοιξαν τον Οκτώβριο του 2020, μετά έκλεισαν όλα τα ΑΕΙ με απόφαση της κυβέρνησης. Απόδειξη ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν πανεπιστημιουπόλεις με εγκαταστάσεις ικανές να φιλοξενήσουν ομάδες φοιτητών για οργανωμένη σεμιναριακή διδασκαλία.

Αρκεί να δοθούν εγκαίρως τα κατάλληλα κονδύλια και να υπάρχει σχέδιο, να μη βαδίζουμε στα τυφλά και -το κυριότερο- να θέσουμε ως πρώτη προτεραιότητα την εκπαίδευση της νέας γενιάς..

https://www.esos.gr/arthra/69757/i-ypodohi-ton-protoeton-foititon-sto-emp

Λύσεις για τη λειτουργία των Δημοσίων Πανεπιστημίων υπάρχουν, ας μην τρομοκρατούν τον κόσμο ορισμένοι ότι θα έρθει η καταστροφή αν ανοίξουν τα ΑΕΙ και στην Ελλάδα.

Είναι γνωστό εδώ και ένα χρόνο στην Αγγλία και την Ευρώπη: Τα campus παραμένουν ανοιχτά, το ίδιο και οι βιβλιοθήκες και άλλες υπηρεσίες. Δεν έκλεισαν οι φοιτητικές εστίες, ούτε απαγόρευσαν στους φοιτητές να μείνουν στα σπίτια που νοικιάζουν στις διάφορες πόλεις.

@Μέτρα και λειτουργία πανεπιστημίων στο ΗΒ
21 Φεβ 2021 17:22

Καμία σχέση δεν έχουν τα δίδακτρα και το καθεστώς λειτουργίας με τη συζήτηση περί δημόσιας υγείας. Άλλοι τσουβαλιάζουν και γράφουν ανακρίβειες ότι "παντού όλα κλειστά" και ότι οι καθηγητές στο ΗΒ δήθεν δεν έχουν πρόσβαση από το φθινόπωρο.

Όλοι οι λογικοί άνθρωποι αντιδρούν στα οριζόντια μέτρα αλλά μερικοί ακόμα επιμένουν εμμονικά στις ιδεοληψίες και στον πανικό.

https://www.esos.gr/arthra/71708/epistoli-tetartoeton-foititon-iatrikis-...

 
Αληθινά δεδομένα
21 Φεβ 2021 18:47

Σχεδόν 5000 θάνατοι σημειώθηκαν σε πολίτες άνω των 70 ετών, πώς ακριβώς τα οριζόντια μέτρα επί τόσους μήνες εμπόδισαν τη διασπορά στις ευπαθείς ομάδες ηλικιωμένων;

Δε συγχρωτίζονται οι 20χρονοι φοιτητές με 70χρονους περισσότερο όταν οι σχολές είναι ανοιχτές, ούτε μπορούν να κατηγορηθούν οι δομές εκπαίδευσης περισσότερο από τους χώρους εργασίας ή τις εκκλησίες.

Αν κάποιοι αδιαφορούν για τη Δημόσια Εκπαίδευση ας μην προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών.

 
@Μέτρα και λειτουργία πανεπιστημίων στο ΗΒ
21 Φεβ 2021 17:22

Στη Βρετανία, εξαρτάται το ίδρυμα και το πώς είναι διαμορφωμένο το κάθε campus. Δεν υπάρχει ολική απαγόρευση από την κυβέρνηση. Σημαντική λεπτομέρεια: ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει οριζόντια απαγόρευση από νομικής απόψεως γιατί τα πανεπιστήμια είναι αυτοδιοικούμενα και χρεώνουν δίδακτρα. Το νομικό τους καθεστώς είναι Μ.Κ.Ο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους Μ.Κ.Ο. στην Ελλάδα. Τώρα αν θέλουμε να σκοράρουμε φτηνούς πόντους τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Θέλετε τα Α.Ε.Ι. στην Ελλάδα να είναι Μ.Κ.Ο. με δίδακτρα;

 
Πανεπιστήμιο Λονδίνου
21 Φεβ 2021 16:29

Η τηλεκπαίδευση για τρία συνεχόμενα εξάμηνα ισοδυναμεί με το 40% των σπουδών ΧΑΜΕΝΩΝ για χιλιάδες Έλληνες φοιτητές. Ας αναλογιστούν το κόστος για την κοινωνία οι ιθύνοντες και ας λάβουν σταθμισμένα μέτρα, ανάλογα με την περίσταση.

Στην επίσημη σελίδα του UCL, ένα πολυπληθές ΑΕΙ σε μια χώρα που έχει πληγεί από την κρίση, αναλυτική ανακοίνωση για μαθήματα και τις πανεπιστημιακές παροχές:

1) If you stayed in London over the winter break or you have already returned, you should remain here and not travel home again. The CAMPUS is OPEN and so you can have access to our facilities.

2) Αctivity that must be delivered face-to-face for you to achieve your learning outcomes will continue; some further educational activity will be offered on campus, where feasible;

Where face-to-face sessions are no longer feasible, the content will be transferred online;

Our ambition is, of course, to move towards more face-to-face teaching when it safe to do so and when UK Government restrictions allow; we are monitoring the regulations and guidance closely and will keep you informed

3) Some of our libraries are open for UCL students and staff and NHS members. Please check individual Opening Hours. If you wish to use a study space this will need to be booked before visiting each library.

Και στην Ελλάδα δήθεν δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Δημοκρίτειο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων; Ακόμα και τα μεγάλα ΑΕΙ (ΑΠΘ, ΕΚΠΑ) θα μπορούσαν να διαμορφωθούν κατάλληλα.

Η δυστυχία των πολλών νέων δε θα σώσει τις ζωές των λίγων υπερήλικων, μάλλον το ακριβώς αντίθετο λόγω αύξησης ανεργίας και φτώχειας θα δούμε περισσότερους θανάτους από διάφορες αιτίες στα επόμενα χρόνια.

 
Μέτρα και λειτουργία πανεπιστημίων στο ΗΒ
21 Φεβ 2021 14:43

Σε δεκάδες ανακοινώσεις το 2021 ξεκαθαρίζεται ότι η πανεπιστημιούπολη, τα εργαστήρια και οι Βιβλιοθήκες θα παραμείνουν ΑΝΟΙΚΤΑ, προφανώς με μέτρα προφύλαξης και περιορισμό ατόμων σε κλειστούς χώρους.

Όσοι φοιτητές έμειναν στις εστίες στις διακοπές είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ να παραμείνουν στην έδρα της σχολής τους, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες για τις Σχολές Επιστημών Υγείας και άλλα γνωστικά πεδία που θα έχουν ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ διδασκαλία.

Συνεπώς, δεν είναι υπάρχει ΚΑΘΟΛΙΚΗ απαγόρευση ούτε έχει μπει λουκέτο σε όλες τις δραστηριότητες.

@ Επίσημες οδηγίες στο ΗΒ για το 2021
21 Φεβ 2021 12:30

Πανεπιστήμιο Manchester: Students on exempt courses (such as medical, clinical and healthcare subjects) and some research students can continue to study and work in-person on campus.

Our University remains OPEN, and our *Library study spaces will also remain available to book*, for those students who need to be on campus. The government has been clear that the evidence shows face-to-face teaching to be safe

*Research activity will continue as it has been doing with COVID-19 safety measures in place, and staff working from home where possible*.

For Postgraduate Researchers (PGRs) *the campus will be open* and available to continue research activities

Ομοίως, και δεκάδες άλλα ιδρύματα με χιλιάδες καθηγητές και φοιτητές (πχ. Bristol) που έχουν κάθε δικαίωμα να μελετήσουν στη Βιβλιοθήκη ή να χρησιμοποιήσουν τα εργαστήρια, απλώς με τήρηση προφυλάξεων.

Το προφανές, δηλαδή, να υπάρχει σχέδιο και μέριμνα για τη λειτουργία των ΑΕΙ, στην Ελλάδα θεωρείται εξωπραγματικό.

[ @ Απαράδεκτη κατάσταση στα ΑΕΙ18 Φεβ 2021 23:37
20 Φεβ 2021 13:30

Ορισμένα μόνο πανεπιστήμια έχουν επιλέξει την εξ αποστάσεως διδασκαλία, αυτό έγινε με δική τους απόφαση σύμφωνα με τις κρατικές συστάσεις (όχι οριζόντιες απαγορεύσεις). Μεταξύ αυτών είναι το Cambridge και η Οξφόρδη, όπως είχαν ήδη ανακοινώσει από τον Αύγουστο - δεν έκλεισαν με κρατική εντολή ΟΛΑ τα ΑΕΙ

Αυτό που λέτε δεν είναι αλήθεια. Στη Βρετανία τα πανεπιστήμια είναι κλειστά ακόμα για για τους καθηγητές από το Σεπτέμβρη. ]

 
@Επίσημες οδηγίες στο ΗΒ για το 2021
21 Φεβ 2021 12:30

Πανεπιστήμιο του Cambridge: "After considerable reflection, we have taken the difficult decision to move all teaching and learning for undergraduate and postgraduate taught students online for the entirety of the Lent term. Undergraduate and postgraduate taught students should remain where they are currently staying"

Imperial College: "The UK government has announced a further delay to the re-start of in-person teaching until 8 March at the earliest. They had previously hoped that the re-start would be mid-February, but due to the state of the pandemic, they have introduced a further delay. "

κτλ..

 
Όχι άλλη τρομοκράτηση
21 Φεβ 2021 02:49

Ας διαβάσουν όλοι τις σχετικές ανακοινώσεις για σχολεία και ΑΕΙ, με την χαλάρωση των μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθεί τους μήνες της άνοιξης, και κατόπιν να αποφασίσουμε ποιος λέει αλήθεια και ψέματα.

Στην Ελλάδα βγήκε τελεσίδικη απόφαση τέλος Φεβρουαρίου: Κλειστά όλα μέχρι Μάιο, που θα ανοίξουν για τις εξετάσεις... Ντροπή και αίσχος, αυτό μόνο εκπαίδευση δεν είναι.

Στη Γαλλία, για παράδειγμα, τα σχολεία παρέμειναν ανοιχτά.

@Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο
20 Φεβ 2021 19:55

"On Monday around 8 million pupils were in school after Sardinia, Calabria, Puglia, Basilicata, Veneto, Campania and Friuli Venezia Giulia reopened their high schools.

That eight million includes around 2.5 million high-school students, who are physically attending class for 50-75% of their timetables, with the rest being done via distance learning."

Η τρομοκράτηση του κόσμου με ασυναρτησίες την εποχή που ο καθένας μπορεί να αναζητήσει επίσημες πηγές και να ενημερωθεί σχετικά είναι μάλλον μια κουτοπόνηρη στρατηγική.

Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και έχουν εμπειρία της κατάστασης και των μέτρων που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες από πρώτο χέρι... Προσοχή στους χαρακτηρισμούς σας.

 
Επίσημες οδηγίες στο ΗΒ για το 2021
21 Φεβ 2021 02:37

Ας σταματήσει η παραπληροφόρηση ότι δήθεν τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό έχουν κλείσει εντελώς και δε λειτουργούν οι υπηρεσίες για εκπαίδευση και έρευνα.

"We would expect university libraries to stay open to provide library services, including study spaces, in a COVID-secure environment.

Facilities that providers may consider opening include: Libraries and specialist collections, for both studying and borrowing materials.

Study spaces and practice areas for students who have remained on campus, or who have already returned

Facilities required for research activities, including those undertaken by postgraduate research students, including laboratories, suites and associated offices and specialist collections.

We are prioritising the return to face-to-face teaching for courses which are most important to be delivered in-person in order to support the pipeline of future key workers.

Universities should determine the priority dates for resuming in-person learning based on the needs of learners. The Government will announce shortly whether any further students can return to face-to-face teaching from 8 March onwards."

Υπάρχει οργάνωση και πλάνο δράσης, καμία σχέση με την εγκατάλειψη των ΑΕΙ στην Ελλάδα.

 
Ανοιχτά Πανεπιστήμια
21 Φεβ 2021 02:28

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνηση και των Πανεπιστημίων το επιβεβαιώνουν.

Υou may return to university earlier if you do not have access to appropriate alternative accommodation, facilities or studying space, or you need to return for health or safety reasons. Any students who stayed at their university accommodation over the winter break should remain where they are.

The Library is currently open 7 days a week, 9am-5.30pm. There are self-service machines at all libraries. To borrow using self-service machines you will need your UCard.

@ Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο
20 Φεβ 2021 19:55

Students on the following courses are now being prioritised for return to face-to-face teaching (Medicine and dentistry, Subjects allied to medicine/health, Veterinary science, Education (initial teacher training), Policing).

Your university will have decided which facilities should be open, taking into account lockdown restrictions.

 
@Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο
20 Φεβ 2021 19:55

αυτό που γράφετε απλά δεν είναι αλήθεια.

 
Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο
20 Φεβ 2021 14:27

Σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη οι πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις είναι ανοιχτές ούτε έχει απαγορευτεί η μετακίνηση των φοιτητών στις πόλεις όπου έχουν έδρα τα ΑΕΙ.

Οι Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες, οι εστίες, τα κέντρα Η/Υ, τα εργαστήρια παραμένουν ΑΝΟΙΧΤΑ για τους προπτυχιακούς φοιτητές. Μόνο οι διαλέξεις σε αμφιθέατρα έχουν μεταφερθεί online, επιπλέον γίνονται φροντιστήρια και σεμιναριακά μαθήματα, και οι κλινικές και οι πρακτικές συνεχίζουν κανονικά.

Καμία σχέση με το οριζόντιο λουκέτο που έχει μπει στα ελληνικά Πανεπιστήμια από πέρυσι (!), όπου χωρίς λόγο και αιτία όλοι οι φοιτητές στερήθηκαν ένα χρόνο από τις σπουδές τους. Επιτέλους, να επικρατήσει η λογική και όχι η αυτοκαταστροφική τάση.

@ Απαράδεκτη κατάσταση στα ΑΕΙ18 Φεβ 2021 23:37
20 Φεβ 2021 13:30

Στο ΗΒ τα περισσότερα εφαρμόζουν υβριδικό πρόγραμμα, συνδυάζοντας εξ αποστάσεως και δια ζώσης διδασκαλία.

Προφανώς δεν είναι κλειστά τα ΑΕΙ στην Αγγλία - ούτε φυσικά στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και δεκάδες άλλες χώρες.

Μπορεί αυτά τα ακατανόητα μέτρα να βολεύουν τους Έλληνες καθηγητές σίγουρα όμως δεν είναι υπερ των φοιτητών. Οι φοιτητές και οι μαθητές, οι νέοι εργαζόμενοι και οι οικογένειες, εκατομμύρια πολίτες που είναι 1 έως 60 ετών έχουν και αυτοί δικαιώματα, όχι λιγότερα από όλους όσους είναι ηλικιωμένοι (ψηφοφόροι)...

 
@ Απαράδεκτη κατάσταση στα ΑΕΙ18 Φεβ 2021 23:37
20 Φεβ 2021 13:30

Αυτό που λέτε δεν είναι αλήθεια. Στη Βρετανία τα πανεπιστήμια είναι κλειστά ακόμα για για τους καθηγητές από το Σεπτέμβρη.

 
Θανάσης
19 Φεβ 2021 21:21

Ας καταλάβει επιτέλους το Υπουργείο ότι για τις κατατακτήριες πρέπει πολύ σύντομα να βρεθεί λύση. Δεν παίζουμε με τις αγωνίες των οικογενειών και των παιδιών τους. Και βάλε κύριε Συρίγο και τα χρήματα που έχουν δοθεί σε φροντιστήρια, εκτός από το διάβασμα, από το υστέρημα φτωχών ανθρώπων.

 
19 Φεβ 2021 20:28

ANOIΞΤΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ.

 
Ανοιχτά τα ΑΕΙ για το εαρινό εξάμηνο
19 Φεβ 2021 19:10

Τα προβλήματα των ΑΕΙ δε κρύβονται κάτω από το χαλί με το να κρατάμε τους φοιτητές μακριά από αυτά επί μήνες.

Από την αρχή της κρίσης οι απώλειες σε ανθρώπους κάτω των 40 ετών είναι λιγότερες από 50. Προφανώς η υγεία των μαθητών και φοιτητών, αλλά και το μέλλον τους, πλήττεται περισσότερο από την κλειστή εκπαίδευση.

@ Μην ανοιξουν για Κανένα λογο
19 Φεβ 2021 09:35

Η διασπορά στη Βόρεια Ελλάδα οφείλεται στη βιομηχανία και τις αγροτικές εργασίες, με τα ανοιχτά σύνορα και την παντελή έλλειψη ελέγχων σε εργασιακούς χώρους. Αρκετά με την παραπληροφόρηση.

Χιλιάδες φοιτητές έχουν χάσει 1 χρόνο από τις σπουδές τους, απαράδεκτο να χάσουν έστω και έναν μήνα παραπάνω.

Μην τα μπλέκουμε όλα μαζί - το 80% του φοιτητικού πληθυσμού παραμένει στα 5-6 μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, είναι παράλογο να επιτρέπεται να μετακινηθούν για εργασία ή άλλους λόγους αλλά να είναι αποκλεισμένοι από τα Πανεπιστήμια τους.

 
ΜΖ
19 Φεβ 2021 17:54

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΦΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!!! ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ, ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ!!!

 
Νίκος Π.
19 Φεβ 2021 16:51

Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στα ινστιτούτα αισθητικής, τα κομμωτήρια και τα νυχάδικα. Για το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρεται να επαναλειτουργήσει είναι τα πανεπιστήμια. Με αυτό τον τρόπο αντιλαμβάνεται την "αριστεία" στα ανώτατα ιδρύματα.

 
A
19 Φεβ 2021 16:27

Πραγματικά, τί θα γίνει με τις κατατακτήριες ;;; Είμαστε εξοργισμένοι !! Αν ήταν Πανελλήνιες, θα έβρισκαν λύσεις !!

 
ΠΕ01.....ΠΕ90
19 Φεβ 2021 16:24

Δημοτικά -Γυμνασια - Λύκεια ανοικτά.
Οι Αυριανοί επιστήμονες μακριά από τα Πανεπιστήμια, υπάρχει λογική;

 
Με τους αυριανούς γιατρους της χώρας τι θα γίνει;
19 Φεβ 2021 14:30

Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τους πεμπτοετεις φοιτητές ιατρικής εδώ και 4 μήνες η εκπαίδευσή μας έχει διακοπεί τελείως, δεν κανουμε απολυτως τιποτα και σε 18 μήνες μπαίνουμε στα αγροτικά ιατρεια της χώρας όπου η ζωή και η υγεία ασθενών θα εξαρτάται από εμάς. Είναι εγκληματικό που έχει διακοπεί η κλινική μας άσκηση.

 
Apostolos
19 Φεβ 2021 13:50

Εν το μεταξύ όταν ήταν ανοιχτά τα ΑΕΙ οι περισσότεροι φοιτητές δεν πάταγαν στα αμφιθέατρα και ήταν μαζεμένοι στις καφετέρειες, τώρα τους πείραξε που είναι κλειστά?

 
Αθηνά
19 Φεβ 2021 12:14

Είναι τουλάχιστον αστείο,αν όχι επικίνδυνο ακόμα και να συζητάμε την επιστροφή των φοιτητών στις κλινικές....

 
S
19 Φεβ 2021 12:11

Πότε θα μάθουμε τι επιτέλους προβλέπεται για τις κατατακτήριες? Είναι άδικο να πάνε χαμένα τόσος χρόνος διαβάσματος και τόσα χρήματα σε φροντιστηριακά μαθήματα. Ας δοθεί σύντομα μια λύση...δικαιούμαστε τουλάχιστον να κάνουμε τη προσπάθειά μας!!!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ