Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Κατατακτήριες: Δεν είναι ακόμη εφικτή η διεξαγωγή των εξετάσεων

Υφ. Παιδείας: Οι κατατακτήριες , δεν μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως παρά μόνο δια ζώσης
Δημοσίευση: 20/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο πλαίσιο των παρόντων επιδημιολογικών δεδομένων δεν είναι ακόμη εφικτή η διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τρεις εβδομάδες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το ξεκαθάρισε: “Οι κατατακτήριες θα μπορέσουν να  γίνουν όταν πάρουμε το “πράσινο φως” για δια ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων",  Αυτό δεν υπάρχει  για την ώρα . Άρα εφόσον δεν επαναλειτουργούν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια, δεν υπάρχει  για την ώρα να γίνουν οι κατατακτήριες εξετάσεις”.

Υφ. Παιδείας:Οι κατατακτήριες μόνο δια ζώσης

Οι κατατακτήριες , δεν μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως παρά μόνο δια ζώσης το ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Παιδείας  Άγγελος Συρίγος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του esos στη   Συνέντευξη Τύπου, στις 13 Ιανουαρίου.

esos: Οι κατατακτήριες εξετάσεις θα δοθούν  και πότε;

Υφ. Παιδείας: Οι κατατακτήριες έχουν ένα χαρακτηριστικό. Δεν μπορούν να γίνουν χωρίς φυσική παρουσία  των προσώπων που έχουν κάνει αίτηση για να δώσουν εξετάσεις . Στις κατατακτήριες έρχονται άτομα άγνωστα  προς το Πανεπιστήμιο . Το πιο δύσκολο με τις κατατακτήριες  είναι  η διαπίστωση της ταυτοπροσωπείας  του προσώπου που έρχεται να δώσει εξετάσεις . Επομένως κατατακτήριες μπορούν να γίνουν μόνο δια ζώσης . Υπό τις παρούσες συνθήκες  δεν μπορούμε να έχουμε δια ζώσης  εξετάσεις . Το παρακολουθούμε το θέμα  διαρκώς. Όταν τελειώσει  η εξεταστική περίοδος   του χειμερινού εξαμήνου και ολοκληρωθεί και η βαθμολόγηση των γραπτών  θα δούμε και πάλι τα επιδημιολογικά δεδομένα .

Σχόλια (34)

 
Κατατακτηριες
24 Φεβ 2021 10:14

Επίσης, τον Γενάρη που τα επιδημιολογικά στοιχεία ήταν σε καλύτερη φάση, κυμαίνονταν από 200 έως 700 περίπου γιατί δεν γινόταν προγραμματισμός έτσι ώστε να δοθούν οι εξετάσεις;;;;

Γιατί περίμεναν τον Φλεβάρη να δουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, εφόσον η Επιτροπή των γιατρών ανέμενε αύξηση κρουσμάτων...

Λύσεις λοιπόν υπήρχαν ναι υπάρχουν πάντα, δηλαδή τον Μάη με πιο κριτήριο θα ανοίξει ο τουρισμός με αυξημένα ακόμη επιδημιολογικά δεδομένα;;;;

 
Κατατακτηριες
24 Φεβ 2021 10:02

Εν το μεταξύ μια χαρά πραγματοποιούνται reality shows στα κανάλια, με συνωστισμό, χωρίς μάσκες, με πολλά άτομα στον ίδιο χώρο όπου δεν κρατούνται αποστάσεις

 
MICHEL
23 Φεβ 2021 18:54

Κατ΄αρχάς, ας ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αντιτιθέμεθα στην εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση, για όσο
χρόνο, τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιβάλλουν, αλλά στην εμμονή του Υπουργείου να μας
αρνείται τις κατατακτήριες εξετάσεις (μιλάμε για τρεις, μόνο, προσελεύσεις, περιορισμένου
αριθμού υποψηφίων, στις αίθουσες εξετάσεων).
Εξαιτίας αυτής της τακτικής του Υπουργείου, έχουμε, ήδη, χάσει το χειμερινό εξάμηνο.
Φτάνει πια. Τρεις προσελεύσεις δεν θ΄αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.Σε μας, όμως,
θα επιτρέψουν να ξεκινήσουμε τις σπουδές μας, έστω κι εξ΄αποστάσεως.

 
Μια στιγμή!
22 Φεβ 2021 18:29

Όσοι διαβάσατε για τις εξετάσεις είστε τόσο σίγουροι ότι θα τα ξεχάσετε μέχρι το καλοκαίρι; Εδώ δεν επιτρέπεται να πάω να δω τους γονείς μου, θα μετακινηθείτε για να δώσετε εξετάσεις για δεύτερο πτυχίο;
Καλά, και οι άλλοι που λένε να μπουν από το παράθυρο με βαθμό πτυχίου;

 
Aganaktisi
22 Φεβ 2021 16:21

Αφού το Υπουργείο κωφεύει, λόγω αναλγησίας των ιθυνόντων, προτείνω μία μαζική επιστολή-διαμαρτυρία, με επιτακτική απαίτησή μας την άμεση εξεύρεση λύσης διεξαγωγής των κατατακτηρίων εξετάσεων.

 
Αλέξης
22 Φεβ 2021 11:07

εν τω μεταξύ το άρθρο αναφέρεται σε παλιότερη δήλωση της υπουργού...για όσους το κατάλαβαν...

 
Βασιλης
21 Φεβ 2021 20:36

Εκλογές έρχονται κανένας ψήφος σαυτους που εξυπηρετούν συμφεροντα εις βάρος των φτωχών και μη εχόντων λεφτά μαθητών. Όσο νωρίτερα φύγουν τόσο το καλυτερο

 
"όπως στρώσεις θα κοιμηθείς"
21 Φεβ 2021 19:56

Δέστε τι έγινε όσοι υποστηρίζατε διά ζώσης όπως και να χει. Θα μπορούσαν να γίνουν εξ αποστάσεως. Τώρα είτε με βαθμό είτε με διπλάσιους διαγωνιζόμενους του χρόνου θα βγουν πολλοί χαμένοι.

 
Ας γίνει με βαθμό πτυχίου να τελειώνουμε πια
21 Φεβ 2021 19:45

Ας γίνει με βαθμό πτυχίου κι οποίος πέρασε πέρασε τι να κάνουμε και ας προετοιμαστούμε οι υπόλοιποι ξανά για του χρόνου. Να γίνει ένας προγραμματισμός όμως να ξέρουμε τι μας γίνεται

 
Μαρία
21 Φεβ 2021 19:40

Είναι φανερό πως δε δίνεται η ανάλογη σημασία από το κράτος στην απόκτηση δεύτερου πτυχίου. Αυτό φάνηκε και από την μοριοδότηση που δόθηκε σε αυτό παρά την υλοποίηση ολόκληρου προγράμματος σπουδών, αλλά και τώρα, που αδιαφορούν πλήρως για να λυθεί το θέμα των εξετάσεων. Λυπάμαι γιατί υπάρχουν άτομα που επέλεξαν συνειδητά να αφιερώσουν κόπο και χρόνο για να πετύχουν. Αλλά τι να κάνουμε, τα μεταπτυχιακά είναι περισσότερο προσοδοφόρα γι' αυτό υλοποιούνται εξ αποστάσεως όχι μόνο τα μαθήματα αλλά και οι εξετάσεις.

 
Πίεση παντού
21 Φεβ 2021 19:39

Οργανωθείτε και στείλτε ανακοινώσεις στα υπουργεία, κοινοποιήστε τη διαμαρτυρία στα ΜΜΕ και στο Διαδίκτυο είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στην εκπαίδευση εδώ και ένα χρόνο.

 
φιλελεύθερος
21 Φεβ 2021 19:32

Οι κατατακτήριες πρέπει να γίνουν σύμφωνα με το υπάρχων πλαίσιο. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει εκ των υστέρων για κανένα λόγο. Ο εμβολιασμός προχωρά, η άνοιξη έρχεται και η κατατακτήριες θα γίνουν με ασφάλεια. Λίγη υπομονή ακόμα.

 
Βανα
21 Φεβ 2021 19:07

Ο Βαθμος πτυχιου ειναι αδικος σε αυτη τη φαση καθως εχει γινει προετοιμασια ολων μας για εξετασεις!!!!...γενικα ειναι αδικη η καταταξη με βαθμο πτυχιου!
Αν ηταν να τις ακυρωσουν τις φετινες(2020) επρεπε να το πουν νωριτερα...υποθετω με το που ανοιξει το λοκ νταουν κ ανοιξει ο καιρος θα διεξαχθουν...το θεμα ειναι οτι πρεπει να ενημερωσουν πιο ικανοποιητικα ποτε το υπολογιζουν στο περιπου...δυστυχως πιστευω οτι πολλοι θα εγκαταλειψουν την προσπαθεια οσοι ηταν διαβασμενοι στο περιπου κ οι αποφασισμενοι θα δωσουν με καθε ευκαιρια!!!κατι αναλογο ειχε γινει το 2016 νομιζω με καταληψεις που καθυστερησαν να γινουν κ εδωσαν λιγοτεροι!!υπομονη σε ολους μας

 
ΜΙΧΑΛΗΣ
21 Φεβ 2021 16:38

Κυρία Υπουργέ και Κύριε Υφυπουργέ,
εύχομαι να έχετε διαβάσει τα σχόλια όλων των υποψηφίων, που είναι γεμάτα απελπισία κι αγωνία σχετικά με τις κατατακτήριες εξετάσεις. Εύχομαι, επίσης, να σεβαστείτε τα συναισθήματά τους, το κόπο τους, τις ατελείωτες ώρες διαβάσματος και τα χρήματα που έχουν ξοδέψει πολλοί (ακόμα κι απ΄το υστέρημά τους) προκειμένου να υλοποιηθεί τ΄όνειρο εισαγωγής τους σε κάποιο Πανεπιστημιακό ίδρυμα. Και τέλος, εύχομαι να ευαισθητοποιηθείτε σύντομα, ώστε ν΄αφιερώσετε λίγο χρόνο να βρείτε μία λύση διεξαγωγής τους. Διότι, λύσεις υπάρχουν, εάν θέλετε. Ο αριθμός των υποψηφίων είναι, σημαντικά, μικρότερος απ΄αυτόν των πανελληνίων κι ασύγκριτα μικρότερος απ΄αυτόν, των Σούπερ Μάρκετ κλπ. Τρεις μέρες είναι μόνο. Μπορείτε, λοιπόν, να κατανέμητε τους υποψήφιους, σε διαφορετικά αμφιθέατρα ή αίθουσες και με τις ανάλογες προφυλάξεις κι αποστάσεις, να διεξαχθούν κανονιΚΟΤΑΤΑ!!! Κι ως φοιτητές, πλέον, μπορούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους εξ΄αποστάσεως. Γιατί συγχέετε, λοιπόν, το άνοιγμα των Πανεπιστημίων με τις κατατακτήριες??? Τοποθετηθήκατε σε καίριες θέσεις ενός ευαίσθητου Υπουργείου, που συνδέεται, άμεσα με τις ανθρώπινες ζωές και το μέλλον τους. Δεν έχετε ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να ¨παίζετε¨ μαζί τους και να πράττετε κατά το δικό σας δοκούν.
Όσον αφορά σε όλους εσάς που σχολιάσατε, σας προτείνω, επειδή τα λόγια είναι φτώχεια κι ίσως πηγαίνουν, ενίοτε και στο βρόντο, να μαζευτούμε, όσοι επιθυμείτε και να στείλουμε μία ομαδική επιστολή-διαμαρτυρία πίεσης προς το υπουργείο ώστε ν΄αφυπνισθεί και να πάρει, άμεσα, μία απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής των κατατακτηρίων.

 
Επιτέλους σοβαρευτείτε
21 Φεβ 2021 15:33

Δεν θέλατε με βαθμό πτυχίου, δεν σας άρεσε, θέλατε εξετάσεις. Χάστε τώρα μια χρονιά για να μάθετε και του χρόνου με διπλάσιους υποψηφίους και τις ίδιες θέσεις.
Οι θέσεις δεν μεταφέρονται, χάνονται.
Ας πάρουν μια απόφαση τώρα που είναι νωρίς! Έστω για τις σχολές που οι υποψήφιοι είναι περίπου όσοι και οι θέσεις! Είναι εντελώς χαζό να μείνουν τόσες θέσεις κενές.

 
Κατατακτήριες
21 Φεβ 2021 15:32

Να ανοίξουν τα πανεπιστήμια και οι κατατακτήριες μπορούν να γίνουν τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

Δεν μπορούν με βαθμό πτυχίου να εισάγονται φοιτητές γιατί τα κριτήρια βαθμολόγησης δεν είναι ενιαία. Ούτε όσες σχολές δεν είναι κεντρικές και άρα δεν προτιμώνται μπορούν να δεχτούν έτσι 5-10 υποψηφίους, χωρίς εξέταση, μόνο επειδή είναι λίγοι αριθμητικά.

 
Dimitris
21 Φεβ 2021 14:36

Βαθμός πτυχίου συναφές αντικείμενο και δίδακτρα για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου.

 
Alex
21 Φεβ 2021 13:14

Οι κατατακτήριες δεν μπορούν να γίνουν χωρίς φυσική παρουσία των προσώπων γιατί πολύ απλά σε διαφορετική πρίπτωση θα γράφανε όλοι άριστα. Θα περνούσανε όλοι .... Πείτε το . Γιατί πολύ απλά οι εξ αποστάσεως εξετάσεις όπως γίνονται είναι ο πιο διαβλητός τρόπος εξέτασης και το ξέρετε πολύ καλά.

 
Φιλεleft
21 Φεβ 2021 13:12

Τακτοποιήστε άμεσα, έπρεπε να είχε γίνει χθες, με μια τροπολογία, την δυνατότητα εναλλακτικής επιλογής κατατακτηρίων με βαθμό πτυχίου και συνάφεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης!
Αλλιώς, καλό κουράγιο σε όσους διαβάζουν ακόμα χωρίς να ξέρουν αν και πότε θα δώσουν, πράγμα απαράδεκτο και ψυχοφθόρο.

 
ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ
21 Φεβ 2021 12:07

Είστε ...όσοι ισχυρίζεστε η εισαγωγή μπορεί να γίνει βάσει βαθμού πτυχίου για τους εξής 4 λόγους:
1) Θα έπρεπε να ήταν γνωστό στους φοιτητές ήδη από το α εξάμηνο του πρώτου τους πτυχίου κάτι τέτοιο ώστε να προετοιμαστούν αναλόγως.
2) Οι υποψήφιοι προέρχονται από διάφορες σχολές που δεν είναι ομοειδείς.
3) Αλλά και στην περίπτωση που είναι ομοειδείς υπάρχει μεγάλη διαφορά στο βαθμό δυσκολίας. Άλλο ένα 7 του τάδε τμήματος που βρίσκεται στην τάδε πόλη και άλλο ένα 7 του αντίστοιχου τμήματος μιας άλλης πόλης.
4) Υπάρχουν υποψήφιοι που έχουν λιώσει στο διάβασμα για αυτές τις εξετάσεις γιατί το έχουν όνειρο ζωής να μπουν σε μια συγκεκριμένη σχολή, ένα όνειρο που δεν το κατάφεραν δια των πανελληνίων. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν σέβεστε την επίπονη προσπάθεια που έχουν καταβάλει. Αλλά μάλλον ορισμένοι, εμφορούμενοι από μια οπορτουνιστική αντίληψη, θέλετε να ισοπεδώσετε τα πάντα.
Προτιμότερο είναι να εισαχθούν με εξ αποστάσεως εξετάσεις παρά με βαθμό πτυχίου.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι κατατακτήριες μπορούν να διενεργηθούν δια ζώσης αν διατηρηθούν οι αποστάσεις και κατανεμηθούν οι υποψήφιοι σε πολλά αμφιθέατρα. Δεν καταλαβαίνω την λογική της κυβέρνησης. Με την ίδια λογική να μην γίνουν ούτε οι πανελλήνιες (στις οποίες μάλιστα ο αριθμός των υποψηφίων είναι πολύ μεγαλύτερος και άρα υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος).

 
Στράτος
21 Φεβ 2021 11:27

Προφανώς για τους ίδιους λόγους έχουν αναβληθεί επ αόριστον οι εξετάσεις πιστοποίησης ΤΠΕ Β1 επιπέδου.

 
Πρέπει άμεσα να δωθεί μια λυση
21 Φεβ 2021 09:25

Κατατακτήριες με βαθμό πτυχιου και συνάφεια αντικειμένου .

 
Κατατακτηριες
21 Φεβ 2021 02:30

Και εμείς που βγάλαμε αντικειμενικά δύσκολες σχολές και με υψηλό βαθμό πτυχίου γι αυτό θέλουμε είσοδο με βαθμό πτυχίου και συνάφεια αντικειμένου με την σχολή προτίμησης...Δεν θέλουμε να μπουμε στη ζούλα...

Η επιλογή πάντα ίσχυε...Η κατάταξη γινόταν πάντα είτε με βαθμό πτυχίου είτε με εξετάσεις

¨Ολοι μας έχουμε διαβάσει και έχουμε ξοδέψει χρόνο και χρήμα, το ζήτημα είναι να οριστεί άμεσα τρόπος εισαγωγής και ημερομηνία εισαγωγής και όχι κάτι άλλο

 
Ημερομήνια
21 Φεβ 2021 00:44

Πού είναι αυτοί που μας έδιναν και ημερομηνίες, πρώτα Δεκέμβρη, μετά Γενάρη, μετά Φλεβάρη....
Πάντως το καλύτερο σύστημα ήταν αυτό που υπήρχε πριν τον νόμο που καθιέρωσε οριζόντιες εξετάσεις. Κάθε τμήμα αποφάσιζε τι θέλει, βαθμό ή εξετάσεις. Αυτό θα πει αυτονομία των ΑΕΙ και λήψη αποφάσεων αναλογα με τις ανάγκες τους. Όχι οριζόντιες υπουργειοκεντρικές πολιτικές που είναι συγκεντρωτικές, προβληματικές και στρεβλωτικές.

 
@dimitris
20 Φεβ 2021 23:47

Και προς όλους που υποστηρίζουν και ελπίζουν τη λύση του βαθμού πτυχίου και τη συνάφεια : 1) είναι μη νόμιμο, γιατί δεν παρέχει ίσες ευκαιρίες προς όλους είτε γιατί ίσως να προέρχονται από δύσκολη Σχολή είτε γιατί δεν προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα αλλαγής επαγγελματικής κατεύθυνσης, 2) ακόμη και να αλλάξει με νόμο, αυτό θα ισχύει από δω και πέρα, δηλαδή για τις αιτήσεις για τις επόμενες κατατακτήριες, καθώς εξακολουθεί να ισχύει το νομοθετικό καθεστώς που ίσχυε κατά τον χρόνο της προκήρυξης και της υποβολής των αιτήσεων.

 
dimitris
20 Φεβ 2021 20:14

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα το υπουργείο θα πρέπει να επαναφέρει την εισαγωγή των υποψηφίων με κατατακτήριες εξετάσεις με βάση τον βαθμό πτυχίου και κριτήριο συναφή ομάδα σχολών και ας επιβληθούν και δίδακτρα.

 
ΝΔ
20 Φεβ 2021 19:52

Σοβαρά, νομίζετε η Νέα Δημοκρατία των φροντιστηρίων και κολεγίων θα σας επιτρέψει την είσοδο με το βαθμό πτυχίου?
Προφανώς δεν γνωρίζετε πως η αριστεία δεν κοιτάει βαθμούς και τέτοια...

 
Ν. Σ
20 Φεβ 2021 19:07

Εισαγωγή με βαθμό πτυχίου να τελειώνουμε

 
Μαρία
20 Φεβ 2021 18:49

Εσείς που λέτε βαθμό πτυχίου είστε σοβαροί; το να λέμε ο, τι μας βολεύει ούτε δίκαιο είναι, ούτε βοηθάει και κάπου.
Υπάρχουμε άτομα που βγάλαμε αντικειμενικά δυσκολες σχολές και άτομα που βγάλανε αντικειμενικά εύκολες σχολές. Με τι λογική να κριθεί ο βαθμός πτυχίου μας για την εισαγωγή μας σε μια άλλη σχολή.
Επίσης κάποιοι αφιερωσαμε πολύ χρόνο προετοιμασίας και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε δεν θα πάει στράφι αυτός ο χρόνος επειδή κάποιοι γουστάρετε να εκμετεταλλευτειτε την κατάσταση και να μπείτε στη ζούλα.
Όσο και να χτυπιεστε εξετάσεις κάποια στιγμή θα γίνουν!

 
Κατατακτηριες
20 Φεβ 2021 17:53

Βαθμός πτυχίου και συνάφεια αντικειμένου εδω και τώρα

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ