Οι διδάσκοντες του ΠΤΔΕ ΑΠΘ για την επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ

22/02/2021

Άκουσε το άρθρο

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθήσαμε την κατασταλτική δράση της αστυνομίας εναντίον φοιτητών και φοιτητριών του ΑΠΘ.  Εικόνες όπως αυτή του φοιτητή που σέρνεται στο κράσπεδο  από τους άνδρες των ΜΑΤ μάς προκαλούν αποτροπιασμό, ενώ αμαυρώνουν αφάνταστα  το πανεπιστήμιό μας.

Η αντίληψη ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του φοιτητικού κινήματος μπορούν να αντιμετωπίζονται με δυνάμεις καταστολής και προσαγωγές μελών των φοιτητικών συλλόγων ανοίγει το δρόμο σε πολύ ζοφερές προοπτικές για την ακαδημαϊκή ζωή.

Οι αστυνομικές λογικές και πρακτικές όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τα μεγάλα προβλήματα των ελληνικών ΑΕΙ, αλλά  αντιθέτως τα επιδεινώνουν, προσθέτοντας  και άλλα στα ήδη υπάρχοντα.   

Δεδομένου ότι έγιναν προσαγωγές, ζητούμε να μην ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον φοιτητών και φοιτητριών και να αφεθούν όλοι /όλες  ελεύθεροι/ελεύθερες!

Αϊδίνης                   Θανάσης
Αλεξίου                  Βασίλης
Ανδρούτσος            Πολύβιος
Γιώτη                     Λαμπρίνα
Γρόλλιος                Γιώργος
Δεσλή                     Δέσποινα
Ζάχος                     Δημήτρης
Ζμας                      Αριστοτέλης
Ιωαννίδου               Μάρθα
Καραγιάννη            Παναγιώτα
Κογκίδου                Δήμητρα
Κουγιουμουτζάκη  Φωτεινή
Κωστούλη               Τριανταφυλλιά
Λιάμπας                  Αναστάσιος
Μαλανδράκης         Γιώργος
Μαρβάκης              Θανάσης
Μπέτσας                  Γιάννης
Μπίμπου                  Άννα
Μπουγατζέλη          Εύα
Ντρενογιάννη          Ελένη     
Ξεφτέρη                   Ελένη  
Παπαδημητρίου       Έφη
Παυλίδης                 Περικλής        
Ρεπούση                   Μαρία
Τουρτούρας            Χρήστος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (12)

@stelios
|

Πού τέτοια τύχη; Θα είχαν στρώσει τα ΑΕΙ εδώ και χρόνια αν ίσχυε κάτι τέτοιο...

@ @02:05
|

Α ναι, είναι κλασικό επιχείρημα. Όπως και το "μόνο [βαλε τον αριθμό που θέλεις] ποινικά αδικήματα έγιναν σε πανεπιστημιουπόλεις. Για δείτε πόσα γίνονται στην Αμερική που έχει αστυνομία στα campus [sic]" Η βασική γραμμή του αριστερόστροφου επιχειρήματος είναι ότι "Αφού δε γίνεται το τέλειο, δεν πρέπει να γίνει τίποτα", καθώς έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν να πουν την αλήθεια καταφανώς στην κοινωνία (ήτοι "είμαστε υπέρ του μπάχαλου για να ταΐζουμε το κοινό αίσθημα της αδικίας και να στρατολογούμε κόσμο") γιατί θα πάνε στο 3%+5% πάλι.

@02:05
|

Το ότι βρίσκονται ναρκωτικά παντού και εκτός Πανεπιστημίου αποτελεί δικαιολογία για να μην αντιδρά κανείς για όσους τα διαθέτουν και εντός του Πανεπιστημίου; Υπέροχη δικαιολογία! Άλλο και τούτο!

μεγάλη ανησυχία ε;
|

Έπρεπε να τους αφήσουν να μπουν μέσα στο κτήριο να μην αφήσουν τίποτε όρθιο; Θυμήστε μου ποιος πληρώνει. Οι καθηγητές οι οι βανδαλιστές;

Ριρίκος
|

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι θεμιτές και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνουν. Η κατάληψη όμως σημαντικών για τη λειτουργία της κοινωνίας μας κτηρίων, ειδικά όταν συνεπάγονται την καταστροφή, είναι και πρέπει να είναι κατακριτέα. Αλλά τί να περιμένει κανείς από μια κοινωνία που από το 1991 και μετά όποιος/α έχει πάει λύκειο έχει βιώσει την κατάληψη ως μέσο "αντίδρασης στους γονείς/κηδεμόνες¨ με απώτερο σκοπό "να χαλαρώσουμε και λίγο".

Φορολογούμενος
|

Στείλτε παρακαλώ το λογαριασμό στους καθηγηταδες που υπογράφουν.

Αγαπητέ @nikos
|

Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά το παιδί σου μπορεί να βρει ναρκωτικά κι έξω από το Πανεπιστήμιο. Κι εσύ δηλαδή μπορείς να βρεις. Κι ο οποιοσδήποτε. Μια βόλτα π.χ. από την Ομόνοια είναι αρκετή. Ή το Κολωνάκι (αναλόγως τι ναρκωτικό ψάχνεις). Είναι επειδή δεν μπαίνει στο Κολωνάκι (ή στην Ομόνοια) η αστυνομία;;

Γνωστές ταγκισμένες καραμέλλες
|

Αξιότιμοι κ.κ. καθηγητές, να διαβάσετε την ανακοίνωση του Πρύτανη, τον οποίο εσείς εκλέξατε, για να καταλάβετε γιατί ζήτησε την επέμβαση, και μετά να κάνετε δηλώσεις.

vagdin
|

Σωστά, καλύτερα να πληρώνουμε περίπου ένα εκατομμύριο αστυνομικους, άλλωστε αυτή είναι η λύση σε κάθε περίπτωση! Τι να τους κάνουμε γιατρούς, εκπαιδευτικούς, δαπάνες συνολικά σε παιδεία και υγεία! Πόσο φτηνά επιχειρήματα πια όμως!

Ρένα
|

Θα ήταν καλύτερα να έμπαιναν μέσα να τα έκαναν γυαλιά καρφιά; Όποια ζημιά γίνεται απο τέτοιες εκδηλώσεις θα την αναλάβετε εσείς;

stelios
|

Να φανταστώ όταν γίνονται ζημιές θα περικόπτονται από τον μισθό σας!

nikos
|

Αγαπητοί καθηγητές σας παρακαλώ να μας πείτε σχετικά με τις καταστροφές στα Πανεπιστήμια και τα ναρκωτικά.

Θα αναλάβετε να πληρώνετε τις καταστροφές που γίνονται ;

Θα είστε υπεύθνοι για την ασφάλεια των παιδιών μου στο χώρο του πανεπιστημίου ;

Τι θα γίνει με τα ναρκωτικά στα πανεπιστήμια ;

Μπορεί να μπαίνει όποιες θέλει στο χώρο του Πανεπιστημίου ;

Αν τα λύσετε αυτά δε θα χρειαζόμαστε την αστυνομία. Αλλα δυστηχώς δεν μπορείτε να τα λύσετε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ