Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ρύθμιση για τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς και μέλη Δ.Ε.Π./Ε.ΔΙ.Π./Ε.Ε.Π. που συνταξιοδοτούνται του Μητρώου Εποπτών/Αξιολογητών και Εκπονητών

Δημοσίευση: 23/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί της δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και τα μέλη Δ.Ε.Π./Ε.ΔΙ.Π./Ε.Ε.Π. που συνταξιοδοτούνται καθώς και οι εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι απολύονται μετά την αίτησή τους για ένταξη στο Μητρώο Εποπτών/ Αξιολογητών και Εκπονητών Προγραμμάτων Σπουδών, Επιμορφωτικού Υλικού, Επιμορφωτών/Πολλαπλασιαστών, θα παραμένουν ενταγμένοι σε αυτό για τρία έτη από την ημερομηνία συνταξιοδότησης ή απόλυσής τους αντιστοίχως και κατά το χρονικό αυτό διάστημα να είναι δυνατή η ανάθεση έργου σε αυτούς.

Β. Μετά το πέρας της τριετίας, οι ως άνω κατηγορίες συνταξιοδοτηθέντων ή απολυθέντων, θα διαγράφονται αυτοδικαίως από το Μητρώο.

Τα παραπάνω αποφάσισε η διοίκηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Το Ι.Ε.Π. για τις ανάγκες των ως άνω Πράξεων «Αναβάθμιση των Προγραμμάτων Σπουδών και Δημιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» με MIS 5035542 και «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το Εκπαιδευτικό Υλικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» με MIS 5035543 δημιούργησε ενιαίο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων τόσο για τους Επόπτες όσο και για τους Εκπονητές και τους Επιμορφωτές Α’, το οποίο διαχωρίζεται σε Υπό-Μητρώα βάσει Γνωστικών πεδίων («Κοινωνικές Επιστήμες», «Φυσικές Επιστήμες-Τεχνολογία και Μαθηματικά», «Ανθρωπιστικές Επιστήμες- Πρώτη σχολική ηλικία» και «Τέχνες και Πολιτισμός») ανά Πράξη, με την υπ’ αρ. πρωτ. 2939/27.04.2020 (ΑΔΑ: 9ΝΙΝΟΞΛΔ-Χ5Κ) Πρόσκληση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή στο ανοικτό Μητρώο Εποπτών/Αξιολογητών και Εκπονητών Προγραμμάτων Σπουδών, επιμορφωτικού υλικού, επιμορφωτών/πολλαπλασιαστών για την υποστήριξη των Πράξεων.

Σύμφωνα με την υπ ́αριθμ. 2939/27-4-2020(ΑΔΑ: 9ΝΙΝΟΞΛΔ-Χ5Κ) Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εκδόθηκε στο πλαίσιο υποστήριξης των Πράξεων «Αναβάθμιση των Προγραμμάτων Σπουδών και Δημιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» με MIS: 5035542 και «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το εκπαιδευτικό υλικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» με MIS: 5035543, δικαιούχοι αίτησης για ένταξη στο Μητρώο Εποπτών/ Αξιολογητών και Εκπονητών είναι Μέλη Δ.Ε.Π./Ομότιμοι Καθηγητές/Ε.ΔΙ.Π./Ε.Ε.Π. και επιστημονικοί συνεργάτες με διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου σπουδών, καθώς και οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημόσιας ή ιδιωτικής, με τουλάχιστον δεκαετή (10) εκπαιδευτική προϋπηρεσία.

Επειδή, στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της αίτησης προς ένταξη στο Μητρώο και της ανάθεσης έργου, τυγχάνει κάποιοι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί της δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και μέλη Δ.Ε.Π./Ε.ΔΙ.Π./Ε.Ε.Π. να συνταξιοδοτούνται,σύμφωνα με το ΙΕΠ, προέκυψε η ανάγκη ρύθμισης του εν λόγω ζητήματος προκειμένου να μην υπάρχει ασάφεια κατά την ένταξή τους στο Μητρώο καθώς και κατά την ανάθεση έργου σε αυτούς.

Η ίδια   ρύθμιση  αφορά και εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι τυγχάνει να απολύονται στο αυτό χρονικό διάστημα, μετά δηλαδή την αίτησή τους για ένταξη στο Μητρώο.

Η ανωτέρω ρύθμιση  ισχύει και για άλλες Πράξεις του ΙΕΠ, για την υποστήριξη των οποίων έχουν συσταθεί Μητρώα στα οποία έχουν ενταχθεί εν ενεργεία εκπαιδευτικοί, μέλη Δ.Ε.Π./Ε.ΔΙ.Π./Ε.Ε.Π, οι οποίοι στη συνέχεια συνταξιοδοτήθηκαν ή εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι απολύθηκαν.

Ετικέτες: 
ΙΕΠ

Σχόλια (2)

 
Νέος αιώνας για την Παιδεία
24 Φεβ 2021 01:37

Χρειάζονται νέοι εκπαιδευτικοί ηλικίας 40-45 ετών, που συνδυάζουν εμπειρία αλλά και σύγχρονες γνώσεις, ώστε να αναλάβουν τη διαμόρφωση των Νέων Προγραμμάτων στα σχολεία.

Δεν μπορούμε να προχωράμε με τις παραστάσεις του 20ου αιώνα, έχουν περάσει πάνω από τέσσερις δεκαετίες από τότε που οι σημερινοί 60χρονοι σπούδασαν.

 
Αγωνιώ για την παιδεία
23 Φεβ 2021 15:52

Είναι όντως θλιβερό να επαφίεται η παιδεία σε συνταξιούχους. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν προσοντούχοι συνάδελφοι εν ενεργεία και να καταφεύγουμε σε ανθρώπους που πήραν πτυχίο, πριν 50 ολόκληρα χρόνια!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ