Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Έγγραφο: Το υπ. Παιδείας ζητά ονόματα εκπαιδευτικών που δεν κατέθεσαν βαθμολογίες μαθητών

Στην κατάσταση θα πρέπει αναγράφονται οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές για τους οποίους δεν κατέθεσαν βαθμολογία, τα μαθήματα και οι λόγοι της μη κατάθεσης
Δημοσίευση: 23/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με έγγραφο της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή που στάλθηκε προς όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας  καλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης "να ενημερώσουν τις οικείες Διευθύνσεις Δ.Ε. για τις περιπτώσεις εκείνες που εκπαιδευτικοί δεν κατέθεσαν βαθμολογία, κατ’ εφαρμογή των οικείων διατάξεων, με την υποβολή κατάστασης στην οποία θα αναγράφονται οι εν λόγω εκπαιδευτικοί, οι μαθητές για τους οποίους δεν κατέθεσαν βαθμολογία, τα μαθήματα στα οποία αφορά η μη κατάθεση βαθμολογίας, καθώς και οι λόγοι της μη κατάθεσής της στο πλαίσιο των προβλεπόμενων από τις εφαρμοστέες διατάξεις λόγων".

Η υφυπουργός Παιδείας υπενθυμίζει ότι "με βάση τις κείμενες διατάξεις η κατάθεση της βαθμολογίας τετραμήνου στα Γυμνάσια και Λύκεια είναι υποχρεωτική, εκτός των εξαιρετικών εκείνων περιπτώσεων που ορίζονται περιοριστικά στις εν λόγω διατάξεις και αφορούν ιδίως σε μαθήματα, τα οποία για οποιονδήποτε λόγο διδάχθηκαν λιγότερο από δέκα (10) ώρες".

Στις εξαιρετικές αυτές περιπτώσεις, σημειώνει η Ζέττα Μακρή, θα πρέπει να τηρούνται οι επιβαλλόμενες από τις ίδιες διατάξεις διατυπώσεις και προεχόντως απόδειξη και αιτιολόγηση εκ μέρους του διδάσκοντα της πλήρωσης των προϋποθέσεων για μη βαθμολόγηση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχόλια (37)

 
@Διακοσμητής φωταγωγών
25 Φεβ 2021 04:20

Αν στην επανάσταση του '21 είχαν παρόμοιες απόψεις, τώρα θα είμαστε 600 χρόνια σκλαβωμένοι στους Τούρκους..

 
Μελίτακας ο Α΄
24 Φεβ 2021 15:26

@ Κυρ Παντελής
Σκόνη και θρύψαλα!....

 
Νοικοκύρης Κυρ Παντελής
24 Φεβ 2021 14:00

Άριστοι της δεκάρας

Η πτώση σας θα είναι εκκωφαντική!

 
Α.
24 Φεβ 2021 13:41

Εκφοβισμός σε μια καθ' όλα σωστή παιδαγωγικά και ηθικά πράξη.
Το να μην επιδοθεί βαθμολογία στο Α' Τετράμηνο έπρεπε να είναι πράξη του Υπουργείου και όχι των επιμέρους εκπαιδευτικών.
Κατόπιν τούτου προτείνω μια μαζική βλάβη στους προσωπικούς μας Η/Υ και δικτυακό εξοπλισμό.
Όλοι στο σχολείο για τηλεκπαίδευση με τον εξοπλισμό και τα δίκτυα της υπηρεσίας και με όλα τα μέτρα προστασίας.
Εκεί θα φανεί περίτρανα πόσο γυμνός είναι ο βασιλιάς.
Λυπάμαι πολύ γιατί έτσι που το πάτε χάνετε ακόμη κι αυτούς που σας στήριζαν μέχρι τώρα. Αίσχος!

 
Γεωργία Παντίδου
24 Φεβ 2021 09:48

Τα στοιχεία που υπάρχουν στο myschool είναι προσβάσιμα από όσους κατά τον νόμο δικαιούνται πρόσβαση. Το να κυκλοφορούν στις ΔΔΕ έντυπα με λίστες με προσωπικά δεδομένα, ονόματα, βαθμούς, αιτιολογήσεις, στέκει νομικώς; Ακόμη και οι βαθμοί των Πανελλαδικών ανακοινώνονται με τον κωδικό πρόσβασης.

 
Kώστας
23 Φεβ 2021 23:45

Τα στοιχεία υπάρχουν στο my school αλλά μπορεί κάποιος να μην έβαλε βαθμούς λόγω των λιγότερων από 10 ώρες μάθημα σε κάποιο τμήμα. Για να μην μπερδέψει τους μεν με τους δε, ζητάει με σιγουριά από την διευθυντή ποιος είναι σε κάθε περίπτωση. Το θέμα είναι το γιατί το κάνει και τι επιπτώσεις θα έχουν αυτοί οι συνάδερφοι. Αρχίζουν και οι αντιδράσεις για την αξιολόγηση, αναμένονται μεγάλες εξελίξεις.

 
@LEGEND (με τιτανοτεράστια γράμματα)
23 Φεβ 2021 21:28

έχεις πλάκα, νομίζεις ότι στην πιθανή παράταση θα εξαιρεθείς; τους καίει το θέμα των αναπληρωτών και των φράγκων . ούτε περνάς από το μυαλό τους

 
alastor
23 Φεβ 2021 20:29

@ert
Μάλιστα.... κι άλλη ερώτηση να κάνουμε; θα αστειεύεστε, εδώ μας διαφωτίσατε πλήρως και μας βάλατε στη θέση μας!! άντε και εις ανώτερα με την αξιολόγηση

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
23 Φεβ 2021 19:29

@ Ν.Λ. / 23 Φεβ 2021 18:35
Αγαπητέ (-τή) μου, δεν αντιλαμβάνεστε πόσο άτοπο είναι αυτό που γράφετε συσχετίζοντας εντελώς ανόμοια πράγματα;
α) Ας δεχθούμε λοιπόν ότι είχε άδικο η ΟΛΜΕ. Επομένως συμφωνείτε ότι έχει εξίσου άδικο και το υπουργείο που λέτε ότι κάνει το ίδιο πράγμα με την ΟΛΜΕ!
β) Η ΟΛΜΕ ωστόσο δεν είχε άδικο, γιατί αυτό που ζητούσε ήταν το αυτονόητο. Δεν νοούνται εκλογές χωρίς ονομαστικούς καταλόγους! Εκτός αν νομίζετε ότι οι εκλογές διεξάγονται με απόρρητο τρόπο, χωρίς δικαστικούς αντιπροσώπους, χωρίς πρακτικά, χωρίς εκλογικούς καταλόγους!
γ) Αντιθέτως, το υπουργείο αυτή τη στιγμή κάνει ένα φτηνό επικοινωνιακό παιχνιδάκι με στόχο τον εκφοβισμό κοροϊδεύοντας όμως τον εαυτό του, γιατί απλούστατα εκτίθεται! Κι εκτίθεται, γιατί δείχνει ότι αγνοεί τη δική του νομοθεσία!!! Αν δεν είστε εκπαιδευτικός, τότε ίσως δεν ξέρετε ότι όλα αυτά τα στοιχεία που ζητάει μετ' επιτάσεως η υφυπουργός, όλα μα όλα ανεξαιρέτως τα στοιχεία ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΗΔΗ ή μπορεί πανεύκολα να τα βρει μέσα από το πρόγραμμα Myschool, που ελέγχεται κεντρικά από το υπουργείο και όπου καταγράφονται τα πάντα από κάθε σχολείο, βαθμολογίες, εκπαιδευτικοί, τι ακριβώς κάνει ο καθένας μας ανά πάσα στιγμή!
Μετά την εξήγηση που σας δίνω, καθήστε και σκεφτείτε κι εσείς όσο απροκατάληπτα μπορείτε, τι νόημα μπορεί να έχει αυτή η εγκύκλιος της υφυπουργού!

 
Γεωργία Κ
23 Φεβ 2021 19:29

Πάλι καλά που ζητάνε από τους διευθυντές να παραδώσουν τα ονόματα των εκπαιδευτικών και όχι τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς στις αρμόδιες αρχές.

Το λιγότερο που περιμένουμε από το Υπουργείο είναι μια συγγνώμη για τη στάση του απέναντι στους εκπαιδευτικούς που χωρίς καμία βοήθεια φάνηκαν αντάξιοι στις απαιτήσεις της τηλεκπαίδευσης και έβγαλαν το Υπουργείο ασπροπροσωπο. Ντροπή να μας φέρονται λες και είμαστε δουλοπάροικοι στο τσιφλίκι τους.

Για ένα είμαι σίγουρο μόνο. Σε ένα χρόνο οι μαθητές μου θα εξακολουθουν να βλέπουν εμένα ως καθηγήτρια αλλά την όχι την Κεραμεως ως υπουργό. Ήρθατε αλλά σύντομα θα παρελθετε....

 
ert
23 Φεβ 2021 19:17

@alastor, στο..ΦΕΚ που λέει ότι πληρώνεστε όσο τα σχολεία είναι σε αναστολή φυσικής παρουσίας και κάνουν τηλεκπαίδευση. Άλλη απορία;

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
23 Φεβ 2021 19:07

Η ΟΛΜΕ πρέπει να απαντήσει το εξής : Να δοθούν πρώτα τα μόρια των επιλεχθέντων Διευθυντών Εκπαίδευσης του καλοκαιριού.

 
Ν.Λ.
23 Φεβ 2021 18:35

Η ΟΛΜΕ δεν ήταν που ζηταγε τα ονόματα των εκπαιδευτικών που ψήφισαν στις εκλογές του Νοεμβρίου;Τότε ήταν όλα καλά και όλα σωστά;

 
Κώστας
23 Φεβ 2021 17:49

Ονόματα εκπαιδευτικών που δεν έδωσαν βαθμούς, αλλιώς... Αλλιώς τι;
Μπείτε στο myschool και δείτε ποιοι δεν έβαλαν. Και τι θα τους κάνετε, θα τους κάψετε στην πυρά; Μας απειλείτε; Στο κάτω κάτω τα συστήματα πέσανε, δυσλειτουργούν, μεγάλο κομμάτι του μαθητικού πληθυσμού δεν έχει καν πρόσβαση σε όλα αυτά, έχουμε μια πανδημία και εσείς ψάχνετε να βρείτε καθηγητές που δεν έβαλαν βαθμό; Πάτε καλά; Αν τους θέλεις τόσο, ψάξε τους στο myschool! Όλα εκεί είναι.
Ή να βάλω κάτω από τη βάση στον μαθητή μου που δεν έκανε τα online καθήκοντά του επειδή δεν είχε ποτέ πρόσβαση και μετά να με κυνηγάνε;

 
Legend
23 Φεβ 2021 16:50

Το έγγραφο απευθύνεται στις ΔΔΕ. Προφανώς μέσω myschool. Γιατί ταράζεστε; Για ποιον απολυταρχισμό μιλάτε; Όσοι δεν κατέθεσαν αιτιολόγησαν την πράξη σύμφωνα με τους νόμους. Τι φοβούνται; Το υπουργείο λογικό είναι να θέλει να δει την έκταση του ζητήματος, γιατί έτσι θα κριθεί ποιοι πρέπει να εργαστούν Πάσχα και καλοκαίρι στην παράταση. Μαθητές και εκπαιδευτικοί που είτε διά ζώσης είτε στην εξαε δουλέψαμε σοβαρά, δεν έχουμε λόγο να επαναλαμβάνουμε τα ίδια! Είναι εξαντλητικό και άδικο! Κάποιοι μαθητές μου είναι έτοιμοι για το λύκειο, άλλοι δεν είναι και θα τους έκανε καλό μέχρι και να επαναλάβουν την τάξη! Αυτά πρέπει εμπεριστατωμένα να παρουσιαστούν. Το να περάσει την τάξη ένα παιδί απλά για να την περάσει δεν έχει κανένα νόημα. Μιλάμε για παιδιά με μαθησιακό επίπεδο δυο έτη πίσω!

 
alastor
23 Φεβ 2021 16:39

@Ert
Μιας και βιάζεστε, απ ότι φαίνεται, "να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία", για θυμίστε μου σε ποιο ακριβώς Φ.Ε.Κ. έχει θεσμοθετηθεί η αξιολόγηση εξ αποστάσεως και ποια είναι η προβλεπόμενη διαδικασία; αν δεν το βρείτε, λέτε απλώς ανοησίες...

 
Κ.Γ
23 Φεβ 2021 15:07

Εύγε στις Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας. Ωραίο μήνυμα δίνουν στη νέα γενιά. Ή συμμορφωνεσαι και συμφωνείς με την εκάστοτε εξουσία ή σου" κόβω το κεφάλι". Απλά λέω, απλά μήπως ξεχάσατε ότι έχουμε Δημοκρατία κι όχι Απολυταρχία; Οι εκπαιδευτικοί που έχουν τόσα χρόνια και εμπειρία στην εκπαίδευση είναι απλά εντελοδοχοι; Δεν έχουν λόγο και δικαίωμα διαφωνίας για ο,τι τους αφορά; Μάλλον η πραγματική αγάπη μας για το σχολείο, η ουσιαστική δουλειά κι όχι οι τυπικουρες και " το φαίνεσθαι" εκλαμβάνονται ως άρνηση συμμόρφωσης. Λυπάμαι πολύ που η ίδια η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βλέπει καχύποπτα κι απαξιωτικά τους εκπαιδευτικούς!

 
Αναστασία
23 Φεβ 2021 15:05

Εγώ πάντως μετάνιωσα για αρκετούς από τους βαθμούς που έβαλα γιατί 1. Πρώτη χρονιά είχα τόσα παράπονα και 2. Σε αρκετούς που συμμετείχαν και έστελναν υλικό, έβαλα υψηλή βαθμολογία και τώρα που ανοίξαμε είδα ότι δεν ξέρουν τίποτα. Οι εργασίες, τα τεστ κ.τ.λ. όλα αντιγραφή. Αντίθετα σε οποίους δεν έβαλα, τους εξήγησα την αδυναμία μου για σωστή κρίση και τα παιδιά το κατάλαβαν. Έτσι τώρα προσπαθούν να συμμετέχουν και δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν είναι θέμα κόντρας. Είναι θέμα σεβασμού της δουλειάς μας. Όσοι έχουμε μεγάλο αριθμό μαθητών, δεν έπρεπε να καταθέσουμε καθόλου βαθμούς, αλλά να στείλουμε περιγραφική αξιόλόγηση στους γονείς ώστε να είναι ενήμεροι για το πως πιστεύουμε ότι προχωρούν τα παιδιά τους. Και λέω πιστεύουμε γιατί με το άνοιγμα είδα ότι ειδικά στα θετικά μαθήματα η πτώση ήταν δραματική κάτι που δεν φαινόταν στην τηλεκπαίδευση.

 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΑΓΚΑΤΣΙΟΣ
23 Φεβ 2021 14:54

Ας μας πει πρωτα η υπ. με ποιο νομο , ποια συνταγματικη επιταγη η τηλεκπαιδευση εχει εξισωθει με την εκπαιδευτικη διαδικασια. Ολο το σχετικο νομικο πλαίσιο στο οποίο αναφερεται ισχυει για την εκπαιδευτικη διαδικασια και σαφώς όλα τα προηγούμενα έτη τηρείται με ευλάβεια και παιδαγωγική ευθύνη. Ποιο ανωτερο διοικητικο όργανο ,ποιο συμβουλιο , ποιος ακρινως θα τολμησει να δειξει με το δαχτυλο εκπαιδευτικο που σεβομενος τον εαυτο του και πανω απ ολα τους μαθητες του δεν εβαλε μια τυπικη ισοπεδωτικη βαθμολογια στο τηλετεραμηνο και αποφασισε να δωσει στα παιδια μα δευτερη ευκαιρια ελπιζοντας οτι θα επιστρεψουμε στα σχολεια το β τετραμηνο. Αντι να μας βγαζει το καπελο δηλ. τωρα τρομοκρατει, αλλα αυτοι που φοβουνται ειναι οι ηδη φοβισμενοι.

 
Διακοσμητής φωταγωγών
23 Φεβ 2021 14:41

Οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι, όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, να τηρούν τους νόμους και να υπηρετούν το κράτος. Όποιος δε θέλει μπορεί να αποχωρήσει. Η επαναστατική γυμναστική τελείωσε. Ίσως κακώς που εκεί στο υπουργείο ασχολούνται με τα αυτονόητα.

 
@Ert
23 Φεβ 2021 14:32

Μακάρι να το πάει ως εκεί... μπας και καταλάβουν μερικοί/κες, τί λάθος έκαναν στην κάλπη...

 
Αγανακτισμένος γονιος
23 Φεβ 2021 14:26

Μπράβο στο υπουργείο.Επιτελους πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι οι νόμοι και οι εγκύκλιοι πρέπει να τηρούνται από όλους και όχι κατά το δοκούν!!!!

 
Κοτσάνες
23 Φεβ 2021 14:20

Ή δεν ξέρει καν το myschool ή είναι πράγματι κίνηση εκφοβισμού.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, τις κοτσάνες που γράφω εγώ στο χαρτί, η υφυπουργός τις γράφει σε εγκυκλίους και η υπουργός σε ΦΕΚ, όπως έλεγε παλαιότερα ένας φίλος σχολιαστής.

 
alastor
23 Φεβ 2021 13:47

Προφανώς πρόκειται για προσπάθεια εκφοβισμού, ενόψει της μαζικής αποχής των συναδέλφων από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Δεν θα το τραβήξουν διότι θα βρεθούν ενώπιον αγωγών ως προς την εγκυρότητα/ νομιμότητα της αξιολόγησης εξ αποστάσεως. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την υφυπουργό που, μετά από 15 μέρες στο υπουργείο, απέκτησε τόσο καλή γνώση του τι είναι νόμιμο και τι παράνομο και μας κάνει υποδείξεις για τη δουλειά μας.

 
ggs
23 Φεβ 2021 13:42

Κίνηση εντυπωσιασμού ή εκφοβισμού. Μ' αρέσει οτι υπάρχει η άποψη οτι "η τηλεκπαίδευση είναι σαν να μιλάς σε έναν τοίχο" στο υπουργείο αλλά...

 
Άννα
23 Φεβ 2021 13:23

Τελείως τυχαία την εβδομάδα που κορυφώνεται το θέμα της αξιολόγησης και που οι εκπαιδευτικοί καλούνται να τοποθετηθούν με την υπογραφή τους ζητούνται ονοματα εκπαιδευτικών και όχι αριθμητικά στοιχεία. Ενδιαφέρει το ποιος και όχι το πόσοι και γιατί. Το μήνυμα είναι σαφές.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
23 Φεβ 2021 12:33

Σίγουρα τα έχουν απο το myschool αλλά κάποια στιγμή πρέπει ως εκπαιδευτικοί να καταλάβουμε ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει του κεφαλιού του. Το ΥΠΑΙΘ έχει δικαίωμα να ζητά ότι στοιχεία θέλει. Ας βοηθήσου με όλοι επιτέλους να μπει μια σειρά.

 
δασκαλος
23 Φεβ 2021 12:29

Αρχισαν οι εκφοβισμοι.Χτες η Κεραμεως ,σημερα η Μακρη...

 
Ert
23 Φεβ 2021 12:11

Τα ζητάει γιατί θέλει να ελεγχθεί η αιτιολόγηση ώστε να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία. Άλλη ερώτηση;

 
Α. Γ
23 Φεβ 2021 12:10

Αν δεν είναι εξαιρετικές οι περιπτωσεις αυτες των δυο σχολικων ετων, 20019/2020 και 2020/2021,ποιες ειναι; Αναρωτιεμαι... Μηπως ειναι τοσο εξαιρετικες, που περισυ δεν πραγματοποιηθηκαν προαγωγικες κι απολυτηριες εξετασεις; Οντως... Η βαθμολογια Α τετραμηνου ειναι πιο σημαντικη, απο ο, τι βιωνουμε δυο χρονια τωρα γονεις, μαθητες κι εκπαιδευτικοι.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ