Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Σκέψεις της Κυβέρνησης για παράταση θητειών Διευθυντών Σχολείων, Διευθυντών Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Διευθυντών

Το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται οι διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης, δεν φαίνεται να βγαίνει στη διαβούλευση τις επόμενες ημέρες
Δημοσίευση: 24/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο “τραπέζι” των συζητήσεων ήδη έχει βάλει η Κυβέρνηση, το ενδεχόμενο:

Α. Νέας παράτασης, για ένα ακόμη σχολικό έτος, των Διευθυντών Σχολείων, και

Β. Παράταση για ένα  σχολικό έτος ή για μικρότερο χρονικό διάστημα  των Διευθυντών Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Ωστόσο θεωρείται  ειλημμένη η απόφαση να καταργηθούν τα ΠΕΚΕΣ και να αντικατασταθούν με τους Σχολικούς Συμβούλους.

Το ενδεχόμενο της παράτασης των θητειών των στελεχών εκπαίδευσης, έχει προκύψει για δύο λόγους:

Πρώτον: Το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται  οι διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης καθώς και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών , δεν φαίνεται να βγαίνει στη διαβούλευση  τις επόμενες ημέρες, προκειμένου  μέχρι τέλους του μήνα να ψηφιστεί στη Βουλή. Οπότε  προκύπτει στενότητα χρόνου για να ολοκληρωθούν οι “κρίσεις” πριν το Σεπτέμβριο.

Δεύτερον: Λόγω της πανδημίας υπάρχει πρόβλημα με τη διενέργεια των δια ζώσης Συνεντεύξεων των υποψηφίων στελεχών εκπαίδευσης. Η διαδικτυακή συνέντευξη παρότι “έπεσε” στο “τραπέζι” των συζητήσεων μάλλον δεν υιοθετήθηκε.

Όσον αφορά το νέο νόμο για τις   διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης  που ετοιμάζεται από το νομικό επιτελείο της υπουργού Παιδείας κινείται πάνω σε αυτό που κατ' αποκλειστικότητα δημοσίευσε το esos τον περασμένο Μάιο.

Δείτε το εδώ το νομοσχέδιο.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι που θα αντικαταστήσουν τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, οι οποίοι θα “βαφτιστούν” μάλλον “Σύμβουλοι Εκπαίδευσης” στόχος είναι να   αναλάβουν υπηρεσία πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2021-22 .

Οι “Σύμβουλοι Εκπαίδευσης” οι οποίοι θα είναι η “αφρόκρεμα” της εκπαίδευσης με βαριά χαρτιά  (διδακτορικά, ξένες γλώσσες κλπ) και προϋπηρεσία σε θέσεις ευθύνης, θα είναι οι κυρίαρχοι του “παιχνιδιού” της αξιολόγησης έναν-έναν εκπαιδευτικό από το Σεπτέμβριο (σ.σ. το Σχέδιο Νόμου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα ανακοινωθεί  μέσα στο Μάρτιο).

Για τους “Σχολικούς Συμβούλους” θα υπάρξουν οικονομικά και διοικητικά κίνητρα.

 

Σχόλια (86)

 
Γιώργος Λιακόπουλος
25 Ιουν 2021 01:14

Πολλά ακούγονται για τις δυνατότητες των Σχολικών Συμβούλων αλλά και των Συντονιστών Εκπαίδευσης όπως μετονομάστηκαν πρόσφατα. Ως Εκπαιδευτικός 35 χρόνια στην Α/θμια και περίπου 22 ως Διευθυντής, έχω να καταθέσω τα εξής. Οι Δάσκαλοι σήμερα έχουν ικανοποιητικό θεωρητικό υπόβαθρο από τις βασικές σπουδές τους και δεν χρειάζονται συνεχώς θεωρητικές επιμορφώσεις από τους Σ.Σ Αυτό που χρειάζονται όμως κυρίως οι νέοι Δάσκαλοι είναι "η τεχνική του διδάσκειν" και αυτό δεν αποκτιέται με θεωρητικές προσεγγίσεις. Χρειάζεται πρακτικές ασκήσεις και υποστηρικτικές δράσεις των μέσα στην αίθουσα με την παρουσία των μαθητών. Σε αυτό όμως θα μπορούσαν να βοηθήσουν μόνο "έμπειροι" Δάσκαλοι με καλές θεωρητικές γνώσεις ασφαλώς, αλλά και με δυνατότητα να μπορούν να "σταθούν" αξιοπρεπώς στην αίθουσα. Οι Σ.Σ δυστυχώς οι περισσότεροι δεν έχουν διδακτική εμπειρία μεγαλύτερη των 7 χρόνων ώστε να φανούν χρήσιμοι στους Δάσκαλους. Ετσι γνωρίζοντας και εκείνοι αυτή την αδυναμία τους αποφεύγουν την επίσκεψή τους στην τάξη μαζί με τον Δάσκαλο για να του επιδείξουν τρόπους που διευκολύνουν την μαθησιακή διαδικασία. Δυστυχώς και οι φοιτητές Δάσκαλοι στα Π.Τ.Δ.Ε έχουν υποχρέωση υποχρεωτικών διδασκαλιών μόνο 10. Ετσι οι νέοι Δάσκαλοι μπαίνουν στην αίθουσα πελαγωμένοι ψάχνοντας να βρούνε στηρίγματα που δεν υπάρχουν.Θα πρέπει οι υποψήφιου Σ.Σ να έχουν 15/μελή τουλάχιστον διδακτική εμπειρία μέσα στην τάξη για να μπορούν τότε να βοηθούν τους Δάσκαλους και ιδιαίτερα τους νεώτερους

 
Χριστόπουλου Πολυνίκη
04 Μάιος 2021 10:31

Τουλάχιστον ας ισχυσει ο περιορισμός της θητείας σε δύο τριετίες για τους διευθυντες στο ίδιο σχολείο. Η διαρκής παραμονή στην ίδια θέση και στο ίδιο σχολείο εξελίσσεται σε τυραννία για το σύλλογο διδασκόντων. Η φράση "ο διευθυντής είναι αυτοκράτορας"απο το στόμα του διευθυντή, οδηγεί σε κόπωση τους εκπαιδευτικούς και φιμωνει την ελευθερία του λόγου στα σχολεία.....

 
Εκπαιδευτικός
26 Μαρ 2021 22:59

Όταν ήρθατε στην εξουσία, μας είπατε πως είστε έτοιμοι να διοικήσετε. Μετά ανακαλύψατε πως δεν προλαβαίνετε και πρέπει να δοθεί παράταση στα στελέχη για το 2020-21, τώρα τι; Νέα παράταση γιατί; Αυτοί που δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουμε την πρώτη χρονιά μια θέση στη διοίκηση, τώρα θα τους πείτε συγνώμη, περιμένετε ακόμη έναν χρόνο και βλέπουμε.

 
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
26 Μαρ 2021 12:43

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΕΛΕΟΣ. ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΚΡΙΣΕΙΣ.
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

 
Διευθυντής
22 Μαρ 2021 21:26

Κάντε κρίσεις νέων διευθυντών. Υπάρχει κόπωση. Πολλοί θέλουν να αλλάξουν σχολείο, άλλοι θέλουν να φύγουν. Δώστε επιτέλους νέα πνοή σε αρκετά σχολεία και σε συναδέλφους διευθυντές τη δυνατότητα να αλλάξουν σχολείο, να δώσουν το προσωπικό τους στίγμα και κάπου αλλού. Δύο θητείες και αλλού. Είναι ψευτοδίλημμα το ότι δε φτάνει ο χρόνος. Μια πλατφόρμα όπου θα μπουν όλα τα έγγραφα σε μορφή pdf και συνέντευξη εξ αποστάσεως. Σε όλο τον κόσμο έτσι γίνεται, πλέον. Αν θέλει, μπορεί το ΥΠΑΙΘ. Χρειάζεται εξ άλλου και νέα πρόσωπα, τα οποία επιθυμούν να επιλεγούν για να εφαρμόσουν την πολιτική της Κυβέρνησης.

 
Εκπαιδευτικός
01 Μαρ 2021 17:30

Λογική εν μέσω πανδημίας η παράταση για όλα τα στελέχη εκπαίδευσης έως την επόμενη χρονιά. Με το νέο νομοσχέδιο που θα έχει τεθεί σε διαβούλευση (δίκαιο ως προς την προσμέτρηση όλων των προσόντων αναλογικά) διορθωμένο ως προς κάποιες υπερβολικές μοριοδοτήσεις π.χ. μόρια Ξένων Γλωσσών (Ζαχαράκη γαρ) και εκλογικευμένο, καθώς δε γίνεται οι πλέον προσοντούχοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης να τελούν ... ΥΠΟ των Διευθυντών Εκπαίδευσης, θα επιλεγούν οι αντικειμενικά αξιότεροι και οι πιο έμπειροι για τη θέση στην οποία προορίζονται και τα θέματα που θα κληθούν να διαχειριστούν με επιτυχία και αποτελεσματικότητα!

 
@Ερωτημα
27 Φεβ 2021 23:42

Αύγουστο 2021. Για τρια χρόνια ήταν, με τον 4547.

 
ΣΤΕΛΙΟς
27 Φεβ 2021 05:22

ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΊΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΟΥΧΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΕΛΟΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΕΙΠΕΔΟΥ Β2 ΚΑΙ ΤΠΕ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ.ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ Η ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΤΟ Β2 ΣΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΣΕ ΤΙ ΒΟΗΘΑ;

 
Ερωτημα
26 Φεβ 2021 05:32

Πότε λήγει η θητεία των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης; Τον Αύγουστο 2022;

 
Διευθυντής
25 Φεβ 2021 07:25

Επειδή βλέπω πως αρκετοί "προσοντούχοι" βιάζονται να γίνουν διευθυντές, το υπουργείο να κάνει άμεσα την προκήρυξη για να γλυτώσουμε από τις ανόητες αποφάσεις που κάθε τόσο παίρνει και καλούμαστε να εκτελέσουμε. ΟΧΙ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ!

 
Απηυδίσανε
25 Φεβ 2021 03:00

οι εκπαιδευτικοί με κάποιους διευθυντές!!. Αλλάξτε τους επιτέλους για να σωθούνε σχολεία.. Συνεδριάσεις εκπαιδευτικών ας γίνονται εν μέσω πανδημίας λέει το υπουργείο, τηλεσυνεντεύξεις δεν μπορεί να γίνουν! Είναι άκρως παράλογο. Δεν είναι σεβασμός στις ανθρώπινες ζωές αυτός..

 
Οι σύλλογοι
25 Φεβ 2021 02:51

Να γίνουν κρίσεις διευθυντών και να αποφασίσουν γι'αυτό οι σύλλογοι διδασκόντων -όπως έχει ξαναγίνει-. Και τότε ήταν όλοι ευχαριστημένοι γιατί βγήκαν άνθρωποι άξιοι.

 
Ποιό το πρόβλημα;
25 Φεβ 2021 02:22

Δεν κολλάνε 29 άτομα σε 1 αίθουσα,και θα κολλήσουν με την "τηλεδιάσκεψη" στις συνεντεύξεις;;;
Θα τρελλαθούμε τελείως. Εκτός αν ...

 
Ευκολάκι!!
25 Φεβ 2021 02:11

"Τι πρεμουρα είναι αυτή να γίνουν κρίσεις στελεχών σε τέτοιες επικίνδυνες συνθήκες. Όλοι οι συνάδελφοι είναι σε μεγάλες ηλικίες και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο. Ας περιμένουμε έναν χρόνο. Τι θα γίνει;"
ΟΙ συνάδελφοι δεν είναι μέσα σε τάξεις των 28 ατόμων; Εκεί δεν κινδυνεύουν;
Τι κίνδυνο θα υποστούν με την τηλεδιάσκεψη για τη συνέντευξη; Τηλεκπαίδευση δεν γίνεται με τους μαθητές; Κινδυνεύει κανείς(!);
Μήπως περίμενε το υπουργείο έναν χρόνο για να γίνουν οι εκλογές των εκπαιδευτικών δια ζώσης παρόλο που το ζητούσαν; Ήθελε εδώ και τώρα!! Αυτό γιατί δεν το ζητά εδώ και τώρα; Τι δεν εξυπηρετεί;;
"Οι περισσότεροι διευθυντές που έγιναν με τις παρατάσεις, έχουν ως προσόν μόνον το πτυχίο τους! Πόσο κύρος μπορούν να έχουν στους συλλόγους διδασκόντων; ".
Έχουν κύρος!!. Και μάλιστα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Κι αυτό δεν εξαρτάται καθόλου μα καθόλου από τον αριθμό των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών. Εξαρτάται από τον ίδιο. Αν είναι ΆΝΘΡΩΠΟΣ, αν έχει ήθος και ποιότητα, αν διαθέτει αρχές και εμπνέει σεβασμό, αν σέβεται τους συνεργάτες του και τα παιδιά, αν έχει διοικητικές ικανότητες, αν έχει ευαισθησίες, αν είναι δίκαιος, αν είναι χαρισματικός, αν είναι ψυχικά ισορροπημένος (από τα σπουδαιότερα για να μην υποφέρει ολόκληρο σχολείο), και αν είναι τελικά ΗΓΕΤΗΣ.

 
Στελιος
24 Φεβ 2021 23:41

Απαράδεκτη η αναβολή που σχεδιάζεται, αν όντως αληθεύει η πληροφορία! Υπήρχε υπόσχεση για ριζικές αλλαγές......

 
Ert
24 Φεβ 2021 23:16

Έχω διαφωνήσει και με το γελοίο με τις κάμερες στη τάξη. Ετούτο εδώ όμως ξεπερνά τα όρια της ηθικής και δείχνει ανικανότητα ή...και σκοπιμότητα. Στα υπόλοιπα ναι συμφωνώ.

 
ο καθηγητής
24 Φεβ 2021 23:00

Από το κακό στο χειρότερο... Είναι δυνατόν να διευθύνουν τα καλύτερα σχολεία οι των προηγούμενων κρίσεων και εσείς να λέτε τέτοιες αστείες δικαιολογίες; Είναι δυνατόν να μην έχετε προχωρήσει με την αναδιοργάνωση των δομών; Γιατί εσείς λέγατε προεκλογικά ότι τα είχατε όλα έτοιμα. Σε ποιόν αιώνα ζείτε που θέλετε να έχετε διορισμένους διευθυντές εκπαίδευσης; Προφανώς μιλάμε για ανικανότητα. Κρίμα. Μας έχετε απογοητεύσει

 
Συγχαρητήρια στο ESOS
24 Φεβ 2021 22:28

@Μελίτακας ο Α΄
Ε αφού ακούτε και Μητροπάνο, σας συμπαθώ ακόμα περισσότερο αγαπητέ μου. Ότι όνομα κι αν βάζετε κάθε φορά. Το τσάι με βαλεριάνα, ανάρπαστο θα γίνει μου φαίνεται.

@ert
Είναι το πρώτο και το μόνο, που βλέπω όμως να στηλιτεύετε εδώ και 18 μήνες. Ή κάνω λάθος? Με ΟΛΑ τα άλλα "έργα" Κεραμέως, είστε σύμφωνος δηλαδή?
Ξέρετε αγαπητέ μου, όταν κάποιος πίνει χολή ενώ μέχρι χθες έψαλε, δεν κρύβεται κι εύκολα.

 
Freeman
24 Φεβ 2021 22:23

Εκπληκτικό!!!
Καταργούν το δικαίωμα της υπηρεσιακής ανέλιξης προκαλώντας οικονομική ζημιά σε εκπαιδευτικούς και ταυτόχρονα δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μοριοδοτόντας την παράταση και τους διορισμένους.
Μεγάλο μέρος των συναδέλφων κοπίασε διαθέτοντας χρόνο και χρήμα για την απόκτηση τίτλων βελτιώνοντας ταυτόχρονα την επαγγελματική τους κατάρτιση και τις διδακτικές και διοικητικές ικανότητες τους.
Από που αντλεί το δικαίωμα η υπουργός να μην εφαρμόζει το νόμο επιλογής, όπως στην περίπτωση διακοπής της διαδικασίας επιλογής ΔΔΕ και ΔΠΕ ή να μην υπάρχει νόμος επιλογής; Αν δεν θεωρείτε ορθό ένα νόμο τον αλλάζετε, δεν τον καθιστάται ανενεργό. Ο κακός νόμος είναι καλύτερος από τον μη νόμο. Με το ίδιο σκεπτικό και οι εκπαιδευτικοί και γενικά οι πολίτες δεν υποχρεούνται να τηρούν τους νόμους αν δεν τους θεωρούν ορθούς.
Ποιος θα αποζημιώσεις αυτούς τους προσοντούχους εκπαιδευτικούς γαι την οικονομική ζημιά που υφίστανται επειδή δεν εφαρμόζονται οι νόμοι;
Είχε το υπουργείο έναν νόμο για την αυτοαξιολόγηση (ελλιπή, κουτσουρεμένο..) τον οποίο είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενοι, ήταν προφανώς ένα πρώτο βήμα προς την αυτοαξιολόγηση, θα αποκτούσαν οι εκπαιδευτικοί την κουλτούρα, τη νοοτροπία της αυτοαξιολόγησης και κατόπιν θα μπορούσε το υπουργείο να κάνει βήματα προς τα μπρος. Δεν τον εφαρμόσατε και δημιουργείτε ένα τόσο αρνητικό κλίμα που τείνει να γυρίσει την κατάσταση πολύ πίσω.
Αν δεν είναι πολιτικό λάθος αυτές οι τακτικές τότε ποιες είναι;

 
Spyros
24 Φεβ 2021 22:12

1ον Έχετε τον νόμο ένα χρόνο στο συρτάρι και δεν τον βγάλατε ούτε καν για διαβούλευση . Γιατί ??
2ον Μήπως η κατάθεση του νομοσχεδίου εμποδίζεται από την πανδημία ?? Όχι βέβαια !
3ον . Όσο για το συνωστισμό στις συνεντεύξεις, Ένα συμβούλιο πέντε ατόμων θα υπάρχει στην αίθουσα και ο εξεταζόμενος υποψήφιος και αυτό μπορεί να γίνει όπως γίνονται συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ -ΠΥΣΔΕ, Συλλόγων Διδασκόντων ,δια ζώσης μαθήματα με 25 μαθητές κλπ; Και επιπλέον υπάρχει και η τηλεσυνέντευξη;
Όλα μπορούν να λειτουργήσουν με τον ένα ή άλλο τρόπο,( αρκεί να υπάρχει θέληση )εκτός από τις επιλογές στελεχών.
4ον Η Ένωση σχολικών Διευθυντών τι κάνει ??
Υ.Γ Παράταση σε αυτά μπορούμε να δώσουμε αλλά ΄στα άλλα όχι !!!!

 
Επιλογή στελεχών
24 Φεβ 2021 21:56

Να δημιουργηθούν άμεσα νέες λίστες βάσει τυπικών προσόντων και η προυπηρεσία σε θέση αυτομάτως να δίνει μειωμένο συντελεστή. Εδώ και χρόνια γίνεται ανακύκλωση προσώπων χωρίς

@ Εκπαιδευτικός
24 Φεβ 2021 19:16

Η ίωση δεν αποτελεί απειλή ούτε για τους εκπαιδευτικούς ούτε για τους μαθητές και σαφώς δε δικαιολογεί καμία αναβολή ούτε της διδακτικής λειτουργίας ούτε άλλων διαδικασιών.

Πόσοι ηλικιωμένοι εκπαιδευτικοί πια δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί εκμεταλλευόμενοι τους ευνοϊκούς νόμους; Το 85% των απωλειών αφορά ανθρώπους ηλικίας άνω των 70 ετών με υποκείμενα νοσήματα, ενώ σε ηλικίες 25 έως 60 είναι λιγότερες από 800 πανελλαδικά εδώ και ένα έτος.

Αρα οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί δεν κινδυνεύουν στα σχολεία, σταματήστε την κινδυνολογία. Όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ας λάβουν άδεια από το Υπουργείο και ας αντικατασταθούν από αναπληρωτές.

 
Ανώτατο χρονικό όριο θητείας στελεχών
24 Φεβ 2021 21:47

Όσοι έχουν συμπληρώσει πάνω από 12 χρόνια θητείας σε κάποια θέση πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα. Ένα οριζόντιο χρονικό όριο θητείας στελεχών είναι το μόνο δίκαιο και αντικειμενικό μέτρο που, μεταξύ ισότιμων υποψηφίων, δίνει ευκαιρίες σε νέους εκπαιδευτικούς ηλικίας έως 50 ετών που διαθέτουν όλα τα τυπικα προσόντα και πρόσφατη προϋπηρεσία σε τάξη.

Αδύνατον οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι συχνά έχουν λάβει πτυχίο πριν από τρεις δεκαετίες, να παραμένουν από το 2011 ως μόνιμα στελέχη.

Όλοι οι Διευθυντές Σχολείων και οι Περιφερειακοί Διευθυντές μπορούν να αντικατασταθούν μέχρι τον Απρίλιο, οι διευθυντές Εκπαίδευσης μετά τον Ιούνιο. Μόλις ανοίξουν τα σχολεία πολύ εύκολα οργανώνονται και οι συνεντεύξεις με φυσική παρουσία.

Περιττό να προστεθεί ότι όριο θητείας στελεχών θα έπρεπε να ισχύει σε όλο τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα . Ένας άξιος άνθρωπος σε μια δεκαετία μπορεί να ολοκληρώσει το έργο και την προσφορά του.

 
Τάκης
24 Φεβ 2021 21:27

κ.Κεραμέως έχετε καταλάβει ότι με αυτό το κομματικό διορισμένο στρατό κ δεν πρόκειται να περάσει καμιά μεταρρύθμιση και θα κάψετε και την αξιολόγηση που νομίζω ότι μπορεί να ανασυνθέσει το τοπίο στην εκπαίδευση
Κάντε ελεύθερες επιλογές και θα δείτε ότι οι μεγάλες εκπαιδευτικές προκλήσεις θα προχωρήσουν Με κομματικά κριτήρια και μάλιστα χωρίς επιλογή δεν θα προχωρήσει τίποτα Μη λειτουργείτε φοβικά ως άλλη ΣΥΡΥΖΑΙΑ γιατί δεν απέχει η λογική του διορισμένου σε τίποτα από τη λογική του δήθεν αυταρχικού αριστερού....

 
Pe19
24 Φεβ 2021 19:31

Αξιολόγηση Αξιολόγηση Αξιολόγηση
Με τις σαχλαμάρες να κάνουμε αξιολόγηση σε κλειστά σχολεία πάει πίσω η όποια διαδικασία κρίσεων.
Δηλαδή να ρωτήσω κάτι ???
Τα σχολεία είναι κλειστά, τι είναι ποιο εύκολο να βγάλει ένα νόμο επιλογής στελεχών (τον οποίο είχε έτοιμο πριν 2 χρόνια) και να κάνει κρίσεις και να αλλάξει την ηγεσία των σχολείων (των κλειστών σχολείων που υπολειτουργούν) ή να κάνει αξιολόγηση ?? αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σε τι ? στον εξοπλισμό που διαθέτει ο κάθε εκπαιδευτικός για την λειτουργία του "e-σχολείου" ???
Να εφαρμόσει τράπεζα θεμάτων με τα μισά σχολεία να κάνουν μάθημα δια ζώσης κάποια άλλα εξ' αποστάσεως και κάποια άλλα μία μέσα μία έξω??
Δηλαδή ακόμα ακόμα και παραταξιακά να το δει κάποιος πόσο σοβαρό είναι ένα υπουργείο που διατείνεται ότι οι προηγούμενοι έχουν κάνει λάθος επιλογές και όντας στην κυβέρνηση κρατά τα προηγούμενα στελέχη για 3 χρόνια !!!!! (Ο ΣΥΡΙΖΑ σε 3 χρόνια είχε κάνει 2 κρίσεις διευθυντών και 1 συμβούλων με 3 νόμους).

 
ert
24 Φεβ 2021 19:22

@Συγχαρητήρια στο esos, Φυσικά αγαπητέ, δεν είμαστε προβατάνθρωποι σαν μερικούς-μερικούς, τα λάθη θα τα στιλιτεύουμε και αυτό, αν γίνει, θα είναι ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ.

 
Γιάννης
24 Φεβ 2021 19:19

Προσωρινός ίσον δοτός
Αιρετός ίσον δοτός
Μήπως κ Κεραμέως σας οδηγούν κάποιοι σύμβουλοί σας που δεν γνωρίζουν ότι σε αυτό τον τόπο γεννήθηκε η δημοκρατία σε επικίνδυνα μονοπάτια
Κανείς από τους προκατόχους σας δεν έδωσε παράταση σε προσωρινούς για να στηρίξουν το κομματικό κράτος
Ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί;;; αυτό είναι το κράτος των αρίστων και των εκλεκτών;; Βέβαια με αυτές τις λογικές και κρίσεις να κάνετε καταλαβαίνουμε το αποτέλεσμα ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ

 
Εκπαιδευτικός
24 Φεβ 2021 19:16

Άποψη μου είναι ότι η παράταση της θητείας όλων είναι πλέον επιβεβλημένη και σωστά θα πράξει το υπουργείο. Εν μέσω τέτοιας επικίνδυνης πανδημίας μπορούν να παραμεριστούν οι διαφορετικές οπτικές του καθενός και μάλιστα τις περισσότερες φορές να απηχούν τα προσωπικά συμφέροντα του καθενός. Δεν μπορεί να ρισκάρει η πολιτική ηγεσία την υγεία χιλιάδων εκπαιδευτικών. Προέχει η ασφάλεια των εκπαιδευτικών. Έχουμε εκτεθεί σε τεράστιο κίνδυνο όλον αυτόν τον χρόνο. Ερχόμαστε σε επαφή με εκατοντάδες παιδιά και δεν έχουμε εμβολιαστεί ακόμη. Ήδη πολλοί συνάδελφοι έχουν νοσήσει και κάποιοι μας άφησαν. Τι πρεμουρα είναι αυτή να γίνουν κρίσεις στελεχών σε τέτοιες επικίνδυνες συνθήκες. Όλοι οι συνάδελφοι είναι σε μεγάλες ηλικίες και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο. Ας περιμένουμε έναν χρόνο. Τι θα γίνει; Θα χάσουμε τα κλειδιά των διευθύνσεων; Ημαρτον πια. Έχω πολλές διαφωνίες και γω με το νομοσχέδιο. Αλλά είναι δευτερεύοντα όλα. Εδώ ο κόσμος χάνεται και κάποιοι θέλουν να γίνουν διευθυντές...

 
Έκπληξη
24 Φεβ 2021 18:49

παράταση στους προσωρινούς;; πραγματικά απροσδόκητο

 
T.K
24 Φεβ 2021 18:30

Τα περί αδυναμίας πραγματοποίησης των συνεντεύξεων ακούγονται αστεία. Ένα συμβούλιο πέντε ατόμων θα υπάρχει στην αίθουσα και ο εξεταζόμενος υποψήφιος. Δεν γίνονται συνεδριάσεις ΠΥΣΔΕ, Συλλόγων Διδασκόντων κλπ με πολύ περισσότερα άτομα; Δεν γίνονται δια ζώσης μαθήματα με 25 μαθητές; Και επιπλέον δεν υπάρχει και η τηλεσυνέντευξη; Όλα μπορούν να λειτουργήσουν με τον ένα ή άλλο τρόπο, εκτός από τις επιλογές στελεχών; Οι περισσότεροι διευθυντές που έγιναν με τις παρατάσεις, έχουν ως προσόν μόνον το πτυχίο τους! Πόσο κύρος μπορούν να έχουν στους συλλόγους διδασκόντων; Σε κάποιους νομούς οι πίνακες έχουν εξαντληθεί. Έλεος!!!

 
teacher
24 Φεβ 2021 18:08

Έρχονται εκλογές...αυτό το ξέρουν όλοι...σοβαρή παράμετρος..εκπλήσσομαι που κανείς δεν το έχει αναφέρει

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.