Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΔΟΕ: «Ποινή» διαγραφών στους δασκάλους και νηπιαγωγούς που δεν παραιτούνται από αιρετοί των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Η συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών έχουν ήδη υποβάλλει τις παραιτήσεις τους.
Δημοσίευση: 24/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί που  αρνούνται να παραιτηθούν  από τις θέσεις αιρετών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων    αυτονόητα, θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους κατά τόπους Σ.Ε.Π.Ε. να προχωρήσουν στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό τους μέτρων για τη διαγραφή τους από τα μητρώα τους.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το ΔΣ της ΔΟΕ, ενώ σημειώνει τα εξής:

  • Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και με πρώτους τους «εκλεγμένους» στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε., η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, που η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. επιμένει να παρουσιάζει ως αιρετούς του κλάδου, έχουν ήδη υποβάλλει τις παραιτήσεις τους.
  • Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί, για μια ακόμη φορά, τους συναδέλφους που εμφανίζονται ως «εκλεγμένοι» στις πράξεις συγκρότησης των Υ.Σ. που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, να καταθέσουν, όσοι δεν το έχουν ήδη πράξει όπως οφείλουν εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε. (αρ.πρ.1142/9-1120), τις παραιτήσεις τους.  Τονίζουμε, επίσης, ότι επειδή η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων, κάτω από αυτές τις αντιδημοκρατικές συνθήκες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, την παραίτησή τους θα πρέπει να υποβάλλουν και οι συνάδελφοι που έχουν ορισθεί από τη Διοίκηση στις θέσεις των διορισμένων μελών των Υ.Σ. είτε τοποθετήθηκαν με αίτησή τους είτε δίχως καν να ερωτηθούν (με την απαράδεκτη μεθόδευση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.). Άμεσα θα πρέπει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους και οι εκπαιδευτικοί που, ενδεχόμενα, κληθούν να αναλάβουν θέση δοτού αιρετού με βάση όσα προβλέπονται στο άρθρο 123 του ν.4763/2020. Δε θα υπάρξει νομιμοποίηση της λειτουργίας «ψευτο-υπηρεσιακών» Συμβουλίων από κανέναν συνάδελφο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

Η «εκλογική διαδικασία»-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020 βρήκε απέναντί της  το ηχηρό ράπισμα της συντριπτικής αποχής – 95% στην α/θμια εκπαίδευση- που επιφύλαξαν εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ και ΕΒΠ ως απάντηση στην αδιάλλακτη στάση, την  αλαζονεία της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και τα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποίησε στην προσπάθειά της να πιέσει τους εκπαιδευτικούς, που μαστίζονται από την αντιεκπαιδευτική πολιτική της, να ψηφίσει αυτούς που δεν ήταν υποψήφιοι.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και με πρώτους τους «εκλεγμένους» στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε., η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, που η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. επιμένει να παρουσιάζει ως αιρετούς του κλάδου, έχουν ήδη υποβάλλει τις παραιτήσεις τους.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. αντιμέτωπη με τη βούληση των «εκλεγμένων» να παραιτηθούν και την άρνηση της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής για τις θέσεις των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων, προχώρησε σε μια ακόμη απαράδεκτη ενέργεια. Προχώρησε στη συγκρότηση των Υ.Σ., έπειτα από την άσκηση αφόρητων πιέσεων στις οποίες ενεπλάκησαν ακόμη και βουλευτικά γραφεία, περιλαμβάνοντας στα μέλη τόσο τους ήδη παραιτημένους αιρετούς όσο και συναδέλφους που δεν είχαν καν υποβάλει αίτηση για τις θέσεις των διορισμένων μελών.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί, για μια ακόμη φορά, τους συναδέλφους που εμφανίζονται ως «εκλεγμένοι» στις πράξεις συγκρότησης των Υ.Σ. που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, να καταθέσουν, όσοι δεν το έχουν ήδη πράξει όπως οφείλουν εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε. (αρ.πρ.1142/9-1120), τις παραιτήσεις τους.  Τονίζουμε, επίσης, ότι επειδή η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων, κάτω από αυτές τις αντιδημοκρατικές συνθήκες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, την παραίτησή τους θα πρέπει να υποβάλλουν και οι συνάδελφοι που έχουν ορισθεί από τη Διοίκηση στις θέσεις των διορισμένων μελών των Υ.Σ. είτε τοποθετήθηκαν με αίτησή τους είτε δίχως καν να ερωτηθούν (με την απαράδεκτη μεθόδευση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.). Άμεσα θα πρέπει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους και οι εκπαιδευτικοί που, ενδεχόμενα, κληθούν να αναλάβουν θέση δοτού αιρετού με βάση όσα προβλέπονται στο άρθρο 123 του ν.4763/2020. Δε θα υπάρξει νομιμοποίηση της λειτουργίας «ψευτο-υπηρεσιακών» Συμβουλίων από κανέναν συνάδελφο.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί την παράταση της θητείας των αιρετών που εκλέχθηκαν στις εκλογές του 2018 μέχρι τη διεξαγωγή νέων εκλογών δια ζώσης και εξακολουθεί, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, να τους θεωρεί αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου. Αντίθετα, σε καμία περίπτωση δεν αναγνωρίζει ως εκλεγμένους αιρετούς εκείνους που, περιφρονώντας τις αποφάσεις του κλάδου, αρνούνται να παραιτηθούν (βλέπε περιπτώσεις «εκλεγμένων» στα Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας) οι οποίοι, αυτονόητα, θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους κατά τόπους Σ.Ε.Π.Ε. να προχωρήσουν στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό τους μέτρων για τη διαγραφή τους από τα μητρώα τους.

Οι Σ.Ε.Π.Ε. όλης της χώρας παρακολουθούν τη διαδικασία και ενημερώνουν το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για την υλοποίηση των αποφάσεων της Δ.Ο.Ε. καθώς και τις, τυχόν, περιπτώσεις που «συνάδελφοι» θα αρνηθούν να τις εφαρμόσουν.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτεί και να αναγνωρίσει οποιονδήποτε από τους παραπάνω «συναδέλφους» ως αιρετούς και διορισμένα μέλη αλλά ούτε, φυσικά, εάν, παρ’ ελπίδα συνεχίσουν να συμμετέχουν στις δράσεις των  Σ.Ε.Π.Ε., ως μέλη Δ.Σ. Συλλόγων ή ως αντιπροσώπους στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου.

Δεν επιτρέπουμε στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να επιτύχει την αποπομπή των αιρετών από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Οι πραγματικές εκλογές και η ανάδειξη των νέων αιρετών του κλάδου, θα πραγματοποιηθούν μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων λόγω πανδημίας με τη δυνατότητα στους υποψήφιους να επικοινωνούν με τους συναδέλφους προεκλογικά και με διά ζώσης ψηφοφορία.

Το ΔΣ της ΔΟΕ

Σχόλια (13)

 
GEORGE
24 Φεβ 2021 20:51

Και κάτι έγινε. Έτσι κι αλλιώς συνδικαλιστές και εκπαιδευτικοί της τάξης κάνουμε άλλη δουλειά.

 
Εκπαιδευτικος
24 Φεβ 2021 20:27

Για άλλη μια φορά ηΔΟΕ εντός τόπου και χρόνου Ευτυχώς η πρωτοβάθμια που έχει τέτοιο συνδικάτο.

 
Η επιτομή του φασισμου
24 Φεβ 2021 19:44

Ουτε καν τα προσχήματα απο ΔΟΕ κ ΟΛΜΕ

 
....
24 Φεβ 2021 19:13

Tα απολύτως αυτονόητα κάνει η ΔΟΕ!

 
Qwerty
24 Φεβ 2021 18:31

Έχουν σκεφθεί η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ τι πέτυχαν με τον "ανένδοτο" αγώνα κατά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, πέρα από μια τρύπα στο νερό;
Όταν η στάση είναι "όχι σε όλα", ακόμη και σε αυτά που δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, πώς περιμένουν να εισακουσθούν, όταν προκύπτουν σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό της αξιολόγησης; Όχι στα διαγωνίσματα on line, όχι στην κατάθεση βαθμολογίας, όχι στις εκλογές των αιρετών, για να μιλήσουμε μόνο για φέτος.
Δυστυχώς, οι συνδικαλιστές ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν και χωροχρόνο, κάπου μεταξύ δεκαετίας 70 και 80.

 
Απορώ
24 Φεβ 2021 16:51

Με την εμμονή ορισμένων να δέχονται ως νόμιμους τους μη αιρετούς!!! Αυτό σημαίνει ότι θα επιθυμούσατε πρωθυπουργό του 5%;; Και αυτός είναι αιρετός!! Πώς νομιμοποιείται ένας αιρετός που τον εξέλεξε το 3%;;;; Μας δουλεύετε;; Πόσος κομματισμος πια... Κύριοι και κυρίες, πάνω από το κόμμα βρίσκεται η δημοκρατία και οι νόμοι της. Λυπάμαι για την κατάντια μας να θεωρούμε τη δημοκρατία... αξεσουάρ... Στις βουλευτικές είναι απαραίτητη η βούληση της πλειοψηφίας, στις δημοτικές το ίδιο, αλλά οι υπεραμύνεστε την αντικατάσταση των αιρετών εκπαιδευτικών από διορισμένους;; Να χαρώ εγώ τις δημοκρατικές σας πεποιθήσεις...

 
ph
24 Φεβ 2021 15:29

Η ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ( μαζί με τις κατά τόπους τοπικές "ηγεσίες", λειτουργεί όπως η εκάστοτε ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Φυσικά σε όλα τα θέματα, όπως και εσωτερικοεξωτερική αξιολόγηση. Το Υπουργείο απειλεί εμμέσως, οι συνδικαλιστές το ίδιο. Όποιος διαφωνεί, δεν είναι καλός συνάδελφος, το κάνει για το συμφέρον του, πρέπει να διαγραφεί... Πρέπει να λειτουργούμε ως κοπάδι.
ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. Στη δημοκρατία οφείλουμε να είμαστε διακριτικοί και να σεβόμαστε τις απόψεις και αποφάσεις των άλλων.

 
Σοβιετ
24 Φεβ 2021 15:15

Ανατολικού μπλοκ νοοτροπία και δυστυχώς δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Δεν σέβονται την διαφορετική από τη δική τους άποψη.

 
E.
24 Φεβ 2021 14:30

Οποιο πρόβατο ξεφύγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος...

 
Dimitris
24 Φεβ 2021 14:26

Συγγνώμη,εσείς που γράφετε από κάτω,συμφωνείτε με τους αιρετούς του 5%;;;
Σαφώς και αυτό που γίνεται τώρα, επίπτωση έχει στους εκπαιδευτικούς, αλλά δε γίνεται να μην αναγνωρίσουμε τον φταίχτη (Υπουργείο).
Να δοθεί επιτέλους λύση, όπως σε όλο το δημόσιο!!! Παράταση θητείας και εκλογές μόνο μετά την πανδημία!!

 
πείτε κι άλλα
24 Φεβ 2021 12:31

Αυτό θα πει δημοκρατία και ελευθερία, σεβασμός και αποδοχή!

 
Άλλο στα λόγια άλλο ως πράξη
24 Φεβ 2021 10:12

Μιλάμε για δημοκρατικές διαδικασίες ! Σεβασμός επιλογών και τοποθετήσεων !

 
George
24 Φεβ 2021 10:10

Για άλλη μια φορά η ΔΟΕ εκτός τόπου και χρόνου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ