Το υπ. Προστασίας του Πολίτη για τον αποκλεισμό των υποψηφίων με δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμισία κ.α από τις Σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής

“Οι αρμοδιότητες/ καθήκοντα του αστυνομικού προσωπικού, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της Ελληνικής Αστυνομίας ως ένοπλου Σώματος Ασφαλείας [άρθρο 13 παρ. 1 του ανωτέρω νόμου] καθώς και οι συνθήκες άσκησης των δραστηριοτήτων της, αποτελούν συγκεκριμένα και πρόσφορα κριτήρια που δικαιολογούν, κατά κοινή πείρα, τη θεσμοθέτηση ειδικών σωματικών προσόντων. Ως εκ τούτου, όλοι οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές Σχολές πρέπει να έχουν τα απαιτούμενα σωματικά προσόντα, ώστε να μπορούν να ασκούν με επιτυχία τα κύρια καθήκοντα των αστυνομικών”.
Τα παραπάνω τονίζει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελ. Οικονόμου σε γραπτή απάντηση, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή , ύστερα από σ σχετική ερώτηση του Βουλευτή Δ. Κούβελα .
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
Επίσης ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Δ. Κολοκούρης τονίζει:
Όλοι οι κατατασσόμενοι στις παραγωγικές σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, πρέπει να έχουν σωματική ικανότητα, ήτοι σωματική και ψυχική υγεία, αρτιμέλεια και σωματική διάπλαση που να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της αποστολής για την οποία προορίζονται. Η ικανότητα αυτή κρίνεται κατόπιν υγειονομικής εξέτασης και προσδιορίζεται βάσει της εφαρμογής ενός Γενικού Πίνακα νοσημάτων και παθήσεων, όπως αυτός προβλέπεται από το π.δ 11/2014 «Κρίση Σωματικής Ικανότητας των στρατευσίμων, αυτών που κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και του στρατιωτικού προσωπικού γενικά» (Α ́ 17) και ο οποίος εφαρμόζεται ενιαία για το σύνολο των κατατασσόμενων σε όλες τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ως εκ τούτου για την ενδεχόμενη μεταβολή των οριζόμενων στο ως άνω π.δ απαιτείται ανάληψη
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ Π.Σ.
Σχολιάστε το άρθρο
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Τη Δευτέρα η συνάντηση υφ. Παιδείας με ΟΛΜΕ
- H αγορά εργασίας και η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ξεχωριστά – Πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή...
- Σκέψεις και εικόνες για την πραγματοποιούμενη ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων
- Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1o Συνέδριο του ΕΚΠΑ για την Κλιματική Κρίση
- Οι δράσεις του Παν. Πατρών
- Διεθνής Διαγωνισμός για το eSchools / Ψηφιακές Υπηρεσίες για τα σχολεία
- Αιτήσεις για αμειβόμενη και ασφαλισμένη μαθητεία σε 51 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας με 31 ειδικότητες αιχμής
- Εγγραφές-Μετεγγραφές Μαθητών ΓΕΛ, ΕΠΑΛ: Από σήμερα οι αιτήσεις μέχρι και 7 Ιουλίου
- Παράταση περιόδου επιμόρφωσης για την ειδική και ενταξιακή εκπαίδευση
- Στα μέσα Ιουλίου οι εγκύκλιοι για τους 8.586 νέους διορισμούς εκπαιδευτικών
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.