Έγγραφο: Διαπίστωση λαθών και παραλείψεων στην καταχώρηση της διδακτέας ύλης των μαθημάτων που θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές

“Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εξεταστέα-διδακτέα ύλη μέχρι τη λήξη των μαθημάτων”.

25/02/2021

Άκουσε το άρθρο

Μετά τη Β ́ φάση της καταχώρισης της διδακτέας - εξεταστέας ύλης διαπιστώθηκαν παραλείψεις και λάθη κατά τον έλεγχο της ορθότητας των στοιχείων, στην καταχώριση της ύλης που διδάχθηκε στα μαθήματα που θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Αυτό  αναφέρει έγγραφο της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή η οποία καλεί τους   τους  Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  "να ενημερώσουν άμεσα τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων “να καταχωρίζουν την ύλη πλήρως και ορθώς, καθώς και να την οριστικοποιούν στις προβλεπόμενες ημερομηνίες στο ΠΣ myschool”.

Η υφ. Παιδείας επισημαίνει ότι “για να γίνει οριστικοποίηση των στοιχείων που υποβάλλει κάθε σχολική μονάδα, απαιτείται η καταχώριση των στοιχείων για όλα τα μαθήματα”.

Όσον αφορά στην πορεία διδασκαλίας της εξεταστέας-διδακτέας ύλης, η Ζ. Μακρή καλεί τους  Διευθυντές των Γενικών Λυκείων, όπου παρατηρείται καθυστέρηση στη διδασκαλία των μαθημάτων που εξετάζονται και πανελλαδικά, σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων να προβαίνουν σε αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος με σκοπό την ολοκλήρωσή της.

Επίσης, η υφ. Παιδείας καλεί τους Συντονιστές Εκπ/κού Έργου να είναι σε άμεση συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, ώστε να τους παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια για τη διδασκαλία των μαθημάτων και να ελέγχουν την πορεία της διδακτέας ύλης.

Η Ζ. Μακρή το ξεκαθαρίζει στο έγγραφο  ότι “οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εξεταστέα-διδακτέα ύλη μέχρι τη λήξη των μαθημάτων”.

Χθες 24-02-2021, ήταν η τελευταία ημέρα  της Γ φάσης καταχώρησης της ύλης που διδάχθηκε.

Ακολουθούν δύο ακόμη φάσεις , με τις εξής προθεσμίες

  •  24-03-2021 και
  •  12-05-2021

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχόλια (8)

A.K.
|

Θέλω να ρωτήσω, αυτήν τη φόρμα για την αποστολή της ύλης την οποία στο σχολείο μου την χειρίζομαι επί 20 συναπτά έτη, φέτος ποιος φωστήρας αυτού του υπουργείου την εμπνεύστηκε έτσι ώστε σε κάποια μαθήματα να σημειώνονται σελίδες, σε κάποια παράγραφοι, σε κάποια ενότητες. Έλεος!!! Τέτοια διαστροφή προκαλεί απορίες και έντονο προβληματισμό για τη γενικότερη κατάσταση κάποιων ανθρώπων.

μ
|

Αν θέλουν να την συμπληρώνουμε σωστά να την απλοποιήσουν την εγκύκλιο...άντε γιατί μας έχουν ζαλίσει!σε κάποια μαθήματα θέλουν παράγραφο,σε κάποια σελίδα σε κάποια ...άλλα αντί άλλων...

Eκπαιδευτικός
|

Αχ!! αυτή η μανία τους να επιδεικνύουν σχεδόν καθημερινά πόσο δεν ξέρουν τίποτα από τα θέματα της παιδείας!!! Κρύψτε το και λίγο, δεν γελούμε πια μαζί σας, κουραστήκαμε!!

A
|

Κι εγώ που νόμιζα ότι έπρεπε να ολοκληρώσω την ύλη αφού λήξουν τα μαθήματα κι έχω καθυστερήσει;

Βικτωρία
|

Αν θέλετε να καταχωρούμε σωστά την ύλη να διορθώσετε την φόρμα καταχώρησης, η οποία δέχεται μόνο έναν ακέραιο αριθμό. Ξέρετε (ή μάλλον δεν ξέρετε προφανώς) δεν διδάσκονται όλα τα αντικείμενα ακολουθιακά. Επίσης ανοίξτε το ιστορικό (να μπορεί το σχολείο να δει προηγούμενες καταχωρήσεις, δεν είναι εθνικό μυστικό). Άντε πια με τις εγκυκλίους σας, μας ζαλίσατε!! Κάντε και τίποτε ουσιαστικό εκεί στο υπουργείο, όχι μόνο τσαμπουκάδες και φιγούρα στα ΜΜΕ.

Β. ΜΑΓΓΟΥΦΗ
|

Ποια είναι η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων ; Το ξέρει κανείς ; Θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο ;

Του Κίτσου η μάνα
|

Όταν χάνει η μάνα το παιδί, ένα πράμα! Βέβαια κα. Μακρή μου... οι ΣΕΕ των ΠΕΚΕΣ θα πάνε με το υπηρεσιακό ελικόπτερο σε 5-6 Νομούς, για να "βοηθήσουν" τα σχολεία!

Α.Μ.
|

Πότε είναι η λήξη των μαθημάτων; Μας ενημερώνουν ποτέ; Μόνο πότε αρχίζουμε ξέρουμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ