Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Κ. Μητσοτάκης: Πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλα τα σχολεία από το Σεπτέμβριο

Δημοσίευση: 25/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Επεκτείνουμε σε όλα τα σχολεία πια, από το Σεπτέμβριο, το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά κατά τη φετινή χρονιά. Γιατί ο σεβασμός, όχι μόνο στο άλλο φύλο αλλά και στη διαφορετικότητα, πρέπει να διδάσκεται από νωρίς”.

Την παραπάνω δήλωση έκανε σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχόλια (20)

 
Ariel για μυαλά
27 Φεβ 2021 23:32

@Γιάννης Κ.
Πω πω, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το έκανε αυτό.....

 
Γιάννης Κ.
27 Φεβ 2021 14:20

"Ο σεβασμός στο άλλο φύλο" είναι η πρόφαση για την εισαγωγή του μαθήματος στην εκπαίδευση. Ο κρυφός σκοπός του μαθήματος είναι "ο σεβασμός στην διαφορετικότητα", δηλ. η, από επίσημα χείλη, πλύση εγκεφάλου των μαθητών ότι η σεξουαλική παρέκκλιση, για να μην το πω αλλιώς, είναι μία διαφορετική εκδοχή του φυσιολογικού.

 
Αλλαγές μαθημάτων
26 Φεβ 2021 21:44

Ας δώσουν 1 ώρα από το μάθημα των Θρησκευτικών, που κακώς διδάσκεται ως υποχρεωτικό στο Λύκειο. Όσοι μαθητές ενδιαφέρονται ας δηλώσουν ένα μάθημα επιλογής Θρησκειολογίας.

 
Τριάντα χρόνια τα ίδια.
26 Φεβ 2021 21:42

Ακριβώς αυτό, εξωγενείς παράγοντες εδώ και δεκαετίες μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια εισαγωγής σχετικών αντικειμένων. Το ίδιο γίνεται σε όποια ανανέωση επιχειρείται - καιρός να αλλάξουν πια τα πρόσωπα και οι νοοτροπίες της δεκαετίας του '80 και '90, τριάντα χρόνια πέρασαν.

Με παλιά υλικά δε χτίζεται το νέο Σχολείο.

Λιγότερο Παλιός
26 Φεβ 2021 21:20

Ρωτήστε και την εκκλησία, μήπως δεν συμφωνεί και εκτεθείτε!!!

 
Λιγότερο Παλιός
26 Φεβ 2021 21:20

Ρωτήστε και την εκκλησία, μήπως δεν συμφωνεί και εκτεθείτε!!!

 
HΡΑ*
26 Φεβ 2021 20:30

Με ποια αφορμή ο κ. Πρωθυπουργός παρουσίασε αυτήν την πρόταση στη Βουλή; Προφανώς με αφορμή το σκάνδαλο Λιγνάδη ; Προηγήθηκε μήπως κάποιος προβληματισμός και σχετική συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν. Δημοκρατίας; Μάλλον όχι. Υπηρξε κάποια συνεννόηση με την Υπουργό Παιδείας και τους δύο υφυπουργούς; Χλωμό το βλέπω. Έγινε κάποια σοβαρή μελέτη από το καθ' ύλην αρμόδιο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), Πολλά ζητάω. Ε, λοιπόν, αλλό πράγμα η υποκρισία και ο αντιπερισπασμός κι άλλο η υπόθεση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των των παιδιών - εφήβων και νέων...
Ότι είναι αναγκαία η εισαγωγή ενός τέτοιου - ας το πούμε - γνωστικού αντικειμένου δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες θεωρείται αυτονόητο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αναλυτικού προγράμματος ήδη από τη δεκαετία του '60 του περασμένου αιώνα ! Εδώ στη χωρα που θάλλει η φαιδρά πορτοκαλέα ακούμε ... παράσιτα όπως "Γερούν γερά !" Εδώ στην έρμη και "παράξενη" πατρίδα μας η πρόταση έρχεται έτσι στα ξεκούδουνα και με αφορμή το σκάνδαλο Λιγνάνη (ή και Μενδώνη). Είναι κι αυτός ένας τρόπος να πετάς τη μπάλα στηυν εξέδρα ή ακόμα πιο μακρία εκτός γηπέδου... Σοβαρά τώρα, ποιος πολίτης αυτής της έρμης και παράξενης πατρίδας θα μπορούσε να πάρει στα σοβαρά αυτή την πρόταση του κ. Πρωθυπουργού;

 
Διδασκαλία Βιολογίας
26 Φεβ 2021 18:19

Σημαντικά κεφάλαια Γενικής Παιδείας πρέπει να διδάσκονται στους μαθητές στην Α' και Β' Λυκείου, όχι στην Γ' Λυκείου υπό την πίεση των πανελλαδικών.

@ Βιολογία και Εξελικτική Θεωρία
26 Φεβ 2021 00:57

Το βιβλίο της Βιολογίας (Γεν. Παιδείας) έχει παραμείνει ίδιο από το παλιό σύστημα όταν οι μαθητές εξετάζονταν πανελλαδικά στην Γ' Λυκείου σε 6 ή 9 μαθήματα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Προφανώς, τα τελευταία χρόνια με το νέο σύστημα εξετάσεων οι τελειόφοιτοι επικεντρώνονται μόνο στα 4 μαθήματα προσανατολισμού της ομάδας τους. Ουσιαστικά από το 2015 μόνο οι μαθητές της ομάδας Θετικών Σπουδών αποκτούν σχετικές γνώσεις μέσω του σχετικού μαθήματος (βιβλίο κατεύθυνσης).

Ζούμε στον 21ο αιώνα και οι Επιστήμες της Ζωής θα συνεχίσουν να έχουν τεράστια ανάπτυξη.

Η αναφορά στη Θεωρία της Εξέλιξης πρέπει να μεταφερθεί στις δύο προηγούμενες τάξεις, ώστε να αφομοιωθούν οι βασικές έννοιες από όλους τους μαθητές Λυκείου χωρίς την πίεση των εισαγωγικών εξετάσεων της τελευταίας χρονιάς.

 
@Βιολογία και Εξελικτική Θεωρία
26 Φεβ 2021 00:57

Διδάσκεται στη βιολογία της 3ης Λυκείου γενικής παιδείας στο 3ο κεφάλαιο. 3 Κεφάλαια έχει όλο κι όλο το βιβλίο, μπείτε στο ebooks. και δείτε το πριν κουνήσετε το δάκτυλο.

 
μπουρδες
26 Φεβ 2021 00:33

1. ποιος θα το διδάσκει; Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν περάσει ποτέ ψυχολογική εξέταση;

2.αν το διδασκουν εξειδικευμενοι επιστημονες, ποιες ώρες μαθημάτων θα κοπούν;

 
απαραίτητο, αλλα οχι απλο
25 Φεβ 2021 23:14

ο σεβασμός στη διαπολιτισμικότητα είναι αναγκαίος, αλλιώς πάει απο μόνο του στο μπουλινγκ.
σιγα μην είναι ώριμη η κοινωνία να δει τα πράγματα ανοιχτά.
απο καθέδρας ολα υκολα είναι πχ να εναλλάσσονται 3-4 ειδικότητες ... αλλά η αποδοχή είναι άλλο πράγμα

 
Γιάννης
25 Φεβ 2021 23:11

δεν χρειάζεται , δεν είναι απαραίτητο καθόλου.αντίθετα έπρεπε να γίνει κάτι ανάλογο σε θέματα ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ για να εμποτιστούν οι νέοι σε τέτοια θέματα υγιούς οικογένειας και όχι οικογενειών πασαρέλα!!

 
Βιολογία και Εξελικτική Θεωρία
25 Φεβ 2021 22:42

Στη Βιολογία γίνονται μαθήματα περί αντισύλληψης και τεκνοποίησης αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται ειδικό σεμινάριο με παιδοψυχολόγους και ιατρούς που να απευθύνεται σε όλα τα παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου (ηλικίας 13 ετών και άνω).

Πολλά προβλήματα προκύπτουν από την έλλειψη ανοιχτής συζήτησης (πχ. για υγιής συναισθηματικές και φυσικές επαφές, για μεθόδους αντισύλληψης, για νοσήματα κ.α.) Αν τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες από το σχολείο θα αρχίσουν να αναζητούν άλλες πηγές, αμφίβολης ποιότητας. Δεν υπάρχουν ταμπου θέματα, επιτέλους δε ζούμε στον 19ο αιώνα.

Επίσης, πρέπει στο Λύκειο να διδάσκεται η Θεωρία της Εξέλιξης που είναι βασικό δόγμα της Βιολογίας.

 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
25 Φεβ 2021 21:04

Υπερθεματίζω για την ανάγκη να μπει η Σεξουαλική Αγωγή (όχι διαπαιδαγώγηση) στα σχολεία, από το νηπιαγωγείο. Υπάρχει ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ με διεθνές βραβείο παιδαγωγικό υλικό, υπάρχουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι και άλλων ειδικοτήτων που έχουν επιμόρφωση, υπάρχει δυνατότητα το ΙΕΠ να διοργανώσει ένα τετράμηνο επιμορφωτικό σεμινάριο, ώστε από τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσει με καλές προϋποθέσεις το μάθημα και στην πορεία να βελτιώνεται μέσα από την εμπειρία και την ανατροφοδότηση.
Έτσι, θα υπάρχει ελπίδα να μειωθούν πολύ τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης, σεξουαλικής βίας, βιασμών, εκβιασμών, ανεπιθύμητων εγκυμοσυνών, αμβλώσεων, σεξουαλιώς μεταδιδόμενων νοσημάτων κτλ. Το κέρδος είναι ανυπολόγιστο για την Ελληνική κοινωνία και κυρίως για την Ελληνική νεολαία. Ας ξεπεράσουμε πλέον ταμπού και συντηρητισμό και ας φροντίσουμε να εγκατασταθούν παντού υγιείς σεξουαλικές σχέσεις. Μπήκαμε πια στον 21 αιωνα και απέχουμε πολλούς από τον Μεσαίωνα.

 
Δάσκαλος.
25 Φεβ 2021 18:57

Όλα τα είχαμε αυτό μας έλειπε. Βρε τι είναι αυτοι ας τους σταματήσει κάποιος. Ησυχία δεν έχουν από την μια βλακεία στην άλλη.

 
κολοκύθια
25 Φεβ 2021 16:37

πολλοί μαθητές είναι ενεργοί σεξουαλικά από πολύ νωρίς (απαράδεκτα νωρίς), μερικά 15χρονα που ακούμε ότι είναι παιδιά ξέρουν περισσότερα από τους ενήλικες. αποφασίστε πώς βλέπετε τα 15χρονα και ποια είναι η ευθύνη των γονέων. πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα βασικά τα παιδιά χωρίς να πονηρευτούν τα μικρά, αλλά να ξέρουν να αντιδρούν. αυτό είναι υποχρεωτικό. για μεγαλύτερα παιδιά τι να πούμε; εδώ γίνεται χαμός με την πορνογραφία, δεν ξέρουμε τι βλέπουν σπίτι τους. πρόνοια και υποστηρικτικές δομές έχετε να τα παραπέμπουν οι δάσκαλοι χωρίς γονική συναίνεση, όταν πιθανά εκδηλώσουν κακοποίηση ακούγοντας τέτοια πράγματα κάποια από τα πολλά κρυμμενα θύματα και ξεσπάσουν σε κλάματα ; (αυτά συμβαίνανε στην αμερική , όταν βλεπανε σχετικά βίντεο τα παιδιά 50 χρόνια πριν ! ). άχρηστοι και για το θεαθήναι παντού. να έρθει πίσω η παιδικότητα , μη βιάζονται τα παιδιά , μην τα παρωθούμε κι εμείς

 
Χρήστος Γκ.
25 Φεβ 2021 16:19

Μακάρι επιτέλους να εισέλθει το συγκεκριμένο αντικείμενο στην ελληνική εκπαίδευση, αρκεί βεβαίως να πλαισιωθεί ορθά και να μην αποτελέσει μια κενής ουσίας διαφήμιση. Αν και δεν είμαι εκπαιδευτικός, φαντάζομαι ότι για το αντικείμενο θα ληφθεί υπόψη το έργο των αρμοδίων όπως συμβαίνει και για άλλα μαθήματα όπως λόγου χάρη τα μαθηματικά και όχι οι αβάσιμες απόψεις γονέων και του ιερατείου.

 
Ασεξουαλική καλύτερα?
25 Φεβ 2021 16:03

"Η Νέα Δημοκρατία ...ενδιαφέρεται για τα παιδιά...", όπως ήδη έγραψε σχολιαστής του esos, στο πιο πετυχημένο σύντομο σχόλιο ever.
Και επειδή είναι, το δις εξαμαρτείν, έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Δυστυχώς όμως, και σοφό δεν τον λες.

 
Αναστασία
25 Φεβ 2021 15:40

Για πρώτη φορά θα συμφωνήσω μαζί σας. Προϋποθέσεις: 1. Να είναι υποχρεωτική 2. Να έχει εκτεταμένη θεματολογία 3. Να την κάνουν ειδικοί ή επιμορφωμένοι σε μεγάλο σεμινάριο εκπαιδευτικοί 4. Να μπει από μικρή ηλικία μέχρι και τα Λυκεια 5.Να μην σκοντάψει σε τίποτα ράσα.

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
25 Φεβ 2021 15:07

Οταν μπήκαν οι έμφυλες ταυτότητες στην θεματική εβδομάδα ο κόσμος ούρλιαξε.

 
Παλιός
25 Φεβ 2021 14:26

Όλα τα λύσαμε τώρα, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μας μάρανε.... Ποιο αντικείμενο, ή στα πλαίσια ποιου μαθήματος θα την βάλουν, καθώς επίσης και μια σειρά από άλλα θέματα που δηλώνουν πως θα βάλουν στα Σχολεία... Αναρωτιέμαι έχουν αίσθηση των πραγμάτων στα Σχολεία και γενικότερα στην εκπαίδευση ή ότι τους λέει ο ένας "σύμβουλος" από εδώ και ο άλλος "σύμβουλος" από κει... Αλήθεια πότε είπαν θα κάνουν εκλογές;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.