Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Φίλης: Κάποιοι έχουν μπερδέψει την έρευνα με την πολιτική και ιδεολογική τους τοποθέτηση

Δημοσίευση: 26/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν δημιουργούν μόνο αστυνομικά τμήματα στα πανεπιστήμια, δεν στέλνουν απλώς τα ΜΑΤ να χτυπούν φοιτητές και καθηγητές, τώρα διαστρέφουν και την έννοια της επιστημονικής έρευνας, υποτάσσοντάς την στην υπηρεσία της καταστολής.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ανακοίνωσε ότι διαθέτει 50.000 € σε υποτροφίες για την εκπόνηση ειδικών διδακτορικών διατριβών σε θέματα εγκληματικότητας στα ΑΕΙ, με θεματολογία που περιλαμβάνει ολόκληρο το λεκτικό οπλοστάσιο της ΝΔ κατά την πρόσφατη ψήφιση του νόμου τους στη Βουλή: «εγκληματικότητα σε χώρους εκπαίδευσης και αντιμετώπιση, συστήματα φύλαξης και προστασίας ΑΕΙ, μελέτη περιστατικών βίας σε ΑΕΙ» κ.ά.!

Επίσης μετά τη σύναψη μνημονίου-συνεργασίας με το πάλαι ποτέ υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το ΕΑΠ προσφέρει υποτροφίες στην ψυχολογία και τη διαχείριση κρίσεων για στελέχη, γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Αφού θα μπουν στα ΑΕΙ ως φρουροί, ας αξιοποιήσουν το χρόνο τους για να αποκτήσουν και ακαδημαϊκά προσόντα!

Κάποιοι έχουν μπερδέψει στο ΕΑΠ την έρευνα με την ιδεολογία τους και την πολιτική τους τοποθέτηση. Αναρωτιέμαι, διδακτορικά για τις απρόκλητες επιθέσεις των ΜΑΤ σε φοιτητές και εργαζόμενους θα προκηρύξουν; Για τα αποτελέσματα των μνημονίων στους νέους; Για την εμπλοκή πυρήνων της ΕΛΑΣ και της Χρυσής Αυγής; Δεν έχει τέλος ο κατήφορός τους, αν και θα το ομολογήσω: ότι θα έφταναν και σε διδακτορικά καταστολής δεν το περίμενα!

Άλλη μια απόδειξη, ότι επιχειρείται μεθοδικά η αλλοίωση της δημοκρατικής συνείδησης της Μεταπολίτευσης και η αναγόρευση της βίας και της καταστολής ως υπέρτατης «αξίας» για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιθέσεων που συνεχώς θα μεγεθύνονται.

Ετικέτες: 
Νίκος ΦίληςΕΑΠ

Σχόλια (17)

 
Ειδήμονας
01 Μαρ 2021 07:00

Κάνουμε παρεμβάσεις και στην επιστήμονα έρευνα ; Μπορεί κάποιος να είναι αντίθετος στην ασφάλεια και την ευταξία των πανεπιστημίων για ευνόητους λίγους αλλά ακόμη και στο αντικείμενο της έρευνας; Ως τι;

 
@ Κατάχρηση εξουσίας από εκπροσώπους του κράτους
28 Φεβ 2021 19:01

Ωραία. Να ρωτήσουμε τον κόσμο δημοκρατικά;

 
Ζήτημα πειθαρχίας στο σώμα
28 Φεβ 2021 15:05

Τα ΜΑΤ και οι ειδικοί φρουροί δρουν ανεξέλεγχτα, πολλά τα περιστατικά όπου οι επικεφαλείς τρέχουν να συγκρατήσουν υφισταμένους που χωρίς λόγο συμπλέκονται με το κοινό. Είδαμε και τις εικόνες στο μετρό της Ομόνοιας με αστυνομικούς κυριολεκτικά να τραβούν από τα ρούχα συναδέλφους τους για να τους μαζέψουν!

Υπάρχουν τρόποι να ελεγχθεί αποτελεσματικά μια μάζα κόσμου που διαδηλώνει ειρηνικά χωρίς χρήση βίας και δακρυγόνων, στην Ελλάδα μάλλον κάτι έχουμε μπερδέψει.

Το τραγικό είναι ότι συνήθως τα ΜΑΤ ξεσπούν πάνω σε διαδηλωτές που δε συμμετέχουν στα επεισόδια - δηλαδή, όσο κάποιοι "άγνωστοι" βανδαλίζουν ανενόχλητοι απλοί διαδηλωτές συλλαμβάνονται σε άσχετα σημεία ώστε να διαλυθεί η πορεία ή η παράσταση διαμαρτυρίας.

 
Κατάχρηση εξουσίας από εκπροσώπους του κράτους
28 Φεβ 2021 14:56

Καταλήψεις γίνονται σε όλα τα μέρη του κόσμου, όπως και φθορές της δημόσιας περιουσίαςσε διαδηλώσεις - δείτε στη Γαλλία τις πρόσφατες ταραχές τον Νοέμβριο του 2020 για το νομοσχέδιο που περιόριζε την ικανότητα διατήρησης αρχείου της αστυνομικής βίας.

@ ελληνικός παραλογισμός
28 Φεβ 2021 13:20

Η αστυνομία ως δημόσια υπηρεσία εκπροσωπεί το επίσημο Ελληνικό Κράτος, είναι δυνατόν να τίθεται στα ίδια κριτήρια αξιολόγησης με την οποιαδήποτε ατομική εγκληματικότητα;

Ο κάθε πολίτης μπορεί να παρανομήσει. Οι αστυνομικοί ως ένστολοι, όμως, έχουν επιφορτιστεί με μια θεσμική αποστολή. Αν κάνουν συστηματικά κατάχρηση εξουσίας και μένουν ατιμώρητοι δημιουργείται ηθικό και ουσιαστικό ζήτημα σε μια οργανωμένη κοινωνία.

Πρέπει ο νόμος "να μας προφυλάξει και από τους φύλακες" και να υπάρχουν έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα.

 
ελληνικός παραλογισμός
28 Φεβ 2021 13:20

Στα πεδία σχολίων βλέπω να δικαιολογούνται οι παράπλευρες απώλειες των καταληψιών (πχ καταστροφή περιουσίας, ακόμα και τα δικαιώματα δολοφόνων βλ. 17Ν) αλλά να ραπίζονται οι αντίστοιχες των αστυνομικών και του ¨κράτους". Είμαστε πράγματι σε εφηβικό επίπεδο ως κοινωνία... Κοιτώντας συνεχώς το δέντρο χάνουμε το δάσος.

 
Προκλητική συμπεριφορά
27 Φεβ 2021 22:47

Επειδή όλοι οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι έχουν κάποια στιγμή διαδηλώσει σε πορεία έχουν πρώτη εικόνα από την προκλητική συμπεριφορά και την κατάχρηση εξουσίας από δυνάμεις της Αστυνομίας.

xyz
27 Φεβ 2021 19:03

Αστυνομικοί με μηχανή έχουν παρασύρει πεζούς διαδηλωτές, δημοσιογράφος έμεινε κωφός εξαιτίας χειροβομβίδας κρότου-λάμψης και δικαιώθηκε μόλις το πριν λίγους μήνες στα δικαστήρια, δεκάδες περιστατικά ξυλοδαρμού από ΜΑΤ και αστυνομικούς έχουν καταγραφεί ενώ στην ιστορία έχει μείνει η "ζαρντινιέρα" που εντελώς απρόκλητα ξυλοκόπησε φοιτητή στη Θεσσαλονίκη.

Όλα τα παραπάνω στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, όχι σε άλλο πλανήτη.

 
xyz
27 Φεβ 2021 19:03

Οι "απρόκλιτες επιθέσεις των ΜΑΤ". Και φοιτητές υπήρξαμε και εργαζόμενοι είμαστε, δεν μας την πέσαν απρόκλιτα τα ΜΑΤ ...
Ακούγοντας το Φίλη αναρωτιέσαι αν ζεις σε άλλο πλανήτη.

 
Όχι κάμερες στα σχολεία
27 Φεβ 2021 17:17

Αν κάποιοι θέλουν να πατάξουν την εγκληματικότητα ας ασχοληθούν με τη διακίνηση ουσιών που ανθεί σε πολλές υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής και άλλων πόλεων, συχνά σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από τις σχολικές μονάδες.

Λίγα συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους βαπτίζονται "καταστροφές"; Αυτό διορθώνεται με ένα απλό βάψιμο σε δύο ημέρες, ειδικά τώρα που οι σχολικές μονάδες είναι κλειστές.

Για την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος το τελευταίο που χρειάζεται είναι η αστυνόμευση των κτηρίων. Τα σχολεία ήταν και παραμένουν ασφαλή, εκεί που υπάρχουν εργαστήρια και εξοπλισμός αξίας πρέπει να ενισχυθούν και να προφυλαχθούν.

Προς
27 Φεβ 2021 11:25

Δείτε και τις καταστροφές του ΓΕΛ Χαλανδρίου για να καταλάβετε γιατί έπρεπε οι κάμερες να μπουν πριν από Χρονια

 
Σοβαρό
27 Φεβ 2021 11:25

Δείτε και τις καταστροφές του ΓΕΛ Χαλανδρίου για να καταλάβετε γιατί έπρεπε οι κάμερες να μπουν πριν από Χρονια! Και να φανταστείτε ότι μερικοί θέλουν αυτή την κατάσταση!!!!!!!

 
Μήτσος
26 Φεβ 2021 18:00

Ο "υπέρμαχος" της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών Φίλης δυσανασχετεί για το αν θα γίνουν διδακτορικά με συγκεκριμένο θέμα. Έχουμε ξεφύγει τελείως ...

 
Ο αδύναμος κρίκος
26 Φεβ 2021 17:39

Κάποιοι μπερδεύουν τους αναγνώστες της αυγής και της εφσυν με τους υπόλοιπους πολίτες. Κάποιους τους έστειλαν στο σπίτι τους και έχασαν τον δρόμο. Ποιοοος είναι ο αδύναμος κρίκος;....

 
αστυνομία σοσ
26 Φεβ 2021 17:30

Μπράβο στο ΕΑΠ που θα βοηθήσει το Αστυνομικό Σώμα να εκσυγχρονίσει τις γνώσεις του!
Ουσιαστική πρωτοβουλία που καλύπτει ενα ουσιαστικό κενό!

 
σχολιαστής
26 Φεβ 2021 17:28

Τα αντικείμενα των διδακτορικών είναι εξαιρετικά και θα βοηθήσουν να κατανοήσουμε γιατι συμβαίνουν τα φαινομενα αυτα (μαλλον γιατι συνεχιζουν να συμβαινουν τα φαινομενα αυτα της βιας ακομα και τώρα στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και έχουμε μείνει οι τελευταίοι στην Ευρώπη) και να μελετηθούν επιστημονικά μακριά απο ιδεολογικές και κομματικές αντιπαραθέσεις!

 
Melos Dep
26 Φεβ 2021 17:00

Οι καταληψίες είναι μειοψηφία δηλ., καμία εικοσαριά και οι μη καταληψίες είναι χιλιάδες δηλ., η πλειοψηφία. Προς τι η συζήτηση;;;

 
πάλι τα ίδια
26 Φεβ 2021 16:41

Ας ακούσουμε και κάτι ουσιαστικό ! Δεν μας ενδιαφέρει η οπτική του καθενός. Γνωρίζουμε και κρίνουμε τι λέει ο καθένας και γιατί το λέει.

 
μέλος δεπ κουράστηκα
26 Φεβ 2021 15:41

Ύμνος ανακριβειών. Η μελέτη της αστυνομικής ψυχολογίας αποτελεί ενα από τα αντικειμενα των Διδακτορικών Διατριβών με τη μορφή υποτροφίας.
Κάντε σας παρακαλώ αντιπολιτευση ουσιαστική!
όχι αλλο 1900, στο 2021 είμαστε!
Εχουμε μεινει πίσω και από τα Πανεπιστήμια τρίτων χωρών?
Αλλά τι σχέση έχει η αριστεία με την κομματική σας τοποθέτηση;

 
λοιπόν
26 Φεβ 2021 13:50

Στέλνουν τα ΜΑΤ να χτυπούν φοιτητές; Απωθούν φοιτητές από το να κάνουν κατάληψη εντος του πανεπιστημίου το σωστό. Αστυνομικά τμήματα υπάρχουν ανά την Ελλάδα άλλου υπουργείου για ταυτότητες, προσαγωγές...σε ορισμένα πανεπιστήμια έχουν φύλακες δηλαδή ειδικό σώμα αστυνομικών χωρίς όπλα, για την προστασία καθηγητών και φοιτητών από βίαια φαινόμενα και βανδαλισμούς κάποιων ομάδων που έμπαιναν ανενόχλητες και έκαναν ό,τι ήθελαν. Όσο για το ΕΑΠ μπορεί να αποφασίζει για τα δικά τους ερευνητικά προγράμματα και να τα χρηματοδοτεί κιόλας ή μάλλον να παρέχει δωρεάν σπουδές. Το λέω αυτό γιατί έχει δίδακτρα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.