Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Παύει από τη Δευτέρα η σίτιση των μαθητών

Λόγω κωλύματος του καινούριου διαγωνισμού 14/2020 στο Ελεγκτικό Συνέδριο
Δημοσίευση: 26/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Από τη  Δευτέρα 1η Μαρτίου και για άγνωστο χρονικό διάστημα  παύει η σίτιση όλων των σχολείων που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα, λόγω κωλύματος του καινούριου διαγωνισμού 14/2020 στο  Ελεγκτικό Συνέδριο.

Την ευθύνη του Προγράμματος σίτισης των μαθητών  την  έχουν το υπουργείο Παιδείας με τον  Οργανισμό  Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ηδη Διευθυντές Σχολείων έχουν ξεκινήσει κι ενημερώνουν τους γονείς και κυρίως του Ολοήμερου , προκειμένου τα παιδιά τους να έχουν φαγητό μαζί από τη Δευτέρα.

Χαρακτηριστική είναι η ακόλουθη ανακοίνωση σχολείου:

"Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ΟΠΕΚΑ σας ενημερώνουμε ότι: Από Δευτέρα 1-3-21 και για άγνωστο χρονικό διάστημα σταματά  η σίτιση όλων των σχολείων  λόγω κωλύματος του καινούριου διαγωνισμού 14/2020 στο  Ελεγκτικό Συνέδριο" .

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ετικέτες: 
Σίτιση

Σχόλια (25)

 
Observator
28 Φεβ 2021 22:01

Exoυμε καταρεύσει ως κοινωνια και οικονομικό συστημα.

 
perastikos
28 Φεβ 2021 16:03

Διαβάζω "γνώμες" και "απορίες" που διατυπώνουν κάποιοι από κομματικό πατριωτισμό για να υπερασπιστούν το δίδυμο της συμφοράς στο υπουργείο που ασχολείται με την εκπαίδευση (πλην τριτοβάθμιας που είναι άλλος υφυπουργός). Μόνο που οι γνώμες και οι απορίες τους τους εκθέτουν για το μέγεθος της ασχετοσύνης τους και ο κομματικός πατριωτισμός γυρίζει μπούμερανγκ. Τι γίνονται οι μερίδες λέει που μαγειρεύονται με κλειστά τα σχολεία; μάλλον νομίζει ο ερωτών ότι στα σχολεία έχουμε μαγειρεία και κάθεται καμιά μαγείρισσα και καθαρίζει κρεμμύδια και πατάτες από το πρωί. Απλά δεν γίνεται παράδοση φαγητού όταν ένα σχολείο δεν λειτουργεί για οποιονδήποτε λόγο. Σε όλη την ανεπτυγμένη Ευρώπη στα σχολεία λειτουργούν αξιοπρεπή εστιατόρια που τα παιδιά τρώνε καθημερινά δωρεάν ή πάρα πολύ φθηνά (πχ στη Γαλλία με 100 ευρώ τον μήνα το παιδί τρώει πρωϊνό, μεσημεριανή και βραδινό στο σχολείο σε αίθουσα εστιατορίου που υπάρχει και όχι να κάνουμε την αίθουσα διδασκαλίας εστιατόριο). Τι να πει όμως ο αριστοκράτης σχολιαστής υπερασπιστής της ανικανότητας του υπουργικού διδύμου; ότι είναι τριτοκοσμικό και προσβλητικό να τρώνε τα παιδιά στο σχολείο. Προσβλητικό είναι ότι δεν υπάρχουν αξιοπρεπείς χώροι για να φάνε τα παιδιά, όχι το ίδιο το φαγητό. Προσβλητικό είναι ότι δεν υπάρχει προσωπικό να υποστηρίξει τη διαδικασία, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο. Προσβλητικό είναι να ξεκινάει τον Σεπτέμβριο το σχολείο να μην είναι έτοιμο το πρόγραμμα, να ξεκινάει τον Γενάρη και να διαρκεί όλο και όλο 2 μήνες και να σταματάει εκ νέου η λειτουργία του. Ας κάνει μια αυτοαξιολόγηση το δίδυμο του υπουργείου για τα "επιτεύγματά του και ας βάλει στον εαυτό του 0 και να φιλοτιμηθεί να παραιτηθεί. Διότι όταν οι μαθητές με 9 δεν μπορούν να περάσουν σε ένα επαρχιακό ΤΕΙ δεν γίνεται αυτές να παραμένουν υπουργοί, όταν η συντριπτική πλειοψηφία, γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών τις βαθμολογεί με 0.

 
Απλή αδιαφορία
28 Φεβ 2021 15:11

Σε όλα τα σχολεία του κόσμου οι μαθητές σιτίζονται κανονικά σε σχολικό εστιατόριο. Απλές λύσεις χρειάζονται αλλά και εδώ και χρόνια το ελληνικό Σχολείο πελαγοδρομεί.

Ευα Κ.
27 Φεβ 2021 23:52

Στην Αγγλία και τις ΗΠΑ θεωρείται φυσιολογικό όλα τα παιδιά να τρώνε στο σχολείο είτε δωρεάν είτε με μικρό αντίτιμο. Στην Ελλάδα θεωρείται κατάκτηση...

Το θέμα της ποιότητας του φαγητού μπορεί να εξεταστεί, ας φτιάξουν ένα υγιεινό κατάλογο με ισορροπία σε λαχανικά και φρούτα ή χυμούς. Προτιμότερο από το να αγοράζουν διάφορα ανθυγιεινά σνακ από τα κυλικεία, τα σουπερμαρκετ και τα περίπτερα.

 
Απογοήτευση για την ασχετοσύνη
28 Φεβ 2021 04:15

Εδώ και είκοσι χρόνια αποδεικνύεται πως πηγαίνουμε ένα βήμα εμπρός, ένα αριστερά, ένα πίσω και ένα δεξιά. Ειδικά από το 2010 η Ελλάδα έχει μπει σε έναν πρωτοφανή κύκλο οικονομικής ύφεσης και κοινωνικής πίεσης σε όλους τους τομείς - τα νέα παιδιά που γεννήθηκαν το 2001 μεγάλωσαν πια, ενηλικιώθηκαν και δεν έχουν ούτε ανάμνηση από μια χώρα εκτός κρίσης.

Κάποτε θεωρούσα ότι τουλάχιστον θα υπήρχε μια εμπειρία στη διαχείριση της εξουσίας από τους επαγγελματίες πολιτικούς του τόπου. Ούτε καν τα τυπικά δεν μπορούν πια, και αυτό ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης...

 
Ευα Κ.
27 Φεβ 2021 23:52

Δεν υπάρχει λόγος να δίνεται συσσίτιο σε μαθητές και κανείς δεν περιμένει να χορτάσει από αυτό! Εκτός του οτι μαθαίνανε τα παιδιά την νοοτροπία του μόνιμου επιδοματία, το φαγητό ήταν άθλιας ποιότητας, η ρύπανση από τα πλαστικά αποτελούσε πρόκληση και έχω δει να πετιούνται δεκάδες ημερησίως σχεδον απείραχτες μερίδες γιατί απλά ήταν άθλιες. Χώρια που η τελευταία ώρα με το μοίρασμα κλπ πηγαινε στον βρόντο. Μακάρι να μη τα ξαναρχίσουν και να δίνουν κάτι πιο σωστό στα παιδια όπως δεκατιανό κουλούρι με χυμό ή κάτι πιο νόστιμο παρά χλιαρό λαπά με ψήγμα κρέατος και τυρί χλαπάτσα.

 
τ. Ψηφοφόρος σας!
27 Φεβ 2021 23:45

Ούτε ψήφο ενος γονεα, ούτε ψήφο ενός εκπαιδευτικού ΔΕΝ θα βρούνε την επόμενη φορά!

 
Σαν τις ταμπλέτες?
27 Φεβ 2021 22:48

@DASKALA
Μην δούμε μόνο κανένα voucher για τα McDonald's. Το μενού με διπλή coca cola please...please....

 
@@Τασος
27 Φεβ 2021 22:19

Ντροπή είναι ο ισχυρισμός για τα συσσίτια. Είναι πασιφανές ότι δεν ζεις στην Ελληνική πραγματικότητα όπου χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν να δώσουν ούτε πρωινό στα παιδιά τους και ιδίως οικογένειες που εργάζονται εποχιακά και τον τελευταίο χρόνο λόγω και του Κορονοιου δεν εργάστηκαν καθόλου.

 
Corto
27 Φεβ 2021 21:57

Σίτιση με εισοδηματικά κριτήρια και έλεγχο πραγματικών αριθμών μερίδων αφού όλες δεν πήγαιναν στα παιδιά. Σκεφτείτε κάτι άλλο όπως το δεκατιανο απλό και φτηνο κουλούρι ή το φρέσκο γάλα για όλα τα παιδιά αφού δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα προγράμματα

 
Άντυ
27 Φεβ 2021 17:30

Για αυτούς που -εύλογα- αναρωτιούνται. Στα κλειστά σχολεία, φυσικά, ΔΕΝ παραλαμβάνονται φαγητά!

 
Ευθύνες κυβέρνησης
27 Φεβ 2021 17:18

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος, το υπουργείο έχει αφεθεί στη μοίρα του και εδώ και ένα χρόνο ακούμε δικαιολογίες από την κυβέρνηση για δήθεν υλική ενίσχυση και προσλήψεις.

Ποιος έχει αναλάβει το συντονισμό για τις προμήθειες;

 
Αξιολόοοοοογησηηηηηη!
27 Φεβ 2021 16:29

Νομίζω, αν δεν απατώμαι κιόλας, ότι είναι κριτήριο η "ορθή και αποτελεσματική - άρα τουλάχιστον έγκαιρη - διαχείριση πόρων", έτσι κυρίες μου στο ΥΠΑΙΘ;
Σας ακούμε, λοιπόν : αυτοαξιολογηθεί τε !

 
Flaggermus
27 Φεβ 2021 15:23

Προφανώς γεύματα παραδίδονται μόνο στα σχολεία που λειτουργούν, στην Αττική. Για τα σχολεία που είναι κλειστά δεν ετοιμάζονται γεύματα.

 
DASKALA
27 Φεβ 2021 15:05

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΜΕΤΡΙΑΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 5,50 ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
Ή ΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ ΝΑ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΕ ΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

 
Ολοήμερα σχολεία
27 Φεβ 2021 14:31

Πλήρης εκτροχιασμός και έλλειψη σχεδίου, αν είναι δυνατόν να μην έχει δοθεί στο Υπουργείο Παιδείας βοήθεια για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα ειδικά σε περίοδο οικονομικής ύφεσης.

Άλλο ένα "κώλυμα" που ξαφνικά προκύπτει σε κρίσιμη υπηρεσία. Τελικά, είναι ή δεν είναι η Παιδεία πρώτη προτεραιότητα;

 
@Τασος
27 Φεβ 2021 14:12

Είναι ντροπή κάποιοι να μένουν στη νεομαρξιστική ιδεοληψία τους κ να θέλουν να πεισουν ότι είμαστε βόρεια Κορέα, οποτε πρέπει να υπάρχουν... σισιτια!!!

 
Τασος
27 Φεβ 2021 12:59

Είναι ντροπή σε περίοδο οικονομικής δυσπραγίας να διακόπτεται πρόγραμμα σίτισης που στηρίζει μαθητές και οικογένειες. Είναι επίσης ντροπή η παραπληροφόρηση από μέρους των σχολιαστών σχετικά με το που και το πώς υφίστανται τα συστήματα σίτισης μαθητών σχολείων. Πραγματικά ποιος πιστεύει, νομίζει γνωρίζει ότι όλα τα σχολεία της χώρας είναι κλειστά. Μερικές φορές, νομίζω, ότι είναι καλύτερα να μασάς.

 
Ρωτώ
27 Φεβ 2021 11:27

Ο μεγαλύτερος αριθμος των σχολείων είναι στην Αττική. Τι γίνεται το φαγητό με τα σχολεία κλειστά;

 
@Απορία
27 Φεβ 2021 10:33

Στην εκτός Αθήνας Ελλάδα τα σχολεία λειτουργούν κανονικότητα.

 
Αυτό είναι μεγάλη ντροπή για την κυβέρνηση
27 Φεβ 2021 10:03

Αυτό είναι μεγάλη ντροπή για την κυβέρνηση!

Να επαναφέρει τα σχολικά γεύματα άμεσα και να τα επεκτείνει και σε άλλους Δήμους!!
Αυτό θα το πληρώσετε!!!

 
sanofagoς
27 Φεβ 2021 09:59

Αυτονόητο, φάε σανό και μετά πήγαινε σε όποια Ευρωπαϊκή χώρα θες και μάθε αν τρώνε ή όχι οι μαθητές στο σχολείο, είτε δωρεάν είτε με πολύ μικρό κόστος

 
Απάντηση στο Αυτονόητο
27 Φεβ 2021 09:58

Άνθρωπέ μου συγκρίνεις την Ελλάδα με κράτη που βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση;;. .. Σε ενημερώνω ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν παιδιά που δεν τα ταΐζουν οι γονείς τους.

 
Δημητρης Γ.
27 Φεβ 2021 09:41

Εσύ έμεινες στο Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα. Άκου κλειστά είναι τα σχολεία!

 
Αυτονοητο
27 Φεβ 2021 09:27

Η έκπληξη θα ήταν να συνεχίζεται ένα μέτρο που ούτε στις τριτοκοσμικές χώρες δεν υφίσταται!
Σωστή απόφαση και ας άργησε!

 
Απορία
27 Φεβ 2021 09:15

Ποια σίτιση με τα σχολεία κλειστά; Τι τα έκαναν τα φαγητά που μαγείρευαν;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ