Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Υφ. Παιδείας: Συζητάμε την επιμήκυνση του διδακτικού έτους αλλά όχι μαθήματα μέσα στο Πάσχα

“Η επιμήκυνση θα γίνει όχι γιατί δεν καλύφθηκε η ύλη αλλά για λόγους κοινωνικούς και ψυχολογικούς”
Δημοσίευση: 27/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας συζητά την επιμήκυνση του διδακτικού έτους αλλά όχι όμως να γίνουν  μαθήματα κατά τη περίοδο των διακοπών του Πάσχα, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας.

Δημοσιογράφος: Έχει πέσει στο τραπέζι η επιμήκυνση του διδακτικού έτους;

Υφ. Παιδείας: Στο τραπέζι έχουν πέσει,  και πολλές άλλες εναλλακτικές προτάσεις.Το υπουργείο Παιδείας θα αποφασίσει όταν θα έχει την πλήρη εικόνα με τον τρόπο που θα είναι ο καλύτερος για τους εκπαιδευόμενους.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει περίπτωση να γίνουν μαθήματα την περίοδο των διακοπών του Πάσχα;

Υφ. Παιδείας: Όχι αυτό δεν έχει πέσει στο τραπέζι.
 
Δημοσιογράφος: Εάν όπως ισχυρίζεστε η τηλεκπαίδευση πήγε καλά γιατί έπεσε στο τραπέζι η επιμήκυνση του διδακτικού έτους;

Υφ. Παιδείας: Η επιμήκυνση θα γίνει όχι γιατί δεν καλύφθηκε η ύλη αλλά για λόγους κοινωνικούς και ψυχολογικούς.

Σχόλια (55)

 
Διεκδίκηση τότε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
23 Μαρ 2021 21:46

Έχουμε άποψη εργατολόγου για την πληρωμή της 15μερης επιπλέον εργασίας που καλούμαστε να επιτελέσουμε εντός των θεσμοθετημένων διακοπών μας; Μήπως αντιστοιχεί σε εργασία εξαιρέσιμης μέρας όπως η Κυριακή, δηλαδή με διπλάσια αμοιβή; Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για εργασιακό ζήτημα. Ο εργοδότης, είτε είναι ιδιώτης, είτε είναι το κράτος, πρέπει να σέβεται την εργατική νομοθεσία.
Για να εξετάζονται οι...ψυχολογικοί λόγοι σφαιρικώς...

 
επιμήκυνση για όλους
01 Μαρ 2021 18:26

είναι ψυχολογικοί οι λόγοι , βγήκε και πανευρωπαϊκή έρευνα , τελευταίοι είμαστε ! (τι ; άλλο λέτε; )

 
Μ
01 Μαρ 2021 15:50

Προαγωγικές εξετασεις ώστε να φανεί ποιος έχει και ποιος δεν έχει κενά! Κατόπιν μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα ενίσχυσης της μόρφωσης των μαθητών ώστε να καλύψουν τα κενά. Αν το κατάφεραν θα φανεί στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Το οριζόντια και το όλοι είναι άδικο για τους μαθητές που έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και τα κατάφεραν πολύ καλά!

 
ΠΡΟΣ ΠΕΤΡΟ
01 Μαρ 2021 14:11

δεν ξέρω σε ποια περιοχή της Ελλάδας υπηρετείς αλλά για έλα μια βόλτα στο κλεινόν άστυ και πες μου αν μπορείς να σταθείς σε αίθουσα με 24 παιδιά και με 33 βαθμούς. Αν θέλουν να μας κρατήσουν ας μας κρατήσουν και τον Ιούλιο. Τα παιδιά δεν χρωστάνε τίποτα.

 
Ανώνυμος
01 Μαρ 2021 13:16

Από την μία τα διαδικτυακά πάνε μια χαρά από την άλλη θέλουν επέκταση του σχολικού έτους ... Λοιπόν δεν είμαστε ούτε χαζοί ούτε μπομπουνες !!!! Το ζούμε κάθε μέρα !! Έχουμε διαρκώς προβλήματα και δυσκολίες!!! Όσο για τους ψυχολογικούς λόγους ;; Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το ζήτημα ... ΔΕΝ κάνεις παράταση ετους για ψυχολογικούς λόγους , ΔΕΝ θα χάσουμε το καλοκαίρι για ψυχολογικούς λόγους !!! Και το ξαναλέω δεν είμαστε ανίδεοι !!!! Καταλαβαίνουμε ότι τα διαδικτυακά δεν είναι αποτελεσματικά και απλώς προσπαθούν να το μπαλωσουν πολύ « ατσαλα » !!!

 
Εκπαιδευτικός
01 Μαρ 2021 12:21

Τέλος του 1ου Δεκαημέρου του Ιουνίου αρχίζουν οι πανελλήνιες και τελειώνουν τέλη Ιουνίου. Μετά τον Ιούνιο δεν μπορεί να γίνει παραταση γιατί θα πληρώσουν μη χρήση θερινής άδειας. Ο μόνος τρόπος για να γίνει παράταση του διδακτικού έτους είναι να μην γίνουν εξετάσεις. Σε τέτοια περίπτωση οι μαθητές που θε δώσουν πανελλήνιες το 22 δεν θα έχουν δώσει ποτέ εξετάσεις σε κανένα μάθημα ούτε καν ωριαία διαγωνίσματα και θα πάνε να γράψουν 3ωρες πανελλήνιες. Συγχαρητήρια

 
πεζοπόρος
01 Μαρ 2021 10:27

Πολύ διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί για το ενδεχόμενο να εργαστούν 2-3 εβδομάδες περισσότερο και αντίστοιχης περικοπής των πολύ μεγάλων καλοκαιρινών διακοπών. Εάν δεν υπήρχε ανάγκη παράτασης, για ποιο λόγο τότε ευημερούν τα φροντιστήρια. Μήπως δεν επαρκεί η διδασκαλία στο σχολείο; Σχεδόν κάθε ημέρα η θυγατέρα μου σχολάει μία ώρα νωρίτερα λόγω αδείας των εκπαιδευτικών. Δεν είδα να αναπληρώνουν το ωράριο όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στο σχολείο. Τέλος, ο υπάλληλος εφαρμόζει το νόμο και τις διαταγές.

 
Μελίτακας ο Α΄
01 Μαρ 2021 09:31

Μου είπε το τραπέζι ότι δεν αντέχει άλλο!...

 
τρελλαμένος !!
01 Μαρ 2021 01:39

Αααχχ!
"Για λόγους ψυχολογικούς"!!!!
Και αυτοί ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!!!

 
Κ.Τ
01 Μαρ 2021 01:15

Για ποιο λόγο υπάρχει το συγκεκριμένο υπουργείο???

 
Φιλιππος
01 Μαρ 2021 00:22

Η απόλυτη παράνοια!!!!
Οι άνθρωποι δεν στέκουν καλά!!!
Κάπου χάνουν στο μυαλό φαίνεται....

Κάτι ετοιμάζουν αυτοί!
Η δικτατορία σε όλο της το μεγαλείο!!!!!!

 
Spiros
28 Φεβ 2021 23:30

Κοινωνικοί λόγοι = κάπου να παρκάρουν τα παιδιά για να ανοίξει ο τουριστικός τομέας (ει δυνατόν να τα κρατήσουμε όλο το καλοκαίρι στα σχολεία σαν σε κατασκήνωση αλλά δεν τολμούν να το φτάσουν μέχρις εκεί)
Ψυχολογικοί λόγοι = κάπου να ξεσπάσει και η υφυπουργός και να δείξει ότι διατάζει
Σεβασμός προς πολίτες; Δεν θέλω να γράψω αυτό που σκέφτομαι. Ας πω ότι μας έχει γραμμένους .
Όσο για τους νόμους που προβλέπουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα;
Σιγά τα ωά.
ΥΓ. Χρησιμοποιώ (και αγοράζω και επισκευάζω) το δικό μου εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση. Πληρώνω για να καλύψω τις ελλείψεις του Υπουργείου. Όπως πληρώνω για τη χρήση διαδικτύου.Όπως και για πολλά άλλα πράγματα για τη δουλειά μου (εννοώ για όσα δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καλύψουν). Μήπως αιτήσεις για επαγγελματικό ΑΦΜ και επιστροφή ΦΠΑ από κατηγορίες εξόδων; Μήπως και μου μείνει τίποτα και μπορέσω να πάρω καμιά Gucci για να μεταφέρω τον υπολογιστή μου και με σεβαστεί επιτέλους η Υφυπουργός. Γιατί έτσι πλέμπα που είμαι...

 
Βικτωρία
28 Φεβ 2021 21:30

Σταματήστε να κάνετε δηλώσεις, σας εκλιπαρούμε! Δεν αντέχουμε άλλες ανοησίες, έλεος!

 
Έλλη
28 Φεβ 2021 20:50

Σαν να μας λέτε:
"Άντε βρε κορόιδα εσείς που τρέχατε να καλύψετε την ύλη, δουλεύοντας φιλότιμα και υπερβάλλοντας εαυτούς για να τα καταφέρετε σε συνθήκες τηλεκπαίδευσης!!!
Σας τη φέραμε κοροϊδάρες... Ας προσέχατε!"

ΩΣ ΚΟΡΟΪΔΑΡΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ!!

 
Γιάννης
28 Φεβ 2021 20:12

Μάλλον δεν ξέρει ότι δεν έχουν κλείσει ΟΛΑ τα σχολεία αλλιώς δε γίνεται να τα λέει αυτά !!!

 
αααα
28 Φεβ 2021 19:57

Να δούμε αν όντως γίνεται για κοινωνικούς και παιδαγωγικού λόγους...
Η ειδική αγωγή δεν ήταν κλειστή.
Δεν χρειάζεται παράταση.
Να δούμε αν την εξαιρέσουν από την επιμήκυνση.

 
Μαρία
28 Φεβ 2021 19:24

Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε.
Τουλάχιστον πείτε ότι δε σας αρέσει η τηλεκπαίδευση. Και προτιμάτε τη δια ζώσης ακόμη κι αν ψηνόμαστε μέσα στις αίθουσες το καλοκαίρι. Αλλά μην επικαλείστε παιδαγωγικούς λόγους.
Πολύ θα το εκτιμήσουν οι μαθητες μας αν την εποχή που ονειρεύονται διακοπές τους μαντρώσουμε στο "φυσικό τους περιβάλλον"!!!

 
Κωστας
28 Φεβ 2021 18:48

Οριζόντια θα γίνει η παράταση ;; Τα σχολεία δεν έκλεισαν οριζόντια τα περισσότερα είναι ανοιχτά .Αρα μόνο σε όσα είναι κλειστά θα εννοεί δεν πιστεύω να εφαρμόσουν κάτι τόσο άδικο .Εκτός αν θέλουν να μείνουν στην ιστορία για την προχειρότητα των αποφάσεων .

 
Έλεος
28 Φεβ 2021 17:26

Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε πια, κάθε μέρα άλλα...

 
ΒΑΝΑ
28 Φεβ 2021 16:59

ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ!!!
ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ?????
ΠΟΥ ΑΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 4 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!!!
ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΝΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70%ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΥΛΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΕΣ !!!!!
ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ-ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!!!!
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ !!!!!
ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΚΥΡΙΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ!!!!
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΌΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !!!!

 
Μ.Χ
28 Φεβ 2021 16:37

Ας πει κάποιος στις καλές μορφωμένες και άριστες κυρίες εκεί μέσα ότι αγγαρεία θα γίνεται στην παράταση ή επιμήκυνση όπως θέλουν να το λένε γιατί ούτε όρεξη θα έχουν οι εκπαιδευτικοί ούτε οι μαθητές. Ότι έγινε και πέρυσι τον Ιούνιο. Τα ξέρουν όλα αυτά αλλά κάνουν τις πάπιες. Τα παρουσιάζουν όπως θέλουν όμορφα και καλά. Ας πιαστούν χέρι χέρι κι ας χωθούν στις αίθουσες οι ξύπνιες. Άντε γιατί πολύ μας ζαλισαν

 
Δάσκαλος.
28 Φεβ 2021 16:26

Όπου και να κοιτάξουμε βλέπουμε και διαβάζουμε παράταση για ψυχολογικούς και κοινωνικούς λόγους. Έλεος. Κουραστικοι όλοι τους εκεί μέσα. Κάθονται σε μια καρέκλα και σκέφτονται τι ηλίθιες προτάσεις να κάνουν. Δεν βγαίνουν να τους χτυπήσει λίγο καθαρός αέρας μπας και ανοίξει το μυαλό τους. Όρθιοι κοιμούνται τι φταίει ο κόσμος να πληρώνει την στραβομαρα τους. Άντε πια ας σταματήσουν.

 
Κάποιος
28 Φεβ 2021 16:18

Μάλλον θέλουν την ολοκληρωτική εξόντωση μαθητών γονιών και εκπαιδευτικών.Δεν εξηγείται αλλιώς.Αυτη η χρονιά είχε ένα μαρτύριο για όλους τους παραπάνω.Εδω λέμε να τελειώσει και να μην ξανάρθει και αυτές στο υπουργείο θέλουν παράταση

 
Βόρειος
28 Φεβ 2021 15:31

Αυτές οι ιδέες επιμήκυνσης εμφανίζονται την ώρα που υπάρχουν αντιδράσεις για την αξιολόγηση εν μέσω πανδημίας. Τυχαίο, δε νομίζω!

 
Maria
28 Φεβ 2021 14:49

Ποιος τους συμβουλεύει στο υπουργείο;;;;;;;;

 
Ε
28 Φεβ 2021 14:01

Αντικειμενικά:
Ούτε μία ώρα δεν έχει χαθεί από μάθημα, όπως συνηθίζεται εντός μίας φυσιολογικής σχολικής χρονιάς. Οι "ανάσες" που προκύπτουν στο σχολείο όπως γιορτές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, περίπατοι, σχολικά προγράμματα με πολυήμερες εκδρομές, συνεδριάσεις Συλλόγου Διδασκόντων, ενημερώσεις τμημάτων ή και όλου του σχολείου από τοπικούς ή κρατικούς φορείς (υγειονομικά θέματα, θέματα οδικής κυκλοφορίας, επαγγελματικού προσανατολισμού), θεματικές εβδομάδες, αθλητικά πρωταθλήματα και τέλος έκτακτες καιρικές συνθήκες είναι αυτές που έλειπαν από τη φετινή χρονιά και οι οποίες οδήγησαν μαθητές και εκπαιδευτικούς σε αυτό που παγκοσμίως πλέον είναι το γνωστό σύνδρομο - και σε πολλές χώρες αιτία αναρρωτικής άδειας - με τον όρο "burn out". Μη ξεχνάμε επίσης ότι ουδέποτε κανείς από το αρμόδιο υπουργείο παιδείας δεν βγήκε δημόσια να δίξει μία νότα ενσυναίσθησης για παιδιά τα οποία είναι κλεισμένα σε ένα σπίτι και καθηλωμένα έως και 15 (!!) ώρες την ημέρα (π.χ. μαθητές λυκείου με 7ωρο πρόγραμμα σχολείου, 5ωρο πρόγραμμα φροντιστηρίου και άπειρες ώρες προετοιμασίας) μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Και εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε το μερίδιο ευθύνης μας. Εμείς γνωρίζαμε ότι είναι απολύτως εξαντλητικό να κάνεις 7 ώρες μάθημα με μόλις ένα 10λεπτο διάλειμμα, έπρεπε να δώσουμε τη μάχη μας για ποιο ανθρώπινες συνθήκες τηλεκπαίδευσης. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΓΛΙΤΩΣΕΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ (ΚΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ..) ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ΟΧΙ μόνο δεν δικαιολογείται ΚΑΜΙΑ παράταση του σχολικού έτους, αλλά θα έπρεπε να έχουμε και ενδιάμεσες ολιγοήμερες διακοπές από την τηλεκπαίδευση. Ας μη ξεχνάμε με πόση ευκολία υπήρχαν σοβαρές σκέψεις του υπουργείου για π.χ. καθιέρωση "λευκής εβδομάδας" στα μέσα του χειμώνα, ώστε οι άμοιροι Έλληνες με τα παιδιά τους μαθητές να τρέξουν να γεμίσουν τα χιονοδρομικά κέντρα.

 
Γονιός
28 Φεβ 2021 13:06

Και αν γίνει επιμήκυνση, τι θα γίνει με τις πανελλαδικές; Θα ταλαιπωρήσουμε με περαιτέρω αναμονή τα ήδη ταλαιπωρημένα παιδιά της γ λυκείου; Πώς θα διαχειριστείτε εκεί τους "ψυχολογικούς και κοινωνικούς λόγους";

 
Γ.Φ.
28 Φεβ 2021 12:29

Σταματήστε πια να μα αυτούς τους ψυχολογικούς και κοινωνικούς λόγους. Έλεος. Τα ρωτήσατε τα παιδιά αν θέλουν μέσα στην ζέστη να κάθονται στα θρανία. Χειρότερα τα κάνετε όλα. Δεν υποφέρεστε πια. Καθίστε ήσυχα ηρεμία δεν υπάρχει. Φτάνειιιι. Ας σας βάλει κάποιος φρένο στις βλακείες που κάνετε

 
Γεώργιος
28 Φεβ 2021 11:59

1. Μαθήματα δεν χάθηκαν (τηλεκπαίδευση).
2. Η ύλη ολοκληρώθηκε ή θα ολοκληρωθεί όπως προγραμματίστηκε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι θα προσφέρει μια παράταση του σχολικού έτους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ: Θα καλύψει τα ψυχολογικά, κοινωνικά, μαθησιακά κενά!

ΠΟΝΗΡΗ: Θα δικαιολογήσει τις ΜΗ εξετάσεις Ιουνίου.

Αμ πως!

 
ΠΕΤΡΟΣ
28 Φεβ 2021 10:20

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ. Η ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΟΛΥ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΟΦΕΡΤΗ.ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΓΝΩΣΗΣ .

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ