Placeholder

Είστε εδώ

Απάντηση του ΕΑΠ στον Ν. Φίλη: Σκόπιμα αποσιωπά αντίστοιχες πρωτοβουλίες του διαδόχου του στο υπουργείο Παιδείας

"Αν ωστόσο αγνοεί το έργο και τις πρωτοβουλίες του διαδόχου του, θα ήταν εποικοδομητικό και χρήσιμο για τον ίδιο, πριν προβεί στη δήλωση να είχε τη σωστή πληροφόρηση"
Δημοσίευση: 28/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απάντηση σε δήλωση του τομεάρχη Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τα νέα διδακτορικά του ΕΑΠ ή με άλλα λόγια «Πότερον δ᾽ ἐνδέχεται ἑαυτὸν ἀδικεῖν ἢ οὔ, φανερὸν ἐκ τῶν εἰρημένων» (Αριστοτέλης Ηθικά Νικομάχεια).

Με δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Νίκος Φίλης, μέμφεται το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για την παροχή υποτροφιών για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών από τους υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία, διολισθαίνοντας δυστυχώς μέχρι του σημείου να τα ονομάσει «διδακτορικά καταστολής». Επί της δήλωσης αυτής, υποχρεούμαστε να σας γνωρίσουμε τα εξής:

1. Στις 11 Μαΐου 2017 υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του τότε Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ανάμεσα στους βασικούς πυλώνες αυτής της συνεργασίας αναφέρεται και η «συμμετοχή αστυνομικού προσωπικού σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της ημεδαπής, για την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε θέματα και αντικείμενα που άπτονται των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.».

2. Στις 7 Μαρτίου 2019 υπεγράφη άλλο ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων με το οποίο ανάμεσα σε άλλα «προβλέπεται επίσης η δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως στον τομέα της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης στελεχών αναφορικά με τον αντισημιτισμό, τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, τον διαθρησκειακό διάλογο, αλλά και την εμβάθυνση σε θέματα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, ορθόδοξου πολιτισμού κ.λπ. Η επιμόρφωση, μάλιστα, στα θέματα αυτά ή άλλα συναφή προβλέπεται ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω συνεργασιών με Πανεπιστήμια ή εξειδικευμένα ερευνητικά κέντρα.».

3. Στις 2 Νοεμβρίου 2020 το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, προέβη σε μια τόσο συμβολική όσο και ουσιαστική πρωτοβουλία, για την παροχή υποτροφιών για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών σε εξειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να συμβάλει στην ανάλυση και ενδεχομένως στην επίλυση ενός διαχρονικού και πανθομολογούμενου προβλήματος των ελληνικών πανεπιστημίων. Σύμφωνα δε με το δελτίο τύπου του Ιδρύματος, ανάλογα μνημόνια συνεργασίας έχουν υπογραφεί και υλοποιούνται με τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

Δεν έπραξε δηλαδή τίποτα διαφορετικό από αυτό που το ίδιο το τότε Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έπραξε με τα αναφερόμενα (και ενδεχομένως και άλλα) παραπάνω μνημόνια συνεργασίας, με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Φίλης, θυμήθηκε αυτή την πρωτοβουλία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, τέσσερις (4) περίπου μήνες μετά, λησμονώντας ή και σκόπιμα αποσιωπώντας, τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες του διαδόχου του στο Υπουργείο, και δυστυχώς αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες και τις αναγνωρισμένες διεθνείς πρακτικές, για την ανάπτυξη της έρευνας. Αν ωστόσο αγνοεί το έργο και τις πρωτοβουλίες του διαδόχου του, θα ήταν εποικοδομητικό και χρήσιμο για τον ίδιο, πριν προβεί στη δήλωση να είχε τη σωστή πληροφόρηση.

Γιατί, με αυτόν τον τρόπο αδικεί τον εαυτόν του μα κυρίως αδικεί την πολυεπίπεδη, καθημερινή  και συνεχή ακαδημαϊκή ανάπτυξη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, και τη συμβολή και συνδρομή του στην ποιοτική βελτίωση  του μορφωτικού επιπέδου των εργαζόμενων (και) υπό την παρούσα εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη που βιώνει η χώρα.

Σχόλια (6)

 
Για προβληματισμό
01 Μαρ 2021 09:06

Εσεις λέτε να μη ξέρει; Μα ήταν υπουργός !!Μα δεν τον ενδιαφέρει το άσυλο ιδεών αλλά το κάτι άλλο ; Τι σχέση έχουν τα ματ και μας το λέει κάθε τρεις και λίγο;

 
Γιατί έτσι
01 Μαρ 2021 09:03

Δε νομίζω ότι ότι μπαίνουν στον κόπο να μελετήσουν τι έκανε και τι δεν έκανε ο προκάτοχος τους. Πολιτική κάνουν για εντυπωσιασμούς .

 
Γιώργος
28 Φεβ 2021 20:28

Συνεργασία της ΕΛΑΣ με τα ΑΕΙ δεν σημαίνει υποτροφίες στους (καλοπληρωμένους) αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, αλλά σε άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ, που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους , μήπως και βρουν καμιά εργασία..

 
Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας
28 Φεβ 2021 15:24

Παραιτήθηκε o κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Όπως φαίνεται κάτι δεν πάει καθόλου καλά σε επίπεδο συντονισμού - χρειάζεται να αλλάξουν άμεσα στρατηγική αλλιώς τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ανυπόφορα.

 
Αλκιβιάδης
28 Φεβ 2021 14:59

Σκληρή απάντηση, τον πετσόκοψαν (και επί της ουσίας δεν απάντησαν).

 
Ουδέν σχολιον
28 Φεβ 2021 14:52

Μην εκπλήσεστε ! Μας έχει συνηθίσει! Σα να το κάνει επίτηδες !

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ