Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Σήμερα: Κρίσιμη συνάντηση ΟΛΜΕ με Ν. Κεραμέως- Ζ. Μακρή

Συνδικαλιστές κάνουν λόγο για “προσπάθεια της υπουργού Παιδείας να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει καθώς τα μηνύματα που έχουν φθάσει από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας είναι ότι η αξιολόγηση δεν φαίνεται να προχωρά”.
Δημοσίευση: 01/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με κυρίαρχο θέμα στην "ατζέντα"  την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων που από τι φαίνεται υπάρχει αδιέξοδο,  μετά την συμμετοχή στην αποχή- απεργία της συντριπτικής πλειονότητας  των καθηγητών , η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Ζέττα Μακρή, κατόπιν δικής τους πρόσκλησης,   θα συναντηθούν   σήμερα στη 1  το μεσημέρι με το   ΔΣ της ΟΛΜΕ  και αύριο Τρίτη στις 12 το μεσημέρι με το ΔΣ και ΔΟΕ.

Συνδικαλιστές κάνουν λόγο για “προσπάθεια της υπουργού Παιδείας να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει καθώς τα μηνύματα που έχουν φθάσει από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  στο υπουργείο Παιδείας είναι ότι  η αξιολόγηση δεν φαίνεται να προχωρά”.

Η ΟΛΜΕ στη συνάντηση θα θέσει εκ νέου το αίτημα για αναστολή εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων φέτος για τους μαθητές της Α Λυκείου και την ακύρωση των εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.  

Το esos θα σας μεταφέρει ρεπορτάζ αμέσως μετά τη συνάντηση.

Ακολουθεί το κείμενο της πρόσκληση της υπουργού Παιδείας προς ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

"Σας προσκαλούμε σε συνάντηση με την Υπουργό, την Υφυπουργό και τη Γενική Γραμματέα για θέματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που περιλαμβάνουν τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας, την αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού έργου, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, την ενισχυτική διδασκαλία για τα ειδικά μαθήματα, την πρόσληψη επιπλέον ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών και άλλα θέματα επικαιρότητας, τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 1 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Προσβλέπουμε σε μία γόνιμη συζήτηση μαζί σας.»

Σχόλια (15)

 
Καμμένο χαρτί
02 Μαρ 2021 15:36

Το έκαψε το χαρτί η ΟΛΜΕ με τη βιαστική ανακοίνωση για δύσκολη θέση υπουργείου. Καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει διάθεση από την πλευρά της. Γνωστές και οι δηλώσεις μετά.

 
Πρόταση
02 Μαρ 2021 09:19

Πρέπει να εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση από φέτος και η αυτοαξιολόγηση μόνο με την αποτίμηση στο τέλος . Όσο για προσλήψεις φέτος έχουμε υπέρ κορεστεί. Όχι άλλους ψυχολόγους.

 
Ζαχαρίας
01 Μαρ 2021 19:36

Τι έγινε ρε παιδιά; τόσο πολύ τραβάει η κουβέντα;
Ανακοίνωση πουθενά και από κανέναν;

 
Ανδρεου
01 Μαρ 2021 16:19

 Το σωστο και δικαιο ειναι να μην εφαρμοστεί φέτος  η τραπεζς θεματων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ. Φυσικα επιρρεαζει τα παιδια, ψυχολογικα πρωτα-πρωτα. Αυτα δε μπορει να γινονται εν μεσω πανδημιας στο μεσο μιας ιδιαιτερα δυσκολης και πρωτογνωρης σχολικης χρονιας. Οι μαθητές της Γ΄ λυκείου χρειάζονται επιπλέον μέτρα στήριξης και όχι περισσότερα εμπόδια για τις σπουδές τους, όπως αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας με τη βάση εισαγωγής για τα πανεπιστήμια. Πολλα παιδια σταματησαν το φροντιστηριο και κυριευονται απο απογοητευση, άλλα ξυπνουν τη νυχτα κσι κλαινε, η αγωνια των γονιων ειναι τεραστια.... Γιατι συμπεριφερονται ετσι? Ελπιζω να αλλαξει τακτικη.

 
Ούτε βήμα πίσω
01 Μαρ 2021 15:18

Η υπουργός πρέπει να αποδεχθεί λογικά αιτήματα, όπως να ισχύσει η τράπεζα θεμάτων από τη νέα σχολική χρονιά λόγω της πανδημίας και να απορρίψει παράλογα, όπως η ακύρωση των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, μιας και αιτήματα σαν το τελευταίο, μοιάζουν με παραξενιές γερασμένων συνδικαλιστών. Πολλοί νέοι εκπαιδευτικοί στήριξαν την καινοτόμο αυτή πρωτοβουλία και δεν χρειάζεται να απογοητευτούν για άλλη μια φορά από αλισβερίσια παικτών εξουσίας.

 
Κούνελος με καρότο και μαστίγιο
01 Μαρ 2021 15:11

Οι ολμέδες που περίμεναν πως και πως την καρατόμηση κεραμέως στον πρόσφατο ανασχηματισμό ? Καλώς τα παιδιά θα τους πει, σαν τον Αλέφαντο, καλώς τα 3-0. Έχει προηγηθεί αυτό με την ηλεκτρονική ψηφοφορία (όπου 11 άνθρωποι παρέσυραν 60.000) και τώρα η απεργία αποχή (δεύτερο φάουλ). Οπότε ... μια του κλέφτη ... δυο του κλέφτη ...

 
Λοκνταουνιάτικος πασατέμπος
01 Μαρ 2021 14:53

Απορώ τι περιμένει να βγάλει η Κεραμέως από μια συνάντηση με την αριστερίζουσα ΟΛΜΕ που δε δέχεται κανενός είδους αξιολόγηση. Χαμένος χρόνος. Η υπουργός νομοθετεί, αυτή έχει το μαχαίρι, έχει και το καρπούζι. Η (ατομική και εξωτερική) αξιολόγηση δεν είναι θέμα προσώπων ή κυβέρνησης, είναι ευρωπαϊκή πολιτική και θα εφαρμοστεί ακόμη και χωρίς τα προαπαιτούμενα (δηλ. την αυτοαξιολόγηση).

 
Λευτέρης
01 Μαρ 2021 13:47

Επί ματαίω... χρειάζονται δραστικές λύσεις!

 
Dinos
01 Μαρ 2021 12:37

Η ΟΛΜΕ πρέπει να αλλάξει την ημερήσια διάταξη των θεμάτων.
1ο. Η λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας.
Τα σχολεία λειτουργούν ένα χρόνο εν μέσω πανδημίας χωρίς να νιώσει την ανάγκη να
δεχτεί και να ακούσει τις προτάσεις της ΟΛΜΕ.
2ο. Αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού έργου. Το θέμα αυτό έχει κριθεί όπως και
οι εκλογές των αιρετών 97% αποχή.
3ο. Τα εργαστήρια δεξιοτήτων
4ο. Την ενισχυτική διδασκαλία για τα ειδικά μαθήματα
5ο. Την πρόσληψη επιπλέον ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών και
Σοβαρά τώρα θα ρωτήσει την ΟΛΜΕ αν θα κάνει διορισμούς για να υλοποιήσει τα θέματα
3ο, 4ο, 5ο.
6ο. Άλλα θέματα επικαιρότητας.
Εδώ μόνο υπάρχει σοβαρός λόγος για να πάει ΔΟΕ - ΟΛΜΕ στη συζήτηση. και το θέμα
επικαιρότητας ένα. «Πάρε πίσω όλα τα νομοσχέδια της πανδημίας»

 
Μάλιστα
01 Μαρ 2021 09:42

"Συνδικαλιστές" κάνουν λόγο για “προσπάθεια της υπουργού Παιδείας να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει......Αν δεν του καλούσε πάλι οι ¨Συνδικαλιστές" θα έκαναν λόγο για μια Υπουργό που δεν λαμβάνει υπόψη της τα αποτελέσματα των συλλόγων και δεν ακούει τη βάση!!!! Διαλέξτε τι θέλετε. Αλλά μάλλον δεν θέλετε τίποτα. Αντιπροτάσεις υπάρχουν; Το "να καταργηθεί ο τάδε νόμος κ.τ.λ." δεν υπάρχουν εκτός και αν κυβερνήστε εσείς.
Αν η ΟΛΜΕ δεν κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για αρκετά προβληματικά σημεία της προτεινόμενης αξιολόγησης, την επόμενη φορά δεν θα δηλώσω απεργία-αποχή!

 
Νινα
01 Μαρ 2021 09:33

Πρέπει να τεθεί θέμα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών. Όλα τα υπόλοιπα να πάνε για Σεπτέμβρη. Τι να αξιολογήσουμε; Τους τρεις μήνες που πήγαμε σχολείο; Ή το webex; Ας καταλάβουν στο υπουργείο ότι αν πέτυχε η εξαποστασεως οφείλεται στους εκπαιδευτικούς. Αλλά φταίμε κι εμείς. Έπρεπε να πηγαίναμε στο σχολείο να κάνουμε. Εκεί να βλέπαμε πώς θα σήκωνε σε 18 τμήματα. Τέλος πάντων

 
Για να δούμε
01 Μαρ 2021 09:08

Να δούμε πως θα καλύψετε τους συναδέλφους όταν αρχίσουν οι συνέπειες!!!!να δούμε τότε τι θα πείτε!!!

 
Νίκος
01 Μαρ 2021 08:54

Ο κόσμος πάντως την έχει αξιολογήσει και την έκρινε ανεπαρκή και επικίνδυνη. Ας μας αδειάσει τη γωνιά η κυρία κεραμεως και ύστερα βλέπουμε για τα υπόλοιπα. Κατά τη γνώμη μου μετά τα όσα έχει κάνει οι ομοσπονδίες έπρεπε να αρνηθούν τη συνάντηση αν δεν πάρει πρώτα πίσω κάποια απαράδεκτα μέτρα. Τόσο καιρό την παρακαλάνε για συνάντηση και αυτή τους έχει γραμμένους. Τώρα που βρήκε τα σκούρα θέλει συνάντηση.

 
Διάλογος;
01 Μαρ 2021 08:23

Η παραίτηση Κεραμέως θα φέρει και την "κάθαρση" στα αδιέξοδα που η πολιτική της έχει επιφέρει.

 
Το αποτέλεσμα
01 Μαρ 2021 07:12

Μολις Τελειώσει η συνάντηση η ΟΛΜΕ θα πει ότι δεν τα βρήκαμε. Το ξέρουμε από τώρα το παιχνίδι . Και στη μέση οι εκπαιδευτικοί.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ