Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Έως τις 4 Ιουνίου το εαρινό εξάμηνο με τηλεκπαίδευση

Δημοσίευση: 02/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος αρμόδιος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση  μίλησε στην ΕΡΤ για την εκπαίδευση σε τμήματα που απαιτείται  και φυσική παρουσία των φοιτητών. Έκανε λόγο για παράταση του εξαμήνου για να δοθούν οι πρακτικές, κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις.

Μία σειρά από ασκήσεις θα γίνουν δια ζώσης και αφορούν στους κλινικούς γιατρούς. Εξετάζουμε κατά πόσο αυτό μπορεί να επεκταθεί σε όλες τις σχολές Υγείας στους οδοντιάτρους, στους γιατρούς μαιευτικής, νοσηλευτικής και άλλες ειδικότητες.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μας έχουν επιτρέψει μέχρι στιγμής να ξεκινήσουμε αλλά ελπίζουμε στο τέλος Μαρτίου τα πράγματα να μας το επιτρέψουν, τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε  ότι γίνονται επαφές με τους πρυτάνεις για να παραταθεί, σε κάποιες περιπτώσεις, για λίγο το εξάμηνο.

Σχόλια (23)

 
???
05 Απρ 2021 22:40

Από ότι διαβάζω από τις δηλώσεις του Υφυπουργού δεν αναφέρει κάτι για τις εξετάσεις του Ιουνίου με φυσική παρουσία , μιλάει για σχολές που έχουν μαθήματα που χρειάζονται φυσική παρουσία , όπως είναι οι κλινικές για τις σχολές υγείας , που ελπίζω και εύχομαι όταν ξεκινήσουν με το καλό να γίνουν με τις απαραίτητες υγειονομικές συνθήκες που απαιτεί η πανδημία , εκτός αν έχει κάνει και άλλες δηλώσεις που δεν αναφέρονται στο παρόν σάιτ

 
ΑΕΙ
05 Απρ 2021 22:26

Δεν υπάρχει πλέον καμμιά λογική σε αυτά που ανακοινώνονται για τα ΑΕΙ , δυστυχώς , σε αυτό τον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης έγιναν τα πιο τραγικά λάθη , αποκλείεται μια ολόκληρη γενιά φοιτητών τόσους μήνες από το φυσικό τους χώρο το πανεπιστήμιο , έχοντας φάει τέτοια προπαγάνδα ότι δήθεν φταίνε για την εξάπλωση του κορονοιού , τους λένε ότι θα γίνουν τα εξάμηνα με τηλεκπαίδευση , τους δίνουν μόνο άδεια για να πάνε στον τόπο που σπουδάζουν να ξενοικιάσουν τα φοιτητικά τους σπίτια και τώρα τους λένε ότι οι εξετάσεις τον Ιούνιο θα γίνουν διά ζώσης και ότι πρέπει να γυρίσουν πίσω στις πόλεις σπουδών εκεί που δεν έχουν σπίτι να μείνουν , αν βγάζει κάποιος νόημα από όλο αυτό το σχεδιασμό παίρνει άριστα δέκα

 
truthpoint
05 Απρ 2021 19:53

Η λογικη λεει εξ αποστασεως το εξαμηνο ετσι αντιστοιχη θα πρεπει να ειναι και η εξεταστικη...αλλα εσεις λογικη που ρε μονο να ταλαιπωρειτε τον κοσμακη θελετε

 
Αλέκος
03 Απρ 2021 19:36

Επιτέλους, μπορεί να βγει κάποιος υπεύθυνα να μας πει ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ με την εξεταστική που έρχεται; Είμαστε εκατοντάδες φοιτητές, για να πω χιλιάδες, που έχουμε αφήσει τα σπίτια μας στον τόπο σπουδών μας. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ οι κύριοι του ΥΠΑΙΘ για να ανακοινώσετε κάτι; Πολύ καιρό πριν είχατε πει για ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΟΛΟ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ και τώρα έρχεστε και λέτε ΙΣΩΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ; Είστε σοβαροί;

 
60% των φοιτητών σε Αττική, Θεσσαλονίκη
08 Μαρ 2021 22:00

Τα πανεπιστήμια είναι ασφαλή, και θα έπρεπε ήδη να έχουν ανοίξει ώστε οι φοιτητές να έχουν πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας. Μετά το Πάσχα φυσικά πρέπει όλοι να επιστρέψουν στην έδρα των σχολών τους - άλλωστε πάνω από το 60% των φοιτητών σπουδάζει στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα) και δεν έχει μετακινηθεί από τον τόπο μόνιμης κατοικίας του.

Προτεραιότητες για Ελλάδα: Τραγικό να σχεδιάζουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους άγνωστης προέλευσης αλλά να κρατάμε τους φοιτητές και τους καθηγητές αποκλεισμένους.

Οι φοιτητές αποτελούν ελάχιστο κομμάτι του γενικού πληθυσμού, δεν επηρεάζουν σημαντικά τη διασπορά σε μια μεγάλη πόλη. Σε τόσα γηροκομεία που ανακαλύπτονται διαρκώς νέες εστίες κρουσμάτων σίγουρα δε συχνάζουν οι 20χρονοι σπουδαστές, άρα αλλού πρέπει να επικεντρωθούν τα μέτρα πρόληψης.

 
Κωνσταντίνος
08 Μαρ 2021 20:28

Ότι πιο τραγικό έχει δηλώσει ο Υφ. Παιδείας σε σχέση με την εξεταστική του Ιουνίου. Είναι δυνατόν χωρίς σπίτια πολλοί φοιτητές από την κάθε γωνιά της Ελλάδας να πηγαίνει ο καθένας στην πόλη του ΑΕΙ του; Με ποια λογική; Με το ποσοστό των εμβολιασμών που μέχρι τέλη Μάη θα αγγίξει το 20% και μάλιστα στις ηλικίες άνω των 60; Αναλογίζονται τι έξαρση θα επέλθει ύστερα από τον συνωστισμό των φοιτητών στα αμφιθέατρα ειδικά των κεντρικών πανεπιστημίων; Αναλογίζονται το κόστος μεταφορών για έναν ολόκληρο μήνα χωρίς κάποιος να έχει σπίτι ή πόσο μάλλον να πληρώνει ξενοδοχείο; Έλεος! Τα πανεπιστήμια μέχρι να εμβολιαστεί ο περισσότερος πληθυσμός της χώρας πρέπει να είναι κλειστά, διότι δε μπορεί να υπάρχει μέτρο ανάμεσα σε νέους. Θα γίνει μπάχαλο! Ας υπάρξει τουλάχιστον ένα μήνα πριν ανακοίνωση ώστε να γνωρίζουμε όλοι τη μέθοδο εξέτασης που ευελπιστούμε να είναι ΕΞ΄ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ.

 
Ελενη
08 Μαρ 2021 19:11

Να μην ανοίξουν! Δεν θα ηταν σωστο

 
ΒΓΆΛΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ
06 Μαρ 2021 03:31

Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουμε πως θα γίνουν οι εξετασεις και να περιμένουμε μέχρι τέλη Μάη για να μάθουμε? Πολλοί έχουν ξενοικιασει, άλλοι έρχονται από εξωτερικό, σχεδόν όλοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Όλοι μας θέλουμε να προγραμματίσουμε και για το καλοκαίρι εκτός των άλλων (είτε για δουλειά-σεζόν, είτε για διακοπές κτλ.) Είναι αδιανόητο ενώ σε όλη την Ευρώπη τα πανεπιστήμια ενημέρωσαν τους φοιτητες ήδη από τον Ιανουάριο ότι οι εξετασεις θα γινουν εξ αποστάσεως, στην Ελλάδα να περιμένουμε μέχρι τον Ιούνη. Αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο είναι να πουνε ότι θα γίνει για τελευταία φορά εξ αποστάσεως...

 
Σύνεση
03 Μαρ 2021 13:36

Μη διανοηθούν να ανοίξουν για διά ζώσης τον Σεπτέμβρη. όχι άλλα λάθη. Από Μάρτη και βλέπουμε

 
Ανοικτά Πανεπιστήμια τον Μάρτιο
03 Μαρ 2021 13:31

Τα πανεπιστήμια είναι γενικά ασφαλή, πολύ περισσότερο από τα σουπερμάρκετ ή άλλες εργασιακές δραστηριότητες. Οι διαλέξεις στα μεγάλα αμφιθέατρα θα συνεχίσουν να γίνονται εξ αποστάσεως όμως οι φοιτητές θα μπορούν να προσέρχονται για σεμινάρια και φροντιστήρια. Όσοι στο προσωπικό είναι άνω των 60 ετών ας λάβουν άδεια και τα κενά μπορούν να καλυφθούν με έκτακτες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Στα περιφερειακά ΑΕΙ συχνά οι εγγεγραμμένοι φοιτητές μετά το πρώτο έτος είναι λιγότεροι από 80-100, πολύ εύκολα μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας σε μικρές ομάδες 2-3 τμημάτων.

Δεν μπορεί να ξεχαρβαλωθούν και να ισοπεδωθούν τα πάντα επειδή απλώς δεν έγιναν εγκαίρως οι κατάλληλες προετοιμασίες.

https://www.esos.gr/arthra/71688/erhontai-2000-proslipseis-oromisthion-s...

Είναι μια επένδυση που αξίζει να γίνει για να μη μεταφερθούν βαρίδια στην επόμενη χρονιά.

@ Observator
03 Μαρ 2021 00:33

Από τον περασμένο Μάρτιο έχει διαταραχθεί η λειτουργία των ΑΕΙ, άρα το ακαδημαϊκό πρόβλημα τυπικά αλλά ουσιαστικά υφίσταται εδώ και 12 μήνες.

Η λειτουργία των πανεπιστημίων δεν εξαρτάται από την πορεία των εμβολιασμών, και είναι η κυβέρνηση που επέβαλε ασφυκτικούς περιορισμούς στη λειτουργία όλης της εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων και των ΑΕΙ.

Ουσιαστικά, οι προπτυχιακοί φοιτητές θα έχουν χάσει 3 εξάμηνα, αν δεν ανοίξουν μέσα στην άνοιξη οι σχολές - αυτό είναι ισοδύναμο με το 40% των σπουδών τους. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι αποτελεσματική με τον τρόπο που γίνεται και η διάρκειά της είναι αδικαιολόγητη.

Επιτέλους, να σταματήσει η εύκολη προπαγάνδα εναντίον των ΑΕΙ: Οι φοιτητές, οι καθηγητές και το προσωπικό μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις σχολές τους.

 
Αδιανόητο
03 Μαρ 2021 04:12

Αν γίνει διά ζώσης εξεταστική σ' αυτά τα αμφιθέατρα και σ' αυτές τις αίθουσες να ετοιμαστούμε για σκηνές Ιταλίας....

 
Observator
03 Μαρ 2021 00:33

Το πρόβλημα πρακτικά εχει διάρκεια ζωής ένα εξάμηνο, το περασμενο Χειμερινο. Το οτι εγιναν εξετάσεις εξ αποστάσεως σε κάποια πανεπιστημια
δεν οφείλεται στο υπουργείο, αλλά στα ιδια τα πανεπιστημια. Δεν εχω διαβάσει κάποια αντιπρόταση. Κανεις μάλιστα δεν προτείνει να προχωρήσει ο εμβολιασμος στο προσωπικο των ΑΕΙ.

 
Kostas
02 Μαρ 2021 23:45

Η θέση του φοιτητή είναι στο πανεπιστήμιο. Τον Ιούνιο λοιπόν όσοι δεν έχουν σπίτι να πάνε να νοικιάζουν. Σιγά σιγά έρχεται η κανονικότητα. Άλλωστε τον Αύγουστο δεν θα νοικιαζαμε. Σιγά για 2 μήνες νωρίτερα θα είμαστε και πιο χαλαροί το καλοκαιρι. Μια χαρά τα λέει ο συριγος

 
Αννα
02 Μαρ 2021 22:50

Κυριε Υφυπουργε, ολοι οι πρωτοετεις εχουμε ξενοικιασει μετα τη δικη σας ανακοινωση οτι τα μαθηματα του εαρινου εξαμηνου θα διεξαχθουν εξ αποστασεως. Πως λοιπον θα δωσουμε εξετασεις δια ζωσης τον Ιουνιο;

 
Δύο χρόνια χαμένα
02 Μαρ 2021 21:41

Η ζωή των πολιτών δεν κινδυνεύει από τη λειτουργία των πανεπιστημίων και των σχολείων. Έχουν ευθύνες όσοι επιτρέπουν να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση στην εκπαίδευση που θα μας πάει πίσω για τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι μισές σπουδές δηλαδή των φοιτητών θα είναι σε διεξάγονται σε τέτοιες συνθήκες, ενώ τα κενά στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα μεταφερθούν στις επόμενες τάξεις.

Θύμιος
02 Μαρ 2021 21:05

Αδιανόητη η ευκολία με την οποία οι αρμόδιοι θυσιάζουν την εκπαίδευση, την ευημερία και την υγεία όσων είναι ηλικίας 1 έως 50 ετών. Επιτέλους, δεν είναι ο ιος το μόνο ή έστω το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία! Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, δεν μπορεί μια χώρα να έχει παγώσει εδώ και ένα χρόνο.

 
ΑΓΓΕΛΙΚΗ
02 Μαρ 2021 21:15

Αυτά είναι τα σχέδια των ΑΡΙΣΤΩΝ! Τα ευσημα από την Κομισιον και στον υφυπουργο!!!

 
Θύμιος
02 Μαρ 2021 21:05

Μα είναι δυνατόν να ξέρουμε από τώρα τι θα γίνει με την επιδημία τον Ιούνιο;
Και τέλος πάντων, η ζωή των συνανθρώπων μας έχει μεγαλύτερη αξία από μια καθυστέρηση στο πτυχίο.

 
Αννα
02 Μαρ 2021 20:47

Κυριε Υφυπουργε, ολοι οι πρωτοετεις εχουμε ξενοικιασει μετα τη δικη σας ανακοινωση οτι τα μαθηματα του εαρινου εξαμηνου θα διεξαχθουν εξ αποστασεως. Πως λοιπον θα δωσουμε εξετασεις δια ζωσης τον Ιουνιο;

 
Δημήτρης
02 Μαρ 2021 20:30

@Κωστας και @ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο κος Συρίγος σε σημερινή του συνέντευξη στην εκπομπή "Συνδέσεις" στην ΕΡΤ1 είπε,ότι "ευελπιστούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα τέλη Μαϊου με αρχές Ιουνίου να είναι τέτοια,ώστε οι εξετάσεις να γίνουν δια ζώσης".
Εκπομπή "Συνδέσεις" 2/3/2021 στο 18:18-18:29,μπορείτε να το δείτε.
Και ξαναρωτάω: Όσοι φοιτητές ξενοικιάσαμε με προτροπή της κυβέρνησης και με το δεδομένο της τηλεκπαίδευσης ολόκληρου του εαρινού εξαμήνου,πού θα μείνουμε αυτόν το μήνα της εξεταστικής;Μετά είναι 2 μήνες καλοκαίρι.Το σκέφτηκαν αυτό; Είναι σχεδιασμός αυτό το πράγμα;

 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
02 Μαρ 2021 19:31

Ξερετε τι θα γινει με την εξεταστικη του Ιουνιου;δεν εχουν παρει ακομα καμια αποφαση για το αν θα ειναι εξ αποστασεως η δια ζωσης.

 
κατατακτηριες
02 Μαρ 2021 18:41

για τις κατατακτηριες τιποτα . εντω μεταξυ ανακοινωθηκε η ημερομηνια διεξαγωγης κατατακτηριων στισ 15 και 16 μαιου πρεπει να ανακοινωθει ημερομηνια και για τισ υπολοιπεσ κατατακτηριες γιατι αυτη η διακριση

 
Κωστας
02 Μαρ 2021 14:47

Γνωριζετε πως θα διεξαχθει η εξεταστικη Ιουνιου;Δεν υπαρχει ακομα καποια απαντηση.

 
Δημήτρης
02 Μαρ 2021 14:34

Λέει,επίσης,ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνουν δια ζώσης οι εξετάσεις τον Ιούνιο στα ΑΕΙ,δηλαδή όλο το εξάμηνο τηλεκπαίδευση και ο 1 μήνας εξετάσεων δια ζώσης.Και μετά οι διακοπές καλοκαιριού.
Σε ποια σπίτια θα μείνουμε αυτόν το μήνα; Σε αυτά,που ξενοικιάσαμε ή θα πληρώσουμε ξενοδοχεία και εισιτήρια πήγαινε-έλα;
Είναι με τα καλά τους;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ