Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΕΛΜΕΠΑ: Με απώλεια εξαμήνου/ων κινδυνεύουν οι φοιτητές λόγω των συνεχιζόμενων παρατάσεων της εξ αποστάσεως διδασκαλίας

"Επιβάλλεται να ληφθούν έγκαιρα από την Πολιτεία όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η νέα ακαδημαϊκή χρονιά να βρει τους φοιτητές, μετά από τρία εξάμηνα απουσίας, στις αίθουσες διδασκαλίας και στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων"
Δημοσίευση: 02/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι συνεχιζόμενες παρατάσεις της εξ αποστάσεως διδασκαλίας έχουν προκαλέσει σημαντικότατα προβλήματα σε πολλούς φοιτητές, οι οποίοι κινδυνεύουν να καθυστερήσουν σημαντικά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, με την απώλεια εξαμήνου/ων.

Αυτό επισημαίνει   η Σύγκλητος   του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σε ανακοινωθέν,  ενώ κρίνει  απαραίτητο να ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για την άμεση επανέναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων, των κλινικών ασκήσεων, των εποπτειών, της πρακτικής άσκησης, καθώς και των  διπλωματικών/μεταπτυχιακών εργασιών στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, με φυσική παρουσία των φοιτητών, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης

Η Σύγκλητος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στη συνεδρίασή της στις 25/2/2021 συζήτησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ακαδημαϊκά Τμήματα λόγω της συνεχιζόμενης, για 3ο εξάμηνο, εξ αποστάσεως διδασκαλίας και διαπίστωσε τα εξής:

1)    Είναι απολύτως απαραίτητο να ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για την άμεση επανέναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων, των κλινικών ασκήσεων, των εποπτειών, της πρακτικής άσκησης, καθώς και των  διπλωματικών/μεταπτυχιακών εργασιών στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, με φυσική παρουσία των φοιτητών, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

2)    Οι συνεχιζόμενες παρατάσεις της εξ αποστάσεως διδασκαλίας έχουν προκαλέσει σημαντικότατα προβλήματα σε πολλούς φοιτητές, οι οποίοι κινδυνεύουν να καθυστερήσουν σημαντικά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, με την απώλεια εξαμήνου/ων. Τονίζουμε ότι η αναστολή των παραπάνω εκπαιδευτικών διεργασιών με φυσική παρουσία έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε πολλά Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και ιδιαίτερα στα Τμήματα της Σχολής Επιστημών Υγείας (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Εργασίας), της Σχολής Μηχανικών (ΗΜΜΥ, Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών) και της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών (Γεωπονίας).

3)    Επιβάλλεται να ληφθούν έγκαιρα από την Πολιτεία όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η νέα ακαδημαϊκή χρονιά να βρει τους φοιτητές, μετά από τρία εξάμηνα απουσίας, στις αίθουσες διδασκαλίας και στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων.

Σχόλια (7)

 
Απαράδεκτες οι αποφάσεις
03 Μαρ 2021 20:45

Κάποιοι προφανώς έχουν στραφεί εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης και της νέας γενιάς. Ξεπεράσαμε τα 2500 κρούσματα, οι νεκροί έφτασαν πάλι τους 40 ημερησίως σε ηλικίες 70 και άνω αλλά οι περιορισμοί δήθεν κρίνονται "επιτυχημένοι" και θα συνεχιστούν... Κατόπιν εορτής όλοι θα παραδεχτούν ότι τα οριζόντια μέτρα ήταν αναποτελεσματικά και επιβλαβή αλλά τότε θα είναι αργά: Μια ομάδα που χάνει οφείλει να αλλάξει στρατηγική πριν έρθει η ήττα!

Οι μαθητές, οι φοιτητές και οι νέοι κάτω των 30 ετών, ακριβώς επειδή δεν έχουν εξουσία ή πολιτικό βάρος ως παραδοσιακοί ψηφοφόροι, πληρώνουν το χάος που επικρατεί εδώ και μήνες στην Ελλάδα.

 
Βίκη
03 Μαρ 2021 16:47

Ας κάνουν τα παιδιά τις κλινικές στα νοσοκομεία,στις πόλεις όπου μένουν!Είναι αστείο να μιλάμε για μετακινήσεις όταν σήμερα θα ανακοινωθούν κοντά στα 3000 κρούσματα!!!!!

 
Σήφης
03 Μαρ 2021 12:22

"Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας"
Είναι η νέα φράση-καραμέλα, που σημαίνει σε απλά ελληνικά πως εγώ έλαβα όλα τα μέτρα, οι άλλοι φταίνε αν νόσησαν.

 
pros foitites
02 Μαρ 2021 23:19

εεε! δεν ειναι και τοσο κακο το πτυχιο δια αλληλογραφίας....

 
Μητέρα Φοιτήτριας
02 Μαρ 2021 20:46

Ανοίξτε τουλάχιστον τα εργαστήρια! Αφήστε τους φοιτητές να επιστρέψουν στη στέγη τους. Είναι κοροϊδία να τους απαγορεύετε να χρησιμοποιούν σπίτια που νοικιάζουν στον τόπο σπουδών με το πρόσχημα ότι η μετακίνησή τους θα επιβαρύνει την πανδημία. Υποτίθεται ότι παντού υπάρχουν και τηρούνται τα μέτρα για να τηρούνται ακόμα και από τα παιδάκια του νηπιαγωγείου. Τραγική τουλάχιστον θα χαρακτήριζα την διαχείριση του έργου και του χρόνου των φοιτητών από την πλευρά του Υπουργείου.

 
Ανευθυνότητα στην Παιδεία
02 Μαρ 2021 18:47

Με κλειστά Γυμνάσια, Λύκεια και Πανεπιστήμια ξεπεράσαμε τους δύο χιλιάδες νέους φορείς ημερησίως, με σχεδόν 6000 θανάτους ηλικίας άνω των 70. Άρα προφανώς ο ιος διαδίδεται κυρίως σε άλλες δραστηριότητες και οι ηλικιωμένοι δεν προστατεύονται με τα οριζόντια μέτρα. Οι αρμόδιοι κακώς ρίχνουν το βάρος στην εκπαίδευση και τους νέους, πρέπει άμεσα να αλλάξει η στρατηγική. Η χώρα δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στον τουρισμό.

Είναι ντροπή εδώ και μήνες να μην υπάρχει σχέδιο για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Πολύ σωστά επιστημαίνεται πως: Επιβάλλεται να ληφθούν έγκαιρα από την Πολιτεία όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η νέα ακαδημαϊκή χρονιά να βρει τους φοιτητές, μετά από τρία εξάμηνα απουσίας, στις αίθουσες διδασκαλίας και στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων.

Είναι απολύτως απαραίτητο να ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για την άμεση επανέναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων, των κλινικών ασκήσεων, των εποπτειών, της πρακτικής άσκησης, καθώς και των διπλωματικών/μεταπτυχιακών εργασιών στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, με φυσική παρουσία των φοιτητών, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 
foitites
02 Μαρ 2021 16:14

Πρέπει να ανοίξουν τα πανεπιστήμια τουλάχιστον για τα εργαστήρια. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Θα πάρουμε πτυχία δια αλληλογραφίας!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ