Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το ΠΑΔΑ έχει σήμερα “γενέθλια”

Μήνυμα του Πρύτανη Παν. Καλδή
Δημοσίευση: 02/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τρία χρόνια λειτουργίας κλείνει σήμερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής , το οποίο  ιδρύθηκε  τον Μάρτιο του 2018 με τον Νόμο 4521.

Η ίδρυση του νεοσύστατου Πανεπιστημιακού ιδρύματος προήλθε μέσω της διαδικασίας συγχώνευσης του ΤΕΙ  Αθήνας και του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα.

Το 2019 εντάχθηκε στο νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Ακολουθεί το μηνυμα του Πρύτανη του ΠΑΔΑ , Καθηγητή Π. Καλδή

Αγαπητοί μας,

Σήμερα συμπληρώνονται 3 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και 18 μήνες από το έργο των πρώτων εκλεγμένων Πρυτανικών αρχών.

Επέτειοι, που λόγω της πανδημίας και της κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν μπορούν να γιορτασθούν με εκδηλώσεις προσωπικής παρουσίας και διάδρασης όλων μας, μαζί με τους φοιτητές μας.

Δηλαδή με κατάλληλο τρόπο που να μπορεί να αναδειχθεί η σημερινή ανοδική ακαδημαϊκή πραγματικότητα του Ιδρύματος και η πορεία του.

Είναι γεγονός ότι, το ΠΑΔΑ για την ταχεία σημερινή ανάπτυξή του αξιοποίησε καλές πρακτικές των τριών ιστορικών και δυναμικών ιδρυμάτων εκπαίδευσης και έρευνας στο χώρο της Αττικής, από όπου προήλθε, του ΤΕΙ Αθήνας, του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Τα δυο πρώτα είχαν καταξιωμένη πορεία 45 χρόνων λειτουργίας από την ίδρυσή τους, από τα οποία τα 20 σχεδόν χρόνια στην Ανώτατη Εκπαίδευση και η τελευταία εξαιρετική συνεισφορά 90 χρόνων.

Νέο στοιχείο το οποίο έχει προστεθεί, είναι η προσπάθεια συγκρότησης ενός ακαδημαϊκού οικοσυστήματος, που να επενδύει στους ανθρώπους και στη συλλογική προσπάθεια, με αίσθημα δικαιοσύνης, σεβασμού και αλληλεγγύης, αλλά και με διαδικασίες.

Μιας ευέλικτης και «έξυπνης» οργάνωσης, που να καταδεικνύει την αξία και την προοπτική ενός υποδειγματικού δημόσιου Πανεπιστημίου, στη χώρα και διεθνώς. Που να αξιοποιεί τα εξελισσόμενα εργαλεία της πληροφορικής, των επικοινωνιών και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Που να ενθαρρύνει, συνεχώς, τα μέλη του, αλλά και να ελκύει νέους επιστήμονες, να δημιουργούν τον χώρο της ακαδημαϊκής έκφρασής τους παρέχοντας, ισότιμα, τα κατάλληλα μέσα και εργαλεία, χωρίς εξαρτήσεις.

Μια δομή με αποκέντρωση της λήψης των αποφάσεων και ενδυνάμωσης της αυτονομίας των επιμέρους μονάδων διοίκησης βασισμένη στην συνειδητή υπευθυνότητα.

Επιπρόσθετα, να είναι το Πανεπιστήμιο, που να προτάσσει την καινοτομία, αλλά και τον οικολογικό του χαρακτήρα. Ένα Πανεπιστήμιο μέσα στις πρώτες επιλογές για τους υποψήφιους φοιτητές ανταποκρινόμενο ικανοποιητικά στις ανάγκες τους.

Το τι έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, το βιώνουμε όλοι μας. Το ΠΑΔΑ, μέσα σε 18 μήνες, παρόλες τις δυσχέρειες της πανδημίας και με πρόταξη την υγεία και ασφάλεια, παραμένει εξαιρετικά λειτουργικό, εκπαιδευτικά και ερευνητικά.

Είναι αναγνωρίσιμο, με θετικό πρόσημο, ως το πλέον εξωστρεφές Ίδρυμα της χώρας, με παράλληλη ραγδαία αύξηση των υποδομών του και τον εκσυγχρονισμό τους, όπως και στις συνεργασίες του.

Ανάμεσα στα άλλα, έχει εμπεδώσει την ακαδημαϊκότητά του με την διεκδίκηση και λήψη απόφασης πιστοποίησης της Εθνικής Αρχής Ανωτάτης Εκπαίδευσης για την πλήρη συμμόρφωση του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας του ΠΑΔΑ στα προβλεπόμενα εθνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα για τέσσερα έτη, καθώς και με τις – μέχρι τώρα - διαπιστωτικές αποφάσεις για τα έξι από τα οκτώ Τμήματα της Σχολής Μηχανικών για την απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master), στην ειδικότητα κάθε Τμήματος, επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους Αντιπρυτάνεις, τα μέλη της Συγκλήτου και όλο το δυναμικό του Ιδρύματος για την προσπάθεια που καταβάλουν.

Σας καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας για την καλή εργασία που προσφέρετε και την συμπαράταξη που δείχνετε.

Είμαστε υπερήφανοι για το έργο, που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έχουμε αρχίσει και συστηματικά, δυναμικά και ανοδικά συνεχίζουμε.

Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής Πρύτανης

Ακολουθεί video για το ΠΑΔΑ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.