Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Μ. Τζούφη: Πιέσεις υπ. Παιδείας στη Σύγκλητο του Παν. Ιωαννίνων για παρέμβαση της Αστυνομίας στην κατάληψη της Πρυτανείας

Μ. Τζούφη: Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι παράδειγμα δημοκρατίας, ακαδημαϊκού ήθους & υπευθυνότητας
Δημοσίευση: 02/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για  πιέσεις των  υπουργείων Παιδείας και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για παρέμβαση της Αστυνομίας, στη φοιτητική  κατάληψη της Πρυτανείας  κάνει λόγο με δήλωσή της  η Αν. Τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, η οποία χαρακτηρίζει ειρηνικές τις  κινητοποιήσεις των  φοιτητών.

«Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Σύγκλητος και οι πρυτανικές αρχές του, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και αρνούνται την επέμβαση της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των φοιτητών που διαμαρτύρονται ειρηνικά ενάντια στο νόμο «Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη» και ζητούν την άμεση επαναλειτουργία των πανεπιστημίων, τα οποία παραμένουν κλειστά εδώ και ένα χρόνο με ευθύνη της κυβέρνησης» τονίζει η Μερόπη Τζούφη, και υπογραμμίζει:

Α. Ο μόνος τρόπος που γνωρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η αστυνομική επιβολή, τα χημικά, οι βίαιες προσαγωγές και οι συλλήψεις. Αποδείχτηκε πριν λίγες ημέρες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου όλες και όλοι είδαμε τις εικόνες ντροπής, της ωμής βίας και του αυταρχισμού των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε νέες και νέους που διαμαρτύρονται ενάντια στην υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Β.  Αντίθετα, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων -παρά τις πιέσεις του υπουργείου Παιδείας και τις παραινέσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης- διαφωνεί «απόλυτα και προκαταβολικά», στέλνοντας μήνυμα πως η ακαδημαϊκή κοινότητα είναι σε θέση να διαχειριστεί και να επιλύσει τα όποια προβλήματα με τους δικούς της τρόπους με υπευθυνότητα, ακαδημαϊκό ήθος και σεβασμό στη δημοκρατία.

Σχόλια (10)

 
αναρωτιέμαι
03 Μαρ 2021 21:13

Ποια είναι η ωμή βία και ο αυταρχισμός κα Τζούφη μου; Μας εξηγείτε πώς τα λύνει τα προβλήματα η ακαδημαϊκής κοινότητα γιατί μέχρι τώρα δεν μας έπεισε. Εννοείτε μπαίνει μέσα στις καταλήψεις για συμπαράσταση; Αφήνει τα παιδιά να κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στις σχολές και βλέπουμε; Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τι λέτε; Οι Κύπριοι τα λειτουργούν εδώ και χρόνια και πάνε εξαιρετικά με υψηλά στάνταρ και υψηλά δίδακτρα. Πόσο θα αντέξουμε να στηρίζουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο με τις καταλήψεις;

 
περι δημοκρατιας
03 Μαρ 2021 17:16

Η κ. Τζούφη ως ιατρός που είναι ας προτείνει με υπευθυνότητα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και θα διασφαλίζουν την υγειονομική ασφάλεια των φοιτητών, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια στη χώρα μας, για να μην είμαστε έτσι η "μοναδική χώρα" στην Ευρώπη που τα Πανεπιστήμια της παραμένουν κλειστά. Επίσης, θεωρεί ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται γενικότερα απο τη Συγκλήτο του Πανεπιστημίου για διάφορα ζητήματα, εκφράζουν τη βούληση της πλειοψηφίας της Πανεπιστημιακής Κοινότητας; Σήμερα πάντως παρέχεται η δυνατότητα ενδυνάμωσης της δημοκρατίας μέσω ενός αποτελεσματικού διαύλου επικοινωνίας της εκάστοτε Διοίκησης του Πανεπιστημίου με τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας (Διδακτικό Προσωπικό, Φοιτητές, Διοικητικό Προσωπικό κα) που παρέχουν οι ΤΠΕ (διαβουλεύσεις, ψηφορίες για διάφορα ζητήματα), προκειμένου οι αποφάσεις της Διοίκησης για σημαντικά ζητήματα, να εκφράζουν την άποψη των πλειοψηφιών. Πάντως η Διοίκηση του Πανεπιστημίου μέχρι σήμερα δεν δείχνει να ενδιαφέρερται για την υιοθέτηση τέτοιων διαδικασιών.

 
@ @ Γελάω με τα σχόλια 08:27
03 Μαρ 2021 15:30

Στην Παιδεία? Για θυμίστε μας 1-2?

 
@ Γελάω με τα σχόλια
03 Μαρ 2021 08:27

Μάλλον πάσχουμε από αμνησία γι αυτά που συνέβησαν μεταξύ '15-'19. Πιο πολλές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ παρά η ΝΔ. Ναι, τις ίδιες ΠΝΠ που έλεγε ότι είναι αντιδημοκρατικές πριν βγει στην εξουσία.

 
Observator
03 Μαρ 2021 03:13

To δικό σας υπουργείο δεν ασκούσε πιέσεις, τότε με τα ΤΕΙ?

 
Γελάω με τα σχόλια
03 Μαρ 2021 02:01

"Ο λογαριασμός στον τάδε" , "κατάληψη παράνομη πράξη" κ.τ.λ. Δηλαδή ο ένας χρόνος νομοθετημάτων με κλειστά τα πάντα χωρίς διάλογο είναι ύμνος στην δημοκρατία, για εσάς το να διαμαρτύρονται αυτοί που τους αφορά είναι αντιδημοκρατικό, και μην ακούσω δικαιολογίες του τύπου "η κατάληψη δεν είναι διαμαρτυρία". Ας μην νομοθετούν νύχτα για να μην έχουν αυτά, ας παραδίδαν τα βιβλία μέσα στον Νοέμβριο και όχι μετά την εξεταστική, ας παρείχαν τα βασικά στους φοιτητές και δεν θα είχαν καταλήψεις ή τουλάχιστον τότε θα είχαν δίκαιο όσοι "κόπτονται" για το δημόσια πανεπιστήμιο και γράφουν σχόλια σαν τα παραπάνω. Και δεν βγάζω τις προηγούμενες κυβερνήσεις απ' έξω.

 
Αδιέξοδα ε?
02 Μαρ 2021 22:59

@Η κατάληψη δεν είναι παράνομη πράξη;

Ναι, είναι. Έαν όμως 500 σχολές και 10.000 σχολεία κάνουν κατάληψη, πώς βλέπετε να τις σταματάμε?
Πώς θα σταματήσουν οι καταλήψεις, εάν δεν εκλείψουν οι λόγοι και η ΚΥΡΙΑ, που τις προκαλούν?

 
μεγαλόκαρδος
02 Μαρ 2021 22:27

Ο λογαριασμός στην κα Τζούφη φαντάζομαι.

 
κατάληψη και ανομία
02 Μαρ 2021 22:22

Κατάληψη της πρυτανείας; Αφήστε τα παιδιά ανενόχλητα καλέ! Άκου αστυνομία για να τα βγάλουν έξω; Πώς κάνετε έτσι; Και να σπάσουν και να κάψουν δεν έγινε και τίποτε σημαντικό! Γιατί το μεγαλοποιείτε έτσι; Μπαααα σε καλό σας!

 
Η κατάληψη δεν είναι παράνομη πράξη;
02 Μαρ 2021 21:39

Γιατί δεν πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος;

Η ανακοίνωση λέει:
Σε ό, τι αφορά την κατάληψη του κτηρίου της Πρυτανείας από ομάδα φοιτητών, η Σύγκλητος ομόφωνα διαπιστώνει ότι [...] Το Ίδρυμα πρέπει να παραμείνει ανοικτό και σε πλήρη λειτουργία [...]

Δηλαδή, η Πρυτανεία ενώ τελεί υπό κατάληψη, παραμένει σε πλήρη λειτουργία; Αν το καταφέραν αυτό στα Γιιάννενα, μπράβο τους!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ