Σύγκλητος ΑΠΘ:Έκκληση στους φοιτητές να σταματήσουν την κατάληψη η οποία συνεχίζεται για 10η ημέρα

Δίωρη διαδικτυακή συνάντηση της διοίκησης του ΑΠΘ με εκπροσώπους των φοιτητικών παρατάξεων, μετά από πρόσκληση της Συγκλήτου του Ιδρύματος

02/03/2021

Ενημερώθηκε: 03/03/2021, 07:25

Άκουσε το άρθρο

Έκκληση προς τους φοιτητές   να σταματήσουν την κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης του Α.Π.Θ., η οποία συνεχίζεται για 10η ημέρα απευθύνει με ανακοινωθέν η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Σήμερα η διοίκηση του ΑΠΘ είχε διαδικτυακή συνάντηση για περισσότερο από δύο ώρες με εκπροσώπους των φοιτητικών παρατάξεων, μετά από πρόσκληση της Συγκλήτου του Ιδρύματος.

Οι Πρυτανικές Αρχές προέτρεψαν τους φοιτητές να τερματίσουν την κατάληψη, τονίζοντας ότι  “Η συνέχιση της κατάληψης καθιστά αδύνατη τη λειτουργία των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών και Τμημάτων Σχολών στο κτίριο Διοίκησης του Α.Π.Θ.”.

Από την πλευρά τους οι φοιτητές επέμεναν στις κινητοποιήσεις τους με  βασικό αίτημα την κατ’αργηση του νόμου “Κεραμέως-Χρυσοχοίδη” για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ:

Α. Ζητεί να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές οι ευθύνες των αστυνομικών δυνάμεων για την ένταση της βίας που χρησιμοποιήθηκε στο Α.Π.Θ. κατά τα επεισόδια της προηγούμενης Δευτέρας.

Β. Επιφυλάσσεται για τη λήψη αποφάσεων και ταυτόχρονα καταδικάζει την απαράδεκτη στοχοποίηση θεσμικών οργάνων του Α.Π.Θ., η οποία δυσκολεύει εξαιρετικά την επίλυση του προβλήματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (7)

@Πολίτης
|

Πληροφοριακά, στην χθεσινή (2.3) Σύγκλητο η οποία προσκάλεσε τους καταληψίες σε διάλογο, δεν προσήλθε κανείς. Τα αιτήματα και των δύο καταλήψεων του ΑΠΘ είναι ανηρτημένα στο kinimatorama , το indymedia και το facebook. Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να βγουν στην τηλεόραση, μόνο ζημιά θα κάνει τέτοια δημοσιότητα.

ΝΙΚΟΣ
|

Συνεχίζεται η κατάληψη?Έκκληση της πρυτανείας?Μα καλά,γιατί δεν φώναξαν την αστυνομία πάλι να λύσει το πρόβλημα μπαμ μπαμ?Φαίνεται ο πρύτανης δεν ενημέρωσε προληπτικά γι αυτό ε?

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο
|

Μετά τα μπάνια του λαού και το ηλεκτρονικό εικονικό επαναστατικό πτυχίο.

Είναι προφανές
|

Για άγνωστους στρατηγικούς λόγους υπάρχει πλήρες εμπάργκο στην πληροφόρηση από Θεσσαλονίκη. Καμία λέξη στα ΜΜΕ για το συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης, την πορεία της περασμένης Παρασκευής, την τριήμερη κατάληψη του Τμήματος Φυσικής από σήμερα Τετάρτη 3.3 έως και την Παρασκευή 5.3 και προφανώς δεν θα υπάρξει τίποτα για την σημερινή (3.3) απογευματινή πορεία, το θέμα της οποίας αποτελεί βασικό αίτημα των καταληψιών και της Πρυτανείας και του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

Πολίτης
|

Είναι ντροπή .....άμεσα η αστυνομία να παρέμβει και το βράδυ να έχουμε δύο καταληψίες στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ....να μας πουν τι θέλουν και πόσοι συμμετέχουν.....και άν είναι αυτοί που συμμετέχουν εόναι ΦΟΙΤΗΤΕΣ....

Πλατάρος Γιάννης
|

Παρακολουθώ το θέμα και εκτιμώ, ότι είναι τραγικωτερο του κρεμασματος ταμπέλας και πιο τραγικό από το περιστατικό με το κτίσιμο της πόρτας με τούβλα με τον Πρύτανη μέσα.
Η κοινωνική πτώση πλέον δεν περιορίζεται στα λούμπεν στοιχεία της κοινωνιας, αλλά και στους πολύ μορφωμένους. Το όλο θέμα θα μπορούσε να είναι και εξόχως κωμικο.
Η αυταξία της τήρησης των νόμων σε μια δημοκρατική Πολιτεία, αμφισβητειται ενεργά δια πράξεων, από την πνευματική ηγεσία του τόπου.
Ιστορικά, το επόμενο στάδιο είναι μια εθνική ήττα. Έτσι λέει η Ιστορία...

πολύ φασαρία για το τίποττε τελικά;
|

Που είναι η αστυνομία τώρα;
Κανείς δε βγήκε να πει ότι η κατάληψη συνεχίζεται.
Όταν αρχίζουμε κάτι, το τελειώνουμε, όχι κινήσεις για εντυπωσιασμό μόνον και τροφή για τα ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ