Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σύνοδος Πρυτάνεων : Η κατάληψη Πανεπιστημίου είναι μη αποδεκτή μορφή διαμαρτυρίας

Η συκοφάντηση και η στοχοποίηση των εκλεγμένων οργάνων των ΑΕΙ δεν μπορεί να γίνει ανεκτή
Δημοσίευση: 03/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η κατάληψη δημοσίων  χώρων του Πανεπιστημίου είναι μη  αποδεκτή μορφή διαμαρτυρίας στο ελληνικό Πανεπιστήμιο  γιατί δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς του δημοσίου Πανεπιστημίου.

Στη θέση αυτή συνέκλιναν , σύμφωνα με πληροφορίες του esos, όλοι  οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων στη σημερινή  έκτακτη διαδικτυακή Σύνοδο,η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Οι Πρυτάνεις τόνισαν ότι η κριτική που ασκείται στα Πανεπιστήμια είναι πάντα  αποδεκτή,  αλλά  η συκοφάντηση και στοχοποίηση  των εκλεγμένων οργάνων διοίκησης των ΑΕΙ, υπογράμμισαν,  δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Συγκεκριμένα οι Πρυτάνεις ανέφεραν ότι τελευταία πριν και μετά την ψήφιση του νόμου “Κεραμέως-Χρυσοχοίδη” γίνονται μάρτυρες στοχοποίησης  των εκλεγμένων διοικήσεων των ΑΕΙ που αγγίζει τα όρια της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης.

Αυτή η κατάσταση , υπογράμμισαν  οι Πρυτάνεις,  δημιουργεί τεχνητή πόλωση που δυσχεραίνει την άσκηση των καθηκόντων και που τελικά αποβαίνει σε βάρος κάθε προσπάθειας διασφάλισης   της ομαλότητας της εκπαιδευτικής ερευνητικής δραστηριότητας.

Όσον αφορά τη συνεχιζόμενη τηλεκπαίδευση και στο εαρινό εξάμηνο οι Πρυτάνεις τόνισαν ότι η διαδικτυακή διδασκαλία υποβαθμίζει τις πανεπιστημιακές σπουδές και την αξία των πτυχίων

Οι Πρυτάνεις τάχθηκαν υπέρ της προτεραιότητας εμβολιασμού των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και προτρέπουν την Κυβέρνηση να    ορίσει τους  όρους επαναφοράς των Πανεπιστημίων στην κανονικότητα, σεβόμενη τις προτάσεις των επιμέρους τμημάτων

Σχόλια (5)

 
Μαρία
06 Μαρ 2021 14:40

Εύγε στους τρεις πρυτάνεις που διαφοροποιήθηκαν. Ντροπή στα μέσα ενημέρωσης που παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως τους υπαγορεύει η κυβέρνηση. Οι πρυτάνεις, τα μέλη ΔΕΠ, η κοινωνία όλη που συμφωνεί και υπερασπίζεται την αστυνομική βία, την άγρια καταστολή, τις αθρόες συλλήψεις , τα χημικά, το ξύλο, απέναντι στους φοιτητές που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο για όλους, είναι συνυπεύθυνοι.Το κατεστημένο είναι αυτή τη στιγμή παντοδύναμο αλλά έχει αρχίσει να ρηγματωνεται.Μπράβο στους τρεις πρυτάνεις που υπερασπίζονται τους φοιτητές τους, τα Πανεπιστήμια τους και τη Δημοκρατία.

 
κ. Πλατάρε,
04 Μαρ 2021 21:38

αφήστε τους και παρακολουθήστε - για να βρείτε λογική που λέτε- τα "συνέδρια" της ένωσης του κλάδου σας . Και μιλήστε μας μετά για ό,τι νομίζετε. Καλή η κριτική αλλά και λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει

 
Πλατάρος Γιάννης
04 Μαρ 2021 18:31

Αυτές οι αρνητικές διατυπωσεις προσφέρονται για συλλογικά όργανα, για να υπάρχει σύγκλιση και ομοφωνία.
Για όσους ξέρουν την Λογική υπάρχει η έννοια μαύρο και η έννοια άσπρο.
Φανταστείτε το μαύρο ως άκρο ενός ευθύγραμμου τμήματος και το άσπρο ως το άλλο άκρο.
Όταν λέμε "όχι άσπρο" εννοούμε άπειρα γκρίζα σημεία έως το μαύρο. Όταν λέμε "όχι μαύρο" εννοούμε άπειρες γκριζες αποχρώσεις έως το άσπρο.
Όταν λένε "δεν είναι παραδεκτές οι καταλήψεις" εννοούν. :" ή είναι απαράδεκτες ή είναι πολύ λίγο παραδεκτες ή είναι λίγο πάρα δεκτές ή μετριως παραδεκτές"
Η λογική έχει πάρει διαζύγιο από την κοινωνία αλλά και από τα μαθηματικά (άλλο σοβαρό θέμα αυτό)
Οπότε δουλεύουμε εαυτούς και αλλήλους, ακωλυτως.
Τα παραπάνω τα γράφω, διότι προέρχονται από την ύπατη πνευματική ηγεσια, στην οποία έχουμε ελπίδα. Αλλιώς να πάμε στο Άγιον Όρος...
Οι καταλήψεις είναι ιδιωνυμο αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου, τιμωρουμενο με συγκεκριμένες ποινες. Τίποτε παραπάνω, τίποτε παρακάτω...
Στην παρακμή μας, δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα...

 
Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι
04 Μαρ 2021 15:53

1. Τί θα πει η κατάληψη είναι "μη αποδεκτή μορφή διαμαρτυρίας"; Δεν διαβάσαμε να παραπονέθηκε κάποιος ότι παρεμποδίζεται το διδακτικό ή το ερευνητικό ή το διοικητικό έργο του.

2. Τι θα πει η στοχοποίηση "δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή"; Στην πράξη βλέπουμε ότι οι "στοχοποιημένοι" δεν έκαναν ακόμα μήνυση.

3. Τί θα πει "η τεχνητή πόλωση δυσχεραίνει την άσκηση των καθηκόντων"; Όλα τα μαθήματα και εργαστήρια και οι εξετάσεις έγιναν και γίνονται διαδικτυακά. Το δε διοικητικό έργο, μετά από την ραγδαία ψηφιακή μεταρρύθμιση της χώρας λόγω πανδημίας, επίσης επιτελείται πολύ πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από ό,τι πριν.

Όπως έγραφε μια ταμπέλα σε ταβέρνα στο Κολωνάκι στην Αθήνα του 1950, "Όλα τα προβλήματα ελύθησαν". Δώστε μας συγκεκριμένα παραδείγματα να καταλάβουμε ποιες είναι οι τρέχουσες δυσλειτουργίες.

 
για την ταμπακιέρα δεν μας είπατε τι είχε η ατζέντα
04 Μαρ 2021 13:16

νόμος πλαίσιο, ακαδημαϊκός χάρτης, τριετή, στα σκαριά και σύνοδος στο παρά πέντε πριν τη διαβούλευση του νομοσχεδίου
πλήρης διαύγεια!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ