Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Τροπολογία για το προσωπικό καθαριότητας ζητά το Παν. Πατρών

Δημοσίευση: 04/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την ψήφιση στη Βουλή τροπολογίας που θα ορίζει παράταση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας  μέχρι 31 Μαΐου 2021, ζητά   με ανακοινωθέν η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών .

Ακολουθεί η ανακοίνωση

Το Πανεπιστήμιο Πατρών από τον Οκτώβριο του 2020, είχε προωθήσει στα αρμόδια υπουργεία την προκήρυξη για τις καθαρίστριες των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σταδιακά από τις 9 Μαρτίου 2021. Δυστυχώς και παρ' όλες τις προσπάθειες της Πρυτανικής Αρχής η υπογραφή για την προκήρυξη έγινε τον Φεβρουάριο του 2021. Το Πανεπιστήμιο Πατρών αμέσως προώθησε τα σχετικά με την προκήρυξη στον ΑΣΕΠ. Από τις αρχές του 2021 έχει ενημερώσει τους αρμόδιους για όλη την κατάσταση και είχε ζητήσει παράταση των συμβάσεων μέχρι 31 Μαΐου 2021, για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της προκήρυξης. Δυστυχώς και παρ' όλες τις ενέργειες του Πανεπιστημίου Πατρών η απαραίτητη τροπολογία δεν έχει ψηφισθεί ακόμα, με αποτέλεσμα από την επόμενη Τρίτη να λήγουν σταδιακά οι συμβάσεις εργασίες του προσωπικού καθαριότητας.

Η Πρυτανική Αρχή διαμαρτύρεται έντονα προς τα αρμόδια Υπουργεία γιατί εν μέσω πανδημίας το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε μία περιοχή που πλήττεται έντονα από την πανδημία, οδηγείται σε μία κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία και τα καλεί να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες με την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας. Ταυτόχρονα ζητάει την κατανόηση και την βοήθεια όλων των εργαζόμενων του Πανεπιστημίου απέναντι σε αυτή τη κατάσταση.

Οι Σύλλογοι Εργαζομένων

Επίσης οι Σύλλογοι Εργαζομένων, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

Εν μέσω πανδημίας, με την Αχαΐα και την πόλη της Πάτρας στο βαθύ κόκκινο, η Κυβέρνηση αδιαφορεί εγκληματικά για την καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο από την ερχόμενη Δευτέρα μένει χωρίς προσωπικό καθαριότητας.

Ενώ με τραγικά αδικαιολόγητη καθυστέρηση από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών εξακολουθεί να εκκρεμεί η έκδοση προκήρυξης για την ανανέωση των συμβάσεων 90 θέσεων καθαριότητας, δεν έχει ικανοποιηθεί ούτε το αίτημα του Ιδρύματος και των Συλλόγων Εργαζομένων να δοθεί 3μηνη παράταση των υφισταμένων συμβάσεων μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προκήρυξης.

Η παράταση έχει ζητηθεί από τον Ιανουάριο, προκειμένου το Πανεπιστήμιο της Πάτρας να μη μείνει χωρίς προσωπικό καθαριότητας αυτή την περίοδο όπου η πανδημία βρίσκεται σε κορύφωση και τα κρούσματα ανάμεσα στους εργαζομένους του Πανεπιστημίου αυξάνονται.

Εδώ και 3 μήνες η Κυβέρνηση μας εμπαίζει, κωφεύοντας στις εκκλήσεις μας για έκδοση παράτασης, αδιαφορώντας παντελώς για την προστασία και την υγεία εκατοντάδων εργαζομένων του Ιδρύματος.

Τη Δευτέρα, 56 οικογένειες πετιούνται στην ΑΝΕΡΓΙΑ και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας μένει ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση για σκόπιμη κωλυσιεργία και απαιτούμε άμεσα να ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση από την Βουλή.

Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος μας για τρίμηνη παράταση..

ΤΗ ΤΡΙΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ!

Οι Σύλλογοι Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πατρών είναι σε ετοιμότητα και θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις .

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Σχόλια (3)

 
Καθυστερήσεις στην πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας
05 Μαρ 2021 12:38

Λες και είναι πια τόσο φοβερό να γίνει μια εκτίμηση των χώρων, να γίνει ένας ανοικτός διαγωνισμός και να προσληφθούν ανάλογα με τις ανάγκες (Ν) υπάλληλοι με πενταετή σύμβαση.

Το ίδιο ζήτημα είχε ανακύψει και πριν μερικά χρόνια με τους εργολάβους των υπηρεσιών καθαριότητας στα ΑΕΙ και τα σχολεία και τις συμβάσεις των μόνιμων εργαζομένων.

 
Τα κάνει αόρατα
05 Μαρ 2021 12:05

@Υπηρεσία καθαριότητας
Συμβαίνει επίσης αυτή την ώρα και σε πολλούς Δήμους της χώρας. Αδυνατώντας έτσι, να στείλουν καθαρίστριες στα σχολεία. Βολεύει το κλείσιμο των σχολείων και οι καταλήψεις των πανεπιστημίων τελικά.

 
Υπηρεσία καθαριότητας
05 Μαρ 2021 04:46

Φτάσαμε Μάρτιο 2021 και υπάρχει περίπτωση ένα μεγάλο ΑΕΙ, στην τρίτη σε πληθυσμό πόλη, να μην έχει προσωπικό καθαριότητας για μερικές ημέρες;

Τι απίστευτο μπάχαλο, εδώ και χρόνια, να καθυστερούν μήνες ολόκληρους τα πάντα. Γιατί δεν ασχολούνται οι νομικοί ώστε να απλοποιηθούν οι προκηρύξεις για τα διαδικαστικά θέματα;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ