ΜΑΘΗΤΕΣ

Πως φαντάζονται 5χρονοι μαθητές την Ν. Κεραμέως έξω απ το υπ. Παιδείας και πηγαίνοντας στο σπίτι της

Ερωτήσεις στην υπουργό: «Ποιο ήταν το αγαπημένο σας παραμύθι;», «Έχετε χρόνο να διαβάζετε βιβλία;», «Τι κάνει ένας Υπουργός Παιδείας;».
Δημοσίευση: 04/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Ποιο ήταν το αγαπημένο σας παραμύθι;», «Έχετε χρόνο να διαβάζετε βιβλία;», «Τι κάνει ένας υπουργός Παιδείας;».

Αυτές και άλλες ερωτήσεις των μικρών μαθητών των νηπιαγωγείων Καρπάθου και Σουφλίου απάντησε  η υπουργός Παιδείας   Νίκη Κεραμέως, σε κοινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα με την καίρια συμβολή των δύο νηπιαγωγών, της  Τριάδας Παπαδοπούλου, Προϊσταμένης του 2ου Νηπιαγωγείου Καρπάθου και της  Αναστασίας Παπαναστασίου, Προϊσταμένης του 1ου Νηπιαγωγείου Σουφλίου.

Μάλιστα οι μαθητές  σχολίασαν με τις ακόλουθες ζωγραφιές, πως φαντάζονται την υπουργό Παιδείας  έξω από το υπουργείο και πηγαίνοντας στο σπίτι της:

Η πρωτοβουλία για την ψηφιακή συνάντηση των δύο τμημάτων ελήφθη από την υπουργό, μετά από μία επιστολή που της έστειλαν οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Καρπάθου, με την οποία ζητούσαν να μεσολαβήσει ώστε να μεταφερθούν με... αεροπλάνο στο Σουφλί, όπου έμαθαν ότι υπάρχει ένα ζαχαροπλαστείο «που κάνει το πιο τέλειο παγωτό στον κόσμο»!

Η κα Κεραμέως ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιστολή τους και, εφόσον ήταν αδύνατον να πάνε αεροπορικώς στο Σουφλί, οργάνωσε να επισκεφθούν διαδικτυακά τους συνομηλίκους τους, ανταλλάσσοντας πληροφορίες για τον τόπο τους, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, τη σχολική τους καθημερινότητα και… τα αγαπημένα τους φαγητά.

Η υπουργός τόνισε ότι, παρά τα αδιαμφισβήτητα δεινά της υγειονομικής κρίσης, η εκπαιδευτική κοινότητα απέκτησε ένα πολύ χρήσιμο τεχνολογικό εργαλείο, τις σύγχρονες τηλεδιασκέψεις, που εξασφάλισε τη δυνατότητα σε δύο σχολεία από το βόρειο και το νότιο άκρο της Ελλάδας να συνομιλήσουν σε μία ζωντανή σύνδεση.

Οι μικροί μαθητές ζήτησαν να μάθουν για τι φημίζεται ο τόπος των συνομηλίκων τους από την άλλη άκρη της χώρας, τι θα τους έδειχναν αν αντάλλασσαν επισκέψεις, ποια είναι τα τοπικά προϊόντα και ποιο είναι το παραδοσιακό τους φαγητό.

Απευθυνόμενα στην υπουργό, τα παιδιά εξέφρασαν απορίες για το ρόλο της, την παιδική της ηλικία, τον ελεύθερο χρόνο της και τις προτιμήσεις της στο παγωτό!

Τα παιδιά της Καρπάθου είχαν ετοιμάσει ακόμη μία έκπληξη, έναν λυράρη που έπαιξε παραδοσιακή μουσική, ενώ ολοκλήρωσαν την τηλεδιάσκεψη με αυτοσχέδια δεκαπεντασύλλαβη μαντινάδα που συνέγραψαν οι γονείς τους:

«Του τόπου μας το καύχημα είναι η παράδοσή μας
με μαντινάδες δείχνουμε τι λέει η ψυχή μας.
Θερμό το καλωσόρισμα είναι στην Υπουργό μας
από δασκάλους, μαθητές και απ’ όλο το σχολειό μας.
Ένα απ’ όλα τα καλά που ‘χει η τεχνολογία
είναι που έφερε κοντά δυο μακρινά σχολεία.
Χτυπάει με αγάπη σήμερα η παιδική καρδιά μας
εσείς κυρία Υπουργέ που είστε συντροφιά μας.
Τους μαθητές απ’ το Σουφλί εμείς ευχαριστούμε
όνειρο είναι από κοντά μια μέρα να σας δούμε.»

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (24)

 
Ε.Λ.
06 Μαρ 2021 15:21

@ Χαρά.Τώρα το κατάλαβες?

 
Χαρα
05 Μαρ 2021 12:51

Το ότι θα γινομουνα persona non grata στο esos δε το περίμενα μπράβο στο σάιτ σας είστε η κορωνίδα της ελευθερίας και της έκφρασης στον δημόσιο ξανά μπραβο

 
@Μ.Χ
05 Μαρ 2021 12:46

Έχω εγώ κι άλλα.... κατα(πληκτική), χαμογελ(αστή), ο(μορφή)! Να ναι καλά ο/η φίλος/η μας ο @ @@....

 
Μπουλας Γεωργιος
05 Μαρ 2021 12:46

Κινα:
"Πως φανταζεστε τον μεγαλο τιμονιερη;"

Β. Κορεα:
"Πως φανταζεστε τον Κιμ;"

 
προς @ @@ 04 Μαρ 20:22
05 Μαρ 2021 11:52

Είναι γεγονός ότι στο "καταπληκτική", το κατά, είναι πλεονασμός...

 
MK
05 Μαρ 2021 11:15

Ευτυχώς που είναι και τα 5χρονα γιατί στα γκάλοπ που είναι μια μορφή αξιολόγησης άλλα δείχνουν για την Υπουργό.

 
χμμ..
05 Μαρ 2021 10:45

Ωχ θεε μου, τι ζουμε...

 
Μ.Χ
05 Μαρ 2021 10:03

Μόνο καταπληκτική χαμογελαστή και όμορφη. Αυτά είναι λίγα. Κι άλλα θέλουμε.

 
Απορία
05 Μαρ 2021 09:40

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε κάθε σχολιασμό άρθρου πρέπει να υπάρχουν άσχετα σχόλια για το νομοσχέδιο για την επιλογή στελεχών. Τόσοι πολλοί "ΑΡΙΣΤΟΙ" υπάρχουν εκτός διοίκησης οι οποίοι ανυπομονούν να προσφέρουν και να αναβαθμίσουν την εκπαίδευση; Το μείζον ζήτημα μέσα στην πανδημία είναι να αλλάξουμε Δ/ντες;
Για το περιεχόμενο του άρθρου έχω να δώσω συγχαρητήρια στις Προϊσταμένες Νηπιαγωγούς. Ενσωμάτωσαν στην Ελληνική Διδακτική Πρακτική επιτυχημένες ιδέες από ξένα εκπαιδευτικά συστήματα. Αντίστοιχες εργασίες πραγματοποιούνται από τους μαθητές της Βόρειας Κορέας και αφορούν στο πως φαντάζονται τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου τον μεγάλο τους ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.
Ευχαριστώ

 
Μελίτακας ο Α΄
05 Μαρ 2021 07:59

Έχω τη γνώμη πως κάποια στιγμή θα πρέπει να παρέμβει το ΙΕΠ και να ορίσει τις προδιαγραφές - κριτήρια των παιδικών εργασιών, οι «παιδικές εργασίες» δεν πρέπει να έχουν θέση στα σχολεία, αρκεί το esos!...

 
M
05 Μαρ 2021 07:50

Μεγάλη η ευθύνη επίσης των δασκάλων αυτών. Κρίμα!

 
Μπλέ και πράσινους κόκκους
05 Μαρ 2021 07:11

Το μόνο ενδιαφέρον που βρήκα, είναι ότι η μικρή Κατερίνα (ετών 5) βλέπει δελτίο ειδήσεων και ήξερε να ξεχωρίσει και ποιά είναι η Υπ. Παιδείας.....
Σκέψου τώρα λέει, να της ζωγράφιζε το φόρεμα σε τίποτα πράσινο ή ροζ ε?....

 
Δουλεύει στο μαγαζί της...
05 Μαρ 2021 04:54

Ας φυλάξουν αυτά σαν ενθύμια και ας ξαναστείλουν ζωγραφιές σε 10 χρόνια οι ίδιοι μαθητές, όταν πια θα έχουν φτάσει Λύκειο και θα έχουν εμπειρία από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Μόνο σε προνήπια απευθύνονται οι υπουργοί; Φοράει μπλε μπλούζα και γράφει βιβλία για τα παιδιά... Τα τετράχρονα λογικό να τα γράφουν αυτά, όλοι οι υπόλοιποι μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί μάλλον έχουν καταλάβει κάτι περισσότερο.

 
Γράμμα από 15χρονους/νες πήρε?
04 Μαρ 2021 23:20

@Μελίτακας ο Α
Όπως τα λέτε είναι αγαπητέ μου.

Όταν μια ολόκληρη υπουργός βγάζει στις κάμερες κι έτσι "αξιοποιεί" προς το πολιτικό συμφέρον της, την παιδική αθωότητα, έχουμε να κάνουμε με άλλες καταστάσεις, "αμερικανίες" και άξιες για βραβείο Oscar στην υποκριτική.

Τόσα χρόνια, τόσοι υπουργοί, όλοι και όλες πήραν παρόμοια γράμματα και ζωγραφιές μαθητών. Το χαμόγελο του προσώπου τους και κυρίως της ψυχής τους, το κράτησαν για τον εαυτό τους και όχι για ρεκλάμα στα κανάλια.

Τέλος, ας πάει καμιά βόλτα και σε σχολεία με 15χρονους, να πάρει κι εκεί μαζί της τις κάμερες. Θυμάμαι πχ που στις καταλήψεις, της είχαν κάνει κι εκείνοι "αφιερώσεις". Μην είμαστε και ρατσιστές με τις ηλικίες των μαθητών ε?

 
Αριστεία, όχι αστεία
04 Μαρ 2021 23:13

Μα καλά, δεν της έμαθαν στο Χάρβαρντ, πως μια ηγέτισσα πρέπει να είναι ταπεινή και να προβάλεται δια μέσου του έργου της;
Τώρα βέβαια κάποιος θα ρωτήσει είναι ηγέτισσα η υπουργάρα και έχει και έργο να προβάλει; Ευνόητη η απάντηση γι΄αυτό και αυτά τα ξεφτιλίκια.

 
HΡΑ*
04 Μαρ 2021 23:10

Πρώτα και πάνω απ' όλα το image, το φαίνεσθαι και βεβαίως ο αντιπερισπασμός,αφού κανένας δεν πιστεύει πως τάχα είναι φήμη η άσκηση πίεσης στους πρυτάνεις των δύο πανεπιστημίων (Ιωαννίνων και Δημοκρίτειο) για να δώσουν "ελευθέρας" στην αστυνομία...΄Ακου, να δώσει το κινητό του Χρυσοχοϊδη στον Πρύτανη!!!! Τ' ακούς; τα ακούω να λες... Βρε τη πάθαμε, Μελίτακα Α΄......

 
5χρονος
04 Μαρ 2021 23:03

Ναι, να έρθει κι εδώ στο νηπιαγωγείο μου, που φέτος βάλαμε στην αυλή του σχολείου μου-που δεν είναι πάνω από 200τμ.-δύο νέες αίθουσες προκάτ για τα προνήπια, γιατί ο Δήμος δεν είχε που να τα στεγάσει...! Να έρθει να δει πώς παίζουμε 98 παιδιά και σε πόσα εναπομείνοντα τμ.!!! Γιατί δεν έρχεται και σε μας, γιατί;;;;

 
Μικα
04 Μαρ 2021 20:37

Ακόμη και τα παιδιά του νηπριαγωγειου προλαβαίνει! Αν είσαι ικανή!

 
@ @@
04 Μαρ 2021 20:22

Είναι γεγονός ότι είναι καταπληκτική! Ε τι να κάνουμε αυτό μπορεί να ενοχλεί κάποιους όπως φαίνεται πικρόχολους στα σχόλια αλλά είναι η αλήθεια! Πάντα χαμογελαστή και όμορφη!

 
Αστεία επιχείρηση
04 Μαρ 2021 19:57

Αστεία επιχείρηση εικονας.

Μετά τη Μενδώνη η κα Κεραμέως έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί

 
ERT
04 Μαρ 2021 19:25

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ;

 
Δάσκαλος.
04 Μαρ 2021 19:14

Αχ τι αγάπες ξαφνικές είναι αυτές. Βρε αυτό το γλυκό κοριτσάκι μας όλους τους έχει μαγέψει με την χάρη της. Φτου σου μωρέ να μην σε ματιαξουμε. Έτσι έτσι να προβάλλεται να καμαρώνει γιατί δεν έχει κάτι άλλο να κάνει. Και όλο χαμόγελα. Όλα καλά καμωμένα γι'αυτό.

 
Μελίτακας ο Α
04 Μαρ 2021 17:39

Αχ, καλά μου παιδάκια, αθώα μου παιδάκια!...

 
Μπράβο για το έργο σας να...
04 Μαρ 2021 17:38

Ασχολείστε μόνο με την προσωπική σας προβολή και ΟΧΙ με το έργο του Υπουργείου.

Ποτέ στο παρελθόν και κανείς Υπουργός Παιδείας δεν έδειξε τέτοιο ζήλο για αυτοπροβολή στα ΜΜΕ. Μέχρι και τους 5χρονους μαθητές "έβαλε στο παιχνίδι..."

"Χτυπάει με αγάπη σήμερα η παιδική καρδιά μας
εσείς κυρία Υπουργέ που είστε συντροφιά μας."

Τι άλλο θα δούμε, τι άλλο θα ακούσουμε. Αυτά να τα βλέπουμε όλοι.... και να μη σιωπούμε όταν δε μας συμφέρει.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ