ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ

Μήνυμα της υπουργού Παιδείας Ν.Κεραμέως για την 6η Μαρτίου, πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Δημοσίευση: 05/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αγαπητές και αγαπητοί, μαθήτριες και μαθητές,

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Η 6η Μαρτίου συνιστά μία ημέρα - αφορμή να ενώσουμε τις φωνές μας και να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στη σχολική βία και τον εκφοβισμό.

Αναλαμβάνουμε όλοι μαζί δράσεις, ώστε κανένα παιδί να μη νιώθει μόνο του, ανυπεράσπιστο, εκτεθειμένο.

Στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα, πιλοτικά για φέτος και με σχεδιασμό για  όλα τα σχολεία της χώρας από του χρόνου, περιλαμβάνονται προγράμματα που αφορούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Συμπερίληψη, τον Αλληλοσεβασμό, το Σεβασμό στη διαφορετικότητα, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Θεσπίσαμε το Σύμβουλο Σχολικής Ζωής, εκπαιδευτικό που συμβάλλει περαιτέρω στην καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, δίνοντας «διέξοδο» σε μαθητές αλλά και γονείς να μιλήσουν για τα προβλήματα, τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς ή τους φόβους τους.

Εξασφαλίσαμε για την εκπαιδευτική κοινότητα πάνω από 2.000 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, τους οποίους και επιμορφώνουμε, σε κομβικής σημασίας θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα ψυχοσυναισθηματικής και κοινωνικής υποστήριξης των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Προχωρούμε σε ενημερωτικές καμπάνιες από κοινού με άλλους οργανισμούς, δήμους, φορείς, σχεδιάζουμε προγράμματα και δράσεις ενημέρωσης για την προστασία από τους κινδύνους του διαδικτύου και το διαδικτυακό εκφοβισμό. Είναι καίριας σημασίας να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας να κινούνται με ασφάλεια κατά τις διαδικτυακές περιηγήσεις τους, ώστε να αναπτύξουν περαιτέρω την ψηφιακή τους υπευθυνότητα και να απολαμβάνουν μόνο τα οφέλη των νέων μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας.

Όλες αυτές τις πρωτοβουλίες τις υλοποιούμε μαζί, με εσάς τους εκπαιδευτικούς και με τα ίδια τα παιδιά μας, γι’ αυτό και σας ευχαριστούμε θερμά για την καίρια συμβολή σας στην προστασία της ασφάλειας και την υγείας των μαθητών μας, σωματικής και ψυχικής.

Αγαπητά μας παιδιά,

Η ενημέρωσή σας και η ευαισθητοποίηση όλων στο θέμα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, του bullying και του cyber bullying είναι το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση ενός νοσηρού φαινομένου.

Ένα είναι το μήνυμα της σημερινής ημέρας: Μιλήστε. Και μιλήστε τώρα. Είμαστε δίπλα σας. Κανένα παιδί δεν είναι μόνο.

Σχόλια (6)

 
Μάρκος
05 Μαρ 2021 19:46

Πού ωραίο το μήνυμα της υπουργού. Μιλήστε και μιλήστε τώρα. Καλά κάνει και θυμίζει ότι έχουμε πια και ψυχολόγους να μιλήσουν, και εκπαιδευτικούς με ευαισθησία και φορείς για υποστήριξη. Μακάρι τα παιδιά μας να προστατεύονται και μιλούν για όσα τους απασχολούν.

 
Νίκος
05 Μαρ 2021 19:15

Φέτος έχουμε μεγάλη βοήθεια. Ειδικοί παιδαγωγοί , ψυχολόγοι ....ελπίζουμε να ανοίξουν και να συνεργαστούμε όλοι όπως πρέπει!

 
ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 7η ΜΑΡΤΙΟΥ....
05 Μαρ 2021 16:09

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΞΕΡΟΥΝ!

 
αααα
05 Μαρ 2021 15:26

Να σταματήσει το μπουλινγκ του υπουργείου παιδείας και της Κεραμέως προς τους μαθητές, μαθήτριες,γονείς,κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς

 
Δεν είμαι ψηφοφόρος είμαι μαθητής
05 Μαρ 2021 14:06

Θα περίμενα ένα μήνυμα με διαφορετικό περιεχόμενο, που θα μιλούσε στην ψυχή του νέου, με σκοπό την μη αποδοχή συμπεριφορών βίας μέσα στο χώρο του σχολείου.
Το κείμενο μου θυμίζει απολογισμό σε κομματική διάλεξη

 
'Α(χ)ριστος
05 Μαρ 2021 13:35

-"Εξασφαλίσαμε για την εκπαιδευτική κοινότητα πάνω από 2.000 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς":
Δεν διορίστηκαν σε όλα τα σχολεία. Ποιον κοροϊδεύετε;
Εμάς ή τον πρωθυπουργό που σας έχει ακόμη εμπιστοσύνη;

-"Θεσπίσαμε το Σύμβουλο Σχολικής Ζωής"
σε ποια σχολεία άραγε ορίστηκε;
και αν ορίστηκε, με ποια προσόντα ορίστηκε για να ανταπεξέλθει σε ένα πραγματικά δύσκολο έργο;

Α, μην ξεχάσω να τα γράψω όλα αυτά στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας για να τα διορθώσουμε του χρόνου!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.