ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Υφ. Παιδείας:Ευελπιστώ οι εξετάσεις των φοιτητών να γίνουν δια ζώσης- Αν χρειαστεί , θα παρατείνουμε το εαρινό εξάμηνο

Οι κατατακτήριες μόνο δια ζώης θα γίνουν
Δημοσίευση: 06/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Οι   εξετάσεις του εξαμήνου ευελπιστώ ότι θα γίνουν δια ζώσης

Β. Έχει δημοσιευθεί  υπουργική απόφαση που ορίζει ότι η διδασκαλία όλο το επόμενο εξάμηνο μέχρι και τις 4 Ιουνίου, οπότε και λήγει, θα γίνει με τηλεκπαίδευση.

Γ. Δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στα εργαστηριακά μαθήματα, τα οποία θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε  όταν περιοριστούν οι συνέπειες της επιδημίας.

Δ. Εν ανάγκη, ειδικά για τα εργαστηριακά μαθήματα, θα παρατείνουμε για κάποιες εβδομάδες το εαρινό εξάμηνο, προκειμένου να μη χαθεί.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, Άγγελος Συρίγος, σε συνέντευξη στα Παραπολιτικά, και τόνισε:

Κλινικές και πρακτικές ασκήσεις: Εκτός από τα εργαστηριακά μαθήματα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις κλινικές και πρακτικές ασκήσεις, αλλά και με διάφορες  ακαδημαϊκές δράσεις που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση των σπουδών.. Είμαστε σε διαρκή επαφή με την Επιτροπή των ειδικών.Μόλις οι υγειονομικές  συνθήκες το επιτρέψουν , θα αρχίσουν όλες αυτές  οι ασκήσεις.

Κατατακτήριες  εξετάσεις: Αυτό ισχύει και για τις κατατακτήριες  εξετάσεις. Είναι η φύση τέτοια , που δεν μπορούν να γίνουν  με τηλεκπαίδευση, αλλά μόνο δια ζώσης.

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Το νέο αστυνομικό σώμα για τα Πανεπιστήμια θα αναλάβει δράση με το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Τα Πανεπιστήμια στα οποία θα υπάρχει παρουσία του συγκεκριμένου σώματος είναι οι δύο πανεπιστημιουπόλεις στου Ζωγράφου, το Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Πατησίων  και η πανεπιστημιούπολη της Πάτρας.

Σχόλια (67)

 
Αννα
26 Μαρ 2021 19:50

Εσεις που λέτε για μέσα Μαΐου, πως το γνωρίζετε?Ειναι σιγουρο?Ο υφυπουργός είπε μεχρι 4 Ιουνίου δεν ανοίγουν τα πανεπιστήμια..και για ποιο λόγο να μην το πει??

 
Κατατακτηριες προς ανωνυμο
26 Μαρ 2021 01:00

Σε προημουμενη δημοσιευση σου εγραψες οτι θα γινουν τον ιουνιο επισης σε πληροφορω οτι θα γινουν μεσα Μαιου ειναι σιγουρο και θα βγει ανακοινωση το πασχα

 
Κατατακτηριες προς ανωνυμο
26 Μαρ 2021 00:19

Σε προημουμενη δημοσιευση σου εγραψες οτι θα γινουν τον ιουνιο επισης σε πληροφορω οτι θα γινουν μεσα Μαιου ειναι σιγουρο και θα βγει ανακοινωση το πασχα

 
Μαρια προς ανωνυμο
26 Μαρ 2021 00:14

Οι κατατακτηριες θα γινουν το γνωριζω απο συγγενη μου στο υπουργειο δεν γνωριζουν ημερομηνια αλλα μια φορα θα σωθουν ετσι ακριβως. Μου ειπε. Μην απογοητευεις τον κοσμο γιανα μην διαβαζει λες ψεματα το γνωριζω καλα

 
Μαρια προς ανωνυμο
26 Μαρ 2021 00:12

Οι κατατακτηριες θα γινουν το γνωριζω απο συγγενη μου στο υπουργειο δεν γνωριζουν ημερομηνια αλλα μια φορα θα σωθουν ετσι ακριβως. Μου ειπε. Μην απογοητευεις τον κοσμο γιανα μην διαβαζει λες ψεματα το γνωριζω καλα

 
Ανωνυμος
25 Μαρ 2021 21:14

Οι κτκ δεν προκειται να γινουν φετος. Το εχω γραψει απο τον Δεκεμβριο. Θα ακολουθησει κ ανακοινωση για οριστικη αναβολη.

 
Ψυχραιμία
24 Μαρ 2021 22:29

Αν δώσουμε Δεκέμβριο χάνουμε και το χειμερινό εξάμηνο σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει !!!επίσης δε μπορώ να καταλάβω πως ανοίγουν τα κομμωτήρια και πως οι υπουργοί πηγαίνουν σε εκδηλώσεις και εμάς δεν μας αφήνουν να δώσουμε εισαγωγικές εξετάσεις !!!Το πλάνο του Δεκεμβρίου θεωρώ πως είναι τραβηγμένο

 
Φιλεleft
24 Μαρ 2021 15:52

Μπήκα από περιέργεια να δω τι συμβαίνει με τις κατατακτήριες μετά από τόσο καιρό και βλέπω με έκπληξη ότι υπάρχει ακόμα αρκετός κόσμος που ασχολείται σοβαρά με το θέμα και ελπίζει.
Έπρεπε από πέρυσι να είχε δοθεί μια οποιαδήποτε λύση άμεσα ώστε να τελειώσει η υπόθεση και να μην ταλαιπωρείτε κόσμος, αλλά δυστυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο. Μας έγραψαν κανονικά στα παλιά τους τα παπούτσια σαν να είμαστε πολίτες β' κατηγορίας.
Ξεπεράστε το λοιπόν. Ραντεβού τώρα τον Δεκέμβρη, για όσους ακόμα ενδιαφέρονται, μαζί με τους αποφοίτους ΙΕΚ...δλδ μη χειρότερα!

 
Ν. Λ
23 Μαρ 2021 14:22

Χάσαμε 1 χρόνο.
Πάμε για Δεκέμβριο μάλλον όπως δείχνουν τα πράγματα, σιγά μην ανοίξουν με τόσα κρούσματα.
Ας παίρνανε τουλάχιστον όσους οι αιτήσεις είναι ίσες με τον αριθμό θέσεων ουτε αυτό δεν έκαναν.

 
Κατατακτήριες
23 Μαρ 2021 12:13

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν για τις ευπαθείς ομάδες, όσοι κάνουν το άστρα ζενεκα θα έχουν κάνει την δεύτερη δόση τον Ιούνιο, της pfizer θα έχουν κάνει την δόση πιο νωρίς. Άρα οι υποψήφιοι και οι καθηγητές ΑΕΙ που θα ανήκουν σε αυτές τις ευπαθείς ομάδες θα είναι κατά κάποιο τρόπο ασφαλισμένοι.
Βάση αυτού θεωρώ πως δεν θα έχουν καμμιά δικαιολογία για να μην κάνουν τις εξετάσεις, σε μεγάλα αμφιθέατρα με ανοιχτά παράθυρα,με αποστάσεις. Ας μας βάλουν να κάνουμε και τεστ στην τελική πριν δώσουμε.
Αλλά πρέπει να ανακοινώσουν επιτέλους την απόφαση τους και όχι να τους νοιάζει μόνο τα ΑΕΙ του εξωτερικού που πάλι επιτρέπουν την διεξαγωγή εξετάσεων...

 
Υποψήφιος ΚΤΚ
21 Μαρ 2021 21:30

Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που προκαλεί ολο αυτο το μηδενισμό αναφορικά με τη διεξαγωγή των κατακτητηριων.

Αντιλαμβάνομαι ότι όσοι έχουμε κάνει αίτηση για συμμετοχή βρισκόμαστε σε μια διαδικασία μελέτης σχεδόν ενός χρόνου και πράγματι, θα συμφωνήσω, χωρίς συγκεκριμένο ορίζοντα.

Ωστόσο, χρειάζεται να είμαστε λίγο θετικοί. Ο τουρισμός ανοίγει στις 14 Μαΐου, θα δικαιούται ολος ο πληθυσμός 4 self test το μηνα, για οσες γραμματείες τμημάτων εχω πραγματική εικόνα μπορώ να πω ότι εκφράζουν τη θετικότητα τους για τη διεξαγωγή των κατακτητηριων μόλις δοθεί το πράσινο φως. Ουδείς θέτει περιορισμούς που συνέχονται με το μήνα ή την ύπαρξη ΚΥΑ για τηλεκπαιδευση. Παραλληλα, ουδείς θέτει τη μετάθεσή τους για το Δεκέμβριο, καθώς οι αιτήσεις που κάναμε αφορούν τις κατατακτηριες του 2020-21, οπότε υπάρχει θεμα, το οποίο δε γνωρίζω πόσο εύκολα μπορεί να ξεπεραστεί. Επιπλέον τίθεται ζήτημα ισότητας, γιατί οι αιτήσεις έγιναν υπο συγκεκριμένο νομικό καθεστώς, ενώ στου ετους 2021-22 θα συμμετέχουν και οι απόφοιτοι των ΙΕΚ.

Το θεσμικό πλαίσιο για τη διεξαγωγή των κατακτητηριων υφίσταται, η θεσμική δυνατότητα έκδοσης εγκυκλίου για διεξαγωγή τους υφίσταται, άλλωστε έγινε το ιδιο με τις εξετάσεις του ΔΟΑΤΑΠ και των ξένων πανεπιστημίων, το ΥΠΑΙΘ στις δημόσιες τοποθετήσεις του κάνει λόγο για διεξαγωγή τους με τη βελτίωση των επιδημιολογικων δεδομένων.

Σίγουρα ηταν άστοχο ότι δεν έγιναν με 700 κρούσματα, αλλά δεν αποκλείεται να γίνουν με 1000, ειδικά αν υπάρχει πρόβλεψη για self test, για παράδειγμα.

Ας δείξουμε λίγη υπομονή ακομα, να μην τα βάζουμε κάτω κι αν υπάρχει τρόπος για συλλογική παρέμβαση και τρόπος για αίτημα για διενέργεια, θεωρώ ότι οι περισσότεροι είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια.

 
@σκεπτικος
21 Μαρ 2021 01:08

Ποιον Δεκέμβρη ; Με ποιο σκεπτικό τον Δεκέμβρη ; Αν δώσεις το Δεκέμβριο χάνεις και το χειμερινό εξάμηνο !!! Καλο θα ήταν να μην παίξουν και άλλο με την υπομονή μας

 
Σκεπτικός
19 Μαρ 2021 23:43

Νομίζω είναι φανερό ότι πλέον κάνουν επικοινωνιακή διαχείριση...δεν υπάρχει πρόθεση, ούτε χρονικό πλαίσιο για κατατακτήριες μέσα στο εαρινό εξάμηνο...και απορώ έχει κάποια ουσία να διεξαχθούν αρχές Οκτώβρη ή πάμε για Δεκέμβρη και βλέπουμε;

 
ΠΑΙΔΙΑ
19 Μαρ 2021 19:18

Οι εξετάσεις ελληνομάθειας που ήταν προγραμματισμένες για Μάιο μεταφέρθηκαν για ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2021.

 
Κατατακτηριες @Ανωνυμος
18 Μαρ 2021 17:00

Που το μαθατε για ιουνιο πειτε την πληριφορια σας γιατι αλλοι λενε στις 15 μαιου οτι θα γινουν τοτε πιυ ανοιγει ο τουρισμος και κατ επεκταση και η. Μετακινηση των αναμεσα στους νομους

 
Μαρία
18 Μαρ 2021 13:11

Προς @Ανώνυμος
Από που πληροφορήθηκατε ότι θα γίνουν μέσα Ιούνη?
Αν και τη βλέπω τη δουλειά..Κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα..Πανελλήνιες, εξεταστική φοιτητών μαζί και η κατατακτήριες..Συμπτωματικά θα ανοίξει και η σεζόν..Ας πουν όμως κάτι επίσημα άμεσα...όχι τελευταία στιγμή !!!

 
Α.Τ. @ Απορία
18 Μαρ 2021 11:32

Με την ίδια λογική, πώς συζητάμε για άνοιγμα ;; Εξάλλου, τη χρονική στιγμή διεξαγωγής των κατατακτηρίων θα έχουν ανοίξει τα πάντα (εστίαση, τουρισμός κλπ) και έχουν ήδη προγραμματιστεί οι Πανελλήνιες. Γιατί όχι οι κατατακτήριες ;;

 
Ανώνυμος
18 Μαρ 2021 09:54

Κατατακτήριες θα γίνουν κανονικά όπως πληροφορούμαι γύρα στα μέσα Ιούνη λίγο πριν τις εξεταστική των Παν/μίων. Καλή επιτυχία.

 
Απορία
18 Μαρ 2021 08:39

Εγώ πάλι απορώ πως πιστεύουμε ότι θα γίνουν οι κατατακτήριες με 3000+ κρούσματα που είχαμε χτες

 
A.Τ.
17 Μαρ 2021 23:15

ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΧΡΟΝΟΔΙΆΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΚΤΉΡΙΕΣ ;;;;

 
Προτεραιότητα στα ΑΕΙ αντί για τα ξενοδοχεία.
17 Μαρ 2021 17:23

Η εαρινή και η επαναληπτική εξεταστική πρέπει να γίνουν δια ζώσης, και μάλιστα τα πανεπιστήμια να ανοίξουν από τον Απρίλιο.

Οι περισσότεροι φοιτητές δεν είχαν λόγο να ξενοικιάσουν, εκτός από τους τελειόφοιτους και τους επι πτυχίω. Ένας φοιτητής στο δεύτερο έτος για ποιο λόγο να αλλάξει σπίτι; Απλώς θα διαπραγματευτεί με τους ιδιοκτήτες μειωμένο ενοίκιο για αυτούς τους μήνες μέχρι να επανέλθει η κανονική λειτουργία, όπως σε όλες τις χώρες.

 
Πατέρας 2 φοιτητών
17 Μαρ 2021 15:23

Το οικονομικό κόστος είναι μεγάλο για τις οικογένειες. Έχουμε ξενοικιάσει από τον Δεκέμβριο. Αν η εξεταστική του Ιουνίου αλλά και του Σεπτεμβρίου γίνει δια ζώσης θα πρέπει τα παιδιά να μείνουν σε ξενοδοχείο για όλες τις μέρες των εξετάσεων γιατί δεν σπουδάζουν όλα τα παιδιά σε όμορους νομούς. Είναι πολλά τα έξοδα, ειδικά αυτή την περίοδο... Δεν αντέχουμε οικονομικά! Είναι μεγάλη ανακούφιση να "γλιτώσουμε" τα έξοδα του καλοκαιριού (ενοίκια, λογαριασμοί κλπ)!!

 
Μαρία
17 Μαρ 2021 14:35

Συμφωνώ μαζί σου...γιατί όμως δεν το λέει ξεκάθαρα ο υφυπουργός ώστε να έχουμε έναν μπούσουλα; Νομίζω θα βοηθούσε πολύ όσους θέλουν να δώσουν κατατακτήριες.Δεν είναι το ίδιο να ξέρεις πότε θα δώσεις, σε σχέση με το να σε έχουν στο περίμενε...Λες και δεν έχουμε μια δύσκολη καθημερινότητα..μας φόρτωσαν και αυτό το άγχος.

 
...
17 Μαρ 2021 12:19

προφανώς δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι αφού έχει δημοσιευτεί η ΚΥΑ για τηλεκπαίδευση μέχρι 4 Ιουνίου και μετά ακολουθεί η εξεταστική. Πότε θα γίνει η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων; πότε θα ενημερώσουν καθηγητές και διοικητικό προσωπικό; πότε θα οργανωθούν; πότε θα ενημερώσουν τους υποψήφιους; ή μήπως νομίζουν ότι μπορούν να τα αποφασίσουν όλα σε μια μέρα και την επόμενη να γίνει η διεξαγωγή τους; μας έχουν γραμμένους με λίγα λόγια...δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση αυτή...κρίμα...το θέμα πρέπει να πάρει διαστάσεις...

 
Μαρια
16 Μαρ 2021 18:28

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για να γίνει τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια μέχρι 4 Ιουνίου.Υπάρχει περίπτωση να γίνει τροποποίηση της -αν και εφόσον καλυτερεύσουν τα δεδομένα -ώστε να γίνουν οι κατατακτηριες? Η απλά θα γίνουν μετά τις 4?Τι ασάφειες είναι αυτές??Ντροπή!

 
Κατατακτήριες εξετάσεις
16 Μαρ 2021 15:58

Δεν βγάζεις άκρη... Αυτό που με ανησυχεί είναι μήπως δεν γίνουν εξετάσεις ούτε τον Μάιο-Απρίλιο λόγω του χαμένου εξαμήνου και μας πάει όλο αυτό μέχρι τον Δεκέμβριο.Επίσης άκουσα πως από του χρόνου θα έχουν δικαίωμα στις κατατακτήριες και τα παιδιά των ΙΕΚ

 
A @Κατατακτήριες
16 Μαρ 2021 08:29

Ναι, πήρα αριθμό πρωτοκόλλου και για τις δύο !! Τις έστειλα από το μέιλ μου, με όλα τα στοιχεία μου που με πιστοποιούν. Μού προώθησαν από το μέιλ του Υπουργείου τις αιτήσεις μου σε pdf με όλα τα στοιχεία (αριθμό πρωτοκόλλου, παραλήπτες κλπ).

 
Κατατακτήριες
16 Μαρ 2021 03:17

Αριθμό πρωτοκόλλου πήρες ; Αν έκανες απλά μια αίτηση χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου μην περιμένεις σοβαρή απάντηση .Η αίτηση πρέπει να είναι υπογεγραμμένη και να έχει το γνήσιο της υπογραφής από τα ΚΕΠ ή την αστυνομία .

 
A @Κατατακτήριες εξετάσεις
12 Μαρ 2021 21:41

Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις !! Έχω κάνει πρόσφατα δύο αιτήσεις με συγκεκριμένες υλοποιήσιμες προτάσεις-λύσεις, νομικά βάσιμες και με αίτημα να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής των κατατακτηρίων. Σε επικοινωνίες μου με το Υπουργείο δεν λαμβάνω συγκεκριμένη απάντηση, παρά μόνο τις γνωστές.
Πιστεύω όμως πως θα γίνουν μέσα στον Απρίλιο-Μάιο, καθώς τότε θα έχουν ανοίξει όλα (σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση).

 
Κατατακτήριες εξετάσεις
12 Μαρ 2021 18:51

Παραγκωνισμός και αμελεια για τις κατατακτήριες εξετάσεις από το υπουργείο παιδείας ,στην ιστοσελίδα του υπουργείου δεν υπάρχει η επιλογή κατατακτήριες εξετάσεις ούτε κάποια ανακοίνωση .Είναι αδιανόητο να ανοίγουν τα σχολεία και να καθυστερούν την διεξαγωγή εισαγωγικών εξετάσεων σε άδεια πανεπιστήμια με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.Μπορείτε να κάνετε αίτηση στο υπουργείο για το θέμα των κατατακτήριων .Πρέπει να δείξουμε πως είμαστε ενεργοί και να διεκδικήσουμε αυτό που θελουμε

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ