Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ιntegrated master θα χορηγεί το Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Δημοσίευση: 06/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με απόφαση  που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος προβλέπεται η επιτυχής ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών, που οργανώνεται   στο Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής    του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, οδηγεί στην απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master), στην ειδικότητα του Τμήματος, επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Για την σχετική απόφαση    διατυπώθηκε  θετική γνώμη    από την    Εθνική  Αρχή  Ανώτατης Εκπαίδευσης (πρώην ΑΔΙΠ).

Σχόλια (12)

 
Μαθηματικός
19 Μαρ 2021 18:59

Αξίζει το συγκεκριμένο τμήμα να υπαχθεί σε αυτό το καθεστώς. Από προσωπική εμπειρία βλέπω ότι γίνεται δουλειά από τα μέλη ΔΕΠ.
Από τη στιγμή που τα τμήματα του ΠΑΔΑ που βγάζουν μηχανικούς έγιναν πενταετούς φοίτησης, ήταν μονόδρομος να τους δοθεί το integrated master.

 
Φοιτητής σχολής μηχανικών ΠΑΔΑ
08 Μαρ 2021 22:59

Πολλοί εδώ μέσα μιλάτε για τους καθηγητές μηχανικών του ΠΑΔΑ λες και είναι καθηγητές ΕΠΑΛ. Οι άνθρωποι αυτοί είναι άξιοι επιστήμονες με διδακτορικα είτε στο ΕΜΠ είτε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού ,με πλήθος δημοσιεύσεων και αρκετοί από αυτούς κριτές δε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τα CV όλων των καθηγητών του ΠΑΔΑ είναι στην διάθεση του καθενός να τα δει στο site του κάθε τμήματος. Φτάνει πια με ο κάρβουνου.

 
@Διπλές σχολές στην Αττική
08 Μαρ 2021 14:40

Απο οτι φαίνεται δεν είστε καλά ενημερωμένος επιτρέψτε μου να σας διαφωτίσω.
Σε πολλά επιστημονικά πεδία και κυρίως στις επιστήμες υγείας (νοσηλευτική, φυσικοθεραπεια κλπ) πολλοί αριστούχοι επιλέγουν το παδα στις πρώτες πριτιμήσεις τους.

Επιπλέον τα νέα 5ετη προγράμματα σπουδούν διαφέρουν σε τεράστιο βαθμό από τα παλιά 4ετη σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να υπάρχουν ζητήματα με τις αντιστοιχίσεις μαθημάτων. Οι περισσότεροι καθγητές είναι μεν οι ίδιοι άλλα εδώ και 3 χρόνια όλοι οι καινούργιοι καθηγητές, οι ΕΔΙΠ και οι επιστημονικοί συνεργάτες επιλέγονται με τα πιο αυστηρά κριτήρια οπως στο ΕΜΠ και το ΑΠΘ, βάση νόμου.

 
Διπλές σχολές στην Αττική
08 Μαρ 2021 13:07

Το λογικό είναι να πάψει η λειτουργία διπλών σχολών στην Αττική (πχ. Σχολή Μηχανικών, ΑΣΠΑΙΤΕ - Πολυτεχνείο, Σχολή Οικονομικών - ΟΠΑ, ΠΑΠΕΙ, κ.α.) αλλά να απορροφηθούν τα τμήματα των πρώην ΤΕΙ από τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της περιοχής.

Έτσι θα λυθεί οριστικά το ζήτημα του διαχωρισμού αποφοίτων σε δύο κατηγορίες και όλοι οι φοιτητές θα ακολουθούν ενιαίο ακαδημαϊκό πρόγραμμα.

Οι πλεονάζουσες θέσεις προσωπικού πρέπει να δοθούν για τη στελέχωση των περιφερειακών ΑΕΙ - σε Θράκη, Κρήτη, Θεσσαλία, Ιωάννινα και Πάτρα. Όλες οι Πολυτεχνικές Σχολές στην Ελλάδα απονέμουν Ιntegrated Master, μην υπερβάλλουμε για τις "αυστηρές" διαδικασίες αξιολόγησης.

@ Μέλος ΔΕΠ Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου
08 Μαρ 2021 12:13

Το επίπεδο είναι το ίδιο με το 2015, αφού οι καθηγητές και το πρόγραμμα σπουδών είναι κατά 90% το ίδιο. Επίσης, ακόμα και σήμερα κανείς αριστούχος υποψήφιος (βαθμολογία 18+) δεν επιλέγει ως πρώτη προτίμηση σχολή του ΠΑΔΑ. Άρα η επιλογή γίνεται περισσότερο για οικονομικούς λόγους (πχ. οικογενειακή εστία) παρά για ακαδημαϊκούς.

Το κράτος οφείλει να αναδιανείμει τους πόρους και τις θέσεις προσωπικού ώστε οι φοιτητές να έχουν την ελευθερία να σπουδάσουν και σε περιοχές εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, σε πανεπιστήμια με υψηλό επίπεδο διδασκαλίας που δεν υστερούν σε τίποτα από τα κεντρικά πρώην ΤΕΙ.

 
Μέλος ΔΕΠ Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου
08 Μαρ 2021 12:13

Συγχαρητήρια, ένα ακόμη βήμα προς την δημιουργία της πολυτεχνικής σχολής του ΠΑΔΑ. Αξίζουν μπράβο σε όλους τους συναδέλφους στο γειτονικό ίδρυμα. Οι έχοντες γνώση του χώρου ξέρουμε οτι το επιπέδο έχει ανέβει αισθητά και ήταν κάτι αναμενόμενο.

Ορισμένοι εαν δεν ξέρουν τι είναι το integrated master που αποδίδουν μόνο ορισμένα τμήματα ελληνικών πανεπιστημίων μετά από αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης και το επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, καλύτερα να μην εκφέρουν άποψη προσπαθώντας για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους να το υποβαθμίσουν.

 
Θωμάς Γκέντας
07 Μαρ 2021 16:29

Το integrated master ή σλλιώς grecomasτer δεν προσφέρει απολύτως τίπoτα στους κατόχους του. Είναι απλά ένας ακαδημαϊκός τίτλος, που δε δίνει ούτε επιπλέον χρήματα, ούτε επιπλέον αξιώματα.

 
Observator
07 Μαρ 2021 15:59

Xωρις το ΤΕΕ τα integrated master δεν εχουν νόημα.

 
Αρθούρος
07 Μαρ 2021 12:18

Μία ακόμα θετική απόφαση προς την κατεύθυνση της απόρριψης της προπαγάνδας ότι το ΠΑΔΑ δεν είναι ισότιμο με τα άλλα μονοθεματικά πανεπιστήμια της Αττικής. Πολύ σύντομα, θα υπάρξουν κι άλλες εξελίξεις. Το ΠΑΔΑ είναι η "ήρεμη δύναμη" που θα ενώσει στη δυτική πλευρά της Αττικής όλα τα σκόρπια ιδρύματα. Επόμενη σχολή θα είναι η ΑΣΚΤ με την οποία ήδη υπάρχει μεγάλη επικοινωνία, μετά σίγουρα θα ακολουθήσει η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Ελευσίνα γιά ν' αποχτήσει ολοκληρωμένες ναυτικές σπουδές κατά το πρότυπο της σχολής στη Βάρνα. Τέλος, θα συμπράξει στη μεγάλη αυτή προσπάθεια και το Πανεπιστήμιο Πειραιά στα νότια, ενώ οπωσδήποτε θα εμφανιστεί από φέτος στο Μηχανογραφικό το τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας.
Έτσι, σε μία δεκαετία το πολύ, θα ξεχαστούν όσα αρνητικά λέγονταν γιά τα πρώην ιδρύματα που συναποτελούσαν το ΠΑΔΑ εδώ και 20 έτη. Πάμε μπροστά, το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο στη Δυτική Αττική δε θα τονώσει μόνο ολόκληρη την περιοχή από την Ελευσίνα μέχρι το κέντρο της Αθήνας όπου εδρεύει η πρώην ΕΣΔΥ, αλλά θα δείξει και στα υπόλοιπα ιδρύματα ότι υπάρχει και ο δρόμος της συνεργασίας γιά την επιτυχία. Μέσα από τις συμπράξεις πάμε μπροστά.

 
George Fissarici
07 Μαρ 2021 11:05

Εγκρίθηκε το integrated master σε τμήμα με 16 μέλη ΔΕΠ με μέσο όρο h-index 3 και δεν έχει εγκριθεί το ΗΜΜΥ του ΕΛΜΕΠΑ με 45 ΔΕΠ h-index 20, και με 9 ΔΕΠ με >2500 ετεροαναφόρες.
Δεν χωράνε πολιτικές σκοπιμότητες αλλά επιστημονική προσέγγιση. Η ΕΘΑΕΕ πρέπει να είναι ανεξάρτητη!!

 
ΕΛΜΕΠΑ
07 Μαρ 2021 10:24

Με τα τμήματα της σχολής μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ τι θα γίνει;

 
george
07 Μαρ 2021 07:53

Υπάρχουν και άλλα τμήματα που αναμένουν την αξιολόγηση. Η επιτροπή κινείται με ρυθμούς χελώνας.

 
Ενιαία Πολυτεχνική Σχολή στην Αττική
07 Μαρ 2021 00:21

Ένα τμήμα που θα πρέπει να ενωθεί με τη Σχολή Τοπογράφων Μηχανικών και να ενταχθεί σε ένα νέο ενιαίο Πολυτεχνικό Ίδρυμα Αττικής (ΕΜΠ + ΓΠΑ). Δε θα γίνει πιο ελκυστική καμία Σχολή Μηχανικών που προέκυψε από πρώην ΤΕΙ σε σχέση με τις Πολυτεχνικές Σχολές των Πανεπιστημίων.

Το Integrated Master είναι απλώς ένας ακαδημαϊκός τίτλος που επιτρέπει την άμεση εκπόνηση διδακτορικής διατριβής χωρίς την απαίτηση για μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, αναγνωρίζοντας την πενταετή διάρκεια σπουδών σε κάποιες σχολές. Δημιουργήθηκε για να καλυφθεί το κενό στη συνθήκη της Μπολόνια που ορίζει αυστηράτη διάρκεια κάθε κύκλου σπουδώνστην Ανώτατη Εκπαίδευση (3+2+3 έτη) - δεν έχει καμία αξία στην αγορά εργασίας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ