ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Απόφαση: Διαδικασίες υποβολής προτάσεων των ΕΛΚΕ για την υλοποίηση έργων/προγραμμάτων

Δημοσίευση: 07/03/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δημοσιεύθηκε στην  Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, με την οποία καθορίζονται οι   διαδικασίες υποβολής προτάσεων των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για την υλοποίηση έργων/προγραμμάτων σε εφαρμογή της περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 132 του ν. 4763/2020 (Α’ 254) και λοιπά θέματα διαχείρισης και παρακολούθησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου αυτών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Η περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 132 του ν. 4763/2020, προβλέπει τα εξής:

β) λογίζονται σε ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%) ως επιχορήγηση προς τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) των Α.Ε.Ι. με σκοπό την υλοποίηση έργου/προγράμματος με φυσικό αντικείμενο σχετικό με τις αναπτυξιακές, ερευνητικές και εκπαιδευτικές δράσεις των Α.Ε.Ι. με μέγιστη διάρκεια έως πέντε (5) έτη και σε ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) ως αδιάθετα υπόλοιπα τα οποία επιστρέφονται υποχρεωτικά με ευθύνη των Ε.Λ.Κ.Ε. των Α.Ε.Ι. σε πέντε (5) ετήσιες ισόποσες δόσεις έως την 31η Δεκεμβρίου εκάστου έτους, αρχής γενομένης από το έτος 2021. Για την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης απαιτείται απόφαση της Συγκλήτου κάθε Α.Ε.Ι., κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Ε.Λ.Κ.Ε., που κοινοποιείται προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία αναγνωρίζεται το ύψος του προς τακτοποίηση ποσού και ο τρόπος τακτοποίησης αυτού.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ