Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Διόφαντου

"Σας έχει τεθεί κατ’ επανάληψη το θέμα του Εσωτερικού Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας (ΚΕΟΛ) του ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, ο οποίος, μετά από έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, εκκρεμεί στο γραφείο σας προς έγκριση"
Δημοσίευση: 07/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Τα “βρόντηξε” ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – Διόφαντος  καθηγητής Χρήστος Κακλαμάνης, με επιστολή στη υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, καταγγέλλοντας κωλυσιεργίεςαπό την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Ο Χρ. Κακλαμάνης εκτελεί χρέη προέδρου του Διόφαντου από το 2013, αναπληρώνοντας   τον τότε πρόεδρο Παύλο  Σπυράκης που απείχε από τη θέση  για ακαδημαϊκούς λόγους, και στη συνέχεια  το 2016, διορίστηκε στη θέση του προέδρου, από τον τότε υπουργό  Νίκο Φίλη  .

Της παραίτησης του Χρ. Κακλαμάνη προηγήθηκαν και οι παραιτήσεις, από   τον Σεπτέμβριο του 2019   των δύο αντιπροέδρων του ΔΣ του ΙΤΥΕ- ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, αλλά μέχρι σήμερα δεν έγιναν δεκτές από την υπουργό Παιδείας.

Στην επιστολή παραίτησης  ο Χρήστος Κακλαμάνης απευθυνόμενος στη υπουργό Παιδείας αναφέρει:

Εκκρεμεί στο γραφείο σας ο  Εσωτερικός  Κανονισμός  Οργάνωσης και Λειτουργίας:  Σας έχει τεθεί κατ’ επανάληψη το θέμα του Εσωτερικού Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας (ΚΕΟΛ) του ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, ο οποίος, μετά από έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, εκκρεμεί στο γραφείο σας προς έγκριση εδώ και είκοσι μήνες. Η θεσμική αυτή εκκρεμότητα έχει επιφέρει, όπως σας έχω εκθέσει, πολλαπλά προβλήματα στην λειτουργία του Οργανισμού, στην οργάνωση των θεμάτων του, στην ύπαρξη εγκεκριμένου οργανογράμματος, στη στελέχωσή του με το αναγκαίο νέο προσωπικό και, κυρίως, στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων του υφιστάμενου που, υπό αντίξοες συνθήκες, επωμίστηκε το κύριο βάρος της υποστήριξης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με απόλυτη, κατά γενική ομολογία, επιτυχία.

Παραιτήθηκαν και  οι δύο αντιπρόεδροι: Έχετε επίσης ενημερωθεί για την ανάγκη θεσμικής επίλυσης των προβλημάτων που αφορούν στη θέση του προέδρου και των αντιπροέδρων του Οργανισμού. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 σας έχουν σταλεί οι υποβληθείσες παραιτήσεις και των δύο αντιπροέδρων του ΔΣ του ΙΤΥΕ- ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ. Η αποδοχή ή μη των παραιτήσεων των αντιπροέδρων και η αντικατάστασή τους εκκρεμεί ακόμα για άγνωστους λόγους με αποτέλεσμα η δυσλειτουργία στην Διοίκηση του Οργανισμού να συνεχίζεται.

Ισότιμη  αντιμετώπιση  της Διοίκησης του ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ: Για τα θέματα αυτά, καθώς και για το ζήτημα της ισότιμης αντιμετώπισης της Διοίκησης του ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ με άλλες, νεοπαγείς Διοικήσεις Φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας ή άλλα Υπουργεία, κατέβαλα πολλές προσπάθειες να συζητηθούν και σε συνεργασία μας να βρεθεί λύση

Δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη λύσης: Δυστυχώς παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις σας περί του αντιθέτου, δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη που να οδηγεί προς την κατεύθυνση επίτευξης λύσης σε οποιοδήποτε από τα θέματα αυτά».

Ποιος είναι ο “Διόφαντος”

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) ιδρύθηκε με την ονομασία Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών το 1985 με έδρα την Πάτρα, ως ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εποπτευόμενο από την ΓΓΕΤ (με το Προεδρικό Διάταγμα 9/1985).
Από το 1992 εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και διαθέτει διοικητική, οικονομική και επιστημονική αυτοτέλεια. Με το άρθρο 2 του Ν. 2909/2001, ο οποίος διέπει τη λειτουργία του, μετονομάστηκε σε Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (Ε.Α.Ι.Τ.Υ.).

Με το νέο νόμο 3966/2011 μετονομάστηκε σε Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) και είναι ο τεχνολογικός πυλώνας στήριξης των δράσεων ΤΠΕ στην εκπαίδευση και ο φορέας της έκδοσης του έντυπου [σχολικά βιβλία] και ηλεκτρονικού υλικού για την εκπαίδευση.
Επίσης, το Ι.Τ.Υ.Ε. ανέλαβε την διοίκηση & διαχείριση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, του μεγαλύτερου δικτύου χρηστών στη χώρα.
Σύμφωνα με το θεσμικό καθεστώς λειτουργίας του, διοικείται από Πρόεδρο και 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Η επιτυχημένη πορεία του οργανισμού πιστώνεται στα στελέχη και το προσωπικό του, με πρώτους στην ιεραρχία τους διατελέσαντες διευθυντές, που έθεσαν τα θεμέλια της ανάπτυξης ενός σύγχρονου ερευνητικού ιδρύματος στην ελληνική περιφέρεια.

Διατελέσαντες Διευθυντές:

Αείμνηστος Καθηγητής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (1985 - 1990)

Αείμνηστος Καθηγητής Δημήτριος Μαρίτσας (1990 - 1996)

Καθηγητής Παύλος Σπυράκης ( από το 1996  )

Σχόλια (17)

 
enas
08 Μαρ 2021 17:28

Τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης αφορούν τις υποδομές που υπηρχαν και δεν είχαν καμία σχέση με το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ. Ανάλγητη η ηγεσία του σημερινού Υπουργείου Παιδείας και προσωπικά η ίδια η κ. Κεραμέως. Θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, να δώσει σε φίλους και ημέτερους αντί αδράς αμοιβής με αντάλλαγμα την στήριξη της πολιτικής καριέρας της Κεραμέως.

Και η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: Γιατί όσο ήταν η κ. Ζαχαράκη η κ. Κεραμέως δεν έκανε τις ίδιες μαγκιές;

 
Σκεπτομενος
08 Μαρ 2021 07:52

Και το ΙΤΥΕ Διόφαντος απετυχε στην τηλεκπαιδευση και η υπουργος κανει λαθος που αργει.
Γιατι τα περισσοτερα πραγματα αποτυγχανουν στη χωρα μου;

 
Το καλό παράδειγμα
08 Μαρ 2021 01:08

Εύγε κα Υπουργέ! Το καλό σας το παράδειγμα θα ακολουθήσουμε κι εμείς... Θα σας...γειώσουμε για 20 μήνες, όπως πράττετε κι εσείς με τον Διόφαντο. Αφήστε τα κανάλια... και ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα, επιτέλους!!! Ξεκαβαλήστε το καλάμι, γιατί μαζί σας στον φανταστικό κόσμο παρασύρετε και τον Πρωθυπουργό.

 
Βικυ
08 Μαρ 2021 00:46

Και η κυβέρνηση αυτή θέλει να εφαρμόσει την αξιολόγηση;;;; Εδώ δεν μπορεί τα απλά να κάνει... Καμία οργάνωση, κανένας προγραμματισμός. Πως λοιπόν να δεχθούμε να αξιολογηθουμε σε κάτι που θα είναι πρόχειρο;;; επιφανειακό;;; και θα γίνει μόνο και μόνο για να γίνει;;; για το θεαθήναι...?!! Γιατί να δεχθούμε κάτι τέτοιο όταν στα πιο απλά δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε εκεί στο υπουργείο;;;;

 
Ροδανθη δασκάλα
08 Μαρ 2021 00:43

Αφού άρχισαν να παραιτουνται και οι πρόεδροι ένας ένας... Καταλαβαίνετε τι έχει γίνει. Τα αίσχη...

 
Αχ και βαχ
08 Μαρ 2021 00:42

Αυτοί που πρέπει να παραιτηθούν δεν παραιτούνται με τίποτα όπως βλεπουμε. Δεν πειράζει... Κοντοζυγωνουν οι εκλογές. Εκεί θα αναμετρηθεί η Κεραμεως και οι όμοιοι της.

 
Λαυρέντης δάσκαλος
08 Μαρ 2021 00:40

Νίκη(Κεραμεως) το όνομα σου... Κόντρα ρόλος τελικα. Διότι επί θητείας σου μόνο ήττες βλέπω. Ούτε μια νίκη. Πως τα κατάφερες, απορώ...

 
ΠΕ04.01
07 Μαρ 2021 19:17

Κατά τα άλλα ζητά εσωτερικό κανονισμό από τα σχολεία...

 
Γιωργος
07 Μαρ 2021 17:32

η "αριστη"
της " αριστης"
την "αριστη"
ω "αριστη"

 
δεν τη νοιάζει
07 Μαρ 2021 16:54

εδώ δίνει παρατάσεις ενώ υπάρχει νόμος για τα στελέχη που δεν εφαρμόζει, γιατί ήταν έτοιμη εδώ και δύο χρόνια να φέρει νέο , αλλά δεν θα φέρει δίνοντας παρατάσεις και ευκαιρία σε διορισμένους να μαζέψουν - μερικοί- μόρια για επικείμενες κρίσεις σε 3 μήνες , 3 χρόνια, 3 τέρμινα... η αποθέωση της λογικής , της δικαιοσύνης , της διοικητικής επαρκειας, της αποτελεσματικότητας, είναι φανερό σε όλα τα επίπεδα η εκπαίδευση έχει βελτιωθεί !

 
@ανησυχος
07 Μαρ 2021 16:49

Πως τα ξέρεις όλα χωρίς να είσαι αρμόδιος! Για οκά ένα αρνητικό σχόλιο! Τυχαίο;

 
Απορία
07 Μαρ 2021 16:39

Πώς ένα ίδρυμα που δεν έχει εσωτερικό κανονισμό ούτε και Πρόεδρο νομιμοποιείται να εκδίδει σχολικά βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό με αποδέκτες όλη τη Β'βάθμια εκπαίδευση της χώρας;

 
Έξι μήνες έμειναν
07 Μαρ 2021 16:26

Ας μπει μια τάξη ώστε από τον Σεπτέμβριο να λυθούν οι διάφορες εκκρεμότητες. Το Υπουργείο να ασχοληθεί με τα άμεσα ζητήματα και να δώσει λύσεις αντί να προκαλεί ανούσιες εντάσεις σε όλα τα επίπεδα.

 
Μελίτακας ο Α΄
07 Μαρ 2021 16:14

Η Πούλια πόχει εφτά παιδιά
μέσ’ απ’ τους ουρανούς περνά.
Κάποτε λίγο σταματά
στο φτωχικό μου και κοιτά.

Γεια σας τι κάνετε; Καλά;
Καλά. Πώς είναι τα παιδιά;
Τι να σας πω εκεί ψηλά τα
τρώει τ’ αγιάζι κι η ερημιά.

Γι αυτό πικραίνεσαι κυρά,
έχω αυτά τα τρία εδωνά!
Θα ΄χουν παρέα τα εφτά
δε θα σου φάνε τη σοδειά.

Δώσε μου την πιο μικρή
τη Νίκη την αστραφτερή.
Πάρε κυρά μου και τ΄άλλα δυο
να μας το κάνεις το καλό!

Λάμπουνε γύρω τα βουνά,
τα μάτια μου βγάνουν χαρά.
Κι η Πούλια πόχει δέκα παιδιά
φεύγει και μ’ αποχαιρετά.

 
alter
07 Μαρ 2021 16:02

Τις "επιτυχίες" του ΙΤΥΕ Διόφαντος τις ζήσαμε στο πετσί μας με την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Το δίκτυο κατέρρεε μέρα παρά μέρα το eclass ήταν σχεδόν νεκρό, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονταν κάθε μέρα, χάνονταν ώρες και μαθήματα λόγω τεχνικών προβλημάτων, οι ιστοσελίδες των σχολείων υπολειτουργούσαν ή δεν λειτουργούσαν και καθόλου η υποδομή του ΠΣΔ δε μπορούσε καν να υποστηρίξει τηλεδιάσκεψη 5 ατόμων κλπ κλπ κλπ.
Και αντί ο κ. Κακλαμάνης να έχει την ελάχιστη ευαισθησία να παραιτηθεί από μόνος του έχει και το τεράστιο θράσος να ζητάει εσωτερικούς κανονισμούς και εγκρίσεις.
Το ΠΣΔ αποτελεί τεράστια προσπάθεια χιλιάδων ατόμων και έχει εγκαταλειφθεί τα τελευταία 4 χρόνια στην τύχη του.
Στο καλό κ. Κακλαμάνη καλύτερα να γυρίσεις στα διδακτικά σου καθήκοντα.

 
Ελλη
07 Μαρ 2021 15:49

Αυτό είναι μόνο η αρχή.Δυο σχεδόν χρόνια και όλα στον αέρα με μηδενικό σχεδιασμό και πολλά ψεύδη.Αληθεια,εκείνο το κατά προτεραιότητα νομοσχέδιο για τα στελέχη σε ποσα χρόνια λέτε να το φέρετε;όταν λήξει η τετραετής θητεία των διορισμένων διευθυντών διεύθυνσης;

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
07 Μαρ 2021 14:50

Ο αυταρχισμός και ο απόλυτος συγκεντρωτισμός συνδυσμένα με την ανεπάρκεια, στοιχεία δηλαδή που διακρίνουν την υπουργό παιδείας, έχουν μετατρέψει στο χώρο της εκπαίδευσης σε πεδίο στρατιωτικής άσκησης και είναι φυσικό ν' αρχίσουν σιγά σιγά να ξεφυτρώνουν οι φωνές εκείνων που ασφυκτιούν κάτω από την αυταρχική μέγγενη. Και οι φωνές όλο και θα πληθαίνουν. Και τότε το ωστικό κύμα είναι πολύ πιθανό να εκτοξεύσει όλο αυτό το αλλοπρόσαλλο επιτελείο του πολύπαθου υπουργείου παιδείας σε άλλους πλανήτες! Πάντα το τέλος κάθε αυταρχικού ηγέτη που υπερβαίνει τα όρια της ύβρεως είναι θορυβώδες! Ας διαβάσουν ορισμένοι μεγαλόσχημοι και την ιστορία του τυράννου Αρδιαίου...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ