Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του ΠΑΔΑ και Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ε.Ε.Σ.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Το ΠΑΔΑ στέλνει μήνυμα ελπίδας για την διασφάλιση της ποιότητας της ζωής

08/03/2021

Ενημερώθηκε: 08/03/2021, 07:53

Άκουσε το άρθρο

Στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω υπογράφηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του ΠΑΔΑ, εκπροσωπούμενο από τον Πρύτανή του Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή και του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ε.Ε.Σ., εκπροσωπούμενο από τη Διοικήτρια Ελπινίκη Ταβιανάτου και τον Πρόεδρο του ΔΣ Ηλία Πετρόπουλο σχετικά με εκπαιδευτικά και ερευνητικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, σήμερα Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ως μήνυμα ελπίδας ανακοινώνεται ότι, μεταξύ άλλων, ξεκινά ερευνητική συνεργασία ανάμεσα στο θεσμοθετημένο Ερευνητικό Εργαστήριο Ακτινοφυσικής, Τεχνολογίας Υλικών και Βιοϊατρικής Απεικόνισης (ΑΚΤΥΒΑ) του Τμήματος Βιοϊατρικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ, που διευθύνει ο Καθηγητής Γεώργιος Φούντος και στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, αναφορικά με πρωτοποριακή - σε παγκόσμιο επίπεδο - μέθοδο διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, μέσω του χαρακτηρισμού των αποτιτανώσεων.

Η συγκεκριμένη μέθοδος, ενθαρρυντική από τις μέχρι τώρα ενδείξεις, είναι μη επεμβατική, αξιολογεί μαστογραφικές εικόνες και αναμένεται να συνεισφέρει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, όπως και στην πρώιμη διάγνωσή του, καθώς και στη μείωση του αριθμού των βιοψιών.

Με την ανωτέρω ερευνητική συνεργασία αποσκοπείται, ταυτόχρονα, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των γυναικών, με ένα ουσιαστικό βήμα προς τα εμπρός, για ένα θέμα που ταλανίζει τη σύγχρονη κοινωνία, όπως είναι ο καρκίνος του μαστού, η προαγωγή της γνώσης στη βάση της προηγμένης τεχνολογίας και η εξοικονόμηση πόρων για το σύστημα υγείας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ