Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Θα τοποθετηθούν αστυνομικοί στα Πανεπιστήμια από τους ήδη υπηρετούντες ένστολους το δεύτερο 15μερο του Απρίλη

"'Οσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα. Τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα απέναντι στην παρανομία"
Δημοσίευση: 08/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Από τους ήδη υπηρετούντες στην Αστυνομία θα συγκροτηθούν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι  “ομάδες φύλαξης των ΑΕΙ”, οι οποίες θα έχουν “έδρα” τα Πανεπιστήμια, όπως  ΕΚΠΑ και ΕΜΠ στη Πανεπιστημιούπολη, το ΟΠΑ, στην Πατησίων, το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

"Οι πρώτες Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα εγκατασταθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου σε ορισμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα από τις υπάρχουσες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρις ότου το Φθινόπωρο έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι θα προσληφθούν, σύμφωνα με τον, προσφάτως, ψηφισθέντα νόμο " , δήλωσε χαρακτηριστιά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου, στη Θεσσαλονίκη

Στην ολιγόλεπτη συνάντηση, η οποία έγινε κατόπιν πρόσκλησης του υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Πρύτανης του ΑΠΘ κατέθεσε την απόφαση της Συγκλήτου για την αναστολή λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών.

 Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  για τη συνεχιζόμενη κατάληψη στο ΑΠΘ το ξεκαθάρισε ότι   «όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα. Τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα απέναντι στην παρανομία» και τόνισε τα εξής:

 • Η Πρυτανεία είναι και πάλι σε κατάληψη.
 • Για λόγους ασφαλείας το Πρυτανικό Συμβούλιο ανέστειλε τη λειτουργία της Πρυτανείας, δηλαδή της Διοίκησης του Πανεπιστημίου. Δηλαδή το Πανεπιστήμιο δεν διοικείται.
 • Κάποιοι λίγοι, με πολλή αυθαιρεσία θέλουν να επιβληθούν πάλι στη δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση του Ιδρύματος.
 • Όποιος όμως εμποδίζει τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκεί νόμιμο δικαίωμα, χάνει το δικαίωμα του στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία.
 • Ας το καταλάβουν, ας το εμπεδώσουν και οι καταληψίες και όσοι τους στηρίζουν.
 • Η Δημοκρατία είναι νομιμότητα που περιλαμβάνει ελευθερία και ευθύνη, προστασία και στάθμιση δικαιωμάτων.
 • Οι πολίτες πληρώνουν τα Πανεπιστήμια για σπουδές και μέλλον των παιδιών, όχι για ασκήσεις οπισθοδρόμησης. Και η Πολιτεία στηρίζει την Παιδεία γιατί αποτελεί το βασικό όπλο της χώρας για συμμετοχή στα τεχνολογικά άλματα που κάνει ολόκληρος ο πλανήτης.
 • Δεν θ’ αφήσουμε την Ελλάδα να πάει πίσω.
 • Θα βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση.
 • Θα βάλουμε τέλος με τα μέσα και τα όπλα της Δημοκρατίας.
 • Τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα στην παρανομία.
 • Έτσι είναι κι έτσι θα γίνει γιατί έχουμε κράτος δικαίου, κανόνες, ελεύθερη έκφραση και εκλογές.
 • Ασήμαντες μειοψηφίες που ανακυκλώνονται στο διαδίκτυο, αυτά ούτε τα άλλαξαν, ούτε μπορούν να τα αλλάξουν, ούτε πρόκειται να τα αλλάξουν.

Σχόλια (54)

 
melos dep
11 Μαρ 2021 00:32

κ.Χρυσοχοιδη ειστε ο καλύτερος Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Η παραβατικότητα οι χουλιγκανισμοί και οι απόπειρες βιασμών Δεν είναι ανύπαρκτο φαινόμενο στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.
Είναι λυπηρό που η αντιπολίτευση ενισχύει συστημικά αντίβαρα σε μια τέτοια μοναδική σοβαρά προσπάθεια.

 
@@@Ανανέωση στα πανεπιστήμια
10 Μαρ 2021 15:59

Συνάδελφε έχεις δίκιο για το οικονομικό της υπόθεσης, αλλά νομίζω ότι δεν είναι αυτός ο βασικό λόγος.

 
@Γονέας
10 Μαρ 2021 10:12

Συγγνώμη, αλλά το θεσμικό όργανο έκφραση των φοιτητών είναι η Γ.Σ. του τμήματος και η Σύγκλητος στα οποία συμμετέχουν με εκπροσώπους. Η κατάληψη όπως και ο εξαναγκασμός σε τηλεεργασία όπως λέτε είναι ακραίες πράξεις βίας και χουλιγκανισμού.

Αν σας ερχόταν στην εφορία ο λογαριασμός των φθορών της δημόσιας περιουσίας είμαι βέβαιος ότι θα αλλάζατε άποψη.

 
@@Ανανέωση στα πανεπιστήμια
10 Μαρ 2021 09:12

Συνάδελφε και εγώ όταν λέω στους φοιτητές μου να γυρίσουν με κοιτούν περίεργα αλλά διότι μετά από 25 χρόνια και καθηγητής Α ο μισθός μου είναι μικρότερος από τον χαμηλοβαθμό του υπουργείου οικονομικών. Αυτό βέβαια ισχύει δυστυχώς και με το στρατηγό και με τον διευθυντή κλινικής ΕΣΥ κλπ κλπ. Η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση έχει αποφασίσει ποια είναι τα παραγωγικά υπουργεία και το παιδείας δεν είναι. Ούτε το άμυνας ούτε το υγείας.

 
@Ανανέωση στα πανεπιστήμια
10 Μαρ 2021 05:41

Μα πώς θα βελτιωθεί η ποιότητα του προσωπικού και, άρα, των σπουδών αν σοβαροί επιστήμονες, κυρίως από το εξωτερικό, αλλά και μελλοντικοί από το εσωτερικό και εξωτερικό, βλέπουν τη βία και την ανομία να είναι η καθημερινότητα ενός μέλος ΔΕΠ εν Ελλάδι; Πώς θα πεισθούν ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι μέρη που θέλουν να δουλέψουν; Οι καλύτεροί μου φοιτητές μόλις πάρουν το δίπλωμά τους στο ΕΜΠ κυριολεκτικά εξαφανίζονται στο εξωτερικό. Όταν μετά από χρόνια έρχονται να δώσουν ομιλίες προσκεκλημένοι και τους ρωτώ αν θα τους ενδιέφερε να γυρίσουν πίσω, με κοιτάνε περίεργα.

 
@Ανανέωση στα πανεπιστήμια
10 Μαρ 2021 05:40

Μα πώς θα βελτιωθεί η ποιότητα του προσωπικού και, άρα, των σπουδών αν σοβαροί επιστήμονες, κυρίως από το εξωτερικό, αλλά και μελλοντικοί από το εσωτερικό και εξωτερικό, βλέπουν τη βία και την ανομία να είναι η καθημερινότητα ενός μέλος ΔΕΠ εν Ελλάδι; Πώς θα πεισθούν ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι μέρη που θέλουν να δουλέψουν; Οι καλύτεροί μου φοιτητές μόλις πάρουν το δίπλωμά τους στο ΕΜΠ κυριολεκτικά εξαφανίζονται στο εξωτερικό. Όταν μετά από χρόνια έρχονται να δώσουν ομιλίες προσκεκλημένοι και τους ρωτώ αν θα τους ενδιέφερε να γυρίσουν πίσω, με κοιτάνε περίεργα.

 
Γονέας
09 Μαρ 2021 23:36

Μείζον θέμα οι καταλήψεις, όχι τα κλειστά πανεπιστήμια;
Τι να πει κανείς; Το δίκαιο αίτημα των φοιτητών θεωρείται χουλιγκανισμός; Πώς αλλιώς δηλαδή να τους ακούσει κανείς;
Επίσης, τηλε-εργασία δεν ισχύει για τις διοικητικές υπηρεσίες των ΑΕΙ;

 
Επίθεση στη Νέα Σμύρνη
09 Μαρ 2021 22:04

Εκείνο που είδαν όλοι είναι ομάδα αστυνομικών, εντελώς εκτός ελέγχου, να χτυπάει με μίσος πολίτες, ακόμα και στο κεφάλι, χωρίς αιτία και αφορμή. Ευτυχώς που πλέον υπάρχουν και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα και έτσι δε θα ξεφύγουν με μια απλή ΕΔΕ, που ποτέ δεν επιβάλλει ποινές για αλόγιστη βία και κατάχρηση εξουσίας.

 
Ανανέωση στα πανεπιστήμια
09 Μαρ 2021 22:01

Στην Ελλάδα υπάρχουν 20 ΑΕΙ τα οποία έχουν πάνω από 400 τμήματα. Η πολιτεία πρέπει να εστιάσει στα σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα, και να δώσει προτεραιότητα σε ουσιαστικές αλλαγές. Η αστυνόμευση δε θα βελτιώσει ούτε το επίπεδο σπουδών ούτε την ποιότητα του προσωπικού.

@ 09 Μαρ 2021 21:07

 
@ Πρόβλημα των ΑΕΙ η διαφθορά και η υποχρηματοδότηση
09 Μαρ 2021 21:07

Πάντως στο ΑΕΙ που δουλεύω πέρσι μόνο είχαμε κλοπές άνω των 100 χιλιάδων ευρώ

 
Η εποχή του λίθου.
09 Μαρ 2021 20:14

Οι εικόνες από την Νέα Σμύρνη, των οπαδών για τη μάχη της Δημοκρατίας του Λίθου: ρόπαλα, μολότωφ, πέτρες, λιντσάρισμα για την "προοδευτική" μετάβαση στην Λίθινη εποχή. Ούτε η διασπορά του θανατηφόρου ιού, ούτε η καταστροφή των περιουσιακών στοιχείων (αυτοκίνητα, τζαμαρίες, πεζοδρόμια) , ούτε η ανθρώπινη ζωή δεν μετρούν μπροστά στην υπεράσπιση των "κεκτημένων". Όπως έγραψε ο Ν. Καζαντζάκης για ανάλογες περιστάσεις από τα "πέτρινα χρόνια της εμφυλιο-πολεμικής περιόδου", στο βιβλίο του "Οι Αδερφοφάδες": Βουνά, σπίτια, άνθρωποι όλοι φτιαγμένοι από την ίδια στουρναρόπετρα.

 
Πρόβλημα των ΑΕΙ η διαφθορά και η υποχρηματοδότηση
09 Μαρ 2021 19:56

Μεγάλο πρόβλημα των ελληνικών ΑΕΙ είναι η διαφθορά, οι συντεχνιακές εξυπηρετήσεις και διορισμοί, η διασπορά των σχολών, η έλλειψη μόνιμου προσωπικού.

Να μιλήσουμε επίσης και για την καθαριότητα και τις υποδομές: Όπως επισημάνθηκε σε πολλές εκθέσεις πιστοποίησης ΠΠΣ της ΕΘΕΕΑ (δημόσια διαθέσιμες) πολλά εργαστήρια χρειάζονται άμεση ενίσχυση σε εξοπλισμό.

Η παραβατικότητα είναι πολυ περιορισμένη σε ακαδημαϊκούς χώρους, και σίγουρα δεν είναι καθημερινό φαινόμενο οι κλοπές, ή πολύ περισσότερο, η διακίνηση ναρκωτικών και οι βιασμοί (!!!).

Πού ζούμε; Εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές και προσωπικό ζουν και εργάζονται στα πανεπιστήμια, μελετούν στις βιβλιοθήκες και κυκλοφορούν στις πανεπιστημιουπόλεις (Ζωγράφου, Ρίο, Κρήτη, Ιωάννινα, Θεσσαλία, Θράκη, Πελοπόννησος). Ειδικά την τελευταία δεκαετία δεν έχουν σημειωθεί παρά μόνο περιστασιακά φαινόμενα καταλήψεων και όχι μαζικές κινητοποιήσεις των φοιτητών.

Το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο σε συγκεκριμένες σχολές που είναι σε υποβαθμισμένες περιοχές (πχ. ΑΣΟΕΕ). Δε θα λυθεί με την πανεπιστημιακή αστυνομία η διακίνηση ναρκωτικών στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας, συχνά δίπλα από υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες!

 
@Ξέρω αγαπητέ συνάδελφε γιατί ήρθες από τη Μινεσσότα
09 Μαρ 2021 17:58

Τον ξέρετε το Head of Faculty? Αχ τί μου θυμίσατε τώρα... Σας ευχαριστώ που ενημερώσατε το κοινό για τους πραγματικούς λόγους χωρίς να χρειαστεί να τα πω εγώ. Είστε μαντης/σσα.

 
@Amerikanakia?
09 Μαρ 2021 17:46

Στο καπιτώλιο δεν ήταν κατάληψη, ήταν επίθεση.

 
@Ξέρω αγαπητέ συνάδελφε γιατί ήρθες από τη Μινεσσότα
09 Μαρ 2021 17:44

Δεν ξέρω αν το σχόλιό σας είναι ειρωνικό. Αν δεν είναι, νομίζω ότι οι υπόλοιποι αναγνώστες των σχολίων έχουν την απάντηση γιατί τα πανεπιστήμια εδώ είναι μπάχαλο. Σας ευχαριστώ.

 
Ξέρω αγαπητέ συνάδελφε γιατί ήρθες από τη Μινεσσότα
09 Μαρ 2021 16:58

Γιατί εδώ ανέπνεες ελεύθερα χωρίς τον head του faculty σε ρόλο προσωπάρχη ιδιωτικής εταιρείας.... Βέβαια εκεί είχες και την ιδιωτική φύλαξη (γιατί δεν ήταν πολιτειακή αστυνομία αλλά ήταν αυτό που στην Ελλάδα λέμε security που κάποιοι οπλοφορούσαν αλλά πληρώνονταν από το πανεπιστήμιο και όχι απο την πολιτεία και λογοδοτούσαν στον πρόεδρο του πανεπιστημίου και όχι στον υπουργό δημόσιας τάξης) να σε φυλάει από τα κλεφτρόνια. Εδω δεν έχουμε κλεφτρόνια έχουμε νεολαία και σε όποιον θέλει να μεταφέρει τις αρρώστιες της αμερικής εδώ του λέμε ότι εμείς προτιμάμε τις δικές μας αρρώστιες και yankees go-home.... όπως έλεγε και ο υπουργός μας της ασφαλείας κάποτε.

 
Διαμαρτυρίες και καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων
09 Μαρ 2021 16:18

Καταλήψεις Πανεπιστημίων γίνονται στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο ακόμα και στις ΗΠΑ.

Ούτε είναι μπάχαλο το ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, ούτε έχει υποβαθμιστεί από τις περιστασιακές διαμαρτυρίες των φοιτητών. Οι φοιτητές που εύλογα αντιδρούν στις κλειστές σχολές εδώ και 18 μήνες προφανώς δεν είναι αναρχικοί!

Εξάλλου, πότε επιχείρησαν *φοιτητές* να εισβάλουν στο κοινοβούλιο ευρωπαϊκής χώρας; Να έχουμε αίσθηση του τί συγκρίνουμε κάθε φορά και να δείχνουμε περισσότερη ευαισθησία για το μέλλον της νέας γενιάς.

 
Mέλος ΔΕΠ
09 Μαρ 2021 13:38

Επειδή κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας στα πανεπιστήμια, να τους ενημερώσω ότι τέτοια περιστατικά στο 99% των περιπτώσεων παραμένουν εντός πανεπιστημίων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι σοβαρά όπως, καταλήψεις αιθουσών διδασκαλίας από περιθωριακά στοιχεία, βανδαλισμοί, "απαλλοτριώσεις" εξοπλισμού εργαστηρίων, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, βιασμοί.

Οι πρυτανικές αρχές προσπαθούσαν τις περισσότερες φορές τουλάχιστο μέχρι σήμερα να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί κυρίως λόγω των αντιδράσεων από τις γνωστές κομματικές παρατάξεις που ξορκίζουν την παρουσία αστυνομίας.

Πανεπιστημιακή αστυνομία υπάρχει σχεδόν σε όλα τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ με δικαίωμα σύλληψης / ανάκρισης και σε πολλά από τα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Δεν ανακαλύτπουμε εμείς τον τροχό.

Ο νόμος είναι στην σωστή κατεύθυνση και έρχεται να θεραπεύσει ένα μεγάλο και υπαρκτό πρόβλημα.

 
Amerikanakia?
09 Μαρ 2021 12:43

@08:06 (Μινεσότα κλπ)
Μπορεί και να μην κατάλαβα εγώ τα λεγόμενά σας.
Με δεδομένο ότι το πανεπιστήμιο είναι άσυλο ιδεών και ελευθερίας του λόγου (ακόμη), ρωτώ λοιπόν. Εάν κάποιος θέλει να κάνει μέσα σε αυτό μία ομιλία ΚΑΤΑ του "αναρχία και χουλιγκανισμός", δεν θα πρέπει επίσης, να μπορεί και κάποιος άλλος να κάνει μία ομιλία ΥΠΕΡ του ιδίου θέματος?
Φυσικά και η αναρχία και ο χουλιγκανισμός είναι παράνομες πράξεις σύμφωνα με το νόμο. Οι πράξεις όμως απαγορεύονται-διώκονται-τιμωρούνται ποινικά. Όχι οι ιδέες (επίσης ακόμη).

Πολύ καλά θυμάστε. Στην Αμερική λοιπόν, με την τόσο πολλή και την τόσο αυστηρή αστυνόμευση, με τα μέτρα ασφαλείας, με τις κάμερες και με τα drones..... ΚΑΙ κατάληψη έγινε στο ναό του πολιτεύματος και της δημοκρατίας ΚΑΙ καταστροφές και κλοπές έγιναν ΚΑΙ χρειάστηκαν χιλιάδες εθνοφρουροί (δηλ. ο στρατός) για να λήξει. Εάν δε ανάμεσα στους καταληψίες, είχε παρεισφρήσει και κανένας της Isis, θα είχε τινάξει στον αέρα και το Καπιτώλιο και όσους ήταν μέσα, σαν τους δίδυμους πύργους. Συνεπώς εγώ, ούτε ζηλεύω ούτε θέλω να γίνουμε Αμερική (ή Μινεσότα). Αμήν και.... ποτέ.

Τέλος, απορώ με τα εισαγωγικά που χρησιμοποιήσατε στη λέξη κατάληψη, αναφερόμενος στο Καπιτώλιο. Δηλαδή δεν το θεωρείτε σοβαρό πλήγμα και με προεκτάσεις-συνέπειες, για μια χώρα τόσο καλά φυλασσόμενη και με προστατευμένη τη Δημοκρατία της όπως οι ΗΠΑ?
Δεν ήταν και τίποτα σοβαρό δηλαδή?.... ενώ αντίθετα στην Ελλάδα είναι σοβαρό θέμα, η κατάληψη του γραφείου του Πρύτανη, τα συνθήματα στους τοίχους και το να μπορούμε να κάνουμε ομιλία για την αναρχία και τους χούλιγκανς?

 
Nemesis
09 Μαρ 2021 11:48

Πάρτε πρώτα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξοπλίστε τα νοσοκομεία, στη συνέχεια βάλτε καθηγητές στα υποβαθμισμένα σχολεία μας, πάρτε υλικοτεχνική υποδομή, δώστε σωστούς μισθούς σε γιατρούς και καθηγητές και αν σας περισσέψουν χρήματα από τη χρηματοδότηση των Μ.Μ.Ε. και την αγορά αεροπλάνων, πάρτε και αστυνομικούς στα πανεπιστήμια και τα σχολεία...τι όχι; δεν είναι σωστή η σειρά;;;

 
Εκπαιδευτικος
09 Μαρ 2021 10:51

Και βεβαίωση πολιτικών φρονηματων των φοιτητών παρακαλώ. Όσον αφορά την Αμερική που έχω ζήσει, δεν είδα σε κανένα πανεπιστήμιο αστυνομία. Η αστυνομία ας μάθει να κάνει σωστά τη δουλειά της εκεί που πρέπει και όπως πρέπει. Όχι απρόσωπα, φοροντας κράνη να δέρνουν κόσμο στα πάρκα και να κάνουν τους νταήδες.

 
Πρόοδος όχι ψέματα
09 Μαρ 2021 10:46

Διάβασα ότι πανηγύρισαν κάποιοι που δεν έληξε η κατάληψη στο ΑΠΘ . Τα πανεπιστήμια στους καταληψίες και οι φοιτητές απέξω! Κατάντια!

 
Γεώργιος
09 Μαρ 2021 10:32

Προς όλους μας.
Όχι άλλα κάρβουνα.

 
εντος
09 Μαρ 2021 09:42

εντός στη νεα σμυρνη τι ηταν αστυνομια η φυλαξη?γτ βαζει αστυνομικους και οχι φυλακες?

 
@ Ερώτηση!!! και @Amerikanakia?
09 Μαρ 2021 08:06

@ Ερώτηση!!! Αυτό ρωτάω τον εαυτό μου από καιρό σε καιρό. Αλλά μου αρέσει η ζωή στην Ελλάδα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι μπάχαλο και ανελεύθερο το πανεπιστήμιο.

@Amerikanakia? Αν κοιτάξετε στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου της Μινεσότα, θα δείτε ότι τέτοια debate έχουν γίνει. Αλλά μου φαίνεται ότι συγκρίνετε ανόμοια πράγματα: το ελλαδικό "αναρχικό κίνημα" έχει πολλά κοινά με το γηπεδικό χουλιγκανισμό του Η.Β. της δεκαετίας του '80. Αν το συγκρίνετε αυτό ως θέμα με κάτι παράνομο (δηλαδή ότι οι ζωές των μαύρων πολιτών δεν έχουν σημασία) τότε είναι να απορεί κανείς με τη λογική των λεγομένων σας. Δεύτερον, αν θυμάμαι καλά η "κατάληψη" του Καπιτωλίου έληξε με την επέμβαση της εθνοφρουράς. Προτείνετε το ίδιο για τις εγχώριες καταλήψεις;

 
εντός
09 Μαρ 2021 06:46

Επειδή κάποιοι θέλουν γήπεδο και τα πανεπιστήμια, ΝΑΙ προστασία των πανεπιστημίων, είτε αυτό λέγεται αστυνομία, είτε φύλαξη είτε όπως αλλιώς. Επιτέλους να τελειώνει το φαινόμενο της κατάληψης και τα έκτροπα που βλέπουμε. Όταν θα δούμε την αλλαγή και την ηρεμία μετά τη φύλαξη τότε θα καταλάβουμε ότι αργήσαμε.

 
Ερώτηση!!!
09 Μαρ 2021 01:42

Γιατί δεν γυρίζεις στη Μινεσότα, αφού όλα ήταν τόσο καλά και σίγουρα θα έπαιρνες και πολλαπλάσια χρήματα;

 
εντος
09 Μαρ 2021 00:55

να ρωτησω ειστε ολοι ασφαλεις με αστυνομια στα πανεπιστημισ,?

 
πάμε για άλλες πολιτείες
09 Μαρ 2021 00:08

πάμε εξωτερικό για σπουδές, εδώ περνάμε παιδικές αρρώστιες τα τελευταία 200 χρόνια...πόσους Καποδίστριες θα φάμε ακόμα...

 
Amerikanakia?
08 Μαρ 2021 23:17

Προς @@αμην και πότε (20:26)
Στις ΗΠΑ δεν ήταν που έγινε η κατάληψη, στο ίδιο το Καπιτώλιο? Τον "καουμπόι", με τα πόδια του επάνω στο γραφείο του Biden, δεν τον είδατε εσείς?
Ή μήπως στη Μινεσότα, μπορείτε εάν θέλετε να οργανώσετε μια ομιλία με τίτλο πχ "Black Lives Don't Matter"???
Εντάξει, καταλαβαίνω την μεγάλη αγάπη μερικών για τις τόσο δημοκρατικές, τόσο ασφαλείς και με τις τόσες ελευθερίες των πολιτών(λευκών και πλούσιων) ΗΠΑ..... αλλά εάν είναι να κάνουμε κάθε φορά την Ελλάδα, Αμερική-Ρωσία-Κίνα-Κορέα ανάλογα με το ποιος μας κυβερνά.... δεν θα ήταν ευκολότερο πχ να πάτε εσείς εκεί?

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ