Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Σχεδιασμός να ανοίξουν τα σχολεία πριν το τέλος του μήνα

Εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες και οι εξελίξεις, το λιανεμπόριο και τα σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια, είναι προτεραιότητα
Δημοσίευση: 08/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Προσβλέπουμε ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει πριν από το τέλος Μαρτίου εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα ενώ και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ο σχεδιασμός είναι να ανοίξουν πριν από το τέλος του μήνα».

Τη δήλωση αυτή έκανε  η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αρ. Πελόνη, στη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Δημοσιογράφος: Πότε θα γνωρίζουμε, εάν το λιανεμπόριο ανοίξει στις 22 Μαρτίου;

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Κυρία Νταλιάνη, θα ήθελα να πω το εξής: Γνωρίζουμε όλοι ότι είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Είναι οι τελευταίες δύσκολες μέρες. Πρέπει να κάνουμε όλοι μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτό. Προσβλέπουμε και ελπίζουμε ότι το λιανεμπόριο θα μπορέσει να ανοίξει -και να ανοίξει με κανόνες και ασφάλεια- πριν το τέλος Μαρτίου, εφόσον, φυσικά, τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν και εφόσον εισηγηθεί θετικά επ’ αυτού η Επιτροπή. Ο σχεδιασμός είναι, πριν το τέλος του μήνα, να ανοίξουν και τα σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Και προχωρώντας οι εμβολιασμοί, όπως σας είπα, θα μπούμε σύντομα και στην ομάδα των πολύ ευπαθών. Με τις αυξημένες παραδόσεις εμβολίων που αναμένονται στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, ελπίζουμε, εφόσον το επιτρέψουν πάλι τα δεδομένα, ότι τον Απρίλιο θα μιλάμε πια για μια άλλη φάση, όπου θα μπορέσει να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και αργότερα το Μάιο, όταν πλέον θα έχουν εμβολιαστεί και οι συμπολίτες μας από 60 ετών και άνω, να μπορέσουμε να ανοίξουμε σταδιακά τον τουρισμό.

Δημοσιογράφος:  Στην προτεραιοποίηση για το άνοιγμα των σχολείων, αναφερθήκατε στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Μπορείτε να μας πείτε αν, όταν μειωθεί το ιικό φορτίο, θα ανοίξουν όλες μαζί οι σχολικές μονάδες;

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος:  Σας είπα ότι, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες και οι εξελίξεις, το λιανεμπόριο και τα σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια, είναι προτεραιότητα. Είναι αυτά που έχουν παραμείνει για πάρα πολύ καιρό κλειστά. Και δεδομένου ότι υπάρχουν και εξετάσεις στον ορίζοντα, είναι περιορισμένη σε αυτή την περίπτωση η δυνατότητα παράτασης του σχολικού έτους. Άρα, υπάρχει προτεραιότητα σε αυτές τις βαθμίδες.

Δημοσιογράφος:  Πότε σχεδιάζετε να ξεκινήσει η χαλάρωση του λεγόμενου «σκληρού lockdown» και με ποιον τρόπο;  Θα προηγηθεί το λιανεμπόριο; Τι θα ακολουθήσει;

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος:  Περιγράφηκε μόλις, κ. Παπαχλιμίντζο. Εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Πρέπει να πέσει το επιδημιολογικό φορτίο, αλλά πρέπει να προστατευτούν τώρα όλοι και λόγω των μεταλλάξεων. Εφόσον αυτό συμβεί προσβλέπουμε -όπως σας είπα και πριν- στο τέλος Μαρτίου να ανοίξουν το λιανεμπόριο και τα σχολεία. Στο μεταξύ θα επιταχύνονται και οι εμβολιασμοί. Οπότε αυτό μας επιτρέπει να οργανώσουμε τον οδικό χάρτη και το σχέδιό μας, για να βγούμε από αυτή την κρίση σταδιακά, ώστε να μιλάμε πλέον από άλλη θέση και για άλλη φάση από την Άνοιξη και μετά.

 

Σχόλια (17)

 
Μ.Χ
11 Μαρ 2021 19:29

Να συγκεντρώσουν τα μυαλά τους. Να μην ανοίξουν τα σχολεία. Να κλείσουν και τα υπόλοιπα. Καλά δεν βλέπουν ότι είναι πολλαπλασιάστες κρουσμάτων; Ας βγουν λίγο από το σκοτάδι που τους έχει περικυκλώσει. Ας ακούσουν και τους ειδικούς που εδώ και καιρό τους έχουν γραμμένους κανονικά και κάνουν του κεφαλιού τους. Ας σταματήσουν να ασχολούνται με τους κωδικούς ποιον θα στείλουμε πως θα τον στείλουμε. Αυτό κάνουν μόνο. Και αύριο ποιος ο λόγος να βγει νέο διάγγελμα αφού θα αναμασησουν τα ίδια λόγια. Βρε ντιπ για ντιπ.

 
Λύστα Κυριάκο
09 Μαρ 2021 15:12

20 μήνες.... τρεις Κυβερνητικοί Εκπρόσωποι!
Ο δε κος Πέτσας θα μείνει στην ιστορία, με τη "Λίστα Πέτσα" για τις χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ των καναλιών, για την καμπάνια "Μένουμε σπίτι"!
Πού τους βρίσκει ήθελα να ήξερα? Ή μήπως, αυτοί τον βρίσκουν?

 
Ανεπίδεκτος
09 Μαρ 2021 10:20

Αν τα ανοίξετε θα κάνουμε και το καλοκαίρι κλεισμένοι μέσα! Όλα όσα βλέπουμε είναι αποτέλεσμα του ανοίγματος των σχολείων, πρόκειται για υγειονομικές ατομικές βόμβες.

 
Δάσκαλος.
09 Μαρ 2021 10:06

Επιτέλους δεν βλέπουν αυτοί που κάθονται στα γραφεία τους δύο υπουργείο Παιδείας την κατάσταση και δεν κλείνουν και τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες; Τι χαζομετρα είναι αυτά. Τι πρόχειρο δουλειές. Αφού η τηλεκπαίδευση πάει ρολόι όπως φαγώθηκαν να λένε. Κλείστε τα επιτέλους όχι σκέφτεστε να ανοίξουν και εσείς δεν ξέρετε μια τέλος του μήνα μια μετά την καθαρά Δευτέρα τι μπαχαλο είναι αυτό που σας κατέχει. Έλεος πια. Όλοι κινδυνεύουν δάσκαλοι μαθητές και εσείς το βιολί σας.

 
Γ.Φ.
09 Μαρ 2021 10:01

Να κλείσουν και τα υπόλοιπα σχολεία και να ανοίξουν 10 Μαίου. Είναι δυνατόν με 1500 κρούσματα την ημέρα και άνοδο διασωληνωμενων και αυτοί στο υπουργείο να λένε μετά την καθαρά Δευτέρα όλα εντάξει. Ε κάτι δεν πάει καλά. Ποιος κοροϊδεύει ποιον. Άντε επιτέλους μας κούρασε όλο αυτό. Κάντε κάτι σωστό.

 
Επιστροφή στις αίθουσες
09 Μαρ 2021 02:32

Προτεραιότητα αποτελεί επίσης και «η στήριξη των μαθητών και σε κοινωνικών και ψυχολογικό επίπεδο», τονίζουν στελέχη της Εθνικής Ένωσης Σχολικών Διευθυντών.

Αποκαλυπτική είναι πρόσφατη έρευνα των πανεπιστημίων του Έσσεξ, του Μπέρμιγχαμ και του Σάρεϊ, που κατέγραψε «σημαντική αύξηση συναισθηματικών και συμπεριφορικών δυσκολιών» των μαθητών, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.

Επιστροφή για εκατομμύρια μαθητές στις σχολικές αίθουσες – έπειτα από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης, λόγω πανδημίας – σηματοδοτεί η σημερινή ημέρα στην Αγγλία. Μεγάλο ερώτημα, επίσης, παραμένει, τι μέλει γενέσθαι με τις χαμένες ώρες μαθημάτων και τις εξετάσεις, κυρίως μαθητών γυμνασίων και λυκείων.

Η βρετανική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια παράτασης των ωρών διδασκαλίας ή και της σχολικής χρονιάς, με μείωση των καλοκαιρινών διακοπών.

(Μόλις δύο μήνες χάθηκαν και ήδη σχεδιάζουν παράταση - στην Ελλάδα έχουν αφήσει χιλιάδες μαθητές εκτός σχολείου εδώ και 5 μήνες!)

 
pakis
09 Μαρ 2021 00:21

Δλδ είμαστε οκ με 1200 νέα κρούσματα και 40 θάνατοι κάθε μέρα, για να ανοίξουν σχολεία και όλα ;
Πολιτική βλέποντας και κάνοντας .... Ότι να ναι

 
Ενισχυτική διδασκαλία μέχρι τον Ιούνιο
08 Μαρ 2021 21:50

Η διδασκαλία πρέπει να επικεντρωθεί στην κάλυψη των βασικών εννοιών σε κάθε μάθημα, ώστε από τον Σεπτέμβριο να μην ξεκινήσουν με κενά οι μαθητές και να ομαλοποιηθεί ο ρυθμός μάθησης. Οι μαθητές αποκτούν "καλές συνήθειες" μελέτης μόνο όταν έχουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στο οποίο μπορούν να συγκεντρωθούν.

Τα ελληνικά σχολεία έπρεπε ήδη να έχουν ανοίξει, τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία να σωθεί το σχολικό έτος.

 
Helen
08 Μαρ 2021 19:57

Ποιος είναι ακριβώς αυτός ο σχεδιασμός? Σχετίζεται με τους λοιπούς σχεδιασμούς όπως επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην εξαε, τράπεζα θεμάτων, απολυτήριες και προαγωγικες εξετάσεις, επιλογή στελεχων, αξιολογηση κλπ? Γιατί αν ειναι ετσι το σχεδιο θα ναυαγήσει. Σχεδιάζουμε λέέι εφόσον μας το επιτρέψουν οι "ειδικοί". Φοβερό!

 
Παπαϊωάννου Βασίλειος
08 Μαρ 2021 18:39

Είναι κρίμα διαχρονικά αυτή η πολύπαθη παιδεία να έχει άχρηστους πολιτικούς που την υπηρετούν. Αν δείτε όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης ο πιο άχρηστος υπουργός της κυβερνητικής πλειοψηφίας ήταν του υπουργείου παιδείας. Τυχαίο;

 
Zano
08 Μαρ 2021 18:39

Ποιος ακριβώς είναι ο σχεδιασμός; ;
Ό,τι να'ναι!

 
Dj teacher
08 Μαρ 2021 18:20

Σχολεία μετά το Πάσχα. Εκτός αν θέλουμε περισσότερα κρούσματα και θανάτους.

 
Μ.Χ.
08 Μαρ 2021 17:48

Αααα δεν πάει καλά η κυρία. Εδώ συνεχίζονται τα κρουσματα στα σχολεία κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο κινδυνεύουν μαθητές και εκπαιδευτικοί και γίνεται η μετάδοση στα σπίτια και εκείνη λέει για άνοιγμα τέλη Μαρτίου. Ε όχι η τρέλα και ο πανζουρλισμος σε όλο τους το μεγαλείο.

 
Μαρια
08 Μαρ 2021 17:22

Ετσι έλεγε κι ο Πετσας!Αποκλείεται να μείνουν κλειστά μέχρι τα Φώτα!!!ΝΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΛΕΙΣΑΤΕ!!!! ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

 
Τετέλεσται.... τον Μάρτιο
08 Μαρ 2021 16:28

"το τέλος Μαρτίου", είναι διαφορετικό από "το τέλος του μήνα"?

 
Εκπαιδευτικός
08 Μαρ 2021 15:40

Από σχέδιο εκεί στο υπουργείο σκίζετε.
Η χειρότερη υπουργός των τελευταίων 20 χρόνων.

 
Δράκουλας των Πελοποννησίων
08 Μαρ 2021 15:20

Τα σχολεία 10 Μαΐου πρέπει ν' ανοίξουν για 1 μήνα, όπως πέρυσι. Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις, μόνο Πανελλήνιες. Εάν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσαν ίσως ν' ανοίξουν νωρίτερα. Δυστυχώς όμως δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Επίσης ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Αρκετά με τα thanks giving. Ένα laptop 500€ Χ 170.000 εκπαιδευτικοί = 85 εκατ. ευρώ. Aυτό αποτελεί σωστό και ορθολογικό σχεδιασμό (αφού σας αρέσει να μιλάτε για σχεδιασμούς).

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ