Placeholder

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό

Αιτήσεις από σήμερα Τετάρτη 10/3/2021 μέχρι την Τρίτη 23/3/2021 και ώρα 15.00.
Δημοσίευση: 10/03/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ξεκινά, νωρίτερα από όλα τα προηγούμενα χρόνια, η υποβολή αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες εξωτερικού.

Οι αποσπάσεις αφορούν το σχολικό έτος 2021-2022, και από το ημερολογιακό έτος 2022, για το Νότιο Ημισφαίριο.

Αιτήσεις από σήμερα Τετάρτη 10/3/2021 μέχρι την Τρίτη 23/3/2021 και ώρα 15.00.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παράλληλα, αρχίζει έγκαιρα η υποβολή αιτήσεων απόσπασης στα Ευρωπαϊκά Σχολεία εκπαιδευτικών των ακόλουθων θέσεων:

  •     εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών, ΠΕ70 Δασκάλων, ΠΕ04.01 Φυσικών, ΠΕ86 Πληροφορικής και
  •     εκπαιδευτικού Συμβούλου Δευτεροβάθμιου Κύκλου,

από σήμερα Τετάρτη 10/3/2021 μέχρι την Τρίτη 23/3/2021 και ώρα 15.00, εφόσον διαθέτουν τα προβλεπόμενα προσόντα, όπως αυτά περιγράφονται στο Κανονισμό για τα μέλη του αποσπασμένου προσωπικού στα Ευρωπαϊκά Σχολεία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι αιτήσεις και στις δύο περιπτώσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη https://dipode-aitisi.sch.gr.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, μεριμνώντας για την καλύτερη οργάνωση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής των εκπαιδευτικών, καθώς και για την έγκαιρη οργάνωση της επόμενης σχολικής χρονιάς:

- Υλοποίησε για πρώτη φορά ήδη από πέρυσι, και άνοιξε νωρίτερα από όλα τα προηγούμενα χρόνια φέτος, ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών στα Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

- Ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά οι εγγραφές στην Α’ τάξη Δημοτικού Σχολείου.

- Πραγματοποιήθηκε πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 η πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση.

- Ανακοινώθηκαν αποσπάσεις εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2020-2021 ήδη από το καλοκαίρι.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Νωρίτερα από όλα τα προηγούμενα χρόνια ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων απόσπασης των εκπαιδευτικών μας για τα σχολεία του εξωτερικού, παράλληλα με τις αιτήσεις των αποσπάσεων σε Ευρωπαϊκά Σχολεία. Μεριμνούμε για την έγκαιρη στελέχωση των σχολείων μας, ώστε αφ’ ενός οι εκπαιδευτικοί μας να προγραμματίσουν την οικογενειακή τους ζωή και τις υποχρεώσεις τους, αφ’ ετέρου να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της χώρας και των ελληνόγλωσσων εκπαιδευτικών μονάδων του εξωτερικού, ιδιαίτερα, δε, δεδομένων των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας. Στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειές τους, στηρίζουμε το σχολείο στην πράξη.»

Σχόλια (16)

 
Εκπρόσωπος Γονεων και Κηδεμονων
21 Μαρ 2021 08:24

Οι εκπαιδευτικοί με γαμο που υπηρετούν και υπηρετούσαν με μεγάλο ζήλο στα σχολεία μας ,αλλά ο νόμος τους αναγκάζει ή ανάγκασε να πάρουν αδειες άνευ αποδοχων θα πρέπει να απευθυνθούν ξανά και ξανά στην νέα ηγεσία του υπουργείου ,η οποία θέλει να αποκαταστησει την αδικία ,το τόνισε ιδιαίτερα στον προεκλογικό αγώνα της αλλά περιμένει και εσας να τους το ξαναθυμησετε ...Έτσι είναι οι πολιτικοί μας ...ξεχνανε εύκολα ..Υφυπουργός στο Παιδείας σε συγκέντρωση φορέων της ομογένειας μιλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσφορά σας στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση.Τα σχολεια μας κάθε Σεπτέμβρη ξεκινούν υπολειτουργωντας οι νεοαποσπασεις λίγες δεν αρκούν ,το υπουργείο το ξερει και πιστεύουμε ότι θα κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να επιστρέψουν και οι εκπαιδευτικοί με γαμο στα σχολεία που υπηρετούσαν πολλά χρόνια.

 
πρώην αποσπασμενη
19 Μαρ 2021 23:02

Η ερχόμενη χρονιά θα είναι η 5η χρονια με άδεια άνευ αποδοχών για τους εκπαιδευτικούς που η οικογένειά τους είναι μόνιμα εγκατεστημένο στο εξωτερικό και που το γραμμα κι όχι το πνεύμα του νομου του 2016 τους πέταξε έξω από τις τάξεις των σχολείωντου εξωτερικού. Η παρούσα κυβέρνηση σε προεκλογική περίοδο είχε ταξει επανελειμενα και μέσω του esos.gr πως θα καταργουσε την παράλογη διάταξη και θα αποκατάσταση αυτούςτους εκπαιδευτικούς. Πάραυτα, επί της θητείας της, αυτη η μερίδα των εκπαιδευτικών θα οδηγηθει σε ακούσια παραίτηση.

 
Εκπρόσωπος Γονεων και Κηδεμονων
14 Μαρ 2021 09:10

Έτσι ακριβώς είναι. Στουτγαρδη δε ,έχει μόνο ΤΕΓ και η πόλη πανάκριβη, αντέχουν μόνο τα ζευγαράκια οι υπόλοιποι γύρω στο 30% ανακαλούν. Αυξηση του επιμίσθιου είναι η μόνη και μοναδική λυση .Ζητηστετην και μεις θα σας στηρίξουμε.

 
Εκπαιδευτικός Βέλγιο
13 Μαρ 2021 11:23

Είμαι αποσπασμένη εκπαιδευτικός στο Βέλγιο και διαμένω στις Βρυξέλλες. Την ίδια χρονιά με εμένα φίλος μου τοποθετήθηκε στη Βόρεια Γερμανία σε μεγάλη πόλη του Συντονιστικού Γραφείου Βερολίνου. Πιστεύω ότι όντως από οικονομική άποψη έκανε καλύτερη επιλογή από εμένα. Τα ενοίκια και γενικά τα καταναλωτικά αγαθά είναι πολύ φθηνότερα από τις Βρυξέλλες. Για το ίδιο σπιτι σε τετραγωνικά, καλή ποιότητα και κοντά στο κέντρο εγώ πληρώνω 800 και εκείνος 550, ενώ λαμβάνουμε τις ιδιες αποδοχές (2400€ μισθός και επιμίσθιο)..
Πιθανότατα λοιπόν αυτή να είναι και μία εξήγηση γιατί τα τελευταία χρόνια η περιοχή ευθύνης του Βερολίνου έχει πολύ μεγαλύτερη ζήτηση από το Βέλγιο και τη Νότια Γερμανία όπου εκεί υπάρχουν κάποιες από τις ακριβότερες πόλεις της Γερμανίας (Μόναχο, Στουτγκαρδη, Φρανκφούρτη)

 
Δασκάλα Λάρισα
12 Μαρ 2021 17:05

Προφανώς συνάδελφοι και αναφέρομαι στο συνολικό ποσό των απολαβών και με βάση αυτό έκανα τα σχόλια μου για το κόστος ζωής στη Γερμανία και ειδικότερα τις πόλεις ευθύνης του Βερολίνου: 1334€ επιμίσθιο + μισθός ελληνικός = 2350€ (το λιγότερο). Μπορεί να είναι και περισσότερο. Εξαρτάται από το μισθολογικό κλιμάκια του καθενός

 
Μυτού
12 Μαρ 2021 15:38

Έχει γίνει λάθος στην ημερομηνία λήξης γιατί στην πλατφόρμα γράφει μέχρι 28/3 και στην πρόσκληση 23/3. Τι από τα δύο ισχύει;

 
Πρωην αποσπασμενος
12 Μαρ 2021 13:16

1300 και κατι,φθάνει για το ενοίκιο στη νότια Γερμανία και θα χρειαστείτε και το μισθό της Ελλάδος και φυσικά κάποιες οικονομίες σας .
Δυστυχώς .

 
Δασκάλα Λάρισα
12 Μαρ 2021 10:38

Καλημέρα συνάδελφοι,
Αναφέρω τις συνολικές αποδοχές που λαμβάνει ένας εκπαιδευτικός στη Γερμανία: 1334€ επιμίσθιο + 1060€ (ο μισθός με το δικό μου κλιμάκιο) = 2394€ ακριβώς.

 
@ Δασκάλα Λαρισα
11 Μαρ 2021 23:19

Είστε σίγουροι ότι το επιμίσθιο είναι 2350 για τη Γερμανία? Ο πίνακας αναφέρει 1334 αν δεν κάνω λάθος...

 
Δημητρης
11 Μαρ 2021 23:04

@Δασκαλα Λάρισα
Καλησπέρα , σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που μας δίνεις αλλά θα ήθελα να σου κάνω μια σημαντική ερώτηση !
Γράφεις ότι το επιμίσθιο στην Γερμανία είναι 2350 ευρώ ενώ η εγκύκλιος γράφει ότι το επιμίσθιο είναι 1334 ευρώ , μήπως προσθέτεις και τον μισθό στην Ελλάδα και σύνολο είναι 2350 ;

 
goneas
11 Μαρ 2021 22:12

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι στο Μόναχο,αρκεί να έχετε την απαιτούμενη γερμανομάθεια για να μπορέσετε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των σχολείων που φοιτούν τα παιδιά μας.

 
Δασκάλα Λάρισα
11 Μαρ 2021 19:31

Μάριε ΠΕ70,
μετά από ένα χρόνο σκέψης και αναβλητικότητας (λόγω κορονοϊού) αποφάσισα να κάνω τελικά αίτηση απόσπασης φέτος και να δηλώσω πρώτη επιλογή τη Γερμανία την περιοχή ευθύνης του Βερολίνου. Τόσο από προσωπική έρευνα σε ιστοσελίδες ενοικίασης σπιτιών, όσο και από πληροφορίες που μου έδωσαν νεοαποσπασμένοι συνάδελφοι τους οποίους έψαξα και ήρθα σε επαφή από Βέλγιο, Γαλλία και Γερμανία (αυτές οι τρεις χώρες αρχικά με ενδιέφεραν), όντως η καλυτερη επιλογή όσον αφορά την αναλογία κόστους-ποιότητας ζωής είναι τα σχολεία ευθύνης του Βερολίνου. Και αυτό γιατί:
α) τα σχολεία στην περιοχή ευθύνης Βερολίνου είναι όλα σε μεγάλες πόλεις και κεντρικές περιοχές, ενώ στην περιοχή του Μονάχου είναι διάσπαρτα σε προάστια και κωμοπόλεις
β) οι πόλεις Ανόβερο, Μπίλεφελντ, Βούπερταλ, Ντύσελντορφ κ.α. που ανήκουν στο γραφείο Βερολίνου έχουν πολύ πιο φυσιολογικά ενοίκια από την περιοχή του Μονάχου (Μόναχο, Φρανκφούρτη κ.α.), το Βέλγιο και τη Γαλλία
γ) η αγορά και τα super market είναι από τα φθηνότερα της Ευρώπης και σαφέστατα φθηνότερα από Βέλγιο και Γαλλία
δ) η συμβεβλημένη ιατρική ασφάλεια την οποία έχει ο εκπαιδευτικός στη Γερμανία είναι άριστη (σχεδόν όλοι οι γιατροί είναι δωρεάν!).
ε) η Γερμανία έχει το υψηλότερο επιμίσθιο σε σχέση με το κόστος ζωής της (2350€)

Καθόλου μίζερα δεν τα σκέφτεσαι λοιπόν φίλε Μάριε.. και μάλιστα όταν στην Ελλάδα παίρνω 1060€ και δίνω τα 320 σε ενοίκιο..
Διαπιστώνω λοιπόν ότι για 3 χρόνια αξίζει και με το παραπάνω η εμπειρία σε συνδυασμό με τον οικονομικό παράγοντα. Ούτε κορονοϊό θα σκεφτώ φέτος ούτε τίποτα για να μην κάνω αίτηση!

 
Μάριος ΠΕ70
11 Μαρ 2021 15:18

Καλησπέρα.
Ενδιαφέρομαι για απόσπαση στο εξωτερικό και ψάχνοντας πληροφορίες, καταλαβαίνω ότι η Γερμανία είναι μία από τις χώρες που "συμφέρουν" από άποψη κόστους ζωής - μισθού (+επιμίσθιο), χωρίς να κινδυνεύει κανείς να μη μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, όπως π.χ. σε περιπτώσεις σαν το Παρίσι, το Λονδίνο ή το Άμστερνταμ. Γνωρίζει κανείς από προσωπική εμπειρία ή από πληροφόρηση, ποια από τις 2 περιοχές που είναι χωρισμένη η Γερμανία (Μόναχο, Βερολίνο), είναι η πιο "ακίνδυνη" από οικονομικής άποψης και ποιες πόλεις καλό θα ήταν να αποφεύγονται?
Ακούγεται μίζερο να μετράει κανείς τα λεφτά, αλλά είναι σημαντικό να μπει κάποιος στη διαδικασία της απόσπασης χωρίς το άγχος της επιβίωσης.
Ευχαριστώ.

 
Γεωλόγος ΠΕ04.05
11 Μαρ 2021 03:10

Στην Αίγυπτο και στη Ρουμανία από τις ειδικότητες των ΠΕ04 τις "ζητάει" όλες πλην ΠΕ04.05 (Γεωλόγων) και "ζητάει" φυσιογνωστες ΠΕ04.03 όταν το τμήμα καταργήθηκε το 1974.
Το ερώτημα είναι απλό και εύλογο, εκ παραδρομής δεν αναφέρεται ο κλάδος ΠΕ04.05 ή το υπουργείο τον θεωρεί αχρειαστο; ποια η σκοπιμότητα του κλάδου ΠΕ04.03;
Πόσοι άραγε συνάδελφοι ΠΕ04.03 υπηρετούν (ακόμη) στα σχολεία της χώρας;

 
ASTPND
11 Μαρ 2021 01:35

Πραγματι, έγκαιρα βγήκε η προκήρυξη για απόσπαση στο εξωτερικό. Ευελπιστούμε να ολοκληρωθούν επίσης έγκαιρα όλες οι υπηρεσιακες μεταβολες, για το καλό των σχολείων και των εκπαιδευτικών που θα αποσπασθουν. Καλό είναι το Υπουργείο να δει και τα υπόλοιπα αιτήματα που κατά καιρούς θέτουν οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, ώστε να είναι πλήρως στελεχωμένα τα σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 
Αυτές
10 Μαρ 2021 19:03

τις ρημάδες τις μεταθέσεις πότε θα τις βγάλετε; Ένα κουμπί είναι. Πατήστε το να πάει στο καλό...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ