Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Πέρσι τέτοια ημέρα: Αποφασίστηκε η οριζόντια απαγόρευση λειτουργίας όλων των σχολείων , Πανεπιστημίων Φροντιστηρίων και ΚΞΓ, λόγω Κορωνοϊού

Οι πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκίνησαν στις 15 Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν στις 26 του ίδιου μήνα
Δημοσίευση: 10/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πέρσι τέτοια ημέρα , 10 Μαρτίου, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρώτη οριζόντια απαγόρευση λειτουργίας όλων των σχολείων , Πανεπιστημίων Φροντιστηρίων και ΚΞΓ  ξεκινώντας από τις 11 Μαρτίου, λόγω Κορωνοϊού.

Η λειτουργία των σχολείων επανήλθε σταδιακά σε δύο φάσεις:

Γ. Λυκείου: Στις 11 Μαΐου επέστρεψαν  στις αίθουσες οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Όχι όλοι όμως , αλλά ένα ποσοστό κάτω του 50%, καθώς με μια απλή δήλωση του γονέα οι μαθητές απαλλάσσονταν από τις απουσίες.

Μάλιστα την πρώτη ημέρα επανέναρξης των μαθημάτων είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο  μαθητές της Γ Λυκείου    πήγαν  τις πρώτες ώρες στα Λύκεια για να επιβεβαιώσουν και να υπογράψουν την Αίτηση-Δήλωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στη συνέχεια αποχώρησαν .

Α΄, Β΄ Λυκείου-Γυμνάσιο:    Στις 18 Μαΐου επέστρεψαν  στις αίθουσες οι μαθητές της Α΄και Β΄ Λυκείου, και του Γυμνασίου.
Κι εκεί παρατηρήθηκα το φαινόμενο των απόντων μαθητών που κυμαίνονταν από 30-40%

Επέκταση διδακτικού έτους: Έγινε επέκταση του διδακτικού έτους για Γυμνάσια και Λύκεια μέχρι τις 12 Ιουνίου.

Εκ περιτροπής: Οι μαθητές πήγαιναν  στο σχολεία σε εκ περιτροπής υπο-τμήματα,που προέκυψαν  από τη διαίρεση του τμήματος στα δύο.

Δημοτικά- Νηπιαγωγεία Τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία επαναλειτούργησαν     τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 

Οι μαθητές θα πήγαιναν  στο σχολείο εκ περιτροπής , όπως στα Γυμνάσια και Λύκεια

Το διδακτικό έτος για τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία έληξε στις  30 Ιουνίου , αντί 15 που προβλέπει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Χρήση μάσκας: Η χρήση μάσκας στην τάξη και στα μέσα μεταφοράς μαθητών ήταν προαιρετική .

Εξετάσεις: Οι προαγωγικές   προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις,δεν πραγματοποιήθηκαν  για τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου,

Πανελλαδικές: Οι πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκίνησαν  στις 15 Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν  στις 26 του ίδιου μήνα.
 

Σχόλια (12)

 
Λανθασμένες κινήσεις
12 Μαρ 2021 01:55

Όλα λάθος... Και το μη άνοιγμα των σχολείων, και το να μη δίνεται προτεραιότητα στα δημοτικά. Το υπουργείο να σταθεί στο ύψος του και να υπερασπιστεί τους μαθητές, είναι σίγουρο ότι αυτές οι κυβερνητικές αποφάσεις ξυπηρετούν απλώς ψηφοθηρικούς σκοπούς (πανικόβλητοι ηλικιωμένοι ψηφοφόροι)

 
Απόφοιτη
12 Μαρ 2021 00:57

Αχ... μου λείπει το σχολείο μου... και όχι τίποτα άλλο, η τελευταία χρονιά ήταν και μισή...

 
Γονιός
11 Μαρ 2021 23:33

Και μαθήματα μπροστα στον υπολογιστή.
Και πιο εντατικά από κάθε άλλη φορά.
Και φροντιστήρια μπροστά στον υπολογιστή.
Και ξένες γλώσσες μπροστά στον υπολογιστή.
Και παράταση?
Γιατί? Μην και γλιτώσει κανένας κατακαημένος γονιός ή εκπαιδευτικός που πασχίζει με νύχια και με δόντια να προφυλαχθεί μια και δεν είναι στη νιότη του και η υγεία του έχει πάρει τον κατήφορο?
Ή μήπως για να τιμωρηθούν οι μαθητές που όλον αυτό τον καιρό απολάμβαναν την μονοτονία, τον εγκλεισμό και την εντατικοποίηση?
ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ? Ή ΤΟ ΧΑΣΑΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ? ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΟΙΒΑΞΕΤΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ ΣΑΣ? Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ!!!

 
506 στις ΜΕΘ και 51 απώλειες
11 Μαρ 2021 22:26

Κλειστά σχολεία, έρημα Πανεπιστήμια, και χιλιάδες εργαζόμενοι σε οικονομική ανασφάλεια και αδιέξοδο - αυτό θεωρείται επιτυχημένο επιτελικό σχέδιο; Σημασία έχει σε ποιο σημείο θα είναι η Ελλάδα τον Μάρτιο του 2022, δηλαδή έναν χρόνο από τώρα, όταν όλες οι υπόλοιπες θα έχουν ξεπεράσει οριστικά την πανδημία χάρη στους εμβολιασμούς του πληθυσμού.

Δύο χρόνια ύφεσης απλώς προστέθηκαν χωρίς λόγο στο πιστωτικό της Ελλάδας: Παλιότερα, όλα τα γραφεία δούλευαν και μέσα στην άνοιξη έκλειναν τα τουριστικά πακέτα του Ιουνίου-Ιουλίου, ενώ οι πρώτοι τουρίστες έφταναν τον Μάιο. Όσοι νομίζουν ότι ο τουρισμός το 2021 θα επανέλθει σε επίπεδα 2019 είναι εκτός πραγματικότητας. Εξαιρετικό σενάριο θα είναι αν οι αφίξεις από το εξωτερικό να φτάσουν στο 50%.

 
Απαράδεκτο το συνεχιζόμενο κλείσιμο ΑΕΙ και σχολείων
11 Μαρ 2021 16:01

Δώδεκα μήνες μετά μόνο η εκπαίδευση παραμένει σε δεύτερη μοίρα, ενώ ήδη ανακοινώθηκε το άνοιγμα του τουρισμού τον Μάιο! Ντροπή να μπαίνουν οι τουρίστες πάνω από τους μαθητές και φοιτητές που είναι το μέλλον της Ελλάδας.

Πέρυσι τέτοια εποχή στην Ελλάδα είχαν εντοπιστεί 50 όχι 3000 φορείς, και υπήρχε αυστηρός περιορισμός μετακινήσεων καθώς και αναστολή εργασίας σε όλους τους κλάδους. Τώρα όλες οι υπόλοιπες χώρες είναι ανοιχτές και οι εμβολιασμοί σε ηλικιωμένους άνω των 70 ετών θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι - μόνο η Ελλάδα επιμένει στην μετατροπή ΑΕΙ και σχολείων σε εξεταστικά κέντρα.

 
Μάρτιος 2020 και Μάρτιος 2021
11 Μαρ 2021 15:55

Καμία σχέση δεν έχει σημερινή εικόνα στην Ευρώπη με εκείνη της περσινής άνοιξης. Σε όλες τις χώρες οι πολίτες σταδιακά επανακτούν την πρόσβαση στις υπηρεσίες και φυσικά τα σχολεία παραμένουν ανοικτά, δεν κλείνουν.

 
Κλείσιμο ευρωπαϊκών συνόρων και οικονομίας
11 Μαρ 2021 15:53

Τον Μάρτιο του 2020 αποφασίστηκε οριζόντιο κλείσιμο ευρωπαϊκών συνόρων και αναστολή όλων των δραστηριοτήτων στην οικονομία - στη Γαλλία και τη Γερμανία οι σχετικές αποφάσεις παρθηκαν την εβδομάδα 10-17 Μαρτίου λόγω της κατάστασης στην Ιταλία και έπειτα ακολούθησαν οι υπόλοιπες χώρες. Αυτός ήταν ο λόγος που διασπορά του ιού δεν ήταν μεγάλη στα Βαλκάνια, που δεν έχουν τουριστικές μετακινήσεις τη χειμερινή περίοδο.

Τα σχολεία δε συμμετέχουν στη διασπορά, απλώς αντανακλούν την γενική εικόνα της κοινότητας.

@ Οριζόντιο κλείσιμο σχολείων και σχολών
11 Μαρ 2021 10:47

Το οριζόντιο λουκέτο στην εκπαίδευση -ή σε οποιοδήποτε τομέα- δεν είναι μακροπρόθεσμη λύση. Μπορεί να εφαρμοστεί μόνο για λίγες εβδομάδες, ώς λύση έκτακτης ανάγκης. Απαράδεκτο που εδώ και μήνες δεν υπήρχε μέριμνα και προετοιμασία ώστε να επανέλθουν οι μαθητές με ασφάλεια στις αίθουσες διδασκαλίας, έστω και με μειωμένο ωράριο και εκ περιτροπής διδασκαλία για τα βασικά μαθήματα.

Καμία ευρωπαϊκή χώρα πλέον δεν έχει απαγόρευση κυκλοφορίας ή κλειστά σχολεία. Έχει περάσει ένας χρόνος, η κοινωνία προχώρησε.

Ο τίτλος του άρθρου απαντάει πλήρως στο γιατί το 1ο λοκντάουν ήταν απόλυτα επιτυχημένο και σύντομο ταυτόχρονα.

 
Κωνσταντίνος
11 Μαρ 2021 14:46

Γιατί δεν κλείνουν όλα τα δημοτικά σε όλη τη χώρα ;; Κατά ταλλα γεμίζουν τα νοσοκομεία . Εντωμεταξύ λένε κάτι επιχειρήματα.... ότι δεν υπάρχει διασπορά στα σχολεία ... και ότι από άλλου κολλιέται ο ιός και μεταφέρεται στα σχολεία ... εννοείται παντού συμβαίνει αυτό κάποιος έχει τον ιο και τον μεταδίδει ... Έχω απορία πώς θα αποφασιστεί αν αποφασιστεί παράταση του σχολικού έτους ...Σαν να τιμωρούν μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα στη ζέστη για την ΠΑΝΔΗΜΙΑ ..

 
Οριζόντιο κλείσιμο σχολείων και σχολών
11 Μαρ 2021 10:47

Ο τίτλος του άρθρου απαντάει πλήρως στο γιατί το 1ο λοκντάουν ήταν απόλυτα επιτυχημένο και σύντομο ταυτόχρονα.

 
Μελίνα
11 Μαρ 2021 01:18

Και τι έγινε σε έναν χρόνο? Μειωσανε τον αριθμό των μαθητών? Κάνανε έστω δειγματολειπτικα εβδομαδιαία rapid test σε όλα τα σχολεία ? Πρόσφερανε τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό για την τηλεκπαιδευση? Μας βοήθησαν ψυχολογικά που εχουμε να διαχειριστουμε όχι μόνο τα δικά μας προβλήματα, με παιδιά, με ηλικιωμενους γονείς που δεν τολμουμε να τους πλησιάσουμε, αλλά και όλων των γονιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα?
Αντι για ολα τα παραπάνω, δώσανε στα παιδιά ένα παγουρίνο, μια μάσκα της χειριστης ποιότητας και μας διέταξαν μέσα στο χειμώνα να κάνουμε μάθημα με ανοιχτά παράθυρα.

 
Μαθητής
10 Μαρ 2021 22:39

Εύχομαι την επόμενη χρονιά να ήμαστε καλά και να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία.

 
Γιαννης
10 Μαρ 2021 21:48

Και τώρα με 3000 περίπου κρούσματα είναι τα περισσότερα ανοιχτά !!!! Εντωμεταξύ από τότε που άνοιξαν τα σχολεία ξεκίνησαν όλα !!! Θέλουν και να παρατείνουν και τη σχολική χρονιά έχει λογική .....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ