Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Εκκενώθηκε η Πρυτανεία του ΑΠΘ (φωτό)

Έχουν προσαχθεί συνολικά 33 άτομα (26 άνδρες και 7 γυναίκες) . Οι 19 από αυτούς δήλωσαν φοιτητές του Α.Π.Θ. ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο
Δημοσίευση: 11/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκκενώθηκε , λίγο μετά τις 6 το πρωί, από αστυνομικές δυνάμεις   πρυτανείας ΑΠΘ, από τους “καταληψίες”.

Οι “καταληψίες”  έχουν προσαχθεί και μεταφέρονται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Η πανεπιστημιούπολη είναι περικυκλωμένη.

Για σήμερα είχε προγραμματιστεί διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η Πρυτανεία τελεί υπό κατάληψη εδώ και   17  ημέρες.

Από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έχουν προσαχθεί συνολικά 33 άτομα (26 άνδρες και 7 γυναίκες), από τους οποίους 32 ημεδαποί και ένας Κύπριος. Οι 19 από αυτούς δήλωσαν φοιτητές του Α.Π.Θ. ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ταυτοποίηση τους.

Ετικέτες: 
ΑΠΘ

Σχόλια (47)

 
Κομματικοί καθηγητές
13 Μαρ 2021 13:45

Ο κομματισμός είναι εγγενής και στον καθηγητικό χώρο, δεν είναι αποκλειστικό "προνόμιο" των φοιτητών που διαμαρτύρονται. Να τα γράφουμε όλα και να διαβάζουμε και πίσω από τις γραμμές των ανακοινώσεων.

 
@Διάκριση αιτίας και αποτελέσματος
12 Μαρ 2021 17:56

για τον άκρατο κομματισμό κανένα σχόλιο όμως....

 
Πανεπιστημιακή αστυνομία
12 Μαρ 2021 17:43

Προτάσεις για τις συνενώσεις και απορροφήσεις ομοειδών σχολών, για την αλλαγή πρόγραμματος σπουδών σε τμήματα που δεν έχουν αντιστοιχία (87 στο μηχανογραφικό δελτίο του 2020), για τη νέα δομή του ακαδημαϊκού χάρτη πότε θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση; Εδώ και έναν χρόνο δεν υπάρχει καμία σαφής ανακοίνωση από την ΕΘΑΑΕ.

https://www.esos.gr/arthra/68339/meteggrafes-tmimata-dyo-tahytiton-tmima...

Με ποια λογική ξεκινούν οι αλλαγές από τον διαγωνισμό εισαγωγής και τις εξετάσεις (Τράπεζα Θεμάτων, ΕΒΕ στις Πανελλαδικές) χωρίς πρώτα να έχουν καθοριστεί τα κριτήρια βιωσιμότητας κάθε Ανώτατης Σχολής; Τελικά, είναι λογικό οι απόφοιτοι Λυκείου να καθορίσουν με τις επιλογές τους ποιες σχολές μπορούν να λειτουργούν και σε ποιες περιοχές;...

Είναι ευθύνη του κράτους και των ακαδημαϊκών να πάρουν τις "δύσκολες" αποφάσεις, και μέχρι σήμερα σπαταλήθηκαν πολύτιμοι πόροι και χρόνος χωρίς αποτέλεσμα.

Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία το φθινόπωρο έγιναν με αφορμή μια πρόταση νόμου που περιόριζε τη δυνατότητα δημοσιογραφικής καταγραφής φαινομένων κατάχρησης εξουσίας (Άρθρο 24, global security law), δεν ήταν τα "κίτρινα γιλέκα". Είναι αρκετά επίκαιρο θέμα μάλιστα δεδομένης της αναταραχής που χωρίς λόγο προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ πολιτών και αστυνομίας.

Στην Ελλάδα, δεν μπορεί ένα εκπαιδευτικό νομοσχέδιο το 2021 να επικεντρώνεται στην πανεπιστημιακή αστυνομία ή τις καταλήψεις, λες και αυτό είναι το επείγον ζήτημα. Δηλαδή, τα υπόλοιπα 400 τμήματα που εδώ και χρόνια δεν έχουν κατάληψη στις υπηρεσίες τους λειτουργούν σωστά;

https://www.esos.gr/arthra/71994/yf-paideias-horis-foitites-tha-meinei-i...

 
@Διάκριση
12 Μαρ 2021 17:19

Ευχαριστώ για την αποσαφήνιση των θέσεών σας, αλλά εξακολουθώ να διαφωνώ κάθετα ενάντια σε οποιοδήποτε κίνημα τύπου κίτρινων γιλέκων - δεν είμαστε στην περίοδο ούτε της Γαλλικής Επανάστασης ούτε της Ελληνικής Επανάστασης.

>Οι καταλήψεις είναι το αποτέλεσμα όχι το αίτιο της παρακμής.

Αυτό είναι κομβικό σημείο και θέλει πολλή συζήτηση, ίσως και ένα βιβλίο ή 2-3 διδακτορικά, αλλά αφορά δυστυχώς μόνο την μοντελοποίηση του blame game μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και διαπλεκομένων μερών του εκπαιδευτικού συστήματος.

Προτάσεις δεν βλέπουμε, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Δεν εννοώ πρόσθετους νόμους-πλαίσια, εννοώ μικρές αποτελεσματικές "κινήσεις ματ" που θα λύσουν μερικούς γόρδιους δεσμούς.

 
Διάκριση αιτίας και αποτελέσματος
12 Μαρ 2021 12:37

Μπορείτε να δείτε τις εικόνες από τις οδομαχίες που έγιναν μόλις το περασμένο φθινόπωρο στο Παρίσι και επεκτάθηκαν και σε πανεπιστημιακούς χώρους. Ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

Για τα εκλεκτορικά των καθηγητών, μόλις τον Οκτώβριο του 2020:

https://www.esos.gr/arthra/69919/paremvasi-yf-paideias-ston-prytani-toy-...

Για την ανάπτυξη σύγχρονων ερευνητικών δικτύων, ακόμα είναι θέμα συζήτησης αν πρέπει να γίνουν οι ΕΔΙΠ και οι καθηγητές εφαρμογών μόνιμοι Λέκτορες:

https://www.esos.gr/arthra/70660/dekades-meli-dep-kindyneyoyn-na-allaxoy...

Όλοι επιδιώκουν μια θέση ή μια σύμβαση εργασίας για τον εαυτό τους, αδιαφορώντας για το σύνολο.

@Παιδεία όχι αστυνομία
12 Μαρ 2021 06:09

Σε αυτό όλοι συμφωνούν, στα λόγια τουλάχιστον. Όμως από το 1975 μέχρι σήμερα υόσο το Υπουργείο όσο και τα μέλη ΔΕΠ και οι διοικήσεις των ΑΕΙ (Πρυτανικές Αρχές, Σύγκλητος) διαρκώς πλειοδοτούν για περισσότερα τμήματα και διορισμούς, χωρίς να ενδιαφέρονται για τη βιωσιμότητά τους.

Όλες τις προηγούμενες δεκαετίες υπήρχε "συναίνεση" στην χωρίς σχέδιο διεύρυνση της Τριτοβάθμιας ΕΚπαίδευσης. Δεν είναι η ελληνική κοινωνία, γενικώς και αορίστως, που ίδρυσε 500 τμήματα σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες που επηρεάζουν τις αποφάσεις και αυτές δεν είναι οι φοιτητές και οι οικογένειές τους:

https://www.esos.gr/arthra/axiologisi-panepisthmion-tei-sxedio-athina/to...

Κακά τα ψέματα: Αν το κράτος δεν τραβήξει μια κόκκινη γραμμή στα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ προβλήματα όλοι θα εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις. Οι καταλήψεις είναι το αποτέλεσμα όχι το αίτιο της παρακμής.

[ 6. >το Υπουργείο να παρουσιάσει σχέδιο
Εδώ διαφωνούμε - ένα Υπουργείο δεν φτάνει για να φέρει την Άνοιξη, διότι το επόμενο Υπουργείο θα γκρεμίσει αυτά που έχτισε το προηγούμενο. Χρειάζεται λοιπόν ευρύτατη κοινωνική και πολιτική συναίνεση, ώστε αυτά που θα συναποφασιστούν να έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα με αμοιβαίες δεσμεύσεις ότι θα τηρηθούν κατά γράμμα από όλους. ]

@Παιδεία όχι αστυνομία
12 Μαρ 2021 01:04

Στο Ηνωμένο Βασίλειο όμως ποτέ στον 21ο αιώνα δε στέλνουν μονάδες αποκατάστασης τάξης μέσα στα Πανεπιστήμια. Να αναγνωρίζουμε πώς το συνολικό περιβάλλον διαμορφώνει τις αντιδράσεις των ατόμων.

Το επιχείρημα είναι ότι για είναι παράλογο για τις χρόνιες κακοδαιμονίες στα ΑΕΙ να ρίχνουμε την ευθύνη στους φοιτητές, που ταιριάζουν ιδανικά στον ρόλο του "αποδιοπομπαίου τράγου" ειδικά όταν συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις ή καταλήψεις, ενώ υποκριτικά έχουμε ανεχθεί ΟΛΑ τα υπόλοιπα φαινόμενα διαφθοράς, αναξιοκρατίας και έλλειψης σχεδιασμού.

Προτάσεις υπάρχουν: Μόλις αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες και η ποιότητα σπουδών στα Δημόσια ΑΕΙ, θα εκλείψουν αυτομάτως ΟΛΕΣ οι δικαιολογίες για διαμαρτυρίες. Τότε μόνο η κοινωνία θα σταθεί εναντίον όσων παραβιάζουν τους χώρους του πανεπιστημίου - αλλιώς, απλώς είναι ένας φαύλος κύκλος.

 
Και ΕΝΦΙΑ παρακαλώ....
12 Μαρ 2021 11:08

@08:32
Δεν ξέρω εάν το κάνετε σκόπιμα ή όχι αλλά στην περίπτωση που ισχύει το δεύτερο, διαβάστε λίγο προσεκτικότερα παρακαλώ. Θα βλέπατε, ότι επιτίθεμαι στους φορολογούμενους..... ΠΟΥ ΔΕΝ πληρώνουν.

Εσείς λέτε "Ακόμα και αυτοί που φοροδιαφεύγουν, δεν φορο-απαλλάσσονται και θέλουν και απαιτούν....κλπ".
Εγώ λέω ότι αυτοί που φοροδιαφεύγουν (δηλ. "οι πολλοί" στη χώρα μας, δηλ. αυτοί που "κλέβουν" το κράτος, δηλ. τους υπόλοιπους πολίτες) ΔΕΝ μπορούν ούτε να θέλουν ούτε να απαιτούν ΤΙΠΟΤΑ από το κράτος.

ΥΓ. Για αυτό άλλωστε και οι τίτλοι των σχολίων μου.

 
@ ποιότητα σπουδών
12 Μαρ 2021 09:33

Για Βα πανηγυρίζω για τους φοιτητές μέσα στο πανεπιστήμιο θα πρέπει να μπαίνουν για μάθημα κι όχι για κατάληψη και Βα ρημάζουν. Και να φανταστείτε ότι θέλαμε να το παραλληλίζουν με την Οξφόρδη! Τα Χαλια μας! Υπάρχουν διοικητικοί που δουλεύουν ακόμη παρά την τηλεκπαίδευση που δεν τους αφήνουν οι καταληψίες βέβαια! Τόσο καλά!

 
@Και ΕΝΦΙΑ παρακαλώ....
12 Μαρ 2021 08:32

Η ειρωνεία πάντα προτάσσεται όταν υπάρχει έλλειμμα ουσίας και επιχειρηματολογίας. Τί δεν καταλαβαίνετε και χρειάζεται Νόμπελ στα οικονομικά; Ότι ο απλός μικροαστός που πληρώνει μεγάλο μέρος του φόρου που του αναλογεί, δεν έχει δικαίωμα να βλέπει το παιδί του να μορφώνεται; Έχετε πάει στο ΕΜΠ στην Πατησίων; Μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε "στέκι" που πουλούσε καφέ χωρίς να έχει άδεια λειτουργίας. Δεν καταλαβαίνω πώς, επιτίθεστε στους φορολογούμενους που πληρώνουν τα κτίρια και τα πανεπιστήμια. Ακόμα και να τα έχετε μόνο για κατάληψη, υπάρχουν λόγω της φορολόγησής τους.

 
@Παιδεία όχι αστυνομία
12 Μαρ 2021 06:09

Πάντως όταν έγινε "κατάληψη" στο πανεπιστήμιο της Βρετανίας που δουλεύω, λόγω κάποιων (απαράδεκτων) δηλώσεων της Πρυτάνεως, έγινε το εξής: περίπου 20 φοιτητές κάθε φορά έκαναν κατάληψη του διαδρόμου (και μόνο) που οδηγεί στο γραφείο της για 4 μέρες. Όταν έμπαιναν στο κτίριο, για να αλλάξουν βάρδια, ... σκούπιζαν τα παπούτσια τους και δεν έγινε καμία καταστροφή. Η σοβαρότητα και η απουσία κομματισμού που επέδειξαν έκανε τα επιχειρήματά τους να εισακουστούν και εν τέλει πήραν μαζί τους την πλειονότητα της κοινότητας. Η Πρύτανης παραιτήθηκε ως αποτέλεσμα και πολύ καλώς έκανε κατά γενική ομολογία. Υπάρχουν καταλήψεις με έντονο συμβολικό χαρακτήρα, όπως αυτή που ανέφερα παραπάνω, υπάρχουν και χουλιγκανοκαταστάσεις με μολότωφ, "εξοσχολικούς", καταστροφές και, το χειρότερο απ' όλα τυφλό κομματισμό/οπαδισμό. Ποιός θα ήταν εναντίων των φοιτητών με ονοματεπώνυμο που μάχονται ειρινικά για κάτι σεβόμενοι το περιβάλλον και το ίδρυμα που τους μορφώνει;

 
Ποιότητα σπουδών στην Ελλάδα
12 Μαρ 2021 02:27

Τα κανονικά μαθήματα σταμάτησαν πέρυσι τον Μάρτιο και δεν είναι οι καταλήψεις που κρατούν κλειστές τις αίθουσες τόσους μήνες. Τώρα, γιατί κάποιοι πανηγυρίζουν βλέποντας ΜΑΤ και όχι φοιτητές μέσα στα πανεπιστήμια αντί να διαμαρτύρονται για το λουκέτο μόνο εκείνοι το γνωρίζουν...

 
@16:55
12 Μαρ 2021 02:24

A, θα φεύγαν τα παιδιά από μόνα τους. Καλωσύνη τους! Και τις ζημιές ποιος θα τις χρεωνόταν; Τα συνήθη κορόϊδα, οι φορολογούμενοι, έτσι; Όχι ότι δεν θα τα πληρώσουν βέβαια και τώρα, αλλά καλό δεν είναι να ξέρουμε και τα ονοματάκια των "αγωνιστών" για παν ενδεχόμενο.

 
@16:55
12 Μαρ 2021 02:22

A, θα φεύγαν τα παιδιά από μόνα τους. Καλωσύνη τους! Και τις ζημιές ποιος θα τις χρεωνόταν; Τα συνήθη κορόϊδα, οι φορολογούμενοι, έτσι; Όχι ότι δεν θα τα πληρώσουν βέβαια και τώρα, αλλά καλό δεν είναι να ξέρουμε και τα ονοματάκια των "αγωνιστών" για παν ενδεχόμενο.

 
@21:54
12 Μαρ 2021 02:15

Είμαι σίγουρος ότι οι φοιτητές και οι εξωπανεπιστημιακοί της κατάληψης του ΑΠΘ, πάλευαν για σύγχρονα και δημοκρατικά πανεπιστημιακά ερευνητικά δίκτυα.

 
@Παιδεία όχι αστυνομία
12 Μαρ 2021 01:04

1. Στείλτε μας διευθύνσεις από τις φωτογραφίες αυτές (του 2020-21, όχι του 1968) για να μας πείσετε. Εγώ προσωπικά έχω εκατοντάδες από ένα μόνο κτίριο του ΑΠΘ.

2. >όργανα του κράτους εναντίον της κοινωνίας
Οι συγκεκριμένοι τους οποίους επέλεξε να προσαγάγει σήμερα η αστυνομία ονομαστικά, δεν αποτελούν μέρος της κοινωνίας. Αντίθετα, αρνούνται να αποτελέσουν μέρος της κοινωνίας και του κράτους. Και αυτό δεν το κάνουν απλώς ιδεολογικά και με διάλογο, αλλά έμπρακτα, με χρήση βίας. Ναι, αποτελούν μια μειοψηφία, αλλά οι συνταγματικώς και νομίμως αντιδρώντες αυτούς βάζουν μπροστά, διότι οι ίδιοι ενδιαφέρονται να μην λερώσουν το ποινικό τους μητρώο. Δυστυχώς, τα ΜΜΕ για σκανδαλοθηρία τους ονομάζουν όλους μαζί "κοινωνία" - δεν έχουν όμως τα ίδια κίνητρα και τους ίδιους στόχους.

3. >δεν ήταν ούτε πρόκειται ποτέ να γίνουν κέντρα ανομίας
Να ρωτήσετε τους λειτουργούς και τους εργαζόμενους να σας πούμε την άποψή μας για το θέμα. Απ'έξω όλα φαίνονται ρόδινα - δεν είναι.

4. >ουσιαστικά επιχειρήματα για τη βελτίωση των Πανεπιστήμιων
Από τα τρία παραδείγματα που αναφέρατε ως βελτιώσεις, τα δύο τελευταία έχουν ήδη υλοποιηθεί εδώ και δεκαετία. Για το λόγο αυτό είμαστε τόσο ψηλά στις διεθνείς κατατάξεις. Για το πρώτο παράδειγμα δείτε το σημείο (6) παρακάτω.

5. >δεν είναι οι καταλήψεις που τόσα χρόνια στέκονται εμπόδιο
Αυτό δεν είναι επιχείρημα για να αφήνουμε ανεξέλεγκτα να παραβιάζονται οι νόμοι στα ΑΕΙ. Επίσης, με το σκεπτικό αυτό, άλλοι τομείς όπως για παράδειγμα το ΕΣΥ ή ο πρωτογενής οικονομικός τομέας θα έπρεπε να πετάνε, επειδή ποτέ δεν είχαν καταλήψεις.

6. >το Υπουργείο να παρουσιάσει σχέδιο
Εδώ διαφωνούμε - ένα Υπουργείο δεν φτάνει για να φέρει την Άνοιξη, διότι το επόμενο Υπουργείο θα γκρεμίσει αυτά που έχτισε το προηγούμενο. Χρειάζεται λοιπόν ευρύτατη κοινωνική και πολιτική συναίνεση, ώστε αυτά που θα συναποφασιστούν να έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα με αμοιβαίες δεσμεύσεις ότι θα τηρηθούν κατά γράμμα από όλους.

 
Ξεκαρδιστικαστειότητες
12 Μαρ 2021 01:00

@ @17η ημέρα..11 Μαρ 08:17
«Και ως προς το θέμα των αστυνομικών οργάνων με πολιτική περιβολή, που αναφέρθηκε το 1963, να θυμίσω ότι από το 1969, είχε ιδρυθεί μέσα στα πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα. Τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις. Το σπουδαστικό της Ασφάλειας ήταν αστυνομικοί με πολιτικά για να χαφιεδίζουν τους φοιτητές».
Δημοσιευμένο στο esos 27/1/2021. Εγώ συγκρίνω?

 
Και ΕΝΦΙΑ παρακαλώ....
12 Μαρ 2021 00:29

@Παιδεία όχι αστυνομία
Τα είπατε όλα. Συμφωνώ λέξη προς λέξη.

@18:47
Χωριάτικη σαλάτα του Καίσαρα, με σος φασιστοβαλσάμικο. Το google cloud, το έχετε ακουστά?

@17:49
Πραγματικά αδυνατώ. Ίσως γιατί δεν έχω και Nobel στα οικονομικά. Άξιο για θέμα Διδακτορικού...τουλάχιστον...

 
KALLIS KONSTANTINOS
11 Μαρ 2021 23:35

εχω σπουδάσει στην Αυστραλία, ποτέ δεν έγινε καταληψη, ποτέ δε χάθηκε ώρα διδασκαλίας, ποτέ δεν υπήρξαν καταστροφές, κάναμε μάθημα, υπήρχαν όμιλοι ειδικοτήτων τα απογεύματα, κανείς δεν έμπαινε δίχως ταυτότητα στο χώρο του ιδρύματος, αν έχανες μάθημα μια ευκαιρία ακομη είχες, μετά ....αντίο. do something else, that was the answer

 
Παιδεία όχι αστυνομία
11 Μαρ 2021 21:54

Δείτε αντίστοιχες εικόνες από φοιτητικές καταλήψεις στην Ευρώπη (Παρίσι, Βερολίνο, Λυόν, Μαδρίτη), μετρήστε πόσα σπασμένα και καμένα καθίσματα εμφανίζονται εκεί και σταματήστε να σπέρνετε τον πανικό. Σε όλο τον κόσμο γίνονται καταλήψεις σε πανεπιστημιακούς χώρους και συνήθως διαλύονται ειρηνικά με αποχώρηση των διαμαρτυρόμενων. Τα πανεπιστήμια χρειάζονται ηρεμία όχι αστυνομία. Απαράδεκτο να στρέφονται όργανα του κράτους εναντίον της κοινωνίας και να αντιμετωπίζουν κάθε αντίδραση ως ποινικό έγκλημα.

Τέλος, ο φασισμός είναι πολιτική ιδεολογία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δεν μπαίνει σαν ευκαιριακή ταμπέλα σε όποια αυταρχική συμπεριφορά εκδηλώνεται μέσα σε μια κοινωνία.

Φτάνουν πια οι άναρθρες κραυγές, δείτε τη συνολική εικόνα των Δημοσίων Πανεπιστήμιων, που φυσικά δεν ήταν ούτε πρόκειται ποτέ να γίνουν κέντρα ανομίας.

Να μιλάμε με ουσιαστικά επιχειρήματα για τη βελτίωση των Πανεπιστήμιων: Για τον εξορθολογισμό των Σχολών, για τα εκλεκτορικά των καθηγητών, για την ανάπτυξη σύγχρονων ερευνητικών δικτύων. Σίγουρα δεν είναι οι καταλήψεις που τόσα χρόνια στέκονται εμπόδιο σε αυτά και πρέπει επιτέλους το Υπουργείο να παρουσιάσει σχέδιο για την Παιδεία.

 
Δεν κατάλαβα...
11 Μαρ 2021 21:26

...αν είναι σοβαροί αγωνιστές και νοιάζονται πραγματικά για το ΑΠΘ γιατί το καταστρέφουν;

 
Όχι στο σκοταδισμό
11 Μαρ 2021 19:29

Το λογαριασμό γρήγορα και την παρεμπόδιση εργασίας, την κατάληψη δημοσίου ιδρύματος και το βανδαλισμό χώρου επι ημερών. Όλο αυτό στους καταληψίες και σε αυτούς που τους στηρίζουν. Θα το δουν στις εκλογές!

 
@Ε1, Ε2 και Ε9 παρακαλώ.. και Παρελκυστική τακτική
11 Μαρ 2021 18:47

Και ένας να πληρώνει τη μόρφωση των ελληνόπαιδων, οφείλουμε να σεβόμαστε τον δημόσιο χώρο. Αυτά περί "σε λίγες ώρες θα έφευγαν" τι είδους επιχείρημα είναι; Τσιφλίκι τους είναι το πανεπιστήμιο; Συνομιλητής του καταληψία θα γίνει το κράτος; Φασίστες του αισχίστου είδους είναι οι καταληψίες, στάζουν τον φασισμό από κάθε ίνα του σώματός τους.

Τα περί μικρών και αποκαταστάσιμων ζημιών είναι για γέλια: Με ποιο κριτήριο κρίνει κάποιος τις ζημιές όταν δεν έχει άμεση πρόσβαση; Με το αλάθητο των φωτογραφιών ή των βίντεο; Τα περιεχόμενα των σκληρών δίσκων, τα καθίσματα που απουσιάζουν, γιατί θα πρέπει να υφίσταται ένας οργανισμός σαν το ΑΠΘ τα γούστα μιας δράκας φασιστών;

 
@Ε1, Ε2 και Ε9 παρακαλώ...
11 Μαρ 2021 17:49

Ακόμα και αυτοί που φοροδιαφεύγουν, δεν φορο-απαλλάσσονται και θέλουν και απαιτούν να μην διαλύονται τα πανεπιστήμια που πληρώνουν για να μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Προφανώς αυτά είναι ...παρωχημένα για σας.

 
Πανεπιστήμιο στο Παρίσι καταλήψεις μέσα στο 2018
11 Μαρ 2021 16:55

Κατάληψη πανεπιστημίου Μάντσεστερ (2017), κατάληψη Πανεπιστημίου Σορβόννης (2013) και τόσα άλλα περιστατικά σε Ευρώπη αλλά και ΗΠΑ.

Έστειλαν τώρα την αστυνομία ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ απλώς για να φανεί ότι υπάρχει καταστολή. Η κατάληψη των χώρων είχε ήδη λήξει και σε λίγες ημέρες θα έχουν όλα ομαλοποιηθεί - εκτός από τη διδασκαλία και την έρευνα, που εδώ και 18 μήνες έχουν παγώσει σε όλη την Ελλάδα, χωρίς υπαιτιότητα των φοιτητών και των καθηγητών και χωρίς καμία σοβαρή αιτιολόγηση. Δε γίνονται τα πάντα μέσω από Η/Υ, χρειάζεται να αλλάξει η πολιτική του διαρκούς κλεισίματος.

 
Ασυναρτησίες και πανικός
11 Μαρ 2021 16:17

Οι στοιβαγμένες καρέκλες και τα συνθήματα στους τοίχους είναι οι εικόνες της "φοβερής καταστροφής" του Πανεπιστημίου από τους καταληψίες; Έλεος πια, φτάνει η υστερία. Να δούμε το "δάσος" όλων των Σχολών των ΑΕΙ όχι το "δέντρο" των καταλήψεων σε μερικά κτήρια.

 
Ε1, Ε2 και Ε9 παρακαλώ....
11 Μαρ 2021 15:38

Καιρό είχα να δω τόσους πολλούς φορολογούμενους μαζεμένους, στη χώρα της φοροδιαφυγής. Από ποιούς μπαίνει μέσα το κράτος, 1δις κάθε μήνα, δεν μπορώ να το καταλάβω!
Ο μπάρμπας μου πάντως έλεγε, "ότι διορθώνεται με φράγκα, μην το φοβάσαι".

 
Παρελκυστική τακτική
11 Μαρ 2021 15:38

Υπερβολικές αντιδράσεις στη λογική "σοκ και δέος", από το φωτογραφικό υλικό δεν προκύπτει κάποια σοβαρή ζημιά σε εξοπλισμό ή κτήρια. Σε 5 ημέρες είναι εφικτό όλα να έχουν διορθωθεί - τα προβλήματα στα ΑΕΙ όμως δε λύνονται τόσο σύντομα.

Η ελληνική κοινωνία δεν απειλείται από τις διαδηλώσεις που παντού συμβαίνουν (δείτε Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, ακόμα και Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία) αλλα από την έλλειψη σχεδίου για την οικονομική κρίση που ήδη βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι.

 
Πολίτης
11 Μαρ 2021 15:34

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΜΕ ΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΟΠΩΣ:
ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ , ΜΟΝΟ ΑΡΙΘΜΟ....
ΠΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΗΛΙΚΙΕΣ ΕΧΟΥΝ......ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.
ΑΥΤΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ.....ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ........ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ .....ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.........!!!
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ......ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ.....ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ......ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ......!!!

 
Ερώτηση
11 Μαρ 2021 15:23

Μόνο μια ερώτηση έχω. Οι φοιτητές της κατάληψης είχαν δηλώσει ότι σήμερα το μεσημέρι θα λήξουν την κατάληψη.
Γιατί η αστυνομία ενταλθηκε μερικές ώρες πριν την λήξη της να επέμβει?

 
ΔΕΠ2
11 Μαρ 2021 14:15

Αν είσαι φοιτητής του ΑΠΘ και συμμετέχεις σε κατάληψη όπου γίνονται καταστροφές, υλικές ζημίες, και εμπόδιζες τους υπαλλήλους να δουλέψουν, ποιές είναι οι συνέπειες; Κυρίως προς τον κ. Πρύτανη και τη Σύγκλητο αυτό...

 
ΔΕΠ
11 Μαρ 2021 14:14

Άργησαν 16 μέρες να το κάνουν αυτό. 33 άτομα, οι μισοί περίπου άσχετοι με το πανεπιστήμιο. Τι λένε αυτοί που τους στήριζαν; Καθηγητές, βουλευτές και ο κάθε πικραμένος; Να πάνε να πληρώσουν το λογαριασμό τώρα. Δεν εννοώ μόνο τα σπασμένα και βρώμικα της κατάληψης αλλά και τους μισθούς όλων όσων πληρώνονταν ενώ δε μπορούσαν να πάνε στη δουλειά τους εκεί μέσα. Αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει πια!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ