Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ υπ. Παιδείας και Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Δημοσίευση: 11/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως και του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελου Μπίνη, με στόχο τη συνεργασία για την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας στο χώρο της Παιδείας, αλλά και της περαιτέρω προαγωγής των αρχών και των αξιών της δημόσιας ακεραιότητας μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος.

Η υπογραφή του μνημονίου αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων που αναπτύσσονται μεταξύ του υπουργείου και της ΕΑΔ, καθώς στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται επίσης η παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών από πλευράς της ΕΑΔ, σε θέματα εσωτερικού ελέγχου και ενίσχυσης των μηχανισμών ακεραιότητας.

Στις δράσεις συνεργασίας περιλαμβάνονται η ανάπτυξη κουλτούρας ακεραιότητας και λογοδοσίας μέσω σεμιναρίων, ημερίδων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, απευθυνόμενα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, καθώς και η εκπόνηση Ειδικής Τομεακής Στρατηγικής Ευαισθητοποίησης κατά της διαφθοράς μέσω της εκπαίδευσης.

Η υπουργός Παιδείας   Νίκη Κεραμέως σημείωσε πως «Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σηματοδοτεί την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας και συνιστά μία ακόμη αφορμή να παρακινήσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε, να προωθήσουμε όλοι από κοινού την εννοιολογική εργαλειοθήκη που εστιάζει σε αξίες όπως η ακεραιότητα, η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη και η ισονομία, με στόχο την ανάπτυξη κουλτούρας ακεραιότητας και λογοδοσίας ήδη από την παιδική ηλικία».

Ο Διοικητής της ΕΑΔ   Άγγελος Μπίνης ανέφερε πως «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού συστήματός μας είναι καίριος στη διαμόρφωση και τη μετάδοση των αξιών της κοινωνίας μας. Η σχολική κοινότητα είναι το πλέον κατάλληλο μέρος για να μυηθούν οι μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου στις βασικές αρχές της δημόσιας ακεραιότητας, ώστε ως ενήλικοι πολίτες να διεκδικήσουν αλλά και να στηρίξουν ενεργά τη διαφάνεια και τη λογοδοσία σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής της χώρας μας.»

Σχόλια (3)

 
@Επιτέλους !!!
12 Μαρ 2021 11:13

Το πρόσφατο 2020 με τους "προσωρινούς" ΔΠΕ-ΔΔΕ, πώς σας "ξέφυγε" έτσι?....

 
Θανασης
12 Μαρ 2021 07:24

Πολύ καλά νέα! Ας ξεκινήσουμε με τις συμβάσεις με την Cisco!

 
Επιτέλους !!!
11 Μαρ 2021 18:33

Συγχαρητήρια για τα ευχάριστα νέα που μα φέρνετε κύριοι του esos.
Έπρεπε από πολλά χρόνια πριν να γίνει αυτή η συνεργασία.
Διαβάσαμε πολλές φορές για αυθαιρεσίες στις κρίσεις διευθυντών σχολείων του 2017 και μέλη συμβουλίων που είναι υπόδικα. Διαβάσαμε για απόλυση προέδρου συμβουλίου επιλογής στελεχών του 2011. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος με την αρχή διαφάνειας σε όλα αυτά τα συμβάντα. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε διορισμένος σε συμβούλια επιλογής με μοχλό τη συνέντευξη να στερεί θέσεις και αποδοχές επιδομάτων σε υποψηφίους και βέβαια στις απολαβές στις μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές. Η μόνη άμυνα ήταν τα δικαστήρια με πολυετή ταλαιπωρία και πάρα πολλά έξοδα. Να δοθεί ένα τέλος σε όλες αυτές τις ασχήμιες. Δεν μπορεί να σχολεία να είναι καπνιστήρια.. δεν μπορεί να μην υπάρχει έλεγχος στα οικονομικά των σχολείων... τα χρήματα που έρχονται στα σχολεία πρέπει να μένουν στα σχολεία ...
Πιστεύω αυτά να τελειώσουν με την συνεργασία του Παιδείας και Αρχής Διαφάνειας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.