Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Συνάντηση υφ. Παιδείας και Προέδρου της ΕΘΑΑΕ με τον Πρύτανη του ΠΑΔΑ

Δημοσίευση: 11/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Με αφορμή την συμπλήρωση 3 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού Παιδείας  Άγγελου Συρίγου με τον  Περικλή Μήτκα, πρόεδρο ΕΘΑΑΕ και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,  Παναγιώτη Ε. Καλδή στο γραφείο του Προέδρου.

Το ΠΑΔΑ αξιοποίησε καλές πρακτικές των τριών ιστορικών και δυναμικών ιδρυμάτων εκπαίδευσης και έρευνας της Αττικής, από όπου προήλθε, του ΤΕΙ Αθήνας, του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Ο  υφυπουργός Παιδείας δήλωσε σχετικά: «Εύχομαι το ΠΑΔΑ να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και να αποτελέσει παράδειγμα στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συμβάλλοντας στην αναγκαία βελτίωση της σύνδεσής της με την αγορά εργασίας προσφέροντας εξαιρετικές προοπτικές στις επαγγελματικές επιδιώξεις των αποφοίτων του. Η χώρα μας έχει ανάγκη να επενδύει στους ανθρώπους, στην καινοτομία στο χώρο της εκπαίδευσης και της έρευνας και στις ευρείες εφαρμογές ψηφιακού μετασχηματισμού»

Σχόλια (7)

 
@Προς γνώστες ΠΑΔΑ
13 Μαρ 2021 13:54

Όλες οι αλλάγες από το 2018 και έπειτα που έγινε το ΠΑΔΑ πανεπιστήμιο, ισχύουν μόνο για τους φοιτητές και όχι για τους απόφοιτους ΤΕΙ. Οι απόφοιτοι έαν θέλουν να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου με τα νέα προγράμματα σπουδών θα πρέπει να δώσουν κατατακτήριες.

 
Προς γνώστες ΠΑΔΑ
12 Μαρ 2021 16:06

Μια ερώτηση: η αλλαγή στο ΠΑΔΑ αφορά τους απόφοιτους από δω και στο εξής; Ή και τους νυν πτυχιούχους; Δηλαδή αλλάζουμε το πρόγραμμα σπουδών σημερα και μετά από 5 χρόνια έχουμε απόφοιτους Πολυτεχνικής Σχολής, ή βαφτίζουμε αναδρομικά τους απόφοιτούς μας ως κάτι άλλο από αυτό που ήταν όσο σπούδαζαν; Ευχαριστώ.

 
ΠΑΔΑ
12 Μαρ 2021 09:40

Κωνσταντίνα, θα πρέπει να ολοκληρώσει η επιτροπή του υπουργείου Υποδομών την Αξιολόγηση για να μετατραπεί η "Σχολή Μηχανικών" σε "Πολυτεχνική Σχολή". Εχει υπογραφεί από το 2020. Το γιατι καθυστερούν είναι θέμα. Θα πρέπει να πιέσετε και τον Πρύτανη και το Υπουργείο. Το θέμα είναι τυπικό για σε ένα νόμο του 50 λέει ότι για να γραφείς στο ΤΕΕ πρέπει να είσαι απόφοιτος Πολυτεχνικής Σχολής. Ισως το καθυστερούν γιατί κάποια τμήματα δεν πέρασαν την αξιολόγηση του master (Πολιτικοί, Τοπογράφοι). Τώρα πως γράφονται από την Κύπρο με τέσσερα χρόνια και master είναι ένα άλλο θέμα.

 
Κωνσταντίνα
11 Μαρ 2021 23:05

Συνάδελφοι το καλοκαίρι τελειώνω και εγώ στους τοπογράφους, ξεμπέρδεψα με την διπλωματική μου και μου έμεινε ένα τελευταίο μάθημα.

Δεν κατανοώ αυτά που γράφετε, δηλαδή δεν θα έχουμε πρόσβαση στα συστήματα του ΤΕΕ για βεβαιώσεις αδομήτων, ανέβασμα τοπογραφικών και γενικά αδειών ως ελεύθεροι επαγγελματίες;

Οι καθηγητές μας είχαν πει ότι με την βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών θα μπορούμε να έναρξη στην εφορία βγάζοντας τους αντίστοιχους ΚΑΔ και αντίστοιχα σφραγίδα, άλλαξε κάτι;

 
Ένταξη τμημάτων ΤΕΙ σε Πολυτεχνικές Σχολές
11 Μαρ 2021 22:07

Το σωστό είναι να ενταχθούν όλοι οι φοιτητές σε Πολυτεχνικές Σχολές, έτσι θα κλείσει οριστικά το κεφάλαιο των αποφοίτων από τα πρώην ΤΕΙ και όλοι οι νέοι φοιτητές θα έχουν τα ίδια ακαδημαϊκά εφόδια.

@ Marios
11 Μαρ 2021 19:15

Φίλε Μάριε, η κατάθεση της διπλωματικής εργασίας στο ΤΕΕ είναι πια μια εντελώς τυπική διαδικασία για τους αποφοίτους των ελληνικών Πολυτεχνικών Σχολών και Πολυτεχνείων. Δε γίνεται εξέταση γνώσεων και ικανοτήτων, απλώς μια επιτροπή ελέγχει τον φάκελο και τα δικαιολογητικά κάθε υποψηφίου.

Να σημειωθεί ότι επείγει ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών και η εισαγωγή ηλεκτρονικού συστήματος σε κάθε στάδιο. Δεν επιτρέπεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, αλλά και το ΤΣΜΕΔΕ, να παρουσιάζουν αυτή την εικόνα καθυστέρησης λες και έχουμε μείνει στη δεκαετία του '90.

 
@Marios
11 Μαρ 2021 21:55

Μαλλον σε 6-7 χρόνια περιπου,

 
Marios
11 Μαρ 2021 19:15

Για να δούμε σε πόσα χρόνια θα εγγραφεί ο πρώτος διπλωματούχος μηχανικός ΠΑΔΑ στο ΤΕΕ, οι καθηγητές μας μέσω της διπλωματικής εργασίας που εκπονούμε μας προετοιμάζουν ξεκάθαρα για να αποκτήσουμε τα επαγγελματικά δικαιώματα, καταθέτοντάς την στο επιμελητήριο.

Τελειόφοιτος φοιτητής σχολής μηχανικών ΠΑΔΑ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ