Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πανεπιστημιακοί: Δεν πηγαίνουμε στο ΑΠΘ, όσο είναι κατειλημμένο από την αστυνομία

Δημοσίευση: 12/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η παράταξη  “Συσπείρωση Πανεπιστημιακών” με σημερΙνό ανακοινωθέν  προτείνει προς τους καθηγητές “καθολική αποχή φυσικής παρουσίας από τον κατειλημμένο χώρο του ΑΠΘ, μέχρι να αποχωρήσει η αστυνομία από τον ιερό χώρο του Πανεπιστημίου.”

“Δεν πηγαίνουμε στο ΑΠΘ, όσο είναι κατειλημμένο από την αστυνομία” τονίζει.

Για αυτό , σύμφωνα με το ανακοινωθέν,  η σημερινή συνέντευξη τύπου της παράταξης “Συσπείρωση Πανεπιστημιακών”   θα δοθεί για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους στη ΔΕΘ, απέναντι από το ΑΠΘ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ

Συνέντευξη Τύπου:

«Το ΑΠΘ υπό αστυνομική κατάληψη», «Φοιτητές και Καθηγητές σε έξωση»

Παρασκευή 12 Μαρτίου, ώρα 14.00 Café, αίθριο, του MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, εντός της ΔΕΘ

Συμμετέχουν οι καθηγητές και καθηγήτριες του ΑΠΘ:

Γαρύφαλλος Αλέξανδρος, Δρόσος Διονύσης, Καλφακάκου Ρία, Παπαθεοδώρου Έφη

Το ΑΠΘ, μετά τη σημερινή εισβολή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), βρίσκεται υπό συνεχή αστυνομική πολιορκία και επιτήρηση.

--Επειδή η καταστολή και η ακαδημαϊκή ελευθερία δεν είναι έννοιες συμβατές,

--Επειδή η γνώση με τον εξαναγκασμό δεν μπορούν να συνυπάρξουν,

--Επειδή η παρουσία της αστυνομίας μάς προσβάλλει ως ακαδημαϊκούς δασκάλους,

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών προτείνει καθολική αποχή φυσικής παρουσίας από τον κατειλημμένο χώρο του ΑΠΘ, μέχρι να αποχωρήσει η αστυνομία από τον ιερό χώρο του Πανεπιστημίου.

Δεν πηγαίνουμε στο ΑΠΘ, όσο είναι κατειλημμένο από την αστυνομία. Για αυτό και η συνέντευξη τύπου θα δοθεί για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους στη ΔΕΘ, απέναντι από το ΑΠΘ.

Ετικέτες: 
ΑΠΘ

Σχόλια (27)

 
@Οπωσδήποτε
14 Μαρ 2021 09:52

Και στα γήπεδα μπήκε η αστυνομία, για να σταματήσει τα επεισόδια και τις καταστροφές. Οπωσδήποτε....

 
Οπωσδήποτε
13 Μαρ 2021 12:05

Μπορείτε να φύγετε τώρα! Γιατί να είστε υποχρεωμένοι να βλέπετε την αστυνομία που θέλει όλος ο κόσμος για την ασφάλεια των πανεπιστημίων;

 
@Χρήστος
12 Μαρ 2021 21:41

Μάλλον έχετε μπλέξει την ακαδημαϊκή ελευθερία που είναι δικαίωμα ως προς ερευνητικό μέρος της δουλειάς ενός/μιας ΔΕΠ, με την άρνηση καθήκοντος που είναι σε όλες τις χώρες λόγος απόλυσης ακόμα κι αν υπάρχει tenure.

 
Χρήστος
12 Μαρ 2021 19:09

@Πολίτης ένας από τους βασικότατους λόγους για τους οποίους η πολιτεία (σε όλα τα κράτη) πληρώνει τους Πανεπιστημιακούς είναι για τις απόψεις τους και για να τις εκφράζουν. Μάλιστα υπάρχουν μηχανισμοί παγκοσμίως ώστε αυτό το δικαίωμα/υποχρέωση να προστατεύεται (π.χ. tenure). Ξέρω ότι είναι μεγάλο το σοκ, κουράγιο...

 
Μελίτακας ο Α΄
12 Μαρ 2021 17:03

Ζήτω η Επανάσταση!

Μια ζωή πληρώνω
αμαρτίες αλλονών
τέρμα ως εδώ
άλλο δεν μπορώ

Από σήμερα παλιόπαιδο θα γίνω
και θα αλλάξω χαρακτήρα και ζωή
...

 
Aς μην πανε στη δουλεια τους
12 Μαρ 2021 17:00

ας πανε να διδαξουν αλλου, ΟΠΟΥ αλλου θελουν εαν δεν συμφωνουν.

 
Δημοκρατία όχι αστυνομοκρατία
12 Μαρ 2021 15:52

Η Δημοκρατία δεν απαιτεί να υπάρχουν ΜΑΤ στα Πανεπιστήμια, πουθενά δεν ορίζεται κάτι τέτοιο από τους κανόνες λειτουργίας. Η αστυνομοκρατία μέσα στις πόλεις και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα σίγουρα δεν είναι δείγμα υγείας και ομαλότητας.

Ας ανοίξουν κανονικά οι χώροι των ΑΕΙ για μαθήματα και εργαστήρια, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύαξης αντί να βλέπουμε κλειδωμένες πόρτες και αίθουσες επί ένα χρόνο.

 
Οι σωτήρες μας
12 Μαρ 2021 15:48

Είναι, που έλεγε η κυβέρνηση, ότι σύσσωμη η Πανεπιστημιακή κοινότητα θέλει την Αστυνομία...
Όλοι τελικά, ξέρουν ποιο είναι το καλό των Πανεπιστημίων, εκτός φυσικά από τους διδάσκοντες και τους φοιτητές...
Αυτοί θα μου πει κάποιος είναι μειοψηφία,( πράγμα που φυσικά δεν αποδεικνύετε, από το γεγονός ότι υπογράφουν μόνο αυτοί, γιατί οι περισσότεροι το ίδιο πράγμα επιθυμούν). Στις πορείες που είναι η πλειοψηφία, είναι ο ιός.
Οπότε έτσι ή αλλιώς, ένας είναι ο στόχος να τους φιμώσετε, γιατί εσείς ξέρετε καλύτερα απ΄όλους, ποιο είναι το καλό των Πανεπιστημίων και της δημόσιας εκπαίδευσης.

 
Πολίτης
12 Μαρ 2021 14:02

ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ. ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ........ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙ ΣΑΣ.....!!!
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ......!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΑ ΑΡΕΣΕΙ .....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ......ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ......ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙ ΣΑΣ.....!!!
ΤΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ......ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.....Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΑΥΤΟ .....ΑΝ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ......ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.....ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.....!!!

 
στο καλό
12 Μαρ 2021 13:34

Θα πρότεινα οι 4 να μην πάνε ποτέ γιατι θα βλέπουν τους φύλακες αστυνομικούς από εδώ και πέρα και δε θα μπορούν. Ας μείνουν σπίτι τους μόνιμα. Φυσικά και χωρίς μισθό.

 
Νίκος
12 Μαρ 2021 13:26

Άμεση απόλυση, λόγω μη προσελευσης στο χωρο εργασίας τους. Να πάνε στην Πιονγκγιάνγκ να διδάξουν.

 
Πραγματικά προβλήματα
12 Μαρ 2021 12:43

Ας απαντήσουν οι πανεπιστημιακοί για τα φαινόμενα πχ. επιθέσεων, εκβιασμών και προσβολών σε φοιτητές. Τα προβλήματα λύνονται στη ρίζα τους και όχι με το να κυνηγάμε φαντάσματα ή φοιτητές - ή μήπως αυτά εύκολα ξεχάστηκαν μέσα σε λίγες εβδομάδες και οι έρευνες συνήθως είτε σταματούν είτε δεν καταλήγουν σε αλλαγή νοοτροπίας;

Πέρα από αυτό, σε μια οργανωμένη σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία η αστυνομία δεν έχει θέση να περιπολεί μέσα στα Πανεπιστήμια. Η κομματική προπαγάνδα εύκολα διακρίνεται από όποια πλευρά κι αν προέρχεται, δεν είναι λογικό ορισμένοι από μόνοι τους να έχουν χρηστεί τιμητές των πάντων και διαρκώς να ηθικολογούν.

 
ΔΡ. ΕΦ.
12 Μαρ 2021 12:40

Το ότι οι μισοί από αυτούς που είχαν καταλάβει το πανεπιστήμιο δεν είχαν καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο δεν τους πειράζει; Αυτή είναι η κατάντια των Πανεπιστημίων εδώ και χρόνια.

 
STEVEN
12 Μαρ 2021 12:07

Τι άλλο θ΄ακούσουμε Θεέμου..Κατάληψη από την αστυνομία και οι καταληψίες (μπαχαλάκηδες) δημοκρατία..Θεέμου ..Περικοπή μισθού άμεσα ! !

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
12 Μαρ 2021 11:19

Η αστυνομία σας ενοχλεί; Τα αίσχη που γίνονται όχι; Δηλώστε ότι δεν θέλετε να ασχοληθεί μαζί σας η αστυνομία ότι και να γίναι στο Πανεπιστήμιο. Άλλο που δεν θέλει η αστυνομία.

 
ΔΕΠ ΑΠΘ
12 Μαρ 2021 11:05

Να μη πατήσετε. Εμείς περιμέναμε να ελευθερωθεί ο χώρος απο τους παράνομους που τον κατέλαβαν. Μην πάτε αλλά να μην πληρώνεστε κι όλας. Ο κ. Πρύτανης διαβάζει;

 
Δουλευόμαστε ...
12 Μαρ 2021 10:41

Εφ' όσων τα μαθήματα τα κάνετε με zoom ...
Αν όμως το δηλώνετε να μην πληρωθείτε...
Τι ακούμε Θεέ μου...

 
Στην καπιταλιστική Βρετανία
12 Μαρ 2021 10:18

όταν κάνω απεργία (γιατί αυτό προτείνετε με τη διακήρυξη σας) μου κρατούν το ημερομίσθιο. Και για να μην απορείτε: στη Βρετανία έχουν γίνει 2 πολυήμερες απεργίες τα τελευταία 2.5 χρόνια για το συνταξιοδοτικό των καθηγητών και ερευνητών στα πανεπιστήμια. Για να δω πόσες μεγαλοστομίες ακόμα θα διατυμπανίζατε αν εφαρμοζόταν αυτό και στην Ελλάδα;

 
Κοινή λογική
12 Μαρ 2021 10:16

Αφού θίγεται η "ακαδημαϊκή" σας ελευθερία, να πληρώσετε και τις ζημιές. Η ελευθερία έχει και υποχρεώσεις.

 
Γονέας φοιτήτριας
12 Μαρ 2021 10:05

Καιρός να σοβαρευτούμε όλοι μας! Η κόρη μου, φοιτήτρια στο ΕΚΠΑ, παρακολουθεί τα μαθήματά της εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας και λέει τα καλύτερα για τους καθηγητές της. Οι άνθρωποι με πολύ κόπο σίγουρα οργάνωσαν από το μηδέν τα μαθήματα με τα νέα δεδομένα. Εκτός αυτού υποστηρίζουν τα παιδιά μας για να μην απομακρύνονται από το στόχο τους και να μην καταρρακωθούν ψυχολογικά από την πανδημία. Βλέπω ότι κάποιοι σπεύδουν να καταδικάσουν συνολικά τους πανεπιστημιακούς είτε γιατί έχουν απωθημένα είτε γιατί εκτελούν κομματική αποστολή. Ας αφήσουμε τους καθηγητές να συνεχίσουν τη σπουδαία δουλειά τους και ας κοιτάμε και εμείς να μαζεύουμε τα παιδιά μας και να τα συμβουλεύουμε. Είναι τουλάχιστον γελοίες οι εξυπνάδες κάποιων για περικοπή μισθού των καθηγητών που έχουν πολλαπλασιαστεί οι υποχρεώσεις τους λόγω της πανδημίας. Όσοι κάνετε απλά προπαγάνδα σοβαρευτείτε επιτέλους!!!!!

 
Κατάληψη να΄ναι και ότι να΄ναι
12 Μαρ 2021 09:38

Ο "ιερός χώρος του Πανεπιστημίου" βεβυλώνεται από τις κάθε είδους ασχήμιες που γίνονται σε αυτό από λίγους, ελάχιστους αλλά με την ανοχή σας!

 
Πείτε κι άλλα
12 Μαρ 2021 09:35

Η παρουσία της αστυνομίας τους προσβάλλει ενώ των καταληψιών τους ηρεμεί και τους εξυμνεί; Τι ακούμε Θεέ μου! !!!!!

 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ
12 Μαρ 2021 09:27

Σε αυτή τη χωρα. Είμαστε έτη φωτός πίσω από σοβαρά κράτη.

 
Απύθμενο
12 Μαρ 2021 09:27

Γιατί δεν γράφουν τα ονόματα να δούμε ποιοι αρνούνται να πάνε; Θα πληρωθούν όμως; Θα τους πληρώσει ο φορολογούμενος; Όσο ήταν η κατάληψη πηγαίνανε;

 
ERT
12 Μαρ 2021 09:24

"Πανεπιστημιακοί" χωρίς επαφή με την πραγματικότητα. Άκου κατάληψη από την αστυνομία..lol. Να γίνει περικοπή μισθοδοσίας άμεσα.

 
δρ. Μαύρος
12 Μαρ 2021 08:48

Δεν πηγαίνετε --> Δεν πληρώνεστε

 
anti zervas
12 Μαρ 2021 08:48

Eπειδή η καταστολή και η ακαδημαϊκή ελευθερία δεν είναι έννοιες συμβατές,
Ποιά είναι η ακαδημαική ελευθερία;; Το να βάζουν τα ναρκωτικά στα ιδρύματα και να φοβάσαι να περπατήσεις; ή να μπαίνει ο καθένας όποτε θέλει στην ακαδημαική τάξη να τα σπάει, να σε δέρνει και να σε διώχνει;

--Επειδή η γνώση με τον εξαναγκασμό δεν μπορούν να συνυπάρξουν,
Ποιά γνώση; Αυτή που δεν μπορεί να αποκτήσει ο μέσος φοιτητής με τα ιδρύματα σε κατάληψη;

--Επειδή η παρουσία της αστυνομίας μάς προσβάλλει ως ακαδημαϊκούς δασκάλους,
Οι ακαδημαικοί δάσκαλοι δεν προσβάλλονται από την αστυνομία. Θα πρέπει να προσβάλονται από τις πράξεις ασέβειας που γίνονται κατα συρροή τα τελευταία χρόνια στα πανεπιστήμια, από την ασυδοσία και την εγκληματικότητα που κυριαρχεί σε κάποια από αυτά.
Ντροπή σας κύριοι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ