Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σύγκλητος Παντείου: Ανησυχία για την παρουσία της αστυνομίας εντός και πέριξ των Πανεπιστημίων

Επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία , αφού πρώτα εξασφαλισθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις
Δημοσίευση: 12/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα τελευταία βίαια γεγονότα στην κοινωνία και τα πανεπιστήμια καθώς και η αστυνομική παρουσία εντός και πέριξ των πανεπιστημίων δημιουργούν εύλογες ανησυχίες σχετικά με τη διατήρηση της ακαδημαϊκής ειρήνης και επιβεβαιώνει τις επιφυλάξεις που η Σύγκλητος είχε εκφράσει πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου, τονίζει σε ανακοινωθέν η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου.

Παράλληλα  εκφράζει “την εμπιστοσύνη της προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Παντείου και δηλώνει την αποφασιστικότητά της να διαφυλάξει την ενότητα μεταξύ όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και να προασπιστεί την ακαδημαϊκή ειρήνη”.

Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου επιβεβαιώνει την παλαιότερη απόφασή της (22.12.2020) ότι «Η παρουσία δυνάμεων αστυνόμευσης μέσα στο Πανεπιστήμιο δημιουργεί εντάσεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα, που λειτουργεί σε περιβάλλον αυτοδιοίκητου και είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί την ελευθερία του λόγου και της επιστήμης. [...] Τα Πανεπιστήμια, στο πλαίσιο του συνταγματικά κατοχυρωμένου αυτοδιοίκητου, αποφασίζουν με τα συλλογικά τους όργανα για θέματα που άπτονται της λειτουργίας τους, μεταξύ των οποίων και για την πανεπιστημιακή φύλαξη και ασφάλεια».

Επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία

Η Σύγκλητος του Παντείου   διαπιστώνει “με εύλογη αγωνία την υποβάθμιση της ποιότητας της διδακτικής και ερευνητικής διαδικασίας, καθώς και την υπολειτουργία της βιβλιοθήκης και των ακαδημαϊκών δομών λόγω της διαδικτυακής διδασκαλίας η οποία συνεχίζεται για τρίτο ακαδημαϊκό εξάμηνο”.

 Οι Συγκλητικοί του Παντείου θεωρούν επιβεβλημένο να εξασφαλισθούν επειγόντως όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία με την τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων και τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των διδασκόντων, των διοικητικών υπαλλήλων και των φοιτητών.

 Για όσο διάστημα συνεχίζεται η εξ αποστάσεως διδασκαλία, η Σύγκλητος καλεί το υπουργείο Παιδείας να στηρίξει τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα (Η/Υ, πρόσβαση στο διαδίκτυο) για να μετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Σχόλια (19)

 
@ΗΡΑ
14 Μαρ 2021 20:28

Μιλάει για ελεύθερη έρευνα και διακίνηση ιδεών. Δεν λέει τίποτα για μπογιές στους τοίχους, καταλήψεις πρυτανειών, αδειάσματα σκουπιδιών στα γραφεία των πρυτάνεων, μπόμπες μολότοφ και στυλάρια με κόκκινες σημαιούλες. Συμφωνούμε σ' αυτά;

 
Μιχάλης
14 Μαρ 2021 20:08

Ωραία! Ας υποθέσουμε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία, πιάνει 2-3 φοιτητές να γράφουν συνθήματα σε αμφιθέατρα με σπρέι. Τους παίρνουν τα στοιχεία (προφανώς δεν τους φυλακίζουν) και τους αναφέρουν στον Κοσμήτορα ή στον Πρύτανη. Στη συνέχεια τι γίνεται; Θα τους μαλώσουν και θα τους πουν "μην το ξανακάνετε"; Αν ναι, τότε μάλλον δεν χρειάζεται η πανεπιστημιακή αστυνομία.

 
ΜΙΚ
14 Μαρ 2021 20:01

Αφού στο Πάντειο ανησυχούν "επισήμως" οι καθηγητές, θα πρότεινα να μην πάει εκεί πανεπιστημιακή αστυνομία. Ας έχουν οι φοιτητές και οι εξωπανεπιστημιακοί φίλοι τους ένα police-free πανεπιστήμιο, για να ξεδίνουν. Και ας δούμε μετά από ένα χρόνο, αν θα υπάρχει ουσιαστική διαφορά από κάθε άποψη, μεταξύ του Παντείου και εκείνων των ΑΕΙ που θα "αστυνομοκρατούνται".

 
Οπισθοδρομική κομπανία
14 Μαρ 2021 18:56

Τη διαφύλαξαν την
Ενότητα και την ηρεμία με νέα κατάληψη. Είστε ικανοποιημένοι; Μερικοί επενδύουν στην ένταση χωρίς λόγο!

 
Λευτέρης
14 Μαρ 2021 00:38

Αγαπητέ φίλε ΔΕΠ. Μη μένεις στο παρελθόν, κάνε άλμα στο μέλλον. Δες τα καλά παραδείγματα, όχι τα ίδια και χειρότερα με μας.

 
@ @μύτη
13 Μαρ 2021 22:42

Όταν σε 1 γραμμή σχόλιο, δεν κατάλαβες τί λέει ο άλλος.... άστο φίλε....

 
@@@Λευτέρης
13 Μαρ 2021 19:48

Ως μέλος ΔΕΠ κεντρικού πανεπιστημίου έχω δει και μολοτωφ και καδρόνια με μικρά κόκκινα σημαιάκια στην άκρη και αντιασφυξιογόνες μάσκες στο υπόγειο κτιρίων.

 
Λευτέρης
13 Μαρ 2021 15:53

Επειδή κάποιους τους έχουμε κουράσει....
Και η δική μου κόρη πήγε στην Τσεχία για ένα εξάμηνο. Ελεγχόμενη είσοδος παντού, στο διπλανό πάρκο οι γονείς με τα παιδιά τους , ανακαινισμένα και πεντακάθαρα κτήρια, παντού καθαριότητα, διακριτική φρούρηση από υπαλλήλους με ειδικές στολές, σεβασμός στους διδάσκοντες και τους εργαζόμενους, κλπ, κλπ. Τα ίδια και στη εστία. Ή αυτοί είναι δεκαετίες μπροστά , ή εμείς στο μεσαίωνα.
Αλήθεια, πόσοι καθηγητές έφαγαν ξύλο, τον κ. Σύριγγο να ρωτήσετε!

 
Ιανός
13 Μαρ 2021 13:44

"με εύλογη αγωνία την υποβάθμιση της ποιότητας της διδακτικής και ερευνητικής διαδικασίας, καθώς και την υπολειτουργία της βιβλιοθήκης και των ακαδημαϊκών δομών λόγω της διαδικτυακής διδασκαλίας η οποία συνεχίζεται για τρίτο ακαδημαϊκό εξάμηνο"

Οι "συγκλητικοί" της Παντείου, να ξεχωρίσουν καλά-καλά το αίτιο από το αιτιατό δεν μπορούν, κατά τα άλλα έχουν άποψη για το αυτοδιοίκητο (της πλάκας με τα λεφτά των άλλων) και την ασφάλεια του ΔΗΜΟΣΙΟΥ πανεπιστημίου. Η διαδικτυακή διδασκαλία έρχεται να περισώσει ότι σώζεται (αν σώζεται) από την λαίλαπα της πανδημίας. Αλλά ψήφισμα κατά του ιού δεν παίζει, θα ήταν και γελοίο, όμως κατά της διαδικτυακής διδασκαλίας που μας την επιβάλλει ως γνωστόν ο "τεχνοφασισμός", παίζει.
Υποθέτω ότι αντίστοιχη άποψη θα είχαν οι "συγκλητικοί" και για τα μνημόνια "που κατέστρεψαν" τη χώρα.
Τέλος πάντων, δεν περίμενα και περισσότερα, γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα στο εν λόγω "πανεπιστήμιο".

 
@μύτη
13 Μαρ 2021 12:56

Στο πανεπιστήμιο παρακολουθείς δεν πας για τσαμπουκά ούτε για πρόκληση. Δηλαδή μας λες ότι θα προκαλείς για να σε "δείρουν"; Στο σπίτι σου αυτά.

 
ψεκασμένοι
13 Μαρ 2021 07:46

H σύγκλητος ανησυχεί στο Πάντειο για την αστυνομία και κάνει λόγι για την υποβάθμιση των σπουδών τώρα. Πριν με τις συνεχείς καταλήψεις στο πάντειο ήταν καλά, αναβαθμισμένα. Τέλειωσα το πάντειο και θυμάμαι την κατάληψη σχεδόν μόνιμη, βρωμιά αν και ανακαινισμένο το κτήριο και καθηγητές φοβισμένους, με μόνιμο τσαμπουκά σε περίπτωση που δεν ακολουθούσαν τις οδηγίες. Έφυγα για μεταπτυχιακό έξω και ανακάλυψα ότι απείχαμε έτη φωτός. Καθαριότητα, σεβασμός έμαθα πράγματα, μελέτησα. Να κάνεις μαγκιές σε καθηγητή ούτε συζήτηση. Να πετάξεις σκουπίδι είχες φύγει. Εδώ το αυτονόητο θεωρείται καταπάτηση δικαιωμάτων.

 
Ερώτηση...
13 Μαρ 2021 02:49

Μήπως να βάλουμε και το στρατό στα Πανεπιστήμια, για να μας προστατεύει;

 
Η ανησυχία
12 Μαρ 2021 23:59

Ειναι μονο για τους μπαχαλακηδες .

 
Μύτη δεν θα ανοίξει από δω και πέρα ε?
12 Μαρ 2021 23:29

@Λόγιος
Υπογραφή βάζετε? Θα αποζημιώνεται δηλαδή κάποιος αν τον "δείρουν", τώρα που θα είναι "προστατευμένοι"?

 
Λόγιος
12 Μαρ 2021 20:06

Να ανησυχούσατε αν δε βλέπατε αστυνομία. Τώρα είστε προστατευμένοι.

 
@Λευτέρης
12 Μαρ 2021 19:14

Εσείς και οι όμοιοι σας έχετε κουράσει. Εκτιμώ ότι ούτε απέξω δεν έχετε περάσει από το πανεπιστήμιο. Καλύτερα να γράφετε τα σχόλια σας στο Facebook. Εκεί θα βρείτε το κοινό σας..
Έλεος πια.

 
HΡΑ*
12 Μαρ 2021 18:57

@ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΣ ΛΕΩ, @ Λευτέρης

Παντού και πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι , τα ίδια και τα ίδια... Μήπως, λέω εγώ τώρα, μήπως κατά λάθος γνωρίζετε τι λέει το σύνταγμα της πατρίδας μας για το status των πανεπιστημίων μας;

 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΣ ΛΕΩ
12 Μαρ 2021 17:56

Ανησυχείτε μήπως δε μπορέσουν να έχουν κατάληψη; Αντί να βλέπετε την ώρα και τη στιγμή να ανοίξετε, σας ανησυχεί που σας προστατεύουν; Που επηρεάζει την ελευθερία του λόγου; Τώρα θυμήθηκαν, μετά από ένα χρόνο, τους φοιτητές που δεν έχουν Η/Υ;

 
Λευτέρης
12 Μαρ 2021 17:49

Μακάρι να σας ανησυχούσαν το ίδιο οι καταλήψεις αιθουσών και η αποθήκευση εκρηκτικών σε αυτές, η διακίνηση ουσιών και άλλων εμπορευμάτων, η παροχή ασύλου σε κάθε εγκληματία, η μακροχρόνια παραμονή εξωπανεπιστημιακών .... !!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.