Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ, για τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο

Δημοσίευση: 12/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Συνέλευση του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. καταδικάζει την επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ στις 11/3 και στις 22/2. Ζητάμε την άμεση απομάκρυνση της ένστολης και μη αστυνομίας από τους χώρους του ΑΠΘ και τον σεβασμό του ακαδημαϊκού χώρου και των λειτουργιών του με άμεση πρωτοβουλία και ευθύνη των πρυτανικών αρχών. Τα μέλη της Συνέλευσης θεωρούν αδιανόητη την επιτήρηση των μελών του ΑΠΘ από τις αστυνομικές δυνάμεις και την παρεμπόδιση της ελεύθερης μετακίνησης των φοιτητριών/των, όπως και όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ.

Είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα η προσαγωγή των φοιτητριών και φοιτητών μας, νέων ανθρώπων που αγωνίζονται για τις ιδέες και τις πεποιθήσεις τους. Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη όσων συνελήφθησαν στις δύο επεμβάσεις των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος όφειλαν και οφείλουν να ενημερώσουν όλη την κοινότητα του Α.Π.Θ. για τις δύο επεμβάσεις των αστυνομικών δυνάμεων και για τις ενέργειες που έκαναν.

Καλούνται οι πρυτανικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και :

• να εξηγήσουν σε ποιες ενέργειες προέβησαν όταν πληροφορήθηκαν ότι θα έληγε η κατάληψη το επόμενο πρωί, ώστε να αποτραπεί μία δεύτερη επέμβαση της αστυνομίας στις 11/3,

• να εξηγήσουν γιατί δεν ήταν παρούσες στην εκκένωση του κτιρίου της διοίκησης στις 11/3 και στις 22/2 και γιατί δεν παρέλαβαν το κτίριο της Πρυτανείας στις 22/2,

• να ενημερώσουν για ποιο λόγο το ΑΠΘ βρίσκεται υπό αστυνομική επιτήρηση πάνω από 24 ώρες μετά τη βίαιη λήξη της κατάληψης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν καμία θέση μέσα στα Πανεπιστήμια.

Ζητάμε την απόσυρση του νόμου 4777/2021 και καλούμε τα μέλη του ΑΠΘ να στηρίξουν την κατάργησή του στην πράξη.

Ετικέτες: 
ΑΠΘ

Σχόλια (9)

 
Γιώργος
14 Μαρ 2021 21:21

Λαλίστατο το παιδαγωγικό του ΑΠΘ για την επέμβαση της αστυνομίας και μάλιστα υπέρ της κατάργησης του νέου νόμου. Για τις "επεμβάσεις" των περιθωριακών ομάδων όλα αυτά τα χρόνια και για την τήρηση των προηγούμενων νόμων τσιμουδιά όμως.

 
μέλος δεπ
13 Μαρ 2021 18:39

Οι συνελεύσεις των Τμημάτων δεν είναι όργανα επαναστατικής γυμναστικής κανενός κόμματος.
Επιτέλους ας σταματήσει αυτό το καρκίνωμα. Εξω στην αγορά εργασίας υπάρχουν άνθρωποι με προσόντα και διδακτορικά άνεργοι που φεύγουν μακριά από την πατρίδα τους για μια θέση εργασίας. Ας σεβαστούμε τουλάχιστον ορισμένα πράγματα.

 
Οπισθοδρομική κομπανία
13 Μαρ 2021 11:55

Με ποιο τρόπο αγαπητοί αγωνίζονται για τις ιδέες και τις πεποιθήσεις τους; Έχουμε χάσει το νόημα και το ρόλο μας μου φαίνεται. Παραιτηθείτε αν δεν μπορείτε να βλέπετε την αστυνομία να προστατεύει από παράνομες πράξεις και βανδαλισμούς τα πανεπιστήμια. Εδώ η πέτο ίδια πληρώνεται από τους Έλληνες φορολογούμενους. Αυτά στην ατομική περιουσία .

 
Τάξης και ηθική
13 Μαρ 2021 11:08

@Ζήτω η Ανομία
- Μα εάν αντιδρούν όλοι αυτοί που λέτε (που είναι ΜΕΣΑ στα πανεπιστήμια), τότε ποιοί είναι αυτοί που συμφωνούν? Ο Χρυσοχοίδης ή ο περιπτεράς απέναντι από τη σχολή?

- Δεν μου αρέσουν τα κόμματα αλλά στη γραμματική τουλάχιστον, έχουν και τη σημασία τους ξέρετε.

- Τέλος, το ότι μιλήσατε για ασθένειες, με κάνει να πιστεύω ότι μάλλον εσείς, έχετε "κομματικές σχέσεις με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο". Εκτός κι αν είστε χειρουργός.... οπότε σας το αφιερώνω :
"…Μην ξεχνάτε κύριοι ότι ευρισκόμεθα ενώπιον ενός άσθενούς, τον όποιον έχομεν επί της χειρουργικής κλίνης και τον όποιον εάν ό χειρουργός δεν πρόσδεση κατά την διάρκειαν της έγχειρήσεως επί της χειρουργικής κλίνης, υπάρχει περίπτωσις αντί διά της έγχειρήσεως νά του χαρίση τήν άποκατάστασιν τής υγείας του, νά τον όδηγήση εις τον θάνατον… Οί περιορισμοί τους όποιους θά έπιβάλλωμεν είναι τό δέσιμον του άσθενούς επί τής κλίνης διά νά ύποστή ακινδύνως τήν έγχείρησιν."

 
Ζήτω η Ανομία
13 Μαρ 2021 00:15

Όσοι ακούγονται να αντιδρούν εντός πανεπιστημίου είτε καθηγητές, είτε φοιτητές είτε εργαζόμενοι έχουν είτε ιδεολογικές αγκυλώσεις είτε κομματικές σχέσεις με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Αντίδραση για την αντίδραση ..... ο γνωστός καρκίνος των αει ....

 
Συνέλευση τμήματος.
12 Μαρ 2021 23:49

. Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Μάλλον αντιπολίτευση θα είναι. Να πάρουν θέση και τα υπόλοιπα τμήματα του ΑΠΘ μήπως και επικρατήσει η λογική. Δηλαδή ότι η κατάληψη δεν πρέπει να θεωρείται φυσιολογική αντίδραση των φοιτητών και υπάρχουν συνέπειες για τις πράξεις μας.
Ευχαριστώ.

 
Κλασικός
12 Μαρ 2021 23:28

"μπορείτε να καθορίζεται"
"αποφασίζεται εσείς"
"την νομοθεσία που ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ"
Μας έβγαλες τα μάτια...και κουνάς και το δάχτυλο...απλά τραγικός!!!!!!!!!!!

 
Κακός Μαθητής
12 Μαρ 2021 22:13

ΞΑΝΘΟΣ Βρήκες την ευκαρία και κατακρεούργησες την ελληνική γλώσσα!

 
ΞΑΝΘΟΣ
12 Μαρ 2021 20:37

Αγαπητοί μου στη ιδιωτική σας ζωή μπορείτε να καθορίζεται αρκετά πράγματα. Στη δημόσια επαγγελματική σας ζωή τα πράγματα καθορίζονται από τη νομοθεσία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ. Αυτό δεν θα το αποφασίζεται εσείς.....γιατί δεν έχετε αυτή την εξουσιοδότηση από το πολίτευμά μας. Τί να κάνουμε....έτσι είναι Η Δημοκρατία.....όλοι οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε..... ΑΥΤΟΔΙΟΊΚΗΤΟ ....ΝΑΙ.....ΠΩΣ ΌΜΩΣ.....; Εφαρμόζοντας την νομοθεσία που ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ....!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ