Απόφαση: Εναλλακτικοί τρόποι πρακτικής άσκησης μεταπτυχιακών φοιτητών

13/03/2021

Άκουσε το άρθρο

Ζητήματα εφαρμογής εναλλακτικών τρόπων πραγματοποίησης της πρακτικής άσκησης μεταπτυχιακών φοιτητών, λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ρυθμίζει απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Α. Συρίγου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει τα εξής:

Η κατά παρέκκλιση των διατάξεων της υπό στοιχεία 52425/Ζ1/04-04-2019 υπουργικής απόφασης «Καθορισμός κριτηρίων συνάφειας διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών με τα αντικείμενα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) και της Σχολικής Ψυχολογίας» (Β’ 1152) εφαρμογή κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 και το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 ειδικών ρυθμίσεων και εναλλακτικών μεθόδων πραγματοποίησης της πρακτικής άσκησης μεταπτυχιακών φοιτητών, βάσει ειδικών διατάξεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19, δεν θίγει και δεν επηρεάζει τη συνάφεια Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και τη Σχολική Ψυχολογία, η οποία έχει κριθεί από την Ειδική Επιστημονική Επιτροπή της περ. β της παρ. 1 του άρθρου 65 του ν. 4589/ 2019 (Α’ 13).

Η ως άνω συνάφεια ισχύει στο ακέραιο για τα Π.Μ.Σ. που περιλαμβάνονται στην υπό στοιχεία 54929/Ζ1/ 8-4-2019 υπουργική απόφαση «Διαπίστωση της συνάφειας Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών της ημεδαπής και της αλλοδαπής με τα αντικείμενα της Ει- δικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) και της Σχολικής Ψυχολογίας» (Β’ 1217) και τις τροποποιήσεις αυτής.

Σχόλια (4)

Ανοιχτά πανεπιστήμια
|

Οι περισσότεροι φοιτητές, ειδικά όσοι είναι στα κανονικά έτη φοίτησης, έχουν διατηρήσει τα διαμερίσματά τους, δεν είναι λογικό να αλλάξουν σπίτι για 1 χρόνο. Η διάταξη τους επιτρέπει να διαπραγματευτούν μια μείωση στη μίσθωση. Οι μόνοι που ίσως έχουν ξενοικίασει και έχουν φύγει οριστικά είναι οι τελειόφοιτοι ή όσοι είναι επι πτυχίω.

Το λογικό είναι να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, οι εστίες, οι Βιβλιοθήκες και τα εργαστήρια, και να γίνουν φροντιστήρια/σεμινάρια ώστε να τουλάχιστον να διασωθεί το δεύτερο μισό του εαρινού εξαμήνου και να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.

Ντροπή να προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε εκατομμύρια τουρίστες τον Μάιο, σε νησιά και πόλεις, κρατώντας παράλληλα κλειστές τις σχολές ΑΕΙ για τους φοιτητές.

Άνοιγμα το Σεπτέμβρη
|

Τι εννοείτε να ανοίξουν το Μάιο; Υπάρχει νόμος που προβλέπει ότι όλοι το ο εξάμηνο θα γίνει εξ αποστάσεως και μάλιστα υπήρξε διάταξη που επέτρεπε στους φοιτητές να σπάσουν τα συμβόλαια ενοικίασης και να γυρίσουν στα μέρη καταγωγής τους.
Πώς λοιπόν θα ανοίξουν οι σχολές το Μάιο;;;
Θα πληρώσουν ξενοδοχεία οι φοιτητές που άφησαν τα σπίτια τους ή θα χάσουν το εξάμηνο;;

Ζζζ
|

Το πιο πιθανό είναι Απρίλιο να ανοίξουν

Ομαλότητα στις σπουδές
|

Ας ανοίξουν οι σχολές τον Απρίλιο ή έστω τον Μάιο, μόνο έτσι θα ομαλοποιηθούν οι σπουδές. Εναλλακτικά σενάρια συζητώνται μήνες τώρα, το αποτέλεσμα είναι ότι η χρονιά πάει να χαθεί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ