Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υπ. Παιδείας: Προμήθεια μιας άδειας “Cisco Webex Events 3000”

Η πλατφόρμα θα πάρεχει τη δυνατότητα δημοσκοπήσεων σε πραγματικό χρόνο και το εργαλείο δείκτη προσοχής συμμετεχόντων
Δημοσίευση: 13/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε   απευθείας ανάθεση, σε ιδιωτική εταιρία προχώρησε η Κοινωνία της Πληροφορίας για την  “«Προμήθεια(1) άδειας “Cisco Webex Events 3000” διάρκειας δώδεκα (12) μηνών , για τις Υπηρεσίες Διαδικτυακής Πλατφόρμας Τηλεσυνεδριάσεων για την κάλυψη αναγκών του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Το κόστος ανέρχεται σε    11.779,90 ευρώ .

Ειδικότερα η εν λόγω άδεια θα παρέχει πρόσβαση σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία:

 • δίνει τη δυνατότητα σχεδίασης μιας εκδήλωσης ή ενός διαδικτυακού σεμιναρίου για την παρακολούθησή απομακρυσμένου κοινού και παρουσιαστών παρέχοντας παράλληλα τη την δυνατότητα ζωντανής ροής (streaming), μετάδοσης ή δημιουργίας βίντεο κατά απαίτηση με τις πλατφόρμες ζωντανής ροής (streaming) όπως το Youtube, το Twitter, το Facebook ή το LinkedIn.
 • διαθέτει ενσωματωμένο βίντεο και ήχο που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να βλέπουν και να ακούνε τους παρουσιαστές του πάνελ σε υψηλή ευκρίνεια.
 • έχει εύκολη χρήση και δεν απαιτεί υλικό, ώστε να υπάρχει πρόβλημα να εφαρμοστεί και να κλιμακωθεί καθώς αλλάζουν οι ανάγκες.
 • προσκαλεί εσωτερικό και εξωτερικό κοινό να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή με την προτιμώμενη συσκευή τους, όπως συσκευές Android, iPhone και iPad.
 • στέλνει με αυτόματο τρόπο προσκλήσεις, επιβεβαιώσεις, υπενθυμίσεις
 • έχει προσαρμόσιμα πρότυπα για HTML ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • δίνει την δυνατότητα δημιουργίας εικονικού ιδιωτικού δωματίου πριν την συνεδρία για τους παρουσιαστές και τους συντονιστές για την εξάσκηση και τον συντονισμό πριν από τη ζωντανή
 • προβολή.
 • έχει τη δυνατότητα εμφάνισης προεπιλεγμένου περιεχομένου και αναπαραγωγής μουσικής, ενώ οι συμμετέχοντες περιμένουν να ξεκινήσει η εκδήλωση.
 • οι ομιλητές μπορούν να διαμοιράζουν παρουσιάσεις, εφαρμογές, οθόνες και βίντεο.
 • μπορεί να γίνει σχολιασμός με κείμενο στον κοινόχρηστο χώρο σε πραγματικό χρόνο.
 • υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης και απάντησης από τον συντονιστή σε εισερχόμενες ερωτήσεις από το κοινό χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα απαντήσεων Q&A.
 • δυνατότητα ιδιωτικής ή δημόσιας συνομιλίας με το πάνελ ή τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Επίσης πάρεχει τη δυνατότητα δημοσκοπήσεων σε πραγματικό χρόνο και το εργαλείο δείκτη προσοχής συμμετεχόντων .

Τέλος θα δίνει τη δυνατότητα καταγραφής registrations και χρόνου παρακολούθησης κοινού.

Σχόλια (9)

 
νάτα νάτα...
14 Μαρ 2021 12:01

οργανωμένο το σχέδιο, μπράβο στους αρίστους του υπουργείου ! κι εγώ με τον φιλελευθερο, σας πιστεύουμε , σας ξαναψηφίζουμε !

 
Ο καλός....Αμερικάνος....Σαμαρείτης
14 Μαρ 2021 10:16

@Θανασης
Ο τζάμπας πέθανε εδώ και πολλά χρόνια. Στη χώρα που πληρώνουμε, ακόμα και ενοίκιο για το αγορασμένο σπίτι μας, η cisco θα ήταν δωρεάν???
Μόνο "Αμερικανάκια" θα πίστευαν ποτέ, ότι μία Αμερικανική εταιρεία κολοσσός, θα κάνει φιλανθρωπία στην μακρινή Ελλάδα και μάλιστα...... για την παιδεία των παιδιών της.

 
Webinar
14 Μαρ 2021 09:59

Μην γράφετε ανακρίβειες για πράγματα που δεν γνωρίζετε.
Η συγκεκριμένη άδεια (μια στον αριθμό) δεν έχει καμία σχέση με την τηλεεκπαίδευση των σχολείων. Προφανώς θα χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή ημερίδων-συνεδρίων κλπ. Είναι μια πρακτική που έχουν υιοθετήσει και αρκετά πανεπιστήμια. Αγοράζουν μια άδεια την οποία την εκχωρούν στα μέλη τους για να πραγματοποιούν δράσεις. Το γιατί Webex και όχι Zoom ή κάτι άλλο είναι άλλη ιστορία. Ενδεικτικά πάντως, η αντίστοιχη άδεια της Zoom (Zoom Meetings Pro - 3000 attendees) κοστίζει 9,349,90€ (προ φόρων).

 
@φιλελεύθερος
13 Μαρ 2021 23:11

Ε τότε ο υφυπουργός Συρίγος, άλλη θα χρησιμοποιεί.... αφού είπε ότι η τηλεκπαίδευση είναι σαν να μιλάς στον τοίχο.

 
Φώτης
13 Μαρ 2021 21:55

Μακράν η χειρότερη πλατφόρμα, το υπουργείο Παιδείας ούτε που ασχολείται να αξιολογήσει τις πλατφόρμες πριν επιλέξει να ξοδέψει τα λεφτά του Ελληνικού λαού. Zoom και Google Meet είναι 10 χρόνια μπροστά στην τεχνολογία στις πλατφόρμες τους. Κι εμείς συνεχίζουμε να συζητάμε αν έχει πέσει σήμερα το Webex, αν μας ακούνε και πότε θα ξεκινήσουν τη διάσκεψη για να μπούμε. Και η εκπαίδευση έχει πιάσει πάτο από πλευράς ποιότητας και αποτελεσματικότητας

 
Πρώτα το άνοιγμα των σχολείων
13 Μαρ 2021 21:35

Το σωστό θα ήταν να ανοίξουν τα σχολεία και παράλληλα να προχωρήσουν στους εξοπλισμούς και τις συνδρομές σε ψηφιακές πλατφόρμες με βάση τις ανάγκες.

Μην δίνουμε άσκοπα χρήματα για κάτι που δε θα χρειαστεί παρά μία φορά στα είκοσι χρόνια, ενώ οι ίδιοι πόροι μπορούν να επενδυθούν σε βασικό εξοπλισμό.

 
Θανασης
13 Μαρ 2021 20:24

Καταλάβατε τώρα το «δωρεάν» ....

 
φιλελεύθερος
13 Μαρ 2021 15:02

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πλατφόρμα Cisco Webex. Έχω την άποψη ότι αποτελεί ένα αξιόπιστο εργαλείο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τους μαθητές μου.

 
papatzhs
13 Μαρ 2021 11:42

Αρχίζει να φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο του εγχειρήματος ή ιδέα μου είναι; Δυνατότητα καταγραφής; Γιατί; Από ποιον; Αντί να ψάχνετε πως θα ξεφορτωθούμε την εφαρμογή που μιλάμε-ακούμε από το κουτί θα πλερώσετε για αναβάθμιση;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ